Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
S-video bekötés kérése
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Azt gondoltam, hogy a géped földelt konetorrol megy. Nem a táp földelésére gondoltam, hanem magára a számítógép dobozára. Csak egy próba, hogy akármilyen kábellel leföldeled a központi fütéshez, vagy bármi máshoz.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Azt gondoltam, hogy a géped földelt konetorrol megy. Nem a táp földelésére gondoltam, hanem magára a számítógép dobozára. Csak egy próba, hogy akármilyen kábellel leföldeled a központi fütéshez, vagy bármi máshoz.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Gordon314:
A számítógép földelt kábellel csatlakozik földelt konnektorba (rendesen be van kötve a földelés). Antennajelről vagy DVD-ről nem csinál ilyen hülyeséget a TV, pedig a DVD nincs leföldelve.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Az S-Video az S-Video. Mindegy, hogy milyen fajta csatlakozóval kötöd be. Tehát a 4 pines csatlakozóval sem lesz jobb képe, mint s Scarton.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Van egy kis problémám az S-Video csatlakozással:
A számítógépem videokártyája s-video kábellel van összekötve a TV-vel. Pár perc elteltével baromira elszíneződik a kép, amit csak a TV főkapcsolójának ki- majd bekapcsolásával tudok rövid időre megszüntetni (demagnetizálás). Mi lehet ennek az oka és mit lehetne tenni ellene??? :smile47:
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Valószínű. Jövő héten lesz időm, majd neki feszülök és kiderítem. Ha működni fog jobb képet kapok, vagy olyat mint eddig?
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Így nehéz kitotózni, hogy mi lehet a probléma. Három dolog lehet rossz.
1. A kártya S-Video kimenete
2. A kábel
3. A TV S-Video bemenete
Esetleg ha több eszköz és kábel is a rendelkezésedre áll akkor végig lehet próbálni.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Az mpeg kártyánál kompozit jel, a videókártyánál S-videó jel lett Scartra rakva.
Így fogom hagyni, csak furcsának találom.
A tv-t természetesen átkapcsolom.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Furcsa. Ha Scartra kötöd akkor kompozit vagy S-Video jelet kötsz rá? Ha S-Videót akkor miért nem hagyod scarton?
Amikor a 4 pines S-Videot kötöd akkor a TV-t ugye átkapcsolod az S-Video bemenetre (AV-S-Video)?
-
Vendég
S-video bekötés kérése
A tv-kimenetes kártyát (4pin S-video aljzat) a gyárilag hozzáadott kábellel (4pin S-video) kötöm össze a tévével (4 pines S-video aljzat). Elvileg ez lenne a legegyszerűbb módszer. Nem? Ha Scartra kötöm, akkor jó.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
A bekötés módja milyen? A kártya kimenetét a TV-d 4 pines S-Video bemenetére kötötted vagy átalakítóval a Scartra? A szabványos kártyához adott kábeleket használod vagy vettél külön S-Video kábelt?
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Hello.
Kellene egy kis elvi segítség:
1. Anno vettem egy REALmagic Hollywood+ kártyát a gépembe. Ezen van egy 7 pólusú S-videó aljzat. Van hozzá egy átalakító, aminek a másik végén egy RCA csatlakozó található. Ezt dugtam a tévé Scart bemenetébe (átjátszóval).Ezzel a megoldással tökéletesen tudtam dvd-t nézni (csak dvd-t az Rm+ kártya miatt).
2. Később, hogy divx-et is tudjak nézni, vettem egy tv kimenetes videókártyát. Ezzen 4 pólusú S-videó kimenet van. Ehhez nem adtak átalakítót csak egy 2m-es S-videó kábelt. Ehhez csináltam egy átalakítót (RCA), olyat mint ami a második hozzászólásban is szerepel, csak nincs benne kondi. Ez is működött, tudtam tökéletesen divx-et nézni.
3. Vettem egy új tv-t (Thomson 29DX640), ezen van S-video bemenet. Kipróbáltam mind a video kártyát, mind a REALm+ kártyát közvetlenül rákötni az S-video bemenetre. A kép az eddig megszokott minőséget sem hozta. Inkább volt fekete-fehér mintsem színes. Ha van szín, akkor az kék foltokban úszik.
Mitől lehet ez???
Nem kellene élesebb, szebb képet kapnom?
nor
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Néhány 2 scartos tévén az egyik scart az RGB-t fogadja, míg a másik az S-Video jelet. Nem 100% minten tévére, de érdemes lene kipróbálni a másik scart aljzatba dugva - veszíteni legalábbis nem lehet vele.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Azt az egyet nem értem hogy régen volt egy ASUS videokártyám S-video ki/be Composite ki/be rajta és bármit bárhogy dugtam kapásból ment. Semmi szarakodás. Most mit kell agyonbonyolítani hogy a T. ügyfél sz*pjon vele. Mert most én vagyok cikiben ugyanis megvetettem vele egy majd 4 rongyos kábelt. Na mind1. Azért köszi a segítséget.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
szal bazi nagy és arrébb van.... lemaradtak a 'b'-k....
-
Vendég
S-video bekötés kérése
A barátodnál ugyanaz lehet a probléma ami a többieknél. Nem kezeli a TV-je Scarton az S-videot. Pont a hétvégén berheltem meg egy ilyen dolgot, szétszedtem a Scart csatit és összekötöttem a két jel kábelt. Azóta hibátlan, de kompozit a jel. Ha van neki külön S-Video bemenet a TV-jén akkor használja azt. Ha nincs akkor berhelni kell a lent leírt módon.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
A beállításokat már néztem. Van többféle PAL de mindegyik ugyanaz. NTSC-n is megy de akkor szarabb a kép (értelemszerüen). A barátomnál ugyanez a szitu csak neki az s-videoról megy scart csatiba - Sony TV 1,5 2 éves - az enyém Orion hasonló koru. Nekem van még egy másik TV csak az azi nagy és egy szobával arréb van. Azon van minden rca composit, scart, s-video... az lesz hogy megcsekkelem azzal.
De a nagyobb gond a barátomnál van mert ő azon nézné a filmeket.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Az gebasz. Esetleg nézd végig a VGA beállításokat nincs-e véletlenül NTSC-re állítva a TV kimenet vagy valami hasonló. Próbáld ki egy másik TV-n (ha tudod) vagy próbáld ki az S-Video kimenetet egy olyan TV-n amelyik kezeli (ha tudod).
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Sziasztok!
És mi a helyzet akkor ha van olyan átalakító ami a 7-lábu S-video kimenetet szétszedi compositra és sima s-videora majd a compositról (rca) be a tv-be ahol szintén egy rca van és mégis fekete-fehér a kép?
A kártya Abit siluro GeForce 3 TI200....
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Üdv!
Ma csekkoltam a dolgot, először is vettem egy SCART/S-Video kábelt
azzal a kikötéssel, h visszaveszik, ha nem műxik nálam.
Itthon be is izzítottam, meg is jelent a kép a tv-n...fekete-fehérben! (
'No S-Video support' az Orion (ja, miért nem ezzel kezdtem, mi?) tv-men
Viszont így is látszott, h sokkal jobb képet produkál, a windows desktop-on
a kép tűéles, a szövegek kiválóan olvashatóak, kompoziton némileg elmosódott volt.
DVD anyagot is próbáltam, az is fantasztikus éles, zajmentes képet adott.
Ezek után fájó szívvel vittem vissza a kábelt...
Sz'al így jártam. Két éve, mikor vettem a tv-t, sajna nem gondoltam holmi
S-Video bemenetekre...
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Sajnos ebben nem tudok segíteni. Nem találtam (vagy nincs is) semmilyen cikkszáma ezért még rákeresni sem könnyű.
Amúgy itt a hivatalos honlapon a cucc:
http://www.ati.com/support/connectors/c ... utmac.html
Itt pedig egy amcsi on-line áruház honlapja ahol 2 azaz kettő dollárért megvehető.
http://shop.store.yahoo.com/livewarehou ... 12950.html
Olyan számtek boltokat keress ahol forgalmaznak ATI kártyákat mivel ez az ő saját kitalált csatlakozójuk. A Sigma például (H+) teljesen más kiosztásban és elrendezésben gyártja ugyanezt a csatlakozót.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Pontosan erre az idézetre gondoltam ! :-)
"Amúgy tuti lehet kapni ilyet készen is." - ezzel vannak a gondjaim. Reméltem, hogy valaki tud egy biztos helyet. Legutóbb egy közönséges Plextor cdíró után jártam le a lábam, mire az 5. helyen volt egyetlen darab (az összes cég online(???) árlistájában szerepelt, gyk. mégse volt)
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Idézek Simontól:"Még egyszer leírom -remélem utoljára-, hogy a kártyádon lévő 7 pólusú S- Video csatlakozó két kompozit lábát kösd a TV-n lévő egyetlen Scart kompozit bemenetű lábaira. És kész."
Amúgy tuti lehet kapni ilyet készen is. Én is láttam, videokártyához adták. Próbáld meg a számtek boltokban is!
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Valóban hülyén írtam, már nem látok ki a sok kábeltől
A kondi a svideo->rca átalakításhoz kell, ha jól értettem Simon legelső linkjét. RCA->scart átalakítóm volt itthon, ezért egy svideo->rca madzagra lett volna csak szükségem. Ilyet nem találtam az MM-ben, csak olyant, aminek egyik felén van rca+svideo a másikon meg scart (tkp. majdnem ugyanolyan mint a meglévő rca->scart dugó, csak van még rajta egy svideo aljzat is az rca-k mellett)
Az előfordulhat, hogy a video scarton keresztül érti a svideot, és akkor az már a svideot nem tudó TV-n is jól jelenik meg?
Igazából elég lenne nekem a Simon által említett kábel, ami a 7-pólusú kombinált svideo-rca aljzatból csinál 1db svideot és 1db rca-t. Lehet valahol ilyet kapni? A barkácsolással az a baj, hogy fogalmam sincs honnét vegyek ilyen 7-pólusú dugót.