Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SECAM kazettak digitalizalasa

paTKany
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: paTKany »

A digitalizálás után eltűnik az összes különbség a SECAM és a PAL analóg jelforrás között.
Mindkettő 625 sor 25 fps.

Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180

malvin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: malvin »

SECAM kazettaimat szeretnem egy Panasonic DMR-E100-al DVD-R-re irni, de ez a berendezes nem tud SECAM-ot. Ezert a kovetkezot gondoltam ki:

Veszek egy Pinnacle MoviBox DV-t (ez tud SECAM-ot), bedigitalizalom PC-re majd ugyanennek a berendezesnek a DV kimeneten atjatszom a DMR-re.
Biztonsag kedveert azert elmentem az Axico Informatikai Kft-hez, es ott egy szakember azt mondta, hogy ez azert hulyeseg, mert attol meg, hogy digitalizaltam, az igy keltkezett adat digitalis ugyan, de SECAM (tehat ha ezzel etetek egy csak PAL-t tudo berendezest, akkor az ugyan ugy fekete-feher lesz, mintha SECAM analog jellel etetek egy csak PAL-t tudo keszuleket).

Tenyleg letezik SECAM DV formatum? Es akkor van SECAM DVD meg SVCD is?

En elfogadom, hogy o egy szakember (tobbszor hangsulyozta, hogy o ezzel foglalkozik), de ennek akarhogy is, de ellene szol a kovetkezo kiserlet:
Csinaltam egy proba digitalizalast egy PC-TV kartyaval ami szinten tud SECAM-ot.
Az eredmeny avi-bol csinaltam egy SVCD-t, ami nagyon ugy nez ki, hogy NEM SECAM.
A TV-m ugyanis fixen beallithato PAL-ra (ilyenkor a forras kazetta kepe termeszetesen ff) de az SVCD az szines. Termeszetesen lehet, hogy a DVD-m olyan okos, hogy megcsinalja a konverziot, de ennek a specifikacijaban semmi nyoma - meg mint mondtam sehol semmifele iromanyban nem szerepel az hogy SECAM DVD meg SVCD!

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”