Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mi az igazság? H+ a monitoron
-
Vendég
Nálam a H+ elég lassúcska (PII/300MHz) gépben van, de sebességproblémám egyáltalán nincsen. A kép monitoron is, tévén is tökéletes, tűéles. A tévé s-video bemenetét használom.
Hogy mennyire rontja el az Nvidia Vanta képét, azt még nem próbáltam. Amikor beszereltem, nem tűnt fel.
-
Vendég
Üdv!
Monitor: LG 99T (19" & 1280*1024*32bit*85Hz)
VGA kártya V3-2000
Használtam a kis kábelt és az volt a tapasztalatom, hogy mikor milyen kedve van, olyan képet ad. Volt már olyan tüskés a kép, hogy alig lehetett nézni a filmet, míg máskor borotvaéles volt a kép a monitoron.
Most már kiszedtem a kábelt, nincs rá szükség 8közel van a TV a gépemhez).
-
Vendég
H+ kártyát használok és Diamond Viper 550 RivaTNT video kártyám van. Amíg nem volt tv-m, addig a monitoron DVD-ztem és semmilyen baja nem volt, és most sincs a H+ képének, és a TNT kártya képe is ugyanolyan, mint régen H+ nélkül. A TV-re S-VIDEO/Euro-Scart alakítóval megy a kép, és az is kifogástalan.
-
Vendég
na most lehet, hogy otthon mást adnak a mm-ben, mint muenchenben, de ezzel nem ment a tv, peidg relatív új, de mivel a scart-ja nem támogatja az svideo-t, ezért nem ment. innentől tapasztalat, ha egy tv-n van svideo plug akkor a scartjaán is, de ezen nem volt.
-
Vendég
Hát elképzelhető, hogy jobb a kábeled, láttam már jobbat-rosszabbat, teljesen logika nélkül változik a minősége (tehát nem mondható el, hogy a dobozos kártyák kábele jobb, mint az OEM változatoké).
A zoom néhány esetben azért jól jöhet, de valóban nem életbevágó, a Pan&Scan viszont csak akkor működik a H+ esetén, ha az adott DVD film eleve támohatja, amúgy nincs lehetőség a 4:3-asra való "belenagyításra". Ez utóbbi a filmek többségénél ugyan sok látható infót levág a szélekről, de egyes lemezeknél nem zavaró. Na meg pl. a szoftveresen egészen finom nagyításokat is lehet eszközölni lépésről-lépésre, így lehet találni kompromisszumot, ha valaki nem csípi a túlságosan széles (2.35:1-es) filmeket a monitorán. Én mondjuk mindig az eredeti képaránnyal nézem, de van ismerősöm, aki marhára utálja a fekete csíkokat. Ízlések és pofonok...
Mindettől függetlenül, hogy a topicnyitó azért megnyugodhasson: jó a H+ képe a monitoron )))))))
PPéter
-
Vendég
"A monitoron nézve kiváló a H+-al lejátszott DVD filmek képe, csak az rohadt átköt? ne b***ná el a normál VGA jelét :-(
Még azt is hozzáf?zném, hogy az újabb VGA kártyákkal - f?leg magas frissítési értékek esetén -, néha elég nehéz beállítani a H+ "overlay" tulajdonságait (rezeg a kép, elcsúszik picit)"
Nos Voodoo5 5500-on semmi probléma. Lehet, hogy nekem jobb az átkötő kábelem? ?
Pan&Scan van a H+ -on is. Zoom viszont nincs , de ez nekem nem is fontos.
-
Vendég
Üdv!
Szinte a megjelenésekor rögtön vettem RealMAGIC H+ kártyát. Minden egyéb PC-s DVD megoldást megver, hiszen CPU szempontjából igénytelen, mint a teve, a képe szép, megfelelő hangkártyával és registry buzerálással DD-4 csatorna lekeverésre is rávehető (a digitális kimenetet használva meg ugye a dekóderen/erősítőn múlik minden), valamint Windows alá tűrhetőek a driverek (azért vannak bugok is rendesen). Ami nagyon bántó, hogy a VGA kártyával összekapcsoló átkötőkábel a legtöbb esetben botrányosan elrontja a videokártya normál képét, én emiatt egy ideje már nem is használom monitoros DVD-zésre a RealMAGIC-et, csak TV-re, így kiiktattam a nyamvadt kábelt. Ha nem hiszed, próbáld csak ki, a legtöbb esetben nagyon elrontja a VGA kártya képét ez a "toldalék". Visszatérve az egyéb PC-s DVD lehetőségekre: most először éreztem úgy, hogy meg tudnék válni a H+ kártyámtól, mert a Radeon monitoros és TV-s képe, valamint DVD-lejátszási képessége ugyanilyen jó, sőt, a zoomolás és a szoftveres Pan&Scan egyéb nyalánkságokra is lehetőséget ad. Mindenesetre azért még a H+ marad a gépben, mert egyszerűen szeretem ;-)))
A monitoron nézve kiváló a H+-al lejátszott DVD filmek képe, csak az rohadt átkötő ne b***ná el a normál VGA jelét :-(
Még azt is hozzáfűzném, hogy az újabb VGA kártyákkal - főleg magas frissítési értékek esetén -, néha elég nehéz beállítani a H+ "overlay" tulajdonságait (rezeg a kép, elcsúszik picit), de azért kis játszadozással eddig minden VGA kártyához hozzá lehetett idomítani.
PPéter
-
Vendég
Szerintem a H+ azért az árért egy kitűnő megoldás. A képével teljesen elégedett vagyok és az AC3 hang sem semmi. Igazából azért szólok csak hozzá a témához, mert egy tévhitet szeretnék eloszlatni. Ha a TV-den nincs S-Video bemenet, attól még tudhatja, a Euro-Scart csatlakozó támogatja az S-Videot. A Scart egy olyna csatlakozó, ami mindent tartlmazhat (kompozit video, S-video, RGB), kérdés, hogy a TV-d mit tud feldolgozni ezekből. Az én TV-men 2 AV-Scart van, a második támogatja az S-Video bementet. Elmentem a Mediamarktba vettem egy S-Video/Euro-Scart átalakítót, bedugtam a TV-be és tök jól működött. A TV-men 3 AV bemeneti forrást lehet kiválaszatni:
1. AV1
2. AV2 (Ezen tényleg fekete-fehér)
3. AV2 Y/C (Ez a második Scartban -AV2- lévő S-Video szekció kiválasztása)
Szóval nyugodtan vegyétek meg a MM-ban az átalakítót, ha támogatja a TV-tek, akkor működni is fog vele.
Azt az elképzelést meg mindenki felejtse el, hogy ha valamilyen módon az S-Video jelet sikerül átkonvertálni kompozit jellé, akkor azzal minőségi javulást érhet el.
Ha a TV támogatja, akkor S-Video, ha nem, akkor kompozit.
-
Vendég
Csak nagyon röviden: én nem csalódtam benne! Mind tv-n mind monitoron nagyon jó a képminőség, merem ajánlani!
-
Vendég
Nekem is volt H+, cca. 2 napig, aztan visszavittem, mert a monitoron szurke volt a kep. Mint kiderult a 75ohm-os monitorokat nem csipi, de minden mason tokeletes.
-
Vendég
"csak nem szeretem, hogy csak a saját programjával lehet hajtani, és ezért a tv kimenete, nem használhato divx-re is..."
Miért kéne mással hajtani? A sajátja is pont megfelelő. A TV kimenete nem olyan, mint egy hagyományos videokártya TV kimenete. A H+ csak akkor működik, ha MPEG1-et, illetve MPEG2-t (DVD is az) kell lejátszani. A DIVX pedig legjobb tudomásom szerint MPEG4, illetve annak módosított változata(i). Vagyis nem is kell tudnia ezeket lejátszani. Az más kérdés, hogy jó lenne, ha tudná, meg más egyebe(ke)t is.
-
Vendég
szerintem egy hw-es dologt nem érdemes sw-vel hasonlítgatni. a H+ nem egy rossz termék, csak a support tud botrányos lenni (linux-ra semmi, és nem is küldenek semmi doksit). nálam jó a képe - mind tv-n, mind monitoron. volt egy kis gondom az s-video ill. scart csatolással, de ez sincs már (ne használjon senki svideo átvitelt, ha a tv-n nincs svideo bemenet, mert akkor a tv valszínű nem fogadja, kép FF, vagy ha nem converterrel illeszted, hanem adapterrel, akkor meg a macrovision nyavalyog). analog audio-n a pro-logic is átmegy. csak nem szeretem, hogy csak a saját programjával lehet hajtani, és ezért a tv kimenete, nem használhato divx-re is...
-
Vendég
A H+ képe monitoron is megveri a sw-es lejátszókat, így a PowerDVD-t is.
A PowerDVD v3.0 ma egyedül a DolbyHeadPhone-nal ad csak többet, ezt jelenleg a H+ -szal nem lehet megcsinálni.
-
Vendég
Tehát: sokak véleménye szerint a H+ kártya képe a monitoron nézve "botrányos, nézhetetlen, stb.". Én eddig csak 1 alkalommal láttam egy átlagos Daewoo moncsin, de teljesen hasonlatosnak tűnt a PowerDVD képéhez, nyoma sem volt semmiféle minőségi gyengeségnek. Akkor hol az igazság, tehetném fel a kérdést (mindazonáltal tudjuk, hogy "odaát van"...). Kérek mindenkit, ossza meg személyes tapasztalatit-benyomásait a témával kapcsolatban, hiszen kvázi "közérdekű", tekintve, hogy sokan lehetnek, akik esetleg az ehhez hasonlatos pletykákból kifolyólag nem mertek beruházni egy ilyen kiegészítő vásárlásába.
Köszönöm a figyelmeteket.
Üdv:
metagaga