Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
TFT monitorok
TFT monitorok
Vki help plz...! Ötletem sincs
Megvan a 1,8m-es DVI-DVI kábel (Wizetek Computer Cable). De nem müxik v. csak én vagyok béna...
"No connection
Check Signal Cable"
mint amikor kihúzom a sima RGB analog kábelt. Szóval azt hiszi, nincs is csatlakoztatva kábel! Mit csináljak?
Ja (gyári) ATI Radeon 8500LE videokártyám van. (rajta: analog, DVI, S-Video)
TFT monitorok
mai friss hír a center főoldalán: (http://dvd.index.hu/index.php?cikkid=4509)
grand canyon display
Először csak mert jobban néznek ki.
Majd méretétől (először azt ovlastam, h métertől függően ) függően 1 500 és 17 500 dollár, vagyis 330 ezer és 3 millió 900 ezer forint között mozog. Ami annyira már nem néz jól ki. huh
ez már sznob
mellesleg Simon!
Az én Samsung-om külső tápos!!!
a DVI-DVI kábelt még a héten beszerzem.
+ a Finaly Fantasy trailerei (theaser, theatrical) képe gyönyörűűű mivel a film sajna nincs meg csak ezen gyönyörködöm.
TFT monitorok
ehh, most jöttem rá, ha egy film 4:3-as a pdvd5-ben van egy CLPV (smart strech, fit to screen, keep subtitles) bár nincs keep aspect ratio, de nagyon jól megcsinálja 16:9 -re. Nincs sok veszteség, alig-alig vághat le valamit. A legjobban bevált szerintem a fit to screen.
Sőt, van, h a szélesvásznű filmet csak úgy beteszi középre jobb/bal, fent/lent vannak fekete csíkok, de ha pan&scan 1:85:1 -re kapcsolok akkor tök jó. (keep aspect ratio megmarad, szal' nem torzul semmi) DivX-hez is pdvd5-öt kell használnom. (de ezt a formátumot <divx> szeretném lassan elhagyni)
Kis kompromisszumokkal csak összejön minden
TFT monitorok
Az 1:85- os filmek mennek full screenben pl Szorny RT, Z a hangya
2:35:1- es filmek meg alul felul van fekete csik, pl Armageddon, Matrix ez mar majdnem full mozivaszon szelesseg
TFT monitorok
Volt már elvétve full screen-es. A leggyakoribb amikor széles csík látható. És van még egy jó pár ezokból, ahogy te mondtad 1-1cm-es fekete csík, ez még jó is.
A 4:3-as filmek pedig kapnak egy-egy függőleges csíkot kb. 15"-os a 4:3 képmérete. Nem nagyon zavar, mert ilyen alaig-alig van...
A DivX-ek filmek képe förtelmes ami eddig a 19"-os Trinitronon szép volt, az itt ronda. (ritka a kivétel, és itt már a nagyon magas bitrátájú divx-ek biztos sokkal szebbek, régen egy normál monitoron már nem volt nagy különbség, itt több, mint valószínű lesz pl. átlag 850-1000kbit/s az ronda. 1200-2000 köztött már szépnek mondható, de a normál monitoron, már nem voltak nagyobb különbségek, egy idő után alig volt javulás, itt lesz, csak erre akartam kilyukadni)
Érdekesség a DVD-k képe szebb lett!
TFT monitorok
Amúgy had kérdezzem meg, akinek 16:9-es tv-je vagy bármi ilyen formátumú megjelenítője van:vannak olyan filmek, ami "full-screen" 16:9-en, de van ami szélesebb, és még ilyenkor is van két vízszintes csík. Ez normális?
más:
Ha megyek a tékába és dvd-t akarok kihozni, milyen 16:9-es képarányt keressek, h ne legyen fekete csík, ami totál kitölti a 16:9 -es monitort?
- 2:35:1?
v.
- 1:85:1?
- más nincs, csak ez a kettő?
Az 1.85:1 arányú filmek a 16:9-es TV-n full screenben mennek. Az overlay miatt. Szerintem a monitoron nincs overlay tehát lehet, hogy az 1.85:1 arányú filmeknél is lesz két vékony fekete csík. Ha 1.78:1 arányú filmet nézel az egész képernyős lesz, ha 1.66:1 akkor valószínűleg oldalt lesz két fekete csík. A Disney filmek közül sok ilyen. A 2.35:1, 2.40:1 és a többi széles formátum mind fekete csíkos lesz. A legszélesebb amit eddig láttam a Ben Hur az 2.76:1 arányú extra széles.
Összefoglalva a Te monitorod képaránya 16:9 azaz 1.78:1 arányú Ami ennél szélesebb az fekete csíkos lesz, illetve elképzelhető, hogy az 1.85:1 arányú filmek full screen fognak menni.
TFT monitorok
Amúgy had kérdezzem meg, akinek 16:9-es tv-je vagy bármi ilyen formátumú megjelenítője van:
vannak olyan filmek, ami "full-screen" 16:9-en, de van ami szélesebb, és még ilyenkor is van két vízszintes csík. Ez normális?
más:
Ha megyek a tékába és dvd-t akarok kihozni, milyen 16:9-es képarányt keressek, h ne legyen fekete csík, ami totál kitölti a 16:9 -es monitort?
- 2:35:1?
v.
- 1:85:1?
- más nincs, csak ez a kettő?
TFT monitorok
Newman: En most ezt a wallpapert hasznalom. itt van 16:9 ben:
http://homepage.mac.com/torifile/.Pictu ... uaBlue.jpg
én meg:
http://www.eiji.net/plus/W1280/
Kachidoki
- ***** szép!
TFT monitorok
Newman: En most ezt a wallpapert hasznalom. itt van 16:9 ben:
http://homepage.mac.com/torifile/.Pictu ... uaBlue.jpg
TFT monitorok
pontosan miben is több a DVI, mint a sima RGB analog
Analóg csatlakoztatás esetén a videókártya a digitális jelet analóggá alakítja amit a TFT vissza alakít digitálissá. A DVI csatlakozást használva a tiszta digitális jel jut a TFT-be mindennemű oda-vissza konvertálás nélkül.
TFT monitorok
Köszi!
DVI kábel nem járt a monitorhoz. És nem analog akarom továbbá használni, így holnap körbe járom a számtech boltokat. Azért megkérdezem itt ügyeljek minőségre v. márkához (mint a hagfal kábel) vagy egyszerűen csak kérjek egy DVI kábelt?
A fekete nem korom fekete, lehet, h setupolni kellene, vagy a digitális csatlakozás javít a képminőségen is, h a fekete tényleg fekete legyen? (pontosan miben is több a DVI, mint a sima RGB analog?)
Egyébként a DVD nagyszerű! Nyoma sincs utánhúzásnak!
Egyébként át lesz alakítva a szoba számítógép sarka. Adtak a monitorhoz egy vas lapot, csavorkat tiplit (4-4db-ot) és fel lesz szerelve a falra így végül a center tökéletes síkban lesz a frontokkal és ráadásul a TFT fölé kerül pont a közepébe. Minden annyira klappol.
ui.:
Egy szépség hibája van a dolognak, ha 4:3-as filmet nézek nem vízszintes, hanem függőleges fekete csíkok vannak
TFT monitorok
Itt rengeteg wallpaper van, szerintem 16:9-es is akad. Egyébként gratula a cuccoshoz !
Clint Eastwood bekaphatja!
TFT monitorok
Megvan a monitor! Nagyon ott van ez a TFT 16:9-ben Kicsit szokni kell még, h bemegyek a szobába ekkor feloldalt látni a monitort, itt nagyon fakó (oldalról) és csak ha szembe ülök akkor kapom, (de) a tűéles képet.
Monster Inc. gyönyörű volt DVD-n és a Vidocq is!
off:
tudtok 1280x768-as képeket ill. 16:9-es monitorhoz wallpapers-t?
TFT monitorok
Bocs, hogy kicsit off, de ugy dontottem elado a ViewSonic VX-900 -am 220 penzert garanciaval hibatlan allapotban. Listaara 240+afa.
ugy dontottem atulok egy 20" ele
TFT monitorok
Nem magamba beszélek, de ha más is "megkívánta" akkor van egy olcsóbb hely.
Extrém Computer Online:
http://www.extremcomputer.hu/eshop/index.php?aptus=87
Samsung SYM 172W 129896Ft+fa
az új termékek között 03.09.17-én jelent meg náluk.
Holnap nyitásra megyek is érte,
visszamondtam a c-enter -t. Nehogy má' ott 139-t fizessek ha van egy olcsóbb hely ahol még 2 nappal előbb megkapom,
így 7végén már nyúzhatom is
TFT monitorok
Még is megvették a Sony-t!
Ma meg is rendeltem a Samsung 172W-t 2-3 napot mondtak, majd jelentkeznek, h mikor mehetünk érte. Ígérem beszámolok róla és minőségéről.
Most a 19"-es CRT-n a 16:9-es kép, maga a film látható képmérete 39cm. 17"-es TFT 16:9-ese pedig 43cm lesz! Hurrá! Sokkal "nagyobb" lesz a DVD, mint a 19-esem!
139e+áfa-ba volt vagyis, majd lesz. Köszi Simon, kül. már megvettem volna a 17"-es "simát"... (VP171b-t)
TFT monitorok
Tegnap hazaérek: fater azt mondja, nem veszik meg a monitort. (pedig hajszálon múlott már az ürge kb 1 hétig rágta) óóóó mondom f@sz@. 90 ruppó úgy volt, h majdnem ennyiért. Ha igent mondtak volna már futotta, is volna 172W-ért. (2 nap alatt beszerzik) Kérdezem én ez egy bevezető ár(?), h első 16:9-es LCD monitor 140+áfa? (most augusztasban érkezett meg az első mo-ra) Lehetséges, h később emelnek a végfelhasználói áron?
ui:
MM-be van:
LG, Neavo, iiyama, Sony, Viewsonic (VX700, VP171b) csak, h az ismertebbeket említsem, kb. 20 TFT ki van téve bekapcsolva. De sajna valami szar (TFT reklám) pixeles divx ment mindegyiken...
TFT monitorok
C-enter kisker, szóval oda én is mehetek. Nem értem honnan van a 167e+áfa vagy mennyi.
Ugyan is ma voltam bennt a boltban és 139,9e+áfa a Samsung 172W! Hurrá, ő a tuti.
TFT monitorok
Köszi Simon, ez a Samsung nagyon ott van!!!A bibi csak az, h nekem a hátár 140e+áfa (talán ha eladnám az mp3 játszóm, de szeretném, pedig megérné...na mind1, ez mellékvágány...)
A Viewsonic VP171b és az LG-L1810b 140-145e+áfa szerzem.
Nincs vmi szolidabb, de ilyen paraméterű 16:9 -es monitor? (tudom, itt már nehéz, de hátha)
Jaj, ezt a Samsung-ot hol lehet kapni(??) és tudsz még azon kívül olyan forgalmazókat, ahol 16:9 -es monitorokat forgalmaznak?
Köszi, köszi, köszi!!!
Kiskerben csak itt találtam:
http://www.c-enter.hu/center/0115096.html
Hivatalos honlap itt:
http://195.70.36.158/termekek/irodai_mu ... _172w.html
Ha van ismerősöd nagykerben akkor olcsóbban meg tudod szerezni. Nem szeretném megnevezni melyik nagykerben most néztem és 125 ezer + tréfa az ára.
Ha nincs akkor a Depo-n is érdemes megnézni:
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=14 ... 1&csid=194
Itt már van 158+Áfa áron is.
TFT monitorok
De szerintem ez kell neked: Samsung Syncmaster 172W
Képernyő Típus a-si TFT/TN
Méret 17"
Képponttávolság 0,289 mm
Fényerő 450 cd
Kontrasztarány 400:1
Képlátószög (H/V) 140fok/110fok
Válaszidő <25 ms
Interface analóg/digitális
Frekvenciatartomány Vízszintes frekvencia 30-61 kHz
Függőleges frekvencia 56-75 kHz
Sávszélesség 140 MHz
Maximális felbontás 1280x768
Színskála 16,2 millió
Jelbemenet Bemeneti videojel analóg RGB, DVI Digital link
Videoszint analóg: 0,7 VP-P, digitális: TMDSTM
Szink. típus szeparált H/V, kompozit H/V, SOG (opció)
Bemeneti aljzat 15 érintkezős D-sub, DVI-D
167.900 Ft + ÁFA
Arra figyelj oda, mivel ezek 16:9-es monitorok ezért a képernyő magassága kb 15"-es monitornak felel meg.
Köszi Simon, ez a Samsung nagyon ott van!!!
A bibi csak az, h nekem a hátár 140e+áfa (talán ha eladnám az mp3 játszóm, de szeretném, pedig megérné...na mind1, ez mellékvágány...)
A Viewsonic VP171b és az LG-L1810b 140-145e+áfa szerzem.
Nincs vmi szolidabb, de ilyen paraméterű 16:9 -es monitor? (tudom, itt már nehéz, de hátha)
Jaj, ezt a Samsung-ot hol lehet kapni(??) és tudsz még azon kívül olyan forgalmazókat, ahol 16:9 -es monitorokat forgalmaznak?
Köszi, köszi, köszi!!!
TFT monitorok
De szerintem ez kell neked: Samsung Syncmaster 172W
Képernyő Típus a-si TFT/TN
Méret 17"
Képponttávolság 0,289 mm
Fényerő 450 cd
Kontrasztarány 400:1
Képlátószög (H/V) 140fok/110fok
Válaszidő <25 ms
Interface analóg/digitális
Frekvenciatartomány Vízszintes frekvencia 30-61 kHz
Függőleges frekvencia 56-75 kHz
Sávszélesség 140 MHz
Maximális felbontás 1280x768
Színskála 16,2 millió
Jelbemenet Bemeneti videojel analóg RGB, DVI Digital link
Videoszint analóg: 0,7 VP-P, digitális: TMDSTM
Szink. típus szeparált H/V, kompozit H/V, SOG (opció)
Bemeneti aljzat 15 érintkezős D-sub, DVI-D
167.900 Ft + ÁFA
Arra figyelj oda, mivel ezek 16:9-es monitorok ezért a képernyő magassága kb 15"-es monitornak felel meg.
TFT monitorok
Ezek már inkább LCD televíziók amelyeknek néha van PC-s bemenete. A Sony KLV-17HR1 modellt általában lehet kapni.
17" Widescreen (16:9) LCD TV
Wide XGA Panel
1280 x 768 pixels
Built-in TV tuner
Teletext with 8 page memory
2 built-in speakers (3W x 2)
1 x SCART input (RGB)
S-Video input
Headphone socket
Remote control
Supplied with designer pedestal stand
bruttó 330.000Ft
Egy kis bibje van, ha jól tudom nincs DVI bemenete, szóval a PC illesztése nem egyszerű. Ezzel együtt az árral legalább tudsz viszonyítani.
TFT monitorok
17"-ba wide screen monitor? Most nézem, eddig csak Sony-ba láttam!
Sony SDM-V72w és Sony SDM-V72/B wide screen TFT 17" 16:9
Nem tudjátok hol és mennyiért lehet kapni e két modellt ill. egyéb 16:9-es monitorokat? (17col-ban!)
"A Sony többfunkciós síkpanel monitort kínál
A japán elektronikai óriás hétfőn mutatta be az SDM-V72W-t, új többfunkciós 17 hüvelykes képátlójú síkpanel monitorát, amely ideális játékokhoz, számítógéphez használva, vagy DVD lejátszóhoz csatlakoztatva otthoni szórakoztató eszköz gyanánt.
A Sony közölte, ez a monitor az első tagja tervezett "személyi szórakoztató kijelző" (PED) termékcsaládjának. Az új kijelző Mac és PC kompatibilis, és négy külső eszközre csatlakoztatható, melyek között távirányítóval lehet ide-oda kapcsolgatni. A panel vízszintesen 150, függőlegesen 120 fokban fordítható el. Az SDM-V72W 16,2 millió szín megjelenítésére képes, PC monitorként felbontása 1280x768 képpont. Válaszideje 22 ezredmásodperc, ami játéknál vagy film nézésekor megszünteti a szellemképet és a mozgás töredezettségét. Kontrasztaránya 500:1-hez, fényereje 450 candela/négyzetméter. A monitor beépített sztereo hangszórókat tartalmaz, de van fülhallgató bemenete is. A nem egészen 6 kilós panel falra is lehet akasztani. Állítható "szélesvásznú" üzemmódba, de külön állítható a színárnyalat, a képélesség és a kontraszt is."
pl. a Sony Sony SDM-V72/B, hűűűű
TFT monitorok
Tudom nem akarsz és nem akartok helyettem dönteni, ezért sem írtad le mikor most válaszoltál, h te melyiket választanád. Ha tiéd lenne a pénz te/ti melyik mellett döntenétek? Feldobnánok egy Pro, de kisebb monitort, egy kicsit gyengébb nagyobbra?
Vizuáltechnikai dolgot csak úgy szabad megvenni ha megnézted, összehasonlítottad, kipróbáltad. A speckók szinte mindig hazudnak és egyedi pixelhibák is előfordulnak. Ha kinézted ezt a két modellt akkor tessék őket megnézni és az alapján dönteni.
Tudsz v. tudtok olyan helyet pesten, ahol egymás mellett szemügyre lehetne venni őket?
Teszem azt vinnék egy CD-t amin vob-ok vannak és azzal tesztelni (Halálos iramban a legvége piros auto vs. fekete auto verseny rész, ennek nagyon szép képe van) , h zsinorba vannak kötve és amelyiknek jobb a képe ezt választhassam? Ez már mellékes és csak poén, de leírom, h ott biztos nem veszem meg, mert vannak helyek ahol ugyanaz a TFT 15-20e-vel drágább. Úgyhogy ne harapják le a fejem, mikor azt mondom, h köszönöm és ennyi.
Budaörsi MM, ott sok TFT van, de passz, h ezek közül valamelyik van ott, LG még valószínű, de VS nem hiszem, h van ott.
Egyébként csak azért vettettem fel újra a Pro 17" vs Middle 18" monitort, mert láttam élesbe egy 15"-os LG-t a helyi Tesco-ban, de csak képernyőkímélő ment rajta, +csak egy szöveg villogott 3D-ben, nem sokat láttam így belőle... (viszont nagyon jól nézett ki és fel lehet akasztani a falra, ami nagyon tetszik benne) Ezért is vacilálok annyira.