Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mi az igazság? H+ a monitoron

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nálam a H+ elég lassúcska (PII/300MHz) gépben van, de sebességproblémám egyáltalán nincsen. A kép monitoron is, tévén is tökéletes, tűéles. A tévé s-video bemenetét használom.

Hogy mennyire rontja el az Nvidia Vanta képét, azt még nem próbáltam. Amikor beszereltem, nem tűnt fel.

Vendég

Üdv!
Monitor: LG 99T (19" & 1280*1024*32bit*85Hz)
VGA kártya V3-2000
Használtam a kis kábelt és az volt a tapasztalatom, hogy mikor milyen kedve van, olyan képet ad. Volt már olyan tüskés a kép, hogy alig lehetett nézni a filmet, míg máskor borotvaéles volt a kép a monitoron.
Most már kiszedtem a kábelt, nincs rá szükség 8közel van a TV a gépemhez).

Vendég

H+ kártyát használok és Diamond Viper 550 RivaTNT video kártyám van. Amíg nem volt tv-m, addig a monitoron DVD-ztem és semmilyen baja nem volt, és most sincs a H+ képének, és a TNT kártya képe is ugyanolyan, mint régen H+ nélkül. A TV-re S-VIDEO/Euro-Scart alakítóval megy a kép, és az is kifogástalan.

Vendég

na most lehet, hogy otthon mást adnak a mm-ben, mint muenchenben, de ezzel nem ment a tv, peidg relatív új, de mivel a scart-ja nem támogatja az svideo-t, ezért nem ment. innentől tapasztalat, ha egy tv-n van svideo plug akkor a scartjaán is, de ezen nem volt.

Vendég

Hát elképzelhető, hogy jobb a kábeled, láttam már jobbat-rosszabbat, teljesen logika nélkül változik a minősége (tehát nem mondható el, hogy a dobozos kártyák kábele jobb, mint az OEM változatoké).
A zoom néhány esetben azért jól jöhet, de valóban nem életbevágó, a Pan&Scan viszont csak akkor működik a H+ esetén, ha az adott DVD film eleve támohatja, amúgy nincs lehetőség a 4:3-asra való "belenagyításra". Ez utóbbi a filmek többségénél ugyan sok látható infót levág a szélekről, de egyes lemezeknél nem zavaró. Na meg pl. a szoftveresen egészen finom nagyításokat is lehet eszközölni lépésről-lépésre, így lehet találni kompromisszumot, ha valaki nem csípi a túlságosan széles (2.35:1-es) filmeket a monitorán. Én mondjuk mindig az eredeti képaránnyal nézem, de van ismerősöm, aki marhára utálja a fekete csíkokat. Ízlések és pofonok...
Mindettől függetlenül, hogy a topicnyitó azért megnyugodhasson: jó a H+ képe a monitoron )))))))

PPéter

Vendég

"A monitoron nézve kiváló a H+-al lejátszott DVD filmek képe, csak az rohadt átköt? ne b***ná el a normál VGA jelét :-(
Még azt is hozzáf?zném, hogy az újabb VGA kártyákkal - f?leg magas frissítési értékek esetén -, néha elég nehéz beállítani a H+ "overlay" tulajdonságait (rezeg a kép, elcsúszik picit)"
Nos Voodoo5 5500-on semmi probléma. Lehet, hogy nekem jobb az átkötő kábelem? ?
Pan&Scan van a H+ -on is. Zoom viszont nincs , de ez nekem nem is fontos.

Vendég

Üdv!

Szinte a megjelenésekor rögtön vettem RealMAGIC H+ kártyát. Minden egyéb PC-s DVD megoldást megver, hiszen CPU szempontjából igénytelen, mint a teve, a képe szép, megfelelő hangkártyával és registry buzerálással DD-4 csatorna lekeverésre is rávehető (a digitális kimenetet használva meg ugye a dekóderen/erősítőn múlik minden), valamint Windows alá tűrhetőek a driverek (azért vannak bugok is rendesen). Ami nagyon bántó, hogy a VGA kártyával összekapcsoló átkötőkábel a legtöbb esetben botrányosan elrontja a videokártya normál képét, én emiatt egy ideje már nem is használom monitoros DVD-zésre a RealMAGIC-et, csak TV-re, így kiiktattam a nyamvadt kábelt. Ha nem hiszed, próbáld csak ki, a legtöbb esetben nagyon elrontja a VGA kártya képét ez a "toldalék". Visszatérve az egyéb PC-s DVD lehetőségekre: most először éreztem úgy, hogy meg tudnék válni a H+ kártyámtól, mert a Radeon monitoros és TV-s képe, valamint DVD-lejátszási képessége ugyanilyen jó, sőt, a zoomolás és a szoftveres Pan&Scan egyéb nyalánkságokra is lehetőséget ad. Mindenesetre azért még a H+ marad a gépben, mert egyszerűen szeretem ;-)))
A monitoron nézve kiváló a H+-al lejátszott DVD filmek képe, csak az rohadt átkötő ne b***ná el a normál VGA jelét :-(
Még azt is hozzáfűzném, hogy az újabb VGA kártyákkal - főleg magas frissítési értékek esetén -, néha elég nehéz beállítani a H+ "overlay" tulajdonságait (rezeg a kép, elcsúszik picit), de azért kis játszadozással eddig minden VGA kártyához hozzá lehetett idomítani.

PPéter

Vendég

Szerintem a H+ azért az árért egy kitűnő megoldás. A képével teljesen elégedett vagyok és az AC3 hang sem semmi. Igazából azért szólok csak hozzá a témához, mert egy tévhitet szeretnék eloszlatni. Ha a TV-den nincs S-Video bemenet, attól még tudhatja, a Euro-Scart csatlakozó támogatja az S-Videot. A Scart egy olyna csatlakozó, ami mindent tartlmazhat (kompozit video, S-video, RGB), kérdés, hogy a TV-d mit tud feldolgozni ezekből. Az én TV-men 2 AV-Scart van, a második támogatja az S-Video bementet. Elmentem a Mediamarktba vettem egy S-Video/Euro-Scart átalakítót, bedugtam a TV-be és tök jól működött. A TV-men 3 AV bemeneti forrást lehet kiválaszatni:
1. AV1
2. AV2 (Ezen tényleg fekete-fehér)
3. AV2 Y/C (Ez a második Scartban -AV2- lévő S-Video szekció kiválasztása)
Szóval nyugodtan vegyétek meg a MM-ban az átalakítót, ha támogatja a TV-tek, akkor működni is fog vele.
Azt az elképzelést meg mindenki felejtse el, hogy ha valamilyen módon az S-Video jelet sikerül átkonvertálni kompozit jellé, akkor azzal minőségi javulást érhet el.
Ha a TV támogatja, akkor S-Video, ha nem, akkor kompozit.

Vendég

Csak nagyon röviden: én nem csalódtam benne! Mind tv-n mind monitoron nagyon jó a képminőség, merem ajánlani!

Vendég

Nekem is volt H+, cca. 2 napig, aztan visszavittem, mert a monitoron szurke volt a kep. Mint kiderult a 75ohm-os monitorokat nem csipi, de minden mason tokeletes.

Vendég

"csak nem szeretem, hogy csak a saját programjával lehet hajtani, és ezért a tv kimenete, nem használhato divx-re is..."
Miért kéne mással hajtani? A sajátja is pont megfelelő. A TV kimenete nem olyan, mint egy hagyományos videokártya TV kimenete. A H+ csak akkor működik, ha MPEG1-et, illetve MPEG2-t (DVD is az) kell lejátszani. A DIVX pedig legjobb tudomásom szerint MPEG4, illetve annak módosított változata(i). Vagyis nem is kell tudnia ezeket lejátszani. Az más kérdés, hogy jó lenne, ha tudná, meg más egyebe(ke)t is.

Vendég

szerintem egy hw-es dologt nem érdemes sw-vel hasonlítgatni. a H+ nem egy rossz termék, csak a support tud botrányos lenni (linux-ra semmi, és nem is küldenek semmi doksit). nálam jó a képe - mind tv-n, mind monitoron. volt egy kis gondom az s-video ill. scart csatolással, de ez sincs már (ne használjon senki svideo átvitelt, ha a tv-n nincs svideo bemenet, mert akkor a tv valszínű nem fogadja, kép FF, vagy ha nem converterrel illeszted, hanem adapterrel, akkor meg a macrovision nyavalyog). analog audio-n a pro-logic is átmegy. csak nem szeretem, hogy csak a saját programjával lehet hajtani, és ezért a tv kimenete, nem használhato divx-re is...

Vendég

A H+ képe monitoron is megveri a sw-es lejátszókat, így a PowerDVD-t is.
A PowerDVD v3.0 ma egyedül a DolbyHeadPhone-nal ad csak többet, ezt jelenleg a H+ -szal nem lehet megcsinálni.

Vendég

Tehát: sokak véleménye szerint a H+ kártya képe a monitoron nézve "botrányos, nézhetetlen, stb.". Én eddig csak 1 alkalommal láttam egy átlagos Daewoo moncsin, de teljesen hasonlatosnak tűnt a PowerDVD képéhez, nyoma sem volt semmiféle minőségi gyengeségnek. Akkor hol az igazság, tehetném fel a kérdést (mindazonáltal tudjuk, hogy "odaát van"...). Kérek mindenkit, ossza meg személyes tapasztalatit-benyomásait a témával kapcsolatban, hiszen kvázi "közérdekű", tekintve, hogy sokan lehetnek, akik esetleg az ehhez hasonlatos pletykákból kifolyólag nem mertek beruházni egy ilyen kiegészítő vásárlásába.
Köszönöm a figyelmeteket.

Üdv:
metagaga

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”