Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi Cikk Kissé Nevetséges
-
Vendég
Mielott belekotnel ebbe is, a B&O es a Bose sorozatban gyartja a termekeit.
-
Vendég
Ertem. Szoval letezik ez a valami ami nemcsak az ara, hanem a minosege miatt sem terjedt, el, mert ha egy LP es egy Lezeres lemezjatszo hangjat egy CD-n ossze lehet hasonlitani, es ebbol messzemeno kovetkezteteseket lehet levonni, az mindenkeppen megmarad mint technikai erdekesseg. Millioszamra voltak es vannak ilyenek. Hasonlo a Bose mindenfele sugarzo hangdoboza is. Igaz, abbol millioszamra adtak el, de akkoris messze all a jo hangzastol (sajat tapasztalat, ket zongorat hallottam ). Megmarad kuloncsegnek, mint a B&O termekei, amik egy jo adag kultusszal ovezett es jol formatervezett kozepkategorias termekek. Mindig is voltak ilyenek, de szerintem egy kicsit tulzas azt allitani, hogy akkor ez most sorozatgyartas. Ha belegondolsz, akkor rajossz, hogy egy picit nonszensz a dolog.
Pusztan ismeros: Hat igen. Itt megfogtal. O csak egy ismeros valoban. Az igaz, hogy lemezjatszo futomuvek, es audio rendszerek tervezesevel es epitesevel foglalkozik, es nala is sorbaallnak, mert nem tudja kielegiteni a keresletet, de nem nevezne sorozatgyartasnak a termelest. Meg miutan az is elofordulhat, hogy ert hozza, ezert en elfogadom a velemenyet. Dehat nem mindenki olvashat utanna neten mindennek, mint ahogy nem mindenki fogadja el fenntartas nelkul a HIFI szaklapok "partatlan velemenyet" ugye? Szoval nem mindent hiszek azert en sem el, amit az interneten olvasok. Ott is csak emberek irnak, akiknek jol felfogott erdekuk, hogy jot irjanak valamirol, amibol penzt latnak.
Na egyenlore ennyi
ui. Miutan latom te 4 szavamon lovagolsz, akkor visszavonom. nem valosult meg soha ez nem igaz. Igy megfelel a kenyes izlesednek?
Ez az urrepules dolog santitott erosen, ugye te is erzed?
nem csak "gyártották": folyamatosan termelnek és a nagy kereslet miatt akár hónapokat is kell várni egy példányra
ennek és hasonlóknak a neten bármikor, percek alatt könnyen utána lehet járni - sokkal jobban járnál, mint pusztán ismerősök véleményére/tudására hagyatkozni
de nekem ugyan mindegy... viszont az ilyen dezinformációra harapok, tökmindegy ki írja - s bár igaz, néhány topikba sokáig nem kukkantok be, 12 nap szvsz még messze nem egy hónap
(kben ne röhögtess: értelmezésed szerint pl az űrrepülés sem "valósult meg soha"? gyk még kisebb széria és összehasonlíthatatlanul drágább)
-
Vendég
"If you'd like to hear the LT in action, listen to our Free Demo CD and let us know your opinion. "
Ez a kedvenc reszem :-)
-
Vendég
Miutan jol kimoderaltak hala istennek, amit elsore irtam, igy lenyugodva irok ujra:
Szoval van valaki akinek adok a velemnyere, O ezt irta rola:
"Annak idején nagy port kavart, de aztán nem nagyon beszélnek róla....nagyon drága volt, a hangja közepes, és kötelező hozzá a mosó, amit minden lejátszás előtt használni kell! A laser tudniillik nem tolja félre a porszemet, "lejátssza" azt is!"
Szoval akkor most mirol beszelunk. Megvalosult, es egy kisszerias gyartasban gyartottak is, de soha nem valosult meg a nagyszerias gyartasa, mert mint te is irtad tul draga volt. Az hogy kiserletezgettek vele, es keszultek is mukodokepes modellek, amiket el is adtak, meg nem jelenti azt, hogy be is valt volna. Ez olyan, mint a Wankel motor. Mai napig sem tudtak igazabol hosszu elettartamu, es alacsony fogyasztasu-t elolallitani, hiaba igyekezett a mazda is vele.
De ez vonatkozik erre is.
Legkozelebb majd neked kulon pontosabban leirom, amit akarok mondani, nehogy 1 honappal kesobb elocibaljal barmit, amit leirok, es elkezd elemezgetni.
Neked meg ez a hozzaallasod a hobbid?
a pongyola, tájékozódás nélküli fogalmazás a hobbid?
a "nem valósult meg soha" aligha csak szerintem áll picit ellentétben azzal, ha vmit már több mint egy évtizede kereskedelmi forgalomban bárki megvehet - hogy egy autó áráért, az ebből a szempontból lényegtelen: a termék létezik, megvalósult, sokan használják - különösen az arhív felvételeket gyűjtőknek ér kincset (nekik meg egyébként is van vákumos lemeztisztítójuk). Pont.
(kben egyetlen gyártó)
-
Vendég
A lezeres LP lejatszas soha nem valosult meg
annyira nem, h 13 éve kapható...
Mint olvastad, azt is odairtam, hogy mar a 80-as evek ota kiserleteznek vele. 2 gyarto, amit felsorakoztattal, az nem nagyszerias sorozatgyartas. Ha annyira jo lenne, es annyira bevalt volna, akkor mas is gyartana, es el is terjedt volna. De miutan megmaradt technikai erdekessegnek, ezert irtam, hogy nem valosult meg soha. Ez betudhato annak is, hogy allandoan tisztitani kell hozza a lemezt menet kozben is. Ugyhogy errol ennyit.
Neked az a hobbid, hogy minden mondatomba belekotsz?
sokkal többre maga a technika nem képes, hagyományos hangszedőknél is jellemző az ilyen ">25dB" specifikáció
Ez a hozzászólásod elkeveredett A készülék paraméterei egész jók, de a sztereó áthallás megadása kissé gagyi
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
de a léptetésnél pl,mikor egyik számról a másikra-vagy fejezetnél ugrok-fokozatosan erösödik,de erre nincs magyarázat,mert "amúgy"semmi baja nincs.remélem4-5 hónapos a gép.
tegnap rájöttem -véletlenül persze-hogy mi az oka ennek a fokozatos "hangerösödésnek".ha a virtuális sorrund hang be van kapcsolva,akkor csinálja ezt.ha kikapcsolom semmi ilyen probléma.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
De meggyőztél nem vállalom a kockázatot, megvárom az új Pio szériát (most jön ki áprilisban) és azok közül választok valamit.
Jól teszed... A pio DVD-k finom cuccok. Sokkal jobban jársz velük mint a Sonyval. (Francba. Mégse lesz melóm...)
Üdv: Imre
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
ergo:
A te eseted más. Nálam DVD és VCD lemezekkel nincs ilyen gond. Az említett Mátrix fehér nyulas dolog is hibátlanul működik, semmi leakadás.
köszönöm,de azaz érdekes,hogy csak a matrixnál fordul elô.elôszôr azthittem lemez hiba,aztán kellett vagy egy óra mig rájöttem mikor,miért van a"hiba".
de a léptetésnél pl,mikor egyik számról a másikra-vagy fejezetnél ugrok-fokozatosan erösödik,de erre nincs magyarázat,mert "amúgy"semmi baja nincs.remélem4-5 hónapos a gép.
a másolt cdket nehezebben olvassa be,mint a gyárit.dvdnél nem gond,de megijjedtem,hogy tényleg "szétvághatja?"
egy biztató dolgot olvastam,hogy thomson együtt kooperál a panasoniccal.még jól jöhet
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
-
Vendég
Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy szabad-e Sony DVD lejátszót venni? A szaki azt mondta (mi mást mondhatott volna), hogy ez a probléma a mai Sony készülékeknél nem probléma. Csak azért kérdezem mert pont egy Sony-t vettem volna így hirtelen (730), de még egyszer nincs kedvem ehhez a kálváriához.
Én már nem merek olyat mondani, hogy nem szabad Sonyt venni, mert egy másic topicban jól a torkomnak ugrottak a "nagy Sony fanok"...
Ami tény: A lézerhibás CD-k DVD-k 80-90%-a amit javításra hoznak hozzánk vagy Sony, vagy pedig Sony lézerrel szerelt. Ilyen pl. az Aiwa, LG, tornyok nagy része is. Döntő többségük 2-3 év után adja meg magát.
Szóval én a helyedben körülnéznék más márkák között is... hátha van még élet a Sonyn túl is...
Bár... tudod mit? Vegyél Sonyt! Csak és kizárólag Sonyt! Aztán majd megadom az elérhetőségem, és a szervizünk címét. Most jut eszembe: nekem is meg kell élni valamiből...
Üdv: imre
Köszi. Nem vagyok Sony fan és nevess ki, de főleg azért vennék második lejátszónak Sony-t mert a 42cm széles Pio hülyén nézne ki a 43cm széles Sony erősítőn (amiben nincsen lézer és ezért még működik ). De meggyőztél nem vállalom a kockázatot, megvárom az új Pio szériát (most jön ki áprilisban) és azok közül választok valamit.
Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy szabad-e Sony DVD lejátszót venni? A szaki azt mondta (mi mást mondhatott volna), hogy ez a probléma a mai Sony készülékeknél nem probléma. Csak azért kérdezem mert pont egy Sony-t vettem volna így hirtelen (730), de még egyszer nincs kedvem ehhez a kálváriához.
Én már nem merek olyat mondani, hogy nem szabad Sonyt venni, mert egy másic topicban jól a torkomnak ugrottak a "nagy Sony fanok"...
Ami tény: A lézerhibás CD-k DVD-k 80-90%-a amit javításra hoznak hozzánk vagy Sony, vagy pedig Sony lézerrel szerelt. Ilyen pl. az Aiwa, LG, tornyok nagy része is. Döntő többségük 2-3 év után adja meg magát.
Szóval én a helyedben körülnéznék más márkák között is... hátha van még élet a Sonyn túl is...
Bár... tudod mit? Vegyél Sonyt! Csak és kizárólag Sonyt! Aztán majd megadom az elérhetőségem, és a szervizünk címét. Most jut eszembe: nekem is meg kell élni valamiből...
Üdv: imre
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
Köszi, valóban erről volt szó. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy szabad-e Sony DVD lejátszót venni?
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Nekem otthon szinte mindenem Sony: TV, DVD lejátszó, Hi-Fi torony. Kamerám ugyan Panasonic, de most akarok egy Sony MiniDV-t venni. Ennek ellenére soha semmi műszaki (meghibásodási) problémám nem volt egyikkel sem.
Viszont egyre-másra szaporodnak a jelek, például a DVD lejátszóval kapcsolatban, ami arra utal, hogy nem szabad Sonyt venni.
Ott van például a 4 lemezes Két torony kiadvány, amivel csakis a Sony lejátszóknak van baja. Aztán ha az ember lerippel egy DVD-t és az extrákat kitörli belőle, azzal szintén C13-as hibát produkál, holott más lejátszókban ez csont nélkül működik. Itt van a Te problémád és az én audio CD problémám. Ráadásul, csak a komolyabb készülékek csak az SACD-t támogatják, a DVD-Audiot nem. Arról meg már nem is beszélve, hogy ha multirégióssá akarod tenni a lejátszót, akkor ahhoz külön chipre van szükség, egy egyszerű firmware frissítés nem jó hozzá.
A mostani eszemmel nem biztos, hogy Sonyt vennék.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

milyen jo lett volna, ha ez a rengeteg hasznos info megfelelo topicba kerult volna...olyanba amit megtalal aki ez utan erdeklodik
most van 1 oszver topicunk, amit sehova nem lehet athelyezni, atnevezni se meg semmise mert az eleje tok masrol szol mint a vege...
Bocs T-BoY, én indítottam el ezt a Sony témát. Nem ide kellett volna tudom, de a topic már amúgy is szét volt offolva mindenféle toronyórával, ráadásul előre nem láthattam, hogy ez lesz egy egyszerű kérdés eredménye.
-
Vendég
Hali!
A szakinak igaza van, valószínűleg tényleg lézerhibás. Én is ilyen készülékek javításával foglalkozom...
Köszi, valóban erről volt szó. Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy szabad-e Sony DVD lejátszót venni? A szaki azt mondta (mi mást mondhatott volna), hogy ez a probléma a mai Sony készülékeknél nem probléma. Csak azért kérdezem mert pont egy Sony-t vettem volna így hirtelen (730), de még egyszer nincs kedvem ehhez a kálváriához.
LP vs CD ügyben egyébként már van topic, a Hi-Fi kategóriában "Analóg vs Digital zenei műsorforrások" néven Gordon jóvoltából...
Még nem késő... Nyissunk pár új topicot témaorientáltan, CTRL-A , CTRL-C, CTRL-V oszt kész is...
milyen jo lett volna, ha ez a rengeteg hasznos info megfelelo topicba kerult volna...
olyanba amit megtalal aki ez utan erdeklodik
most van 1 oszver topicunk, amit sehova nem lehet athelyezni, atnevezni se meg semmise mert az eleje tok masrol szol mint a vege...
o v e r p o w e r e d
Mivel elég mérges voltam (amúgy) nem is annyira érdekelt a dolog, de valami olyasmit mondott, hogy ezeknél az első generációs lejátszóknál (akkor még nem volt elterjedt a DVD-R és hasonlók) a lézer energiája gyengébb, mint a későbbi modelleknél. Mikor írott DVD-t tesz bele az ember akkor a lézernek valami fókuszálási energiabizbaszási gondja van amit meg szokott oldani, de nagyon terheli a cuccot és ami miatt idővel megadja magát. A következő generációs DVD lejátszóknál már figyeltek erre és ott ez nem okoz gondot. Azt is mondta, hogy készülékenként és lemezenként is változó ez az elhalás (mert én is felhívtam a figyelmét arra, hogy van ismerősöm aki hasonló készülékkel orrvérzésig DVD-R-t néz és kutya baja a lejátszónak), de a jelenség létezik. A dolog a Sony hivatalos márkaszervízében történt egy olyan szakival akit régóta "ismerek" mivel már több éve hordom hozzá a Sony kütyijeimet ha valami bajom van velük.Annyiban igaza lehet, hogy nem mondtam neki semmit és elkezdte mondani az ilyenkor szokásos szimptómákat; először a rétegváltás és a kétrétegű lemezek olvasási hibája fordul elő. Ez később gyakrabban és már a DVD-R lemezek olvasása sem stabil. Ez szó szerint így történt, most már az írott lemezek felét nem játsza és a gyári lemezek 20%-át egyáltalán nem olvassa, 50%-ával néha vannak gondjai és 30%-át hiba nélkül olvassa. Azt is mondta, hogy a CD-ket még hibátlanul viszi, de egy idő után azokkal is baja lesz.
Mint említettem pontosan azt mondta, hogy szerinte 90%, hogy ez a baja, de a héten belövik a lézert és akkor meg tudja mondani. Ha valóban ez a baj akkor beújítok egy olcsóbb lejátszót ideiglenesen (amúgy is kell a nagyszobába egy második lejátszó) és majd később veszek egy hasonló komolyságú készüléket.
Hali!
A szakinak igaza van, valószínűleg tényleg lézerhibás. Én is ilyen készülékek javításával foglalkozom, a hibajelenség tipikusnak mondható.
Az idő előtt elhalálozó lézeregység viszont szinte csak a Sony, vagy Sony lézerrel szerelt készülékeknél fordul elő. Így van ez a CD lejátszóknál is.
A lézerhibás CD-k, music centerek, DVD-k 80-90%-a Sony, vagy Sony lézeres.
Átlagosan 2-3 év az élettartamuk. Viszont vannak kivételek, találkoztunk már 6 éves géppel is, mi nyitottuk ki először.
Műszaki oldalról a következő probléma merül fel írt lemezeknél:
Az írt lemezek felületéről jóval kevesebb lézerfény verődik vissza, mint a gyáriról. Ráadásul sok esetben a pitmélység is bizonytalanabb. Ezért a lézer optikának valóban nehezebb az írt lemez olvasása. A csökkent mennyiségű visszavert fényt kétféleképp lehet kompenzálni:
1. Megnöveljük a lézer teljesítményét
2. Megnöveljük a detektor után kapcsolt erősítőfokozat érzékenységét
Az első esetben lehet beszélni a lézer fokozottabb igénybevételéről.
A pitek szabálytalanabb kialakítása pedig a fókuszálást nehezíti meg. De ez nem ró nagyobb terhet a lézerre, csak a lencsét mozgató mechanikára-elektronikára.
A kétrétegű DVD-k esetében pedig az a probléma, hogy az alsó réteg olvasásához meg kell növelni a lézer teljesítményét, hogy "átlője" a felső, féligáteresztő réteget. Továbbá a fókuszt is módosítani kell, mivel a fókusztávolság az alsó és felső réteg olvasásánál más.
Ezen fokozott követelményeknek egy olyan lézeregység, amelyben a lézerdióda gyengül, már nem képes megfelelni. Ezért válik bizonytalanná az olvasás először mindig az írt CD/DVD-nél, vagy a kétrétegű DVD lemezeknél.
Ekkor még a gyári, vagy egyrétegű lemez ok. Majd ahogy fokozatosan gyengül a lézerdióda, úgy egyre problémásabbá válik már ezen lemezek olvasása is.
Azt viszont el kell mondanom, hogy ugyanezt a jelenséget okozza az optikára, illetve a lencse alá szálló por is. Sokszor a lencse tisztítása, és a lencse alatti terület (prizmák, lézerdióda, szenzormatrix) nagytisztaságú steril levegővel történő óvatos kifújása teljesen rendbehozza a készüléket. Ilyen levegőt spray formájában lehet kapni. (pl. a Druckluft spray, Kontakt Chemie termék)
A gyengült lézerdióda áramát a legtöbb készülékben a teljesítményt szabályozó potival (nem minden típusban van) lehet növelni, de ez csak ideiglenes megoldás, hiszen így a már amúgy is gyenge dióda még jobban ki lesz hajtva, míg végül végleg tönkremegy. Ez kicsit olyan, mint a felfűtött képcsövű TV, felfűtés után gyorsan el kell adni egy ismeretlennek...
Szóval a kolléga ezért merte ilyen biztosan állítani, hogy a lézeregység a hibás, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ez tipikusan Sony betegség.
Remélem becsületes, és nem egy - a már leírt eljárásért (tisztítás v teljesítmény beáll.) akar 30 ropit kérni. DVD esetében, ha tényleg lézerhibás, sajnos tényleg ennyibe kerül a csere... Ezt hívják fogyasztói társadalomnak...
Üdv: Imre
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Hm. Végülis logikusan hangzik. Csak abban bízom, hogy az én készülékem a jobbik csoportba tartozik.
-
Vendég
Mivel elég mérges voltam (amúgy) nem is annyira érdekelt a dolog, de valami olyasmit mondott, hogy ezeknél az első generációs lejátszóknál (akkor még nem volt elterjedt a DVD-R és hasonlók) a lézer energiája gyengébb, mint a későbbi modelleknél. Mikor írott DVD-t tesz bele az ember akkor a lézernek valami fókuszálási energiabizbaszási gondja van amit meg szokott oldani, de nagyon terheli a cuccot és ami miatt idővel megadja magát. A következő generációs DVD lejátszóknál már figyeltek erre és ott ez nem okoz gondot. Azt is mondta, hogy készülékenként és lemezenként is változó ez az elhalás (mert én is felhívtam a figyelmét arra, hogy van ismerősöm aki hasonló készülékkel orrvérzésig DVD-R-t néz és kutya baja a lejátszónak), de a jelenség létezik. A dolog a Sony hivatalos márkaszervízében történt egy olyan szakival akit régóta "ismerek" mivel már több éve hordom hozzá a Sony kütyijeimet ha valami bajom van velük.
Annyiban igaza lehet, hogy nem mondtam neki semmit és elkezdte mondani az ilyenkor szokásos szimptómákat; először a rétegváltás és a kétrétegű lemezek olvasási hibája fordul elő. Ez később gyakrabban és már a DVD-R lemezek olvasása sem stabil. Ez szó szerint így történt, most már az írott lemezek felét nem játsza és a gyári lemezek 20%-át egyáltalán nem olvassa, 50%-ával néha vannak gondjai és 30%-át hiba nélkül olvassa. Azt is mondta, hogy a CD-ket még hibátlanul viszi, de egy idő után azokkal is baja lesz.
Mint említettem pontosan azt mondta, hogy szerinte 90%, hogy ez a baja, de a héten belövik a lézert és akkor meg tudja mondani. Ha valóban ez a baj akkor beújítok egy olcsóbb lejátszót ideiglenesen (amúgy is kell a nagyszobába egy második lejátszó) és majd később veszek egy hasonló komolyságú készüléket.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Nem tapasztaltam.Viszont most végre levittem szervízbe a cuccot (talán emlékszel még fél évvel ezelőtti nem játszom le a lemezek egy részét C13-al) és megnyugtattak, hogy valószínűleg fejegység csere ami 32 rugó. Ha így lesz akkor megy a kukába és veszek egy másik DVD lejátszót.
Mondtak egy érdekeset miszerint is nem nagyon szabad velük írott DVD lemezt lejátszani mert tönkrevágja a cuccost. Elmagyarázták, nem értettem de elfogadhatónak tűnt. Azt is mondták, hogy ha kicserélik akkor újra kábé ugyanennyi ideig fog menni és újra csere.
Simon:
Ezt nem hiszem el. Azt elhiszem, hogy mondták, de azt nem, hogy igy is van. Ilyet még egyáltalán nem hallottam és nem is igazán tudom elképzelni, hogy lehetséges lenne. Jó lenne, ha el tudnád magyarázni egy picit részletesebben!
Egy fél éve van DVD íróm és azóta már sok lemezt megírtam, köztük sok rajzfilmet, amit DivX-ből konvertáltam át. A gyerekek meg állandóan ezeket nyúzzák. (Már több száz órát mentek ezek a Tom and Jerry rajzfilmek.) Egyedül a Princo lemezekkel volt gondom, de az a lemez miatt.
C13-as hiba nekem is elő szokott fordulni, de csak Princo lemezekkel vagy olyan rosszul authorizált lemezeknél, ahol az extrákra való hivatkozás megmaradt, viszont a VOB-ok hiányoznak.
Az audió CD probléma nekem már kezdetektől (3 és fél éve) jelen van. Szerintem egy különbség biztosan van a lejátszóink között: én a techtronics-tól vettem a multirégiós chipükkel felszerelve. Lehet ez okozza az audio hang problémámat. Nem tudom, nem értek hozzá.
ergo:
A te eseted más. Nálam DVD és VCD lemezekkel nincs ilyen gond. Az említett Mátrix fehér nyulas dolog is hibátlanul működik, semmi leakadás.