Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Oppo OPDV971H DVD lejátszó
Ez miben különbözik a "sima" 2:2 pull-down-tól, ami ha jól tudom korábban is volt benne?
Ha figyelmesen elolvassátok a topic elejét (1-4 hozzászólás) akkor láthatjátok, hogy bár a specifikáció említette a 2:2 pull down-t a teszteken megbukott. Gondolom valami szoftveres baki volt amit most javítottak.
Itt az új Firmware!
Added support for 2:2 Cadence for PAL playback.
Ez miben különbözik a "sima" 2:2 pull-down-tól, ami ha jól tudom korábban is volt benne?
Ez engem is érdekelne.
1. Support 2:2 cadence for PAL movies.
In the “General Setup” menu page, there is now a “Video Mode” option. The choices are “Video 1” and “Video 2”. The “Video 1” mode is the same as the previous version firmware, which does not support 2:2 cadence for PAL movies. The “Video 2” mode supports 2:2 cadence for PAL movies. However in “Video 2” mode all analog video outputs (Composite, S-Video, Component) will not perform NTSC/PAL system conversion. The video output from any of the analog connectors will have the same NTSC or PAL system as encoded on the DVD disc itself...
Azaz most már van egy Video Mode opció, benne a Video 1 és Video 2 beállítással. A Video 1 az eddig is használatos módozat azaz nem támogatja a 2:2 film módot. A Video 2 az új ez használható a PAL filmekhez a 2:2 pull down eléréséhez. Meg még írja, hogy a Video 2 állásban az analóg kimeneteken nem tud NTSC/PAL átalakítást végezni, abban fog megjelenni a jel amiben a lemezen van.
Aztán később még ír egy olyat, hogy ha a DVI kimenetet használod akkor a legjobb képminőség eléréséhez használd a Video 2 opciót NTSC és PAL lemezek esetén is.
De ha analóg kimenetet használsz és az NTSC lemezeket szeretnéd PAL-ban nézni akkor értelemszerűen a Video 1-et kell beállítani.
Itt az új Firmware!
Ez engem is érdekelne.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Ja, jut eszembe... Az új fw-el már az OFF gombra is előbb behúzza a tálcát és utána kapcsol ki. Korábban ezt még nem tudta.
Nem nagy dolog, de én hozzászoktam régebben és előfordult, hogy nyitva maradt a tálca kikapcsolt állapotban. Most már nem fordul elő!
Most vettem észre, hogy ez csak távról működik. Ha a készüléken nyomok OFF-ot, akkor nem...
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Ez a topic amúgy is az Oppo tulajdonságairól szól...
Mellesleg örülnék, ha valaki az Oppo firmware-jét is házilag javítaná, mert biztos vannak olyan dolgok, amiket a gyár sosem fog megvalósítani, (magyar menü - bár én "sprehhelem" az angolt, stb). Persze, elképzelhető, hogy ezt nem lehet vagy nincs rá olyan igény, mint a Pio-kéra.
Sajna csak márciusban lesz "kedvem" megvenni az Oppo-t.
Most még az LCD-t fizetgetem. De az Mpeg4-players-en (moderátorként) - megkeresek néhány nagyágyút, hátha valaki bevállalja a magyar menüt. Szerintem lesz rá igény.
Magyar menü annyiban lenne érdekes, hogy a felirat ill. hang váltáskor sem írja ki a nem-angol nyelveket, és aztán találgathatsz, hogy a subtitle 2/12 az most román vagy magyar.
Tudom, ott a menü, de utálom csak azért használni a menüt, hogy beállítsam a hangot/feliratot. Annak abban látom egyetlen értelmét, hogy az extrákat elérje az ember.
,2005 Dec 9 , 00:41]Hála a B&L segítőkészségének, itt egy újabb elégedett Oppo tulajdonos.
Most csak röviden annyit, hogy eddig egy Yamada 6600-ról ment a proji s-videón, így el lehet képzelni, mekkora ugrás volt most egy faroudjás 720p-re váltani.
Meg tudnád nézni a különbséget a Yami 6600 és az Oppo között egy DVI-os LCD TV-n? (Tudom, h óriási, de mégis kíváncsi vagyok)
Nem tudom összehasonlítani, a yamada nem tud DVI-t, csak s-video-t vagy RGB scartot. Nekem csak s-video kábelem volt hozzá, SCART-VGA kábelt nem találtam, de nem is nagyon kerestem.
Itt az új Firmware!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Ja, jut eszembe... Az új fw-el már az OFF gombra is előbb behúzza a tálcát és utána kapcsol ki. Korábban ezt még nem tudta.
Nem nagy dolog, de én hozzászoktam régebben és előfordult, hogy nyitva maradt a tálca kikapcsolt állapotban. Most már nem fordul elő!
De az Mpeg4-players-en (moderátorként) - megkeresek néhány nagyágyút, hátha valaki bevállalja a magyar menüt. Szerintem lesz rá igény.
Úh, én igencsak értékelném a dolgot!
Bár az angol menü engem nem zavar, sokkal inkább a feliratok betűtípusa, hibái (hosszú "Ú" "Ő"...stb), elhelyezkedése, mérete és a sortörés.
Már letöltöttem pár progit, amivel lehet ezeken buherálni (ReMaker, FontCreator, MtkWindows, SubPatcher), de épkézláb leírást nem találtam hozzájuk + még soha nem csináltam ilyesmit, szóval elég rizikós lenne...
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Mennyi javulást várhatok az Oppo-val?
szerintem, akkorát, mintha, egy trabiból átülnél egy 250LE sportautóba és itt a beltartalomra is gondolok
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
,2005 Dec 9 , 00:41]Hála a B&L segítőkészségének, itt egy újabb elégedett Oppo tulajdonos.
Most csak röviden annyit, hogy eddig egy Yamada 6600-ról ment a proji s-videón, így el lehet képzelni, mekkora ugrás volt most egy faroudjás 720p-re váltani.
Meg tudnád nézni a különbséget a Yami 6600 és az Oppo között egy DVI-os LCD TV-n? (Tudom, h óriási, de mégis kíváncsi vagyok)
Vannak olyan "képi-jelenségek" a 27"-es Samsung LCD TV-men, amiről nem tudom, h a Yami 6700-asom vagy az LCD TV-m "hibája"?
Mennyi javulást várhatok az Oppo-val?
A Yamival mosódik a piros, sok a határozatlan "körvonal".
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Ez a topic amúgy is az Oppo tulajdonságairól szól...
Mellesleg örülnék, ha valaki az Oppo firmware-jét is házilag javítaná, mert biztos vannak olyan dolgok, amiket a gyár sosem fog megvalósítani, (magyar menü - bár én "sprehhelem" az angolt, stb). Persze, elképzelhető, hogy ezt nem lehet vagy nincs rá olyan igény, mint a Pio-kéra.
Sajna csak márciusban lesz "kedvem" megvenni az Oppo-t.
Most még az LCD-t fizetgetem. De az Mpeg4-players-en (moderátorként) - megkeresek néhány nagyágyút, hátha valaki bevállalja a magyar menüt. Szerintem lesz rá igény.
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Hála a B&L segítőkészségének, itt egy újabb elégedett Oppo tulajdonos.
Sikerült velük megbeszélni egy pesti átvételt, mi több, kihozták a munkahelyemre.
Ezúton is köszönöm Németh Lászlónak, hogy még beleszorította ezt is a napjába.
A lejátszó egy Sanyo Z3-at (thx to Rea) hajt meg HDMI-n, amiben az az érdekes, hogy a lejátszó dobozában a DVI-DVI kábel mellett ott figyelt egy DVI-HDMI is.
Már épp felkészültem lelkiekben, hogy kábelre újabb 8 ezer forintot kell kiadnom, erre adtak hozzá.
Nagyon nem is ecsetelem, de ami lenyűgözött, az az elképesztően stabil kép, a telített, élethű színek és a gyönyörűen deinterlace-elt progresszív kép.
SW2-vel teszteltem, ezzel a yamadám meg a vetítőm is küzdött korábban, sehogy se sikerült rece-mentes képet produkálni.
Ami külön meglepett, hogy mennyivel nagyobb kontrasztú képet kapok így. Nem gondoltam volna, hogy ennyire számít.
Ami nekem még igazi csemege volt, az a DVD-Audio. Eszméletlen jól szólt vele a creative-os sample disc, de az REM Best of is szép, tiszta teret hozott. Tubular Bells-be most csak belehallgattam, de az is elég testesen hangzott.
Nem vagyok egy audiofil, így nekem pláne nagyon tetszik az analóg hangja. DTS rulez!
Moulin Rouge nagyon ütős így.
Hétvégén jön a T2 meg a Leon a profi :kiraly: Most már megyek aludni.
Egyszóval vegyétek nyugodtan, tudom ajánlani a játékost is meg a sacáékat is.
Daragoje druzja!
Sto éta?
Ismerősnek tűnik
Bizonyos rendelt mennyiség felett az Opponál azt is ráírják, hogy Szeretlek Józsi!
Daragoje druzja!
Sto éta?
Ismerősnek tűnik
BBK Electronics Scandinavia AB:
Étá:
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Daragoje druzja!
Sto éta?
Ismerősnek tűnik
Itt az új Firmware!
Version: OP971-D-1111B
Summary of changes in this release:
Default brightness level set to studio level
Summary of changes in previous major release:
Proper DivX aspect ratio support. 4:3 content will no longer be stretched to fit the screen.
Enhanced DVD+R Dual Layer support.
Fixed TrueLife turning off DCDi. Turning Off TrueLife functionality will now retain all DCDi functionality.
Added Noise Reduction function.
Fixed Frame Stepping for Black remote users.
Fixed proper aspect ratio support while zooming.
Added support for DTS and Dolby Digital tracks on DVD-Audio discs
Added memory function for single ejected disc
Added Random and Shuffle functionality for Audio CD playback.
Increased the DVI mode change display time.
Added firmware Version display through OSD button.
Added support for DivX Digital Right Management (DRM) and Video on Demand (VOD)
Increased baseline Brightness. Default Brightness is now equivalent to “+5” in previous firmware.
Changed user interface font to Arial.
Innen:
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
' date='2005 Nov 25 , 07:03']
,2005 Nov 24 , 23:18] Hol lehet Pesten ilyet venni?
Oppo opdv971h
Köszi, ezt néztem, de se ár, se nyitvatartás...
ráadásul Szigetszentmiklós sem éppen a belvárosban van.
Kisebbfajta kirándulást kell hozzá szervezni...
Ez az egyetlen hely, ahol kapni?
55e-ért adják, és személyes átvételt, vagy postát mondtak.
' date='2005 Nov 25 , 07:03']
Oppo opdv971h
- hivd fel oket.., aranyosak kedvesek.. es lehet beviszik neked bp-re
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Oppo opdv971h
' date='2005 Nov 24 , 23:18'] Hol lehet Pesten ilyet venni?
Oppo opdv971h
T A M I . H U
Hol lehet Pesten ilyet venni?
Konkrétan arra, hogy jobb képet kapok-e, akkor ha egy Oppo komponensen keresztül van kötve a tv-re
Az Oppo komponens kimenetén nem jelenik meg a DCDi alkotta kép, tehát én biztos nem azt venném.
Erre voltam kíváncsi! Köszönöm neketek. Karácsonykor kapok az asszonytól egy új lejátszót és a Pio-t néztem ki, de úgy gondoltam, hogy akkor várok még vele egy-két hónapot és legyen egy Oppo, de így elég a Pio is.
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System
Konkrétan arra, hogy jobb képet kapok-e, akkor ha egy Oppo komponensen keresztül van kötve a tv-re
Az Oppo komponens kimenetén nem jelenik meg a DCDi alkotta kép, tehát én biztos nem azt venném.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Ha tévéden van komponens, akkor szvsz mindenképpen jobb az Oppo.Lehet em véletlenül van a 2 lejátszó közt 30e differencia.és azért nézd meg az oppo "belsejét"...De természetesen a tévéd "minôsége" is befolyásolhatja a képet.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ