Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangkártya rákötése az erősítőre

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

"nem történhet jobb dolog egy MP3-al, mint hogy egy külső DAC-on keresztül megy a PC-ből az erősítőbe"

Végülis egy Hmozierősítőben is "külső" DAC van, PC felől nézve, csak az erősítővel egy készülékházban.

Vendég

Mi a véleményetek az integrált Soundstorm hangkártáyról? Nagyrészt játékra lenne használva egy alaplap, amin ilyen kártya van...
Hello!

Nekem is SS hangkaris alaplapom van(Abit AN7), optikaival megy egy Yamaha RX-V630 ba.
Játékok spdifen általában csak stereoban tudnak szólni, de a SS képes realtime DD5.1 be kódolni, így csak engedélyezni kell ezt az opciót, és pl a FarCry valóban 5.1 be szól optikain keresztül. Ezt olcsón csak a SS tudja megoldani, külön hangkártya kb 20 rugótól kezdődik, ami ilyet tudna.
Ha jól tudom a SS2 ből viszont már kihagyták.

Minőségről kizárólag jókat tudok mondani, sokszor el se hiszem, hogy mp3 szól. Semmiféle zajt nem hallottam soha , kb 1,5 éve használom így.
Semmiféle sz@rakodás nincs, minden megy elsőre, azonnal.
Saját hangja(ha analógon használod) meszze nem az igazi. Használhatnál külső D/A Convertert, de az nagyon drága.(és nem vagyok biztos benne, hogy sokkal jobb lenne, mint ami az én Yamahámban van)
Egy alap, vagy középkategóriás házimozierősítő elérhető árú, és jó minőséget érsz el vele.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

tusi: énis hasonlóan gondolom, de azért kiváncsi voltam rá, hátha lehet még vlmit javítani ezen a téren (is)  
Psysoul: ne is mond, énis megszenvedtem vele, mire átment a dolog spdif-en.. jósok angol fórumot kellett átböngésznem, mikor végre összejött.. eléggé érthetetlen,h ennyire túlvan bonyolítva.. vagy csak nem voltunk szerencsések.. :kiraly:

Én is megszenvedtem vele mire kikükdte a DVD-t digitális jelen az erölködő meg felismerte, de akkor ott volta TV out problémám, hogy nem volt túl szép. Aztán vettem egy DVD lejátszót mert elegem volt kábelcserélgetésből. A játékok térhangzása csak analóg kimeneten megy....

Bár érthetettlen hogy a régebbi játékoknak miért nincs térhangzása. Visszafelé nem kompatibilis az EAX? Grrrr,,, lehet majd egy ujabb driverral

Ja az Sb kártya már azért elég jól szól . Azért +70-et azért nem adnék, hogy pc-ről hallgassak zenét akkor inkább a cd lejátszóra költeném.

bye
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

tau
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tau »

tusi: énis hasonlóan gondolom, de azért kiváncsi voltam rá, hátha lehet még vlmit javítani ezen a téren (is)

Psysoul: ne is mond, énis megszenvedtem vele, mire átment a dolog spdif-en.. jósok angol fórumot kellett átböngésznem, mikor végre összejött.. eléggé érthetetlen,h ennyire túlvan bonyolítva.. vagy csak nem voltunk szerencsések..

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Hadd idézzem "tsc" kolléga szavait (ha nem is szó szerint):

"nem történhet jobb dolog egy MP3-al, mint hogy egy külső DAC-on keresztül megy a PC-ből az erősítőbe"

Ha tehát külső erősítőn keresztüli stereo PC-s zenehallgatásról beszélünk, akkor érdemes a jó hangminőség érdekében szerintem (is) egy közvetlen USB bemenettel rendelkező külső Digital/Analog Converter-be (DAC) beruházni. A HiVOX-nál hamarosan elkészül egy ilyen USB bemenetes verzió a jól bevált Lupus DAC alapjaira építve, illetve azt kiegészítve USB bemenettel. Én is tervezek egy ilyenbe belevágni. A "szakik" (pl. tsc) nagyon dicsérik, még az USB bemenet nélkülit is, ahol a hangariból kapja optikain keresztül a jelet. De USB-vel még a hangkarit is kikerüli, az a tuti Nyilván van másnak is hasonló külső (akár USB-s) DAC terméke, csak azért említettem ezt, mert erről konkrétan csupa jót hallottam.

Nem egy olcsó megoldás (ez a Lupus pl. 70 (+ÁFA)), de ha valaki a HTPC-ről (PC-ről...) szeretne "hifizni", konkrétan MP3-at, CD-ket, avagy netrádiót (a lehetőségekhez mérten) jó minőségben hallgatni, akkor ez tűnik egy jó megoldásnak.

Hamarosan asszem belevágok én is egy ilyen megoldásba, hozzá egy kisteljesítményű, de minőségi stereo erősítővel és 1 pár méltó hangfallal. Összehasonlítási alapom a jelenlegi Logitech Z-5500 Digital hangrendszer egy külső Creative USB Sound Blaster Audigy 2 NX hangkarival. PC-s szinten sztem ez sem rossz (sőt...), de azért legalább akkora különbséget várok hangzásban majd, mind amekkora árban is jelentkezik a 2 megoldás között.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

illetve lehet gyárilag ilyen kábelt venni? monojack-rca? mert ugye ide ez kell...
Nemtudom gyárilag van -e ilyen kábel, nekem satsystembe rakták össze, azóta szépen is megy, bár analóg kábelekkel is össze van kötve.

egyébként mire szoftverből beállítottam audigy 2-est hogy spdif-en kimenjen (coax-on) dvd-knél az 5.1-es jel hát az volt vagy néhány hét..aztán csak megoldottam..

ja meg ha 96khz-re felrakom a mintavételezést akkor az erősítőben nem lehet
váltani dolby dolgokra, szinte semmire se, csak a saját hk logic rendszerére. Bár ez inkább csak érdekesség, zenénél úgyse használok semmi ilyesmit, maximum 5ch-re szoktam átrakni, és akkor jön hátulról is ua mint elöl...a szobám miatt ez általában
jobban szól...
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Vendég

Nekem is lenne pár kérdésem...audigy2ről van koaxon kiküldve a jel az erősítőbe... van bármilyen értelme komolyabb hangkártyát venni a szgépbe? úgyértem ha most megveszem a legújabbat, amiről az előzőekben szó volt, akkor a digitális jelre ennek milyen hatása van? semmilyen, elhanyagolható vagy jelentős?
illetve lehet gyárilag ilyen kábelt venni? monojack-rca? mert ugye ide ez kell...

Értelme csak annyi van, hogy mennyire tiszta a jel, ami kijön belőle. Mondjuk egy ócska régi Live 5.1 és egy AC 97 alaplapi zaj kártya között van különbség, de egy AU 1,2,ZS..... verziók között sztem már nincs. Persze csak spdif nél nincs, EAX verziók között lehet nagy eltérés.

Vendég

Nem én analógot használok.
Ha analóg, akkor a 6ch ba kell dugni a kártya kimenteit. De spdifnél fingom se nincs, hogy megy ki az ejax 8

Vendég

És szerinted mért szól csak sztereobana WAR3-? Az eax 2-t támogat ez a kártya meg tudja az Eax5-öt. A régivel szólt 5.1 ben.  
A Fable már megy 5.1-ben. lehet hogy csak az új gamek-nál fog 5.1 ben szólni ? :kiraly: :taps:

Húúú. Gammákkal nem próbáltam, fejhallgatóval tolom. Csak filmeknél kötöttem ki az AV-re. Passssz

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Ha analógot használsz, akkor viszont ki kell jönnie azoknak is, amelyek az Audigy-ből is kijöttek. Ha nem, akkor valószínűleg szoftver (driver) hiba lehet (vagy rossz beállítás).
Én már kb 5 éve várom azt, h DD-ben jöjjenek ki a játékok, de az a gyanúm h még várhatok egy keveset

én is csak azért használok nalóg kimenetet.

Az az érdekes, hogy néhány játék szól térhangzásban néhány meg nem. :kiraly: :taps:
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Ha analógot használsz, akkor viszont ki kell jönnie azoknak is, amelyek az Audigy-ből is kijöttek. Ha nem, akkor valószínűleg szoftver (driver) hiba lehet (vagy rossz beállítás).
Én már kb 5 éve várom azt, h DD-ben jöjjenek ki a játékok, de az a gyanúm h még várhatok egy keveset
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

tau
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tau »

Nekem is lenne pár kérdésem...
audigy2ről van koaxon kiküldve a jel az erősítőbe... van bármilyen értelme komolyabb hangkártyát venni a szgépbe? úgyértem ha most megveszem a legújabbat, amiről az előzőekben szó volt, akkor a digitális jelre ennek milyen hatása van? semmilyen, elhanyagolható vagy jelentős?

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális (coax) összekötésről beszélünk?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

És szerinted mért szól csak sztereobana WAR3-? Az eax 2-t támogat ez a kártya meg tudja az Eax5-öt. A régivel szólt 5.1 ben.

A Fable már megy 5.1-ben. lehet hogy csak az új gamek-nál fog 5.1 ben szólni ? :kiraly:

Vendég

Hali,  
nekem is Audigyi hangkártyám volt. Digitális kimeneten ne is próbáld, meg azt hogy a zene több csatornán szóljon. Nem fog soha. A digit kimeneten a zene sztereo lesz egyedül a filmek lesznek 5.1-ben...

Ha 96 khz megy, akkor csak a 2 front fog szólni. De ha átállítja 16 bit 48 khz, akkor szól mind a 4,5,6csatorna

Vendég

Nyilván az lehet az oka, hogy nincs telepítve a gépedre Dolby Digital AC3-as codec. Mivel ez cseppet sem egyszerű feladat (úgy általában) és mivel sokszor volt már téma ezért nézz be azokba a topicokba is.<br />

<br />
http://dvd.index.hu/forum/list.php?t=1936
<br />
http://dvd.index.hu/forum/list.php?t=1377
<br />
http://dvd.index.hu/forum/list.php?t=1270
<br />
http://dvd.index.hu/forum/list.php?t=1833

Nem kell telepíteni. Az AU device controllban be kell kapcsolni, hogy ne legyen AC3 dekodolás, csak sima spdif. 96 khzre állítsd át és már megy is. A tálcán az óra mellett fut egy kis progi, azt kell indítani

hav
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: hav »

Mi a véleményetek az integrált Soundstorm hangkártáyról? Nagyrészt játékra lenne használva egy alaplap, amin ilyen kártya van...
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Ja meg annyi talán hogy 2Volt a kimeneti jel. Így hangosabb a kártya és nem kell padlóig tekerni a hangerőt. Meg nem észlelek semmi súgást. Bár most valami van az EAX-al mert nem megy a Warcraft3 alatt :kiraly: .

nem tudom , hogy az a 24-bit Crystalizer az átvágás és egy kicsit megszinezik a hangképet vagy sem, de jó lesz minősége tőle. Az Audigy-ben mindíg a mély hangok terén volt problémám olyan ratyi volt.

Vendég

Köszönöm Lacy:) 

OFFTOPIC:

Ja és persze köszönöm a Corrs - Unplugged DVD-t is, Istencsászár

Szivesen... :kiraly:

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm Lacy:)

OFFTOPIC:

Ja és persze köszönöm a Corrs - Unplugged DVD-t is, Istencsászár

Vendég

Jaja.

Vendég

Newman!!

Olvasni is kéne, nemcsak hozzászólni, és csípőből kérdezni... (néha oltári hülyeségeket is) :kiraly:

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Vazz Newman. Khaosz leírta, kb. mi a különbség az 1 és X-FI között. Kapis?

Vendég

Az Audigy1és2 között elhanyagolható a különbség (pláne OEM és nem aranyozott).
H jött ide az 1? Én a difit kérdeztem a 2 (leírtam milyenem van) és X-Fi music között.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”