Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Toshiba SD340E dvd lejátszó
Mennyi az ára itthon?
29990 Ft.
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
Mennyi az ára itthon?
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Egy friss teszt a német Area oldaláról:
http://www.areadvd.de/hardware/toshiba_sd_340.shtml
Az összkép nagyon bíztató!
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
A feliratot a készülék kezelőivel nem lehetett előhozni, úgyhogy ha tudja, akkor azt csak a távirányító "Subtitle" gombjával tudhatja csak, de ezt ugye nem sikerült kipróbálni. Sajnos a digit hangkimenetet sem sikerült
Nem akarok túlzottan szkeptikusnak mutatkozni, de szerintem ha alapból nem indította el a feliratot, ill. választási lehetőséget se kínált fel, akkor nem kezeli.. perzse ettől még tévedhetek.
Nekem is ez az érzésem, ezért fogalmaztam így.
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
A feliratot a készülék kezelőivel nem lehetett előhozni, úgyhogy ha tudja, akkor azt csak a távirányító "Subtitle" gombjával tudhatja csak, de ezt ugye nem sikerült kipróbálni. Sajnos a digit hangkimenetet sem sikerült
Nem akarok túlzottan szkeptikusnak mutatkozni, de szerintem ha alapból nem indította el a feliratot, ill. választási lehetőséget se kínált fel, akkor nem kezeli.. perzse ettől még tévedhetek.
Na megvolt a 340-es gyorstesztje. Eléggé új modell még, csak a bemutatódarab volt a boltban (Westend, Magnat Shop), és annak sem volt éppen kéznél a távirányítója (valami raktárban volt, és mivel ebédszüneten voltam nem tudtam rá 20 percet várni, pedig a srácok nagyon készségesek voltak és elmentek volna érte). Két lemezt próbáltam ki, mégpedig olyanokat, amire külföldi fórumokon panaszkodtak, hogy nem jól viszi.
Az egyik egy TDK+RW-s lemez volt(4x-es, de 2,4x-esen megírva), ezt minden gond nélkül vitte a stáblista végén is.
A másik egy viszonylag új XviD volt ac3-mas 5.1-es hanggal, két sub típusú feliratfájllal. A lemez behelyezése után kiírta a video fájl nevét, de semmi mást. A lejátszás teljesen simán ment, nem akadozott, mint ahogy azt valaki egy másik fórumon panaszolta. A tv egy 50 cm-es lcd volt, azon csak annyi különbség látszott a +RW-s dvd-hez képest, hogy egy kicsit lágyabb, kisebb felbontású volt a kép. Kockásodást egyáltalán nem lehetett látni. A hangot scart-on küldte a tv-re ez is teljesen jó volt, szinkronban volt a filmmel még gyorskeresés után is. A gyorskeresés is teljesen jó, több sebességgel megy, és ezt ki is jelzi a képernyő tetején. Ha jól emlékszem max. 8x-ossal tekert bele a srác, de lehet, hogy ennél gyorsabban is megy ezt nem próbáltuk. A feliratot a készülék kezelőivel nem lehetett előhozni, úgyhogy ha tudja, akkor azt csak a távirányító "Subtitle" gombjával tudhatja csak, de ezt ugye nem sikerült kipróbálni. Sajnos a digit hangkimenetet sem sikerült kipróbálni, de mivel a tv-n teljesen jó volt, gondolom a digit kimenetre is jól kiküldi az ac3-mas hangsávot.
A video 27 Mhz-es/10 bites, az audió 192/24-es. Progresszívben csak a PAL-t tudja. Kinézetre láttam már szebb készüléket is, de "érzésre" nagyon stabilnak, jól megépítettnek tűnt.
Nagyjából ennyi elsőre. Ha valakinek van alkalma, kipróbálhatná a feliratkezelést. Egy-két napon belül tuttira előkerítik hozzá a távirányítót. Az eladókról csak jókat tudok mondani, úgyhogy bátran lehet menni próbálgatni, ha valakit érdekel a dolog.
-
Vendég
Gordon: minden attól függ, hogy a Pioneer-t megtartom-e vagy sem. Ha veszek egy másikat a Divx miatt akkor a Pio megy a nagyobbik gyerekhez és akkor semmilyen SACD lejátszóm nincsen. Ekkor jön a képbe, hogy esetleg a drágább Denont megveszem. Ha valami csoda folytán megoldódik a Pio-n a felirat és marad az a Denon mellett akkor ígérem előtte kipróbálom.
Simon
Hallgasd meg az 575-öst SACD-vel mielőtt veszel külön SACD lejátszót! Lehet, hogy megelégedsz majd annak a hangjával is.
Amúgy az SACd lejátszók sem ideálisak CD lejátszásra, ha azt nézed, hogy az árukért milyen szép hangú CD lejátszót lehet kapni. Persze az audiofilebb alkatrészek miatt sokkal inkább alkalmasak rá, mint egy DVD.
Szóval mialőtt bármit is veszel kérj kölcsön egy SACD lemezt egy próba erejéig. Aztán érdemes elgondolkodni, hogy hány SACD-t, DVD-Audiot fogsz hallgatni a közeljövőben és hány CD-t. Aztán azon is, hogy nem-e érdemesebb egy jó CD lejátszót és/vagy egy külső DAC-ot beszerezned.
Az én tapasztalatom egyébként az, hogy még ez az olcsó lejátszó (575) is megeszi hangzásban a CD lejátszót, ha ugyanazon hibrid lemez SACD vagy CD sávját vetjük össze. DVD-audio-nál nincs ilyen "közvetlen" összehasonlítási lehetőség, de ott is elmondható, hogy ugyanazon zene DVD-Audio-ban sokkal szebben szól a Pio-ról, mint CD-ről.
gordon314.fw.hu
Nekem speciel amúgy semmi bajom sem lenne a külön CD, SACD, DVD lejátszókkal, ha minden elférne egy polcon Mert azért figyelmebe kell venni azt is, hogy ezeket össze kell kötni az erősítővel..
De amúgy teljesen igazat adok Simonnak. Csak mostanság lett divat, hogy egy lejtászótól várunk el mindent. Holott régi igazság, hogy az önálló készülékek mindig jobbak tudnak lenni.
Nem egyszerűbb külön lejátszókat venni?
Abban az álomvilágban, ahol akárcsak feleannyit keresnék mint a főnököm, én is ezt tenném. De Morpheus (már-már közhellyé vált) szavaival: "Welcome to the real world."
-
Vendég
Te is egy picit "zavarosan gondolod ezt a DVD lejátszó vásárlás dolgot".
Szerintem nem. Sokat akartam fogni egyszerre, de rájöttem, hogy nem lehet. Ha DVD lejátszót akarsz akkor vegyél azt. Ha CD lejátszót akarsz akkor vegyél SACD lejátszót. Ha Divx lejátszót akarsz akkor vegyél Divx lejátszót. Ma jelenleg nincs olyan modell amely mindet kielégítő minőségben tudná.
Én sok Divx-et nézek tehát fontos a Divx. Projektoron nézek DVD-t tehát fontos a kiváló PAL progresszív videókimenet. Szeretek zenét hallgatni tehát fontos a minőségi jelforrás. A Denon 2910 ha tudná a Divx-et megfelelő supporttal akkor azt mondanám, hogy az előzetes specifikációk alapján itt a tökéletes player. De nem tudja. Az 575-ösnek meg nincs digit videó kimenete és nem tudja a Divx feliratokat. A többinek meg más baja van. Nem egyszerűbb külön lejátszókat venni? Régen is így csináltuk csak mostanság beleestünk a marketingbe.
Én például szeretnék egy jó lejátszót, de rájöttem, hogy nincs olyan.
Sajnos én is egyre inkább osztom ezt a nézetet. Mellesleg szerintem Te is egy picit "zavarosan gondolod ezt a DVD lejátszó vásárlás dolgot". Mi lesz az 575-tel?
-
Vendég
Igazad lehet, mert közben megnéztem és a használati utasításban is csak a DVD-Video szerepel. Kár...
Nagy csodák nincsenek. Nem fogsz kapni olyan lejátszót 50-60 ezer Ft-ért amely mindent tud ráadásul jó minőségben. Az új Denon széria egyértelműen a projektorosok (és plazmások) számára készült. Az összes benne lévő kütyi (scaler, deinterlacer, DVI-HDMI) csak progresszív megjelenítőn ér valamit, TV-hez venni kidobott pénz. A legkisebbet (1910) 60 ezerért várhatóan megkapod, de nincs SACD és nincs Divx és csak 54Mhz-es DAC van benne. 160 ezerért még mindig nagyon jó vétel a 2910-es, a 216Mhz-es DAC magáért beszél és valószínűleg az SACD lejátszása és mérföldekkel jobb, mint a 60 ezres SACD lejátszóknak.
Én például szeretnék egy jó lejátszót, de rájöttem, hogy nincs olyan. Ezért veszek egy Philips 632-őt nagyon olcsón csak a Divx-re (jó firmware ellátottság, pofás kinézet, jó ár) és veszek mellé egy DVD lejátszót is és egy SACD lejátszót is. Ha a megjelenő Denon 2910-esről nagyon jókat írnak (SACD vonalon is) és ismerősöktől be tudom szerezni 140 körül akkor lehet, hogy SACD lejátszót nem veszek csak egy olyan kombi lejátszót.
Mert hiába írják a Philips 630-ra, hogy PAL progresszív kimenet, össze sem lehet hasonlítani a progreeszív képét egy komolyabb lejátszóéval. Hiába tudja a Pioneer DV-575-ös az SACD-t ha elég közepes minőségben játsza le és CD lejátszónak teljesen alkalmatlan. Ahogy az elején említettem: nagy csodák nincsenek, csak jónak hangzó specifikációk.
Az avland akkora marhaságokat szokott írni, hogy néha feláll tőle a hajam. A Denon amerikai weblapján szerintem szimplán csak elírták. Mindegyik SACD lejátszóhoz azt írják, hogy "Progressive Scan DVD-Audio/Video Super Audio CD Player). A 1910-hez csak annyi van írva, hogy "Progressive Scan DVD Player". Utána a részletes speckóban valóban benne vannak, de ez szerintem elírás.
Igazad lehet, mert közben megnéztem és a használati utasításban is csak a DVD-Video szerepel. Kár...
-
Vendég
Kicsit utána kellene nézni a dolgok technikai hátterének, informálódni és nem naponta más lejátszót kiszemelni amiről kiderül, hogy amúgy nem jó. De te tudod.
Informálódtam én, de lehet, hogy nem jó helyen. (Mellesleg itt: http://www.avland.co.uk/denon/dvd1910/dvd1910.htm, meg itt: http://www.usa.denon.com/catalog/) Mindkét helyen azt írják, hogy tudja az SACD-t is meg a DVD-Audio-t is.
Az avland akkora marhaságokat szokott írni, hogy néha feláll tőle a hajam. A Denon amerikai weblapján szerintem szimplán csak elírták. Mindegyik SACD lejátszóhoz azt írják, hogy "Progressive Scan DVD-Audio/Video Super Audio CD Player). A 1910-hez csak annyi van írva, hogy "Progressive Scan DVD Player". Utána a részletes speckóban valóban benne vannak, de ez szerintem elírás.
Amúgy furcsa is lenne ha a Faroudja DCDi, a scaler és a DVI kimenet mellé 60 ezerért még SACD és DVD-Audio támogatást is adnának. De ha adnának is akkor olyan is lenne szóval nem sok értelme lenne. Az SACD-ben az a jó, hogy szépen szól. Ha olcsó lejátszóban hallgatod akkor pont ez a "szépen szól" veszik el.
Kicsit utána kellene nézni a dolgok technikai hátterének, informálódni és nem naponta más lejátszót kiszemelni amiről kiderül, hogy amúgy nem jó. De te tudod.
Informálódtam én, de lehet, hogy nem jó helyen. (Mellesleg itt: http://www.avland.co.uk/denon/dvd1910/dvd1910.htm, meg itt: http://www.usa.denon.com/catalog/) Mindkét helyen azt írják, hogy tudja az SACD-t is meg a DVD-Audio-t is. És bár az angol oldal csak várható specifikációkat közöl az amerikai már a kész termékről ír. Persze lehet, hogy ezek csak az amerikában kapható termékekre igazak, de ennyi erővel a japán adatokra is mondhatjuk azt, hogy nem biztos, hogy nálunk is ezeket fogja csak tudni. Mellesleg az amerikai képen sincs SACD embléma.
-
Vendég
A 1910-es még nem biztos, hogy tudja a DVD-Audiot vagy az SACD-t ...
Biztos, hogy nem tudja. A készüléken sincs SACD logó és a japán on-line boltokban (kint már lehet kapni) is az van feltüntetve, hogy csak DVD-Video lemezt játszik.
No mindegy, azért a Toshibát lecsekkolom.
Majd meséld el, mit tapasztaltál. Szerintem sokakat érdekel!
-
Vendég
...meg kell hogy mondjam őszintén, erősen gondolkodom, hogy megvárom az új Denon szériát... ...kellene egy olyan lejátszó, ami projektorhoz ideális, és tudja a nagy felbontású zenéket is játszani... ...És ennek a "végleges" lejátszónak nem lenne rossz az 1910-es.
A 1910-es még nem biztos, hogy tudja a DVD-Audiot vagy az SACD-t csak a HDCD-t, de azt meg a hajadra kenheted. Az SACD-t illetve a DVD-Audiot valószínűleg csak a 2910-es tudja dupla annyiért (160 ezer Ft).
Kicsit zavarosan gondolod ezt a DVD lejátszó vásárlás dolgot. Kicsit utána kellene nézni a dolgok technikai hátterének, informálódni és nem naponta más lejátszót kiszemelni amiről kiderül, hogy amúgy nem jó. De te tudod.
Ebben a topicban elég elszomorító dolgot írnak a Philips 630 DiVX lejátszási képességéről AC3-as hanggal. Lehet, hogy nem igazi probléma, de érdemes utána járni, mert ez legalább akora hiányosság lenne, mint a felirat hiánya!
Ez nagyobb hiányosság lenne, mint a felirat, de elolvastam egy-két fórumot a Philipsekről, és ha jól emlkékszem többen is említették, hogy jól viszi az 5.1-es DivX-eket.
Egyébként elmaradt a teszt ma, sportprogram volt helyette. Majd holnap .
Bár meg kell hogy mondjam őszintén, erősen gondolkodom, hogy megvárom az új Denon szériát. Az 1710-es már itt van de egy kicsit buta, viszont az 1910-es specifikációja nagyon jól hangzik.
És ha ezek után valaki végképp nem érti mit miért csinálok, annak csak röviden elmondom, hogy kellene egy olyan lejátszó, ami projektorhoz ideális, és tudja a nagy felbontású zenéket is játszani. Az ilyen lejátszók (dvi, jó minőségű sacd stb.) elég borsos áron vannak még most, úgyhogy azt gondoltam veszek egy olcsóbb modellt progresszív kimenettel amit aztán 1 év (talán 2) múlva elpasszolok a családban, vagy haveroknak, ha elérhető áron lesznek a fenti tudású lejátszók. Na ehhez kéne a DivX, ami nekem nem hiányzik annyira, de a potenciális későbbi tulajdonosoknak igen. Csakhogy olvasván a Denon 1910-es speckóját és várható árát, valamint látván, hogy az mpeg4 lejátszás mennyire nincs még kiforrva egyik lejátszóban sem (csodákat azért nem várok a Toshibától), gondolkozom azon, hogy megveszem a "végleges" lejátszót magamnak a család meg várja meg amíg az olcsó mpeg4-es lejátszók tényleg használhatók valamire. És ennek a "végleges" lejátszónak nem lenne rossz az 1910-es. Lehet, hogy egy kicsit túltaktikázom, de végülis nem annyira sürget az idő. Egy-két hónapig még elvagyok a mostani konfiggal (külön szobában lévő, tehát zajtalan PC, s-video és koax kábellel bekötve, teljeskörűen távirányíthatóan), de még a projektor megvétele előtt szeretnék egy tisztességes lejátszót.
No mindegy, azért a Toshibát lecsekkolom.
Ebben a topicban elég elszomorító dolgot írnak a Philips 630 DiVX lejátszási képességéről AC3-as hanggal. Lehet, hogy nem igazi probléma, de érdemes utána járni, mert ez legalább akora hiányosság lenne, mint a felirat hiánya!
gordon314.fw.hu
Amúgy nem értelek, hogy baromira igényes vagy az 575-össel szemben és olyan szolgáltatásainak hibáit sorolod fel, amiket a többi jelölt messze nem tud. (Pl DVD-Audio)
Mivel a többi jelölt éppen feleannyiba kerül mint az 575. És ha valamiért fizetek, akkor szeretném ha normálisan működne.
Ez mondjuk jogos.
Azért van más különbség is a jelelöltek között! (beépített dekóder, 3 év gari, 108 MHz video DAC)
Félre ne érts nem akarlak rábeszélni az 575-ösre, mert szerintem se az a számodra ideális készülék, de magában nagyon jó értékarányú készülék.
Nekem mondjuk ezek voltak fontosak: DVD-Audio, SACD, Pal progresszív, jó képminőség.
Ezekhez csak hab volt a tortán a DiVX.
gordon314.fw.hu
Amúgy nem értelek, hogy baromira igényes vagy az 575-össel szemben és olyan szolgáltatásainak hibáit sorolod fel, amiket a többi jelölt messze nem tud. (Pl DVD-Audio)
Mivel a többi jelölt éppen feleannyiba kerül mint az 575. És ha valamiért fizetek, akkor szeretném ha normálisan működne.
akármilyen képarányban is készül a DiVX, azt csak 2 képarányban lehet megjeleníteni 4:3, 16:9. Ebből kell választani.
Az NTSC progresszívot a legegyszerűbben úgy tudod megtudni, hogy elkéred a user's manualt és megnézed az elején a lejátszó tulajdonságoknál. Ha ott lesz, akkor egyértelmű a dolog.
Amúgy meg nem sokat érsz vele, ha a lejátszó amúgy nem régiófüggetleníthető, legfeljebb a japán és az R0-ás NTSC filmekhez és a kalóz kópiákhoz használhatod.
Ha már mész kipróbálni a Toshibát, akkor vigyél egy feliratos DiVX-et.
El kell dönteni, hogy neked mi a fontos. ha a DiVX felirattal, akkor vagy vársz, vagy kiesett a jelöltek közül a Pio. De ebből a sempontból még a Toshibáról sem tudsz biztosat.
Képminőségben, meg ne az "azt olvastam róla" döntsön, hanem próbáld megnézni őket.
Simon
Ezt én is tapasztaltam. Idegesítő dolog, de úgy vélem direkt van. Ha ugyanis kikapcsolod a kijelzést és legközelebb bekapcsolod a masinát, akkor semmi visszajelzést nem kapsz, hogy bekapcsolódott. Gondolom valami bolondbiztos dolgot akartak hogy elkerüljék, hogy a user nyomkodja a power gombot, mint süket a csengőt, aztán anyázva telefonáljon, hogy elromlott a készülék.
egyébként a dolog nem egyedi, mert a h/k-n is ha lekapcsolom a kijelzést, akkor az csak kikapcsolásig marad úgy. Padig annál egy led is színnel jelzi, hogy on-on vagy standby-ban van-e a készülék. A Pio megoldása elég gáz, de el tudom képzelni, hogy szándékos.
gordon314.fw.hu
Nagyon kevés olyan projektor van (én még nem is láttam olyat) amelyik nem tudja a 3:2 pull down-t. Ergó nyugodtan küldhetsz rá NTSC interlaced jelet szépen össze fogja rakni. Normál televízióra nem tudsz progresszív jelet küldeni mivel ezek interlaced megjelenítők (kivéve néhány progresszív CRT TV-t).
A progresszív kimenet a DVD lejátszókon főleg a PAL esetében érdekes, mivel a fent említett projektorok túlnyomó része viszont a PAL deinterlacerelést nem tudja (2:2 pull down) ezért célszerű őket PAL progresszív jellel meghajtani.
Aha. Köszi. Ezek szerint a Philips 630-as is újra versenyben van nálam, aminek a minőségével kapcsolatban még mindig egy kicsit szkeptikus vagyok, de ellenérvként ott van az igencsak gyakori FW update ami egy mpeg4-es lejátszónál szerintem elengedhetetlen. Akkor lehet hogy holnap összehasonlító teszt lesz?
(Bár mire összegyűlik a projektorra a pénzem, addigra lehet, hogy minden projektor tudni fogja a 2:2 pulldown-t. )