Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer DVR-433/530/630

newreg
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: newreg »

Balinyo, Sandblaster, koszonom, ez akkor eddig ket strigula a Pio-nak

Ha jol tudom, a tuner a 433/530/630-as modellekben azonos, tehat barmelyik tipus hasznalojatol szivesen veszem az ertekelest.

Egyebkent en is osztom azt a tobbek altal megfogalmazott velemenyt, hogy tokeletes gep valoszinuleg nincsen, a lenyeg, hogy ki-ki megtalalja a sajat szempontrendszere szerinti legmegfelelobbet. Ennek szellemeben annak is orulok, ha barki oszinten elmondja azt is, hogy esetleg mi az a jellemzo, amiben tobbet/jobbat vart volna, vagy valamilyen ertelemben csalodast/kompromisszumot jelent.

Koszi, udv,
Viktor

SandBlaster

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: SandBlaster »

Sziasztok! 
Felvevo vasarlasa elott allok, az elso korbenezelodes utan nalam is 3 tipusra szukult a kor, igyekeztem ezekrol minel korultekintobben tajekozodni, elolvasni minden elerheto infot, velemenyt, tapasztalatot. Hosszas fontolgatas utan az 530-as Pio nez ki befutonak (ezert is vagyok itt ).

A sok olvasgatas kozben neha ugy ereztem: a kep nemhogy tisztul, hanem inkabb bonyolodik. Miutan azonban ugy dontottem, hogy a Pio a legszimpatikusabb, ugy erzem, ketto kerdesko:r maradt, ami mindenkeppen tisztazando, mielott dontenek, es ezekben kernem azok velemenyet, akiknek gyakorlati tapasztalata van az 530-asrol (tudom, hogy mindket kerdesrol esett szo korabban itt is, es mas forumokon is, de a valaszok nem voltak egyertelmuek).

Tehat:

1. A vagas pontossaga: errol hosszas "vitak" voltak, de ha jol kovettem, kello odafigyelessel ha nem is tokeletes es eszrevehetetlen, de gyakorlatilag jol hasznalhato vegeredmenyt kapunk. Igy van?

2. Es ami szamomra ennel is dontobb lehet: a tuner minosegerol olvastam a legelterobb velemenyeket. Mivel ugy gondolom, ez alapkerdes, ezert ebben kernem nagyon a velemenyeteket. Nem tudom, hogyan lehetne ezt kvazi objektive ertekelni, talan egy (atlagos) TV- vagy videomagno-tunerhez viszonyitva lehetne errol valamit mondani.

Minden velemenyt orommel olvasok (persze legfokeppen azokat, amelyek megerositenek elhatarozasomban )

Koszi:
Viktor

1. A vagas helyen mindossze egy pillanatnyi megtorpanas latszik, mint ami egy musoros lemez lejatszasa kozbeni retegvaltaskor tapasztalhato.

2 En foldi antennat hasznalok, kb 10 meteres kox kabellel. A kabhegyi toronyra iranyitom az antennat. Nalam a kepminoseg kifogastalan. Raadasul sokkal erzekenyebb a vevoegysege, mint a csaladban levo Samsung, Sony, vagy Philips TV-nek, mert az imenti antennaval meg osztrak es horvath adok is bejonnek, igaz nagyon rossz minosegben, amit a TV-vel be sem lehet hozni.
(Egyebkent az antennaoszto hasznalata csokkenti a jel erosseget, igy elvileg a minosege is romlik, igaz tobbeknek ezzel eltunt zavaro csikozas a keprol).
Egyszoval jo a DVD tunere, csak esetleg helyi viszonyoknal lehet problema amit orvosolni lehet.

(Nekem is a TV2 txt jelere van allitva az ora es jol mukodik. Szerintem nem is lehetne ezzel gond, mert ha automatara van rakva, akkor is a pontos mutatja az idot a DVD. Kijelzojen meg is gyozodhetsz rola meg ejjel is. Nem neztem, de meg learamtalanitott DVD-nek is meg kell oriznie az orat bizonyos ideig. Hisz vannak helyek, ahol naponta elofurdulkhatnak kisebb aramszunetek. Mi lenne ha 2 het nyaralasbol megjossz es egy aramszunet miatti oraelfelejtes miatt semmit sem venne fel.
Az automata orabeallitas annyit jelent, hogy a beallitott idot bizonyos idokozonkent hozzaigazitja a teleletexthez, ha talal rajta erkezo jelet. Ha epp adasszunet van, attol nem fogja torolni az ora allasat.

VETÍTŐ: InFocus ScreenPlay 4805 & LUCS, DVD: Pioneer DVR-530H & Pioneer DV-545 & Samsung DVD-P142, A/V ERŐSÍTŐ: Yamaha RXV-620, VIDEO: Panasonic NV-FJ612
HANGFAL: Quadral QLX-205, QLX-135, QLX-Base, SUB: Yamaha YST-SW320, HANGFALKÁBEL: Dietz 4mm, PHONO: Sony PS-LX56
FOTO: Nikon D70 & Coolpix 3100, PC: C64, TULAJ: Jómunkásember

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Már megoldódott a probléma. A TV2 jelét vette, ami nem folyamatosan sugároz és ezért felejtette el másnapra a programozást.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Már megoldódott a probléma. A TV2 jelét vette, ami nem folyamatosan sugároz és ezért felejtatte el másnapra a programozást.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

DVR 433-asom van. A problémám az, hogy programozott felvétel csak adott napon működik. Több napra előreprogramozott időpontokat éjfélkor elfelejti. Mit lehet ezzel kezdeni?
Elég furcsa probléma, nekem még sosem fordult elő. Az órabeállítást automatára tetted (vagyis valamelyik csatorna txt jeléből vesz) vagy magad állítottad be? Nekem az MTV1-re volt beállítva, és még sohasem "felejtett" el semmit. Az óra is lenullázódik, vagy csak a programozás?

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

DVR 433-asom van. A problémám az, hogy programozott felvétel csak adott napon működik. Több napra előreprogramozott időpontokat éjfélkor elfelejti. Mit lehet ezzel kezdeni?

balinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: balinyo »

Sziasztok! 
Felvevo vasarlasa elott allok, az elso korbenezelodes utan nalam is 3 tipusra szukult a kor, igyekeztem ezekrol minel korultekintobben tajekozodni, elolvasni minden elerheto infot, velemenyt, tapasztalatot. Hosszas fontolgatas utan az 530-as Pio nez ki befutonak (ezert is vagyok itt ).

A sok olvasgatas kozben neha ugy ereztem: a kep nemhogy tisztul, hanem inkabb bonyolodik. Miutan azonban ugy dontottem, hogy a Pio a legszimpatikusabb, ugy erzem, ketto kerdesko:r maradt, ami mindenkeppen tisztazando, mielott dontenek, es ezekben kernem azok velemenyet, akiknek gyakorlati tapasztalata van az 530-asrol (tudom, hogy mindket kerdesrol esett szo korabban itt is, es mas forumokon is, de a valaszok nem voltak egyertelmuek).

Tehat:

1. A vagas pontossaga: errol hosszas "vitak" voltak, de ha jol kovettem, kello odafigyelessel ha nem is tokeletes es eszrevehetetlen, de gyakorlatilag jol hasznalhato vegeredmenyt kapunk. Igy van?

2. Es ami szamomra ennel is dontobb lehet: a tuner minosegerol olvastam a legelterobb velemenyeket. Mivel ugy gondolom, ez alapkerdes, ezert ebben kernem nagyon a velemenyeteket. Nem tudom, hogyan lehetne ezt kvazi objektive ertekelni, talan egy (atlagos) TV- vagy videomagno-tunerhez viszonyitva lehetne errol valamit mondani.

Minden velemenyt orommel olvasok (persze legfokeppen azokat, amelyek megerositenek elhatarozasomban )

Koszi:
Viktor

Én csak a tunerről tudok nyilatkozni, de az nálam maximumot kapná bármilyen skálán. A Loewe Aventos tunerjét lenyomja simán, nálunk sajnos igen szar minőségben jön kábelen a UPC, és van a jelen mit javítgatni, ez a gép igen profi munkát végez egy gyenge jelből is. Valószínűleg jó jelnél nem lenne különbség.

Amit viszont én is tapasztaltam, hogy mindenképp kell egy külső antenna osztó (lehet, hogy a szeknyelv nem így hívja ), mert ha a dvd íróból viszed tovább az antennát a tv-be, akkor biztos, hogy tovább romlik a jel.

newreg

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: newreg »

Sziasztok!

Tehat:

Koszi:
Viktor

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Azért már csak megkérdezem: 
Biztos, hogy TV módban van? [shift]+[TV/DVD]

Mert én akkor tapasztalok "hasonlót", ha ki van kapcsolva a TV mód. Vagyis csak akkor használja a scart kimenetet, ha tényleg a dvd dolgozik (pl.: belépsz a menübe, vagy a disc-navigátorba, vagy elkezdel lejátszani). Egyébként kikapcsolja a TV felé a scart kimenetet. De ilyenkor átvált a TV EXT-ről a saját (TV) tunerére.

Taarzan-nál van a pont, tényleg ez volt a probléma. A TV/DVD mode babrálás megoldotta a gondot. Még jó hogy már legalább 1 hónapja megvan a cucc. . Köszi szépen, most már minden kiroá.

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

nekem látja .... 
de azt írtad s-videót látja .... A philips TV-ken (nekem is az van) a két scart egyike képes fogadni az RGB jeleket, a másik az s-videót - természetesen a kompoziton kívül.
Valszeg az "s-vid"-esbe dugtad a játékost, ilyenkor a jelenség hiába RGB beállítás csak kompozitot veszi észre.

Azért nem értem, mert ha lejátszom valamit (akár vincsiről, akár a játékos részével) akkor egyből átugrik RGB-re, és a tv tökéletesen felismeri. Vagyis lejátszásnál megy az RGB, de sima tunerként nem (ugyanaz a kábel, ugyanazok a csatlakozások). Na erre varrjatok gombot.

/tau ba

Megnéztem én is, Pana TV-n, teljesen egyértelműen kiírta, hogy tunkerként használva is RGB jelet ad, ha a DVD kimenete a setupban RGB-n volt. Ha átállítottam kompozitra, a TV is váltott.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

A 433-ban olyan manuális beáll. is van hogy akár 1-1.5óra után akár 10 percenként is állíthatod a lemezre felvenni kívánt időt, nem csak úgy, hogy 1,2,4,6óra?
megfogtál ... ezt még így nem néztem konkrétan ... általában kevéssel a vége előtt ragad le a szemem.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

nekem látja .... 
de azt írtad s-videót látja .... A philips TV-ken (nekem is az van) a két scart egyike képes fogadni az RGB jeleket, a másik az s-videót - természetesen a kompoziton kívül.
Valszeg az "s-vid"-esbe dugtad a játékost, ilyenkor a jelenség hiába RGB beállítás csak kompozitot veszi észre.

Azért nem értem, mert ha lejátszom valamit (akár vincsiről, akár a játékos részével) akkor egyből átugrik RGB-re, és a tv tökéletesen felismeri. Vagyis lejátszásnál megy az RGB, de sima tunerként nem (ugyanaz a kábel, ugyanazok a csatlakozások). Na erre varrjatok gombot.

/tau ba

Azért már csak megkérdezem:

Biztos, hogy TV módban van? [shift]+[TV/DVD]

Mert én akkor tapasztalok "hasonlót", ha ki van kapcsolva a TV mód. Vagyis csak akkor használja a scart kimenetet, ha tényleg a dvd dolgozik (pl.: belépsz a menübe, vagy a disc-navigátorba, vagy elkezdel lejátszani). Egyébként kikapcsolja a TV felé a scart kimenetet. De ilyenkor átvált a TV EXT-ről a saját (TV) tunerére.

balinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: balinyo »

Én RGB-re állítottam a SCART1 kimenetet és a TV bemenetét is, így tunerként is RGB jel megy rajta, semmi probléma nem volt vele.
Hogyan tudod ellenőrizni, hogy a tuner jele RGB-n megy ki, nem sima kompoziton. Nekem is mindkét SCART kimenet (AV1 / AV2 ) RGB-re van állitva, de ennek ellenére amikor bekapcsolom a felvevőt és a tv automatikusan átvált CVBS (vagyis kompozit) jelet ir ki. Ha belépek bármilyen menübe (Home Menu vagy Direct Navigator) egyből átvált RGB-re. Ezért nem vagyok biztos benne, hogy a sima tunerként használva tuti RGB-e a jel. Ti hogyan ellenőrzitek ezt?

/tau ba

Én úgy "ellenőriztem", hogy előbb a TV bemenetét állítottam RGB-re, és máris elszállt a kép (mivel a DVD író még kompoziton volt), tehát abban az esetben az én Loewe-m csak RGB jelet volt hajlandó fogadni. De megnézem, hogy van-e valami info menü, amiben kiírja a jel típusát.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

A 433-ban olyan manuális beáll. is van hogy akár 1-1.5óra után akár 10 percenként is állíthatod a lemezre felvenni kívánt időt, nem csak úgy, hogy 1,2,4,6óra?

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

nekem látja .... 

/tau ba

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Ma este ellenőriztem még egyszer. Ha simán tunerként használom és az AV1 SCART RGB-re van állítva, akkor is kompozitot lát a tv (ki is irja CVBS), viszont ha átállítom S-video-ra, akkor tunerként is látja az s-video jelet ( Y/C) Nálatok hogy van ez a dolog, iletve akinél kiadta tunerként az RGB-t, az hogy ellenőrizte? Nekem a Philips tvm az Info gombra kiirja a csatornaszám mellett a videojel és a hang tipusat is. 
/tau ba

nekem látja ....

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Sziasztok!Most állok vásárlás előtt és a pio 433-at néztem ki. Írjatok már egy kis tapasztalatot arról, hogy milyen. Van manuális felvételi beáll. lehetőség,+R-es lemezt azt nem ír? Mennyire megbízható, hány féle menüvel képes lezárni a lemezt? Működik-e jól a fire wire in-je?stb..Várom a felhasználók tapasztalatait. Köszi.

Abszolút megbízható ... Van manuális beállítás: megnyomod, oszt' veszi

A menüket még nem számoltam sok (bár ezek csak chapter menük) main menü nincs azt hiszem, egyből a főmozi indul el..

Bár lemez nem nagyon volt benne (olvasásra sem) Inkább a vinyót használom.

I-link: ezt már használtam, teljesen jó, vezérli a kamerát és kiváló minőségben digitalizál.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Sziasztok!
Most állok vásárlás előtt és a pio 433-at néztem ki. Írjatok már egy kis tapasztalatot arról, hogy milyen. Van manuális felvételi beáll. lehetőség,+R-es lemezt azt nem ír? Mennyire megbízható, hány féle menüvel képes lezárni a lemezt? Működik-e jól a fire wire in-je?stb..Várom a felhasználók tapasztalatait. Köszi.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Ma este ellenőriztem még egyszer. Ha simán tunerként használom és az AV1 SCART RGB-re van állítva, akkor is kompozitot lát a tv (ki is irja CVBS), viszont ha átállítom S-video-ra, akkor tunerként is látja az s-video jelet ( Y/C) Nálatok hogy van ez a dolog, iletve akinél kiadta tunerként az RGB-t, az hogy ellenőrizte? Nekem a Philips tvm az Info gombra kiirja a csatornaszám mellett a videojel és a hang tipusat is.

/tau ba

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: alfa »

Én "xp"-ben rögzítettem régi VHS kamerás felvételt. Mivel az alapanyag sem volt egy bajnok ('98-as lakodalom), így sokat nem vártam tőle, így elégedett vagyok az eredménnyel. 3 lemezre osztottam, 2-t átkódolt. Nézhető.
Nem is próbáltál a Video Adjustment menüben babrálni a beállitásokkal? Azt hiszem 3 fix beállitás van (Tuner, CRT, VHS) és még 2 másik, amit szabadon lehet állitgatni. Arra vonatkozot volna akérdés, hogy ezekkel játszott-e valaki, és érdemben javit-e a régi VHS-ek minöségén?

/tau ba

Én el sem jutottam odáig, hogy ilyen létezik.
De most, hogy tudom, majd megnézem.
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

SandBlaster

Pioneer DVR-433/530/630

Nem is próbáltál a Video Adjustment menüben babrálni a beállitásokkal? Azt hiszem 3 fix beállitás van (Tuner, CRT, VHS) és még 2 másik, amit szabadon lehet állitgatni.
Csak probalgatas szintjen allitgattam. Bar csak kis mertekben lehet elterni az egyes komponensek eseten, lehet hogy neha pont ez a kis minosegjavulas is elvezhetobb kepet nyujt. Szerintem inkabb csak erezhetoen megromlott kep eseten erheto el nemi javulas. Egy viszonylag jo minosegu forras eseten nem dob rajta sokat.
Hozzatartozik az is, hogy bizonyos beallitasok nem mukodnek mondjuk a sima composite video jel eseten, csak SVIDEO forras eseten.

VETÍTŐ: InFocus ScreenPlay 4805 & LUCS, DVD: Pioneer DVR-530H & Pioneer DV-545 & Samsung DVD-P142, A/V ERŐSÍTŐ: Yamaha RXV-620, VIDEO: Panasonic NV-FJ612
HANGFAL: Quadral QLX-205, QLX-135, QLX-Base, SUB: Yamaha YST-SW320, HANGFALKÁBEL: Dietz 4mm, PHONO: Sony PS-LX56

SandBlaster

Pioneer DVR-433/530/630

Regi VHS-C es DV home videok archivalasa elott allok. Elotte megprobaltam a szamomra idealis megoldast megtalalni. Kozzeteszem, mert biztosan sokan vannak akik nem akarnak jatszani a beallitasokkal. A legnagyobb problemam termeszetesen a VIDEO es a VR mod kulonbsege miatt adodott.
(Mindig VIDEO MODE COMPATIBILIS editalast hasznalok, nem FRAME ACCURATE szerintit)

VIDEO modba allitok (HDD es DVD-R egyarat)
------------------------------------------------------
>Kamerarol HDD-re masolas.
>HDD anyag szerkesztese (darabolas, beletorles, jelolomarkerek elhelyezese).
>HDD irasa DVD-re, mukodik a HIGH-SPEED COPY, es a jelolomarkerek maradnak a DVD-n
>A kesz DVD LEZARATLANUL, visszamasolhato HDD-re (tovabbszerkesztes celjabol) HIGH-SPEED-del es a jelolomarkerek is visszakerulnek HDD-re, de a lemez nem biztos, hogy lejatszhato mas lejatszoval is.
>A kesz DVD LEZARVA (lezaras gyorsan megy), visszamasolhato HDD-re (tovabbszerkesztes celjabol), de csak REAL TIME (ujratomoritessel, minosegromlassal) es a jelolomarkerek nem kerulnek vissza. Viszont keszitheto DVD MENU es mas lejatszo is olvassa.

VR modba allitok (HDD es DVD-R egyarat)
------------------------------------------------------
>Kamerarol HDD-re masolas.
>HDD anyag szerkesztese (darabolas, beletorles, jelolomarkerek elhelyezese).
>HDD irasa DVD-re, mukodik a HIGH-SPEED COPY, es a jelolomarkerek maradnak a DVD-n
>A kesz DVD LEZARATLANUL, visszamasolhato HDD-re (tovabbszerkesztes celjabol) HIGH-SPEED-del es a jelolomarkerek is visszakerulnek HDD-re, de a lemez nem biztos, hogy lejatszhato mas lejatszoval is.
>A kesz DVD LEZARVA (lezaras lassan!!! megy), visszamasolhato HDD-re (tovabbszerkesztes celjabol), HIGH-SPEED-del es a jelolomarkerek visszakerulnek HDD-re. Nem keszitheto DVD MENU es mas lejatszo sem biztos, hogy olvassa.

Roviden:
-----------
VIDEO modu DVD LEZARVA:
+ Gyors lezaras biztositva, keszitheto DVD MENU, sok mas lejatszo is megbirkozik vele
- Tovabbszerkesztes eseten tobb ido kell a masolashoz, jelolomarker elveszik, ujratomorites miatt minosegromlas.

VR modu DVD LEZARVA:
+ Kesobbiekben gyorsmasolassal, jelolomarkerek megorzesevel minosegromlas nelkuli szerkesztes
- Lassu lezarasi folyamat, nincs DVD MENU, sok mas lejatszo nem biztos, hogy olvassa

Mivel az archivalasra, kisebb szerkesztesre van idom, de a "Best of valogtas elkeszitesere" jelenleg nincs, igy az en szamomra megfelelo mod ezaltal az lett, hogy VIDEO MOD-ba megmentem a romlas alatt allo felveteleim, de nem zarom le a lemezt. Ezaltal lejatszhato lesz a felvetel az iromon. Kesobb, ha lesz idom minosegromlas nelkul megszerkeszthetem a sajat "best of" jeleneteimet a DVD-imbol, majd ezutan lezarhatom az eredeti lemezt, mialtal lesz rajta MENU, es mas lejatszo is olvashatja.

Tapasztalatom szerint a kulonallo fejezetek kozti lejatszas eseten egy pillantnyi megtorpanas (mint retegvaltaskor) nem kikuszobolheto. Kiveve HDD eseten (a beallitasokban a STREAMLESS PLAYBACK-et ON-ra allitva megszunik az akadas, folyamatos lesz a kep, viszont a hang 1mp-re elnemul. Es ez a beallitas csak a HDD-re lesz hatassal. Az ebbol felirt anyag is akadni fog mar DVD-n.

Ha a megirt DVD tartalmaz kulonallo fejezeteket es azon belul jelolomarkereket, akkor a NEXT>> gomb megnyomasara mindik a kovetkezo markerre ugrik, majd az uj fejezetre. A <<NEXT gomb megnyomasaval pedig az elozo markerre. Viszont ha fejezet elejere ert, akkor onnan nem az elozo fejezet utolso markerere ugrik, hanem az elozo fejezet legelejere. Ez kicsit zavaro.

Remelem lesz, aki hasznat veszik a megfigyeleseimnek.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Én "xp"-ben rögzítettem régi VHS kamerás felvételt. Mivel az alapanyag sem volt egy bajnok ('98-as lakodalom), így sokat nem vártam tőle, így elégedett vagyok az eredménnyel. 3 lemezre osztottam, 2-t átkódolt. Nézhető.
Nem is próbáltál a Video Adjustment menüben babrálni a beállitásokkal? Azt hiszem 3 fix beállitás van (Tuner, CRT, VHS) és még 2 másik, amit szabadon lehet állitgatni. Arra vonatkozot volna akérdés, hogy ezekkel játszott-e valaki, és érdemben javit-e a régi VHS-ek minöségén?

/tau ba

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Én RGB-re állítottam a SCART1 kimenetet és a TV bemenetét is, így tunerként is RGB jel megy rajta, semmi probléma nem volt vele.
Hogyan tudod ellenőrizni, hogy a tuner jele RGB-n megy ki, nem sima kompoziton. Nekem is mindkét SCART kimenet (AV1 / AV2 ) RGB-re van állitva, de ennek ellenére amikor bekapcsolom a felvevőt és a tv automatikusan átvált CVBS (vagyis kompozit) jelet ir ki. Ha belépek bármilyen menübe (Home Menu vagy Direct Navigator) egyből átvált RGB-re. Ezért nem vagyok biztos benne, hogy a sima tunerként használva tuti RGB-e a jel. Ti hogyan ellenőrzitek ezt?

/tau ba

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”