Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Blu-Ray recorderek

Krinyo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Blu-Ray recorderek

Hozzászólás Szerző: Krinyo »

Erre a részére kíváncsi leszek. A Blu-Ray maximális felvételi adatátvitele 24Mbps. Kép plusz hang együtt, tehát 23 jut a képre. Mit csinál ha a digit bemeneten ennél nagyobb bitrátájú videót kap?
Blu-ray.com:

"To handle the increased amount of data required for high-definition video, Blu-ray employs a 36Mbps data transfer rate, which is more than enough to record and playback digital high-definition broadcasts while maintaining the original picture quality."

Krinyo
| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |

Krinyo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray recorderek

Hozzászólás Szerző: Krinyo »

Aki letoltotte a HDTV-s Matrix es T3 elozeteseket annak mar van nemi fogalma a minosegrol.
En is ilyenre vagyom . Pfujj DVD.

Krinyo
| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |

Vendég

Blu-Ray recorderek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a HDTV szabvany 30 Mbit/sec, amit neztunk filmeket azok kivetel nelkul 28 Mbit/sec-el jottek. 1920x1080-as felbontas.
Erre a részére kíváncsi leszek. A Blu-Ray maximális felvételi adatátvitele 24Mbps. Kép plusz hang együtt, tehát 23 jut a képre. Mit csinál ha a digit bemeneten ennél nagyobb bitrátájú videót kap?

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray recorderek

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

A szilárdtest memória / optikai,mágneses meghajtó kérdésben én is azt a nézetet vallom, hogy nem valószínü hogy az elkövetkező 10-15 éven belül változna a helyzet. Igaz a memória árak csökkentek, a méretek nőttek, de ez a "másik oldalon" ugyanígy történt, és a "szakadék" megmaradt. Szerintem ahhoz hogy memóriában "fixen" tároljunk nagy adatmennyiséget (konkrétan a mi esetünkben mondjuk filmet) még nagyon drága ez a technológia. Gondoljunk bele hogy mennyibe kerülne most mondjuk 5 gigabyte rom (vagy ram). Persze lehet mondani, hogy lehet hogy 2 év múlva a tizedébe fog. De ez alatt az optikai meghajtók már megint jócskán rávernek majd kapacitásban, és (legalább is szerintem) a végső cél az hogy veszteségmentesen (akár tömörítés nélkül) lehessen egy hordozóra feltenni egy filmet. És amikor az optikai hordozók elérik ezt a kapacitást, ugyanez a kapcitás szilárdtest memóriából még mindíg jóval drágább lesz.

Látom a Blu-Ray ügy jó nagy port kavart (most örülsz mi Simon ? )

Van "szerencsém" a telekommunikációban dolgozni, és láttam pár HDTV filmet, szóval én is azt mondom hogy ez egy elképesztő technológia, és aki azt mondja hogy a DVD neki "elég" az tuti hogy rögtön meg fogja változtatni a véleményét ha lát egy HDTV műsort. Szóval engem is ízgat a dolog, sőt ha nem is elsők között , de valószínüleg én is beszerzek egy Blu-Ray masinát. Ennek ellenére én is inkább arra hajlok hogy egy kicsit elkapkodott a dolog. Mire igazán "szükség lesz" a HDTV rekorderekre, és megnő irántuk a kereslet, addigra a Blu-Ray majdnem kifutott technológia lesz, és már ott fog toporogni az újabb, ami lehet hogy nem hoz forradalmi áttörést, de kétszer, háromszor annyi HDTV anyag fog ráférni, és persze (mivel már lesz egy csomó HDTV adás) mindenkinek ez kell majd. Persze minden lehetséges, lehet hogy most egy kicsit majd "lassítanak" a nagyfejüek, hogy a Blu-Ray-nek legyen ideje kifutni magát, de ezt majd a jövő eldönti. Mindenesetre abban a kérdésben Simonnal értek egyet, hogy a hangminőség nekem már most megfelel ( persze a filmekröl beszélek) és a DTS-ES, DD-EX-nél nem igénylek feltétlenül jobbat. Viszont a képminőség a HDTV és a DVD között ég és föld, ott tényleg szükség van az újra. Persze ha lesz még nagyobb kapacitású média és nem lesz gond a "hely" akkor valószínüleg a tömörített (vagy legalább is a veszteségesen tömörített ) hangok is el fognak tűnni a süllyesztőben, hiszen nem lesz gond hogy nem fér fel...
Clint Eastwood bekaphatja!

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray recorderek

Hozzászólás Szerző: H.Andras »

Honnan lenne HDTV adasom europaban? 2004 ben indul Europaban a HDTV adas.
Pont erre céloztam. Ha most vennél egy Blu Ray recordert, akkor D-VHS-röl másolhatnál lemezre. Ez érdekes lenne, mert nem tudom, hogy digitális átvitelre lenne-e lehetöség (másolásvédelem)? Ha nem akkor az digitalis/analog analog,digitális átalakítások után mennyi maradna meg a HDTV felbontásból?

Egy komoly projektornál indokolt a minél nagyobb felbontás, de igazán akkor tudod kihasználni, ha lesznek Blu Ray-re megjelent filmek. Addig nézhetsz amerikai D-VHS filmeket angolul.

Nem, nem. Szerencsere egyelore nem igy van. Fogtunk 2 D-VHS videomagnot, osszekotottuk firewire kabellel, es ugy ahogy volt lehetett masolgatni a gyari filmeket, ugyanezzel a megoldassal lehet majd Blue Rayre is masolni. Meg valami nagyon fontos. Ez nem csak D-VHS, hanem HDTV-s video, tehat 480p, 720p illetve 1080i felbontassal rendelkezo filmeket is lejatszik. A film ugye total digitalisan van rogzitve, tehat elmeletileg akarhanyszor atmasolhato minosegromlas nelkul. Ugyanez a helyzet az amcsi HDTV adasokkal, fogot a muholdvevot, radugod digitalisan a felvevore, es egy az egyben azt a minoseget veszi fel. Gondoljatok bele: a DVD maximalis elerheto adatatvitele 10 Mbit/sec, ezzel szemben a HDTV szabvany 30 Mbit/sec, amit neztunk filmeket azok kivetel nelkul 28 Mbit/sec-el jottek. 1920x1080-as felbontas.... Raadasul a szinek ugy neznek ki a DVD-hez kepest, hogy a DVD mondjuk 65 ezer szin, a HDTV-s film meg True Color+, ezen kivul van melysege a filmeknek, olyan mintha egy ablakot nyitnal a vilagra a TV-n, vagy a vasznon keresztul. Tenyleg nagyon durva.

Termeszetesen, ez a film masolgatas abban a pillanatban fog megszunni, amint elkezdik kiadogatni Ble Ray-en a filmeket. Vagy pedig az lesz mint a DVD-nel, hogy eleinte dragabb lesz az irhato lemez, mint maga a film..

Az is teny, hogy el fog terjedni, mivel az osszes nagy gyarto kihozza a sajat kis lejatszojat-felvevojet, Sony, Pioneer, LG, Samsung, Thomson, stb., nem tudom fejbol az osszeset. A DVD-re is azt mondtak, hogy minek, meg hulyeseg, meg draga, aztan most mar lenyomja a VHS eladasokat. Es emg valami, ha terjed a Blue Ray, akkor le fog menni a Plasmak, es kivetitok ara, mivel megno rajuk a kereslet.

Tehat a lenyeg: Kell nekunk az a Blue Ray

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Blu-Ray recorderek

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Csak nyúznának már! Én készen állok! 
Világos. Engem sem kényszerít senki, hogy szórakoztató elektronikára (is) költsem a pénzem, mégis megteszem. Meg különböző időszakonként lecserélem a tökéletesen működő cuccaimat, csak azért mert az újabb "többet tud".

De az is igaz, hogy a trendeket meghatározó cégekek baromira nem érdeklik a mi érdekeink. Egy dolog érdekli őket: hogy mennyi lesz az osztalék.

Vendég

Blu-Ray recorderek

Mozgalom? Fura, illetve naiv megfogalmazás így illetni a multi cégek törekvését, hogy minél jobban megszívassanak minket. 
Én jóval szkeptikusabb vagyok. Minden arról szól, hogy hogyan nyúzzanak le még egy bőrt a fogyasztói társadalom arctalan egyedeiről.

Csak nyúznának már! Én készen állok!

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Blu-Ray recorderek

De a mozgalmat amit a D-VHS és a Blu-Ray indított nem lehet megállítani.
Mozgalom? Fura, illetve naiv megfogalmazás így illetni a multi cégek törekvését, hogy minél jobban megszívassanak minket.

Én jóval szkeptikusabb vagyok. Minden arról szól, hogy hogyan nyúzzanak le még egy bőrt a fogyasztói társadalom arctalan egyedeiről.

Vendég

Blu-Ray recorderek

Amit most írok az már évek óta müködik digitális müholdas adásban. A beltéri kapcsolódik a telefonhálózathoz is. Te a távirányítóddal kiválasztod melyik filmet akarod megnézni és erre a beltéri telefon vonalon át elküldi a megrendelésed és az adataidat majd miután regisztrálták a megrendelésed a beltéri dekódolja az adott filmet. Nem azonnal, rendszertöl függöen 10 perces félórás, órás kezdésekkel. Mivel itt egyszerre sugároznak mondjuk 20 filmet a beltérid választja ki melyikre vagy "jogosult". A rendszer hátránya, hogy a sávszélesség korlátozottsága miatt a filmek száma és/vagy a kezédsek idöpontja is erösen korlátozott. Ez a rendszer HDTV adással is simán müködne. Földi sugárzásnál, vagy korszerübb müholdas sugárzással a filmek száma nagyságrendekkel nöhet, mondjuk havonta 200 filmre. Ha a beltériben, settopboxban van megfelelö kapacitásu háttértároló, akkor a letöltést (gyengébbek kedvéért ez lehet "lesugárzás" is) követöen minöség romlás nélkül a saját idöbeosztásod szerint nézheted meg.Az internetben is vannak tartalékok. Ráadásul lehetnek az internettöl független (nem feltétlenül számítópgépes!) adathálózatok: pl a digitális kábeltvhálózat, elektromos hálózatra telepített dsl (használják internetszolgáltatásra már jobb helyeken) lehet sima földi sugárzás...

Ezt a rendszert nem ismertem, de elég korlátozottnak hangzik. Mármint a filmek mennyiségének tekintetében. Mennyivel egyszerűbb volna egy transponderrel átlőni amerikából európába az HD-HBO műsorát. Mármint technikailag lenne egyszerűbb. Ott is naponta 10 film közül választhatsz még ha adott műsorstruktúra szerint is. És ehhez csak 2 műhold 2 HD kapacitású csatornája kellene.
Amikor álmodozok akkor általában a meglévő technikában gondolkozom. És ma már csak az emberi akarat (nyilván pénzügyi megfontolásból) a gátja annak, hogy ezek az álmok megvalósuljanak.
Nem mondanám, hogy a szívügyem a Blu-Ray. Mármint maga a Blu-Ray. Már a kezdet kezdetén komoly házimozira vágytam. Furcsa módon én a végén akartam kezdeni és sokat olvasgattam a 90-es években csődbe ment mozik apróhirdetéseit a "mozigépek olcsó eladók" témában. Persze hamar rájöttem, hogy ez zsákutca. Onnantól kezdve viszont mindig félmegoldásokkal találkoztam. Mikor megjelent az első (W)XGA plasma akkor éreztem az első áttörést. Azóta érdeklődésem kicsit átment az új 1920x1080-as TFT felé mert hát azért ez lenne az igazi. És végre megjelent az első rögzítő amelyik a jelet is tudja hozzá adni. Hogy ezt Blu-Ray-nek hívják az egy dolog. Ha nem volna a következő 15 évben csak D-VHS akkor biztos azt vettem volna meg.
Persze ezek csak álmok. De ma már csak pénzügyi álmok. És még ha ez a pénzügyi gát ugyanakkora is, mint a technikai (így se, úgy se tudom megvenni) valahogy jobban érzem magam. Megvan a cél és már csak rajtam múlik, hogy elérem-e.
Persze a borulátásod indokolt. Lehet, hogy a Blu-Ray befuccsol. De a mozgalmat amit a D-VHS és a Blu-Ray indított nem lehet megállítani. Talán a nyáron beinduló új HDTV szabványú rögzítő fog győzni. Mindegy. A lényeg, hogy valamelyik győzzön. Mert eddig még induló sem volt.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Blu-Ray recorderek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Honnan lenne HDTV adasom europaban? 2004 ben indul Europaban a HDTV adas.
Pont erre céloztam. Ha most vennél egy Blu Ray recordert, akkor D-VHS-röl másolhatnál lemezre. Ez érdekes lenne, mert nem tudom, hogy digitális átvitelre lenne-e lehetöség (másolásvédelem)? Ha nem akkor az digitalis/analog analog,digitális átalakítások után mennyi maradna meg a HDTV felbontásból?

Egy komoly projektornál indokolt a minél nagyobb felbontás, de igazán akkor tudod kihasználni, ha lesznek Blu Ray-re megjelent filmek. Addig nézhetsz amerikai D-VHS filmeket angolul.
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Blu-Ray recorderek

Amit most írok az már évek óta müködik digitális müholdas adásban. A beltéri kapcsolódik a telefonhálózathoz is. Te a távirányítóddal kiválasztod melyik filmet akarod megnézni és erre a beltéri telefon vonalon át elküldi a megrendelésed és az adataidat majd miután regisztrálták a megrendelésed a beltéri dekódolja az adott filmet. Nem azonnal, rendszertöl függöen 10 perces félórás, órás kezdésekkel. Mivel itt egyszerre sugároznak mondjuk 20 filmet a beltérid választja ki melyikre vagy "jogosult". A rendszer hátránya, hogy a sávszélesség korlátozottsága miatt a filmek száma és/vagy a kezédsek idöpontja is erösen korlátozott. Ez a rendszer HDTV adással is simán müködne. Földi sugárzásnál, vagy korszerübb müholdas sugárzással a filmek száma nagyságrendekkel nöhet, mondjuk havonta 200 filmre. Ha a beltériben, settopboxban van megfelelö kapacitásu háttértároló, akkor a letöltést (gyengébbek kedvéért ez lehet "lesugárzás" is) követöen minöség romlás nélkül a saját idöbeosztásod szerint nézheted meg.
Az internetben is vannak tartalékok. Ráadásul lehetnek az internettöl független (nem feltétlenül számítópgépes!) adathálózatok: pl a digitális kábeltvhálózat, elektromos hálózatra telepített dsl (használják internetszolgáltatásra már jobb helyeken) lehet sima földi sugárzás...

Én nem hülyéztelek le, és ismerve téged nem is feltételezem hogy ha figyelsz arra amit írok akkor ne értenéd meg mire gondolok!

Elhiszem hogy szívügyed a Blu Ray, de had legyek kicsit borulátó véleményen. No nem azért mert én nem örülnék a Blu Ray elterjedésének, de annyi jó dolog volt már ami elsikkadt.
gordon314.fw.hu

Vendég

Blu-Ray recorderek

Egyébként a 20 Gbyte vagy éppen a 60 Gbyte/éjszaka nem annyira fantazmagória még ma sem.Mennyi a HDTV adatátvitele? Kb 10 Gbyte/óra? Az mennyi egy éjjszakán át?
Megint hozzáképzelted, hogy az interneten keresztül történik.
Komolyan mondom, hogy azt olvasod ki a hozzászólásaimból amit szeretnél!

Komolyan mondom, hogy nem széndékozlak megbántani. Régóta ismerjük egymást már csak ebből tudhatnád.
Ha számodra hülyeségeket írok az csak azért lehet mert hülye vagyok. Valóban én tudatlan egyetlen dolgot tudok elképzelni amely összeköt több shop-ot a lakásoddal és az az internet. Mint a specifikációból kiderül a Blu-Ray 24Mbit/sec-es átvitellel rendelkezik. Tehát ha ekkora internetsebességed volna (3Mbyte/sec) akkor lenne 6 óra míg lejönne a három film. Erre mondtam én azt, hogy egész este. Ha tehát ezért lehülyézel abból az következik, hogy legalább 100Mbites (12.5Mb/sec) vonalra volna szükséged és akkor is másfél-két óra volna a letöltés.
A jelenlegi gyorsnak számító 1.2Mbites vonalak mellett is több nap volna a 3 film letöltése.
Persze össze lehet kötni LAN-on két gépet de ezen Te nem kölcsönzöl filmeket. Illetve csak ezért behúzni egy kábelt nem túl kifizetődő. Olcsóbb a Blu-Ray.

H.András: Én megértelek. Ha nekem is volnának eszközeim és ennyi erre fordítható pénzem akkor lehet, hogy én is váltanék. Jelenlegi helyzetemben azonban várnom kell (akárcsak a többieknek) egy pár évet. De a tudat örömmel tölt el, hogy csak a pénzem hiányzik hozzá.

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray recorderek

Honnan lenne HDTV adasom europaban? 2004 ben indul Europaban a HDTV adas. A PC-men vanak HDTV file-ok, meg van egy HDTV-s JVC videomagno, ezzel teszteltuk.

A HDTV pedig egy egyszeruen azert van, mert a kivetito tudja. (SIM2 HT200DMF DLP)

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray recorderek

Raadasul tudnek rajta mit nezni, mert at tudnank venni HDTV-s videomagnorol a filmeket 1080i-ben. Amerikaban mar most 38 filmet adtak ki 1080i-ben, pl Ice Age, U571.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Blu-Ray recorderek

Megdolgozom a penzert, es van HDTV-m.
Én azt nem kétlem.
HDTV adásod is van?
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Blu-Ray recorderek

Simon nem kötekedésnek szánom, de már nem elöször veszem észre, hogy nem igazán figyelsz oda más mit ír. Én nem írtam, hogy "egész éjjel" meg azt sem, hogy egy éjjel csak egy filmet én csak annyit írtam, hogy éjszaka töltené le.
Ja, hogy annyira a jövőről beszélünk? Menetrendszerinti Holdjárat rulez.

Egyébként a 20 Gbyte vagy éppen a 60 Gbyte/éjszaka nem annyira fantazmagória még ma sem.
Mennyi a HDTV adatátvitele? Kb 10 Gbyte/óra? Az mennyi egy éjjszakán át?
Megint hozzáképzelted, hogy az interneten keresztül történik.
Komolyan mondom, hogy azt olvasod ki a hozzászólásaimból amit szeretnél!
gordon314.fw.hu

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray recorderek

Megdolgozom a penzert, es van HDTV-m.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Blu-Ray recorderek

Mondjuk 600 ezret azonnal kiadnek erte, a mostani dvd-m is 280 k volt.

A legtöbbünk sajnos nincs ilyen jó anyagi körülmények között mint te.
A Blu Ray recorder mellé venni kéne még egy HDTV-t is és még akkor se tudnál mit nézni HDTV minöségben.
Szóval addíg csak techsznobizmus, amig nem tudod mire használni.

Vegyél inkább inkább te is jegyet a menetrendszeri Holdra induló gépre, csak a biznisz klasszra, nehogy Simon mellé ülj!
gordon314.fw.hu

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Blu-Ray recorderek

Lehet, hogy sznob vagyok...
Az vagy...

De azért remélem nincs harag, mert egy bizonyos szintig mindenki az, én is.

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray recorderek

Mit értesz azon, hogy amint lehet? Amint lehet és bármennyibe is kerül? Ezt azért nem hinném...

Hogy jó-e a szutyok Divx? Ezt mindenki döntse el maga. Én speciel nem nézek divx-et, mert nem számítógép monitor előtt ülve akarok mozizni, de nekem a még "szutykabb" VHS is megfelelő, ha (és remélem ezzel nem vagyok egyedül) jó filmet nézek rajta.

Mondjuk 600 ezret azonnal kiadnek erte, a mostani dvd-m is 280 k volt. Videot meg nem nezek mar 5-6 eve, meg ha a Matrix 2-3 at hozna valaki VHS-en, akkor se neznem.

Lehet, hogy sznob vagyok, de inkabb csak annyi, hogy lattam mar par ora HDTV adast, komplet filmet is, meg sportot is, +egyebek, es azota csak ilyenre vagyom. Aki nem latta meg, az else tudja kepzelni milyen minoseget nyujt, es a Blue Ray ezt fogja tudni.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Blu-Ray recorderek

Amint lehet. [ 1 ]  [3.03%]  
ez a 1 szavazat voltam en. 1 hete boktem ra, es senki mas? Jo mindenkinek a szutyok Divix, meg a DVD minosegevel is mindenki elegedett?

Mit értesz azon, hogy amint lehet? Amint lehet és bármennyibe is kerül? Ezt azért nem hinném...

Hogy jó-e a szutyok Divx? Ezt mindenki döntse el maga. Én speciel nem nézek divx-et, mert nem számítógép monitor előtt ülve akarok mozizni, de nekem a még "szutykabb" VHS is megfelelő, ha (és remélem ezzel nem vagyok egyedül) jó filmet nézek rajta.

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray recorderek

Ja igen megvalami. Manapsag egy jobb minosegu DVD lejatszo nem 200 000 penzbe kerul, inkabb a 300-at surolja..

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Blu-Ray recorderek

Amint lehet. [ 1 ] [3.03%]

ez a 1 szavazat voltam en. 1 hete boktem ra, es senki mas? Jo mindenkinek a szutyok Divix, meg a DVD minosegevel is mindenki elegedett?

Simon T. remelem legalabb te egyet ertesz velem

Vendég

Blu-Ray recorderek

Simon nem kötekedésnek szánom, de már nem elöször veszem észre, hogy nem igazán figyelsz oda más mit ír. Én nem írtam, hogy "egész éjjel" meg azt sem, hogy egy éjjel csak egy filmet én csak annyit írtam, hogy éjszaka töltené le.
Ja, hogy annyira a jövőről beszélünk? Menetrendszerinti Holdjárat rulez.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Blu-Ray recorderek

Tudom, szerénytelenség, de magamtól idézek: "Még ez is kicsit földhözragadt, mert az is lehet, hogy nem kell várni a letöltésre mert valós idöben tudja biztosítani a sávszélességet a filmnézéshez a rendszer. "

A HDTV adáshoz meg nem is annyira álmodozni, mint költözni kell. A TV adással csak az a gond, hogy a müsorszerkesztö állítja össze és tényleg a Ninja nénje 236 vagy a vadagyar esetleg egy két intim reklám nyújthat nagyobb örömet HDTV felbontásban.

A képarányokkal én is úgy vagyok, hogy legyen szélesvásznú, de ha Amerikában képesek 4:3-as FF vagy FS változatokat külön árusítani DVD-n, akkor miért ne lehetne választani a letöltött digitális kópiák között, csak hogy mindenki a lehetö legjobb képminöségben élvezhesse.
gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”