Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD átalakítás

Vendég

DVD átalakítás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem létezik SVCD AC3-hangal is csak nem szabvány és ezért nehéz megetetni a DVD-kel. :smile47:
Egyébként a TMPGEnc-el elkészítettem az mpg2-videót , és a multiplex menüben akartam hozzáfűzni a lerippelt AC3-as filet. De így nem engedi szabvány VCD-kén multizni. Szerintem ezért nem szól, de lehet hogy nem lehet becsapni a SONY szoftverét, pedig így már eléggé hasonlít a DVD film formátumhoz. :smile9:
Meg lehet e csinálni hogy CD-re kiírni DVD-formátumot hogy a DVD azt higgye DVD-lemez van benne és lejátsza? :smile47:

Vendég

DVD átalakítás

AC3-as SVCD nincsen!

Vendég

DVD átalakítás

ATA66:
Ha gond van a hanggal, akkor előbb egy másik programal külön kell választani a hangot és a TMPGEnc-ben forrás audio fájlként az így létrehozott új fájlt kell megadni. esetleg elcsúszás lehet a különválasztott kép és hang között, de ezt is lehet korrigálni.

Vendég

DVD átalakítás

Nekem is bevált a fentebb említett svcd átalakítás.
SONY DVP NS300-as DVD-m végre megeszi az svcd-t. De az AC3-as svcd-t már nem tudtam lejátszani.Ha erre is tudtok egy trükköt azt előre is köszi.
Egyébként a fentebb említett SONY DVD hivatalosan nem olvassa a CD-R és CD-RW lemezeket. Gyakorlatilag azonban az összes CD-RW-t lejátsza, és a CD-R -ek közül pedig az (egészen világos kék kis zöld beütéssel)színű lemezeket tökéletesen olvassa pl:PRINCO :smile8:

Vendég

DVD átalakítás

Helreigazitas:
Nem Elta, hanem Nile DVD-t vett a srac. A tobbi stimmel.

Vendég

DVD átalakítás

Lacy:
Tényleg csak buknál rajta, ha eladnád.
Egy kollégám ismerőse 2 éve vett - szerintem eléggé meggondolatlanul - egy Yamaha DVD-t 150 rugóért, mert az Albacompnál megtetszett neki egy Y. erősítő és szerinte ugyanolyan márkájú lejátszó dukál hozzá. Most decemberben beszéltem vele, mondtam neki, hogy jól bevéséroltál öreg, a Yamaha lejátszók rendesen túl vannak árazva, ennyi pénzért már akkor is jobban jártál volna egy Panával, Pioval vagy Sonyval. Ő kötötte az ebet a karóhoz, hogy ez tökéletesen lejátszik mindent, nem kockásodik, nem akadozik a képe és minőségben természetesen veri az összes fent említett márkát. Vagy 2 hete mesélte a kollégám, hogy a Yamahás haverja hirtelen rájött, hogy a DVD-je nem játszik le semmilyen írott SVCD-mp3-stb. lemezt, ezért a csodálatos gépét hirtelen felindulásból eladta 10 rugóért(!) és vett helyette a Metroban egy Eltát 30 rugóért. (Mellesleg megjegyzem, hogy 1 héttel később már 25-ért is megvehette volna ugyanazt ugyanott). Azóta az Elta a legjobb gép a világon, DVD lejátszás közben nem kockásodik/akadozik, lejátszik minden írott lemezt, sőt nonplusultra: még 5.1 analóg kimenet is van rajta, épp emiatt választotta ezt az Eltát (és amit mellesleg semmire sem használ, mert az erősítőjéhez nem kell). Ha jól számolom, akkor ezzel az üzleti fogással eladáskor bukott 140 rugót, míg vásárláskor szintén bukott 5 rugót, az annyi, mint 145.000 Ft.
Szóval Lacy, nem szeretném, ha Te is így járnál!

Vendég

DVD átalakítás

"Ha jobbat akarsz venni, akkor most is mélyen bele kell nyúlnod a pénztárcába!"
Na pont ezért nem veszek, mert drágának és jónak ez is jó, eladni árában meg nem lehet. (az árában úgy értendő, hogy az eredeti 180ezres árához képesti árcsökkenés egy mostani RA 82 árára jönne ki, az meg még többet is tud mint az RV 60 :smile8:)
Az svcd filéket mek már tényleg megírtam többféleképpen, ez amit leírtam, volt a legműködőképesebb, mert a pc az szépen lejátszotta. Az előzőeket még a pc sem akarta fogyasztani...

Lacy

Vendég

DVD átalakítás

Lacy:
Az SVCD fájlokat is sokféleképpen meg lehet írni, de lehet, hogy tényleg nem viszi a 60-as Panád.
Jobb készülék is létezik nála, de nem a mostani olcsó lejátszók között kell keresni. Ha jobbat akarsz venni, akkor most is mélyen bele kell nyúlnod a pénztárcába!

Vendég

DVD átalakítás

Nem is használok bele olyant!
Viszont, ellentétben a gyári adatokkal, kiválóan mükszik az RW-s lemezekkel, az összes családi videó, meg a képek ilyeneken vannak, csak gondoltam a sima vcd-nél kicsit jobban nézne ki a 32"-os képen az Svcd. De sajna úgy játszotta le a legjobb esetben is, hogy kb. a harmadára lassulva, kép és hang is (de legalább együtt :smile26: )
pause után ujra elindítva normál sebességgel a kép, d ehang nélkül, majd jó hang de teljes sötét, majd kezdődik minden előlről. :smile22:
Majd egyszer lecserélem, de nagyon visszatart az, hogy szerintem a normál dvd játszó kategóriában kevés, vagy tán semennyi jobb nincs nála.
Lacy

Vendég

DVD átalakítás

Lacy:
Úgy tudom, a Pana RV-60 -nak az írható lemezekkel is baja van.

Tiby:
Értem, szóval komplett rendszered van. Ezen még nem próbáltuk ki, de szerintem nem reménytelen.
A program neve TMPGEnc, a netről ingyen is letölthető.
Az átfejlécezés menete:
1. A fájl menüben kiválasztjuk az MPEG Tools menüpontot.
2. A megnyíló ablakban a Simple multiplex fül legyen kiválasztva.
3. Videó forrásfájlként tallózzuk le az eredeti SVCD fájlt. Ha minden jól megy, ugyanez a fájlnév fog automatikusan megjelenni audio forrásként is.
4. Legalul adjunk meg más fájlnevet célfájlként.
5. A legfelső sor maradt utoljára, itt adjuk meg a fejléc típusát: MPEG 1 video-CD (nem a non-standard, hanem a sima).
Fontos a sorrend, nem fentről lefelé kell haladni!
6. Indítsuk az átírást.
A gép most a sebességétől és az SVCD fájl tulajdonságaitól függően 3-7 percig VCD fejléc alatt újraegyesíti a video és az audio forrást. Ahány lemezes az SVCD film, annyiszor kell ezt eljátszani, de mindenképpen megéri. Még egy nagyon fontos dolog:
7. Lemezre íráskor a Neroban válasszunk Video-CD írást, majd a felbukkanó ablakban kapcsoljuk ki a 'Szabványos VCD írása' kapcsolót. Ellenkező esetben a Nero elkezd órákig VCD-re konvertálgatni.
A fentieket nagyon fontos szigorúan betartani, mert különben a DVD kihányja a lemezt. Ha a géped olvassa a CD-RW lemezeket, érdemes egy 80 perces újraírhatót kísérleti lemeznek kijeölni, és minden filmet először erre kiírva kipróbálni.
Itt a fórumban olvastam már más megoldásokat is, én ezt ismerem, de nézz utána, ha ez neked nem jön be.
Sok sikert!

Vendég

DVD átalakítás

Hello YvsMad!

Kifejtenéd bövebben ezt az eljárást?
Fejléc átalakitásra gondolok SVCD-VCD!
A progi nevét is..köszi.!

Vendég

DVD átalakítás

Akkor alakítsd át egy baseball üt?vel és legalább megnyugszól! :smile19:

Vendég

DVD átalakítás

sajna az RV 60 nem veszi be ezt a trükköt, és egyáltalán nem hajlandó normális lejátszást produkálni :smile22:

Vendég

DVD átalakítás

Ernő:
Mi a Panád típusszáma? Létezik ugyanis olyan megoldás, hogy az SVCD fájl fejlécét VCD fejlécre lecserélve a legtöbb, nem túl régi kiadású DVD lejátszó le tudja játszani az SVCD filmeket. Nekem is ilyen, VCD-t lejátszó Sony-m van és egy pár perces művelettel (tehát nem kell átkonvertálni a fájlt VCD-re, ami erős minőségromlással járna és sokáig is tartana) meg tudom vele etetni az SVCD filmeket.

Vendég

DVD átalakítás

Pont annyiban lenne, mintha vennél 25 ezerért valami nonamebb lejátszót, ami az Svcd-t is tudja, és még a jó kis Panát sem kellene bizonytalan berhelőkkel átszabatni. Ha meg nem sikerül, akkor megvonja vállát a "szaki" és Sorry- mondja.
Esetleg garancia vagy szavatossági igényed is elveszhet ezen (lévén nem sok 3 évesnél idősebb DVD van, már itthon árusított...)
Nekem is Pana van, de eszembe se jutna (talán még a Pana márkaszervízzel SE ) belepiszkáltatni, főleg ha nincs semmmi baja a gépnek.
Lacy

Vendég

DVD átalakítás

Panasonik DVD,csak a DVD filmet játsza le.Hol lehetne átalakítani ,hogy az SVCD is lejátsza?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”