Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic DVD-S75
Panasonic DVD-S75
Szeretném tudni, hogy a pana s35 és s75 között mi a különbség és hogy a pana s75 lejátszik-e DVD-r/RW-t és dvd+r/rw-t??? Ja dvd-ramból is létezik újraírható? A pana s75 dvd-audio lejátszója 2csatornás?
sok különbség van. Talán a legfontosabb a beépített dekóderek és a hatcsatornás dvd-audio leátszás.
Olvasd vissza már vagy 10-szer leírtuk, hogy lejátsza.
DVD-RAM-ból csak újraírható létezik.
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
és dekódolva ki is küldi az analóg hat csatira ?
megint persze
amúgy szívesen
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Hello!
Please segítsetek!
Szeretném tudni, hogy a pana s35 és s75 között mi a különbség és hogy a pana s75 lejátszik-e DVD-r/RW-t és dvd+r/rw-t???
Ja dvd-ramból is létezik újraírható? A pana s75 dvd-audio lejátszója 2csatornás?
Please segítsetek!
thx!!!
Tamás
Panasonic DVD-S75
Még egy kérdés DTS Audio CD ügyben:
és dekódolva ki is küldi az analóg hat csatira ?
köszönöm
az előzőt is
Panasonic DVD-S75
Sziasztok !
Próbált valaki DTS Audio CD-t lejátszani vele ? Viszi ?
Köszi
Panasonic DVD-S75
Nézz utána, hogy a kinézett olcsó projektoron van-e progressive bemenet.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Egy apró pontosítás: a Pana csak NTSC prog. kimenettel rendelkezik így ez "mintha nem is lenne ". De ez csak akkor fontos ha plazma v. projektor vásárlása (is) valószínű.
Sziasztok,
végigolvastam a topicot - természtesen én is DVD vásárlásra készülök -
azt irjátok, hogy a progressive pásztázás jól jöhet projektor(egyéb progressive megjelenítő(igényesebb, drágább TV-k)) használata esetén.
Kérdésem csak arra vonatkozik, hogy ez minden projektor esetén befolyásoló tényező-e, vagy csak a drágább, fejlettebb készülékek esetén (esetleg pont fordítva)?
Asszem a kérdésből is látszik, mint felhasználó érdekelne, hogy mi a gyakorlati jelentősége ennek a funkciónak. Már csak azért is, mert némely projektor kezd igen olcsó lenni..
Üdv.: Gábor
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
...
Tehát egy sima kompozit video jel esetén egy 6-8MHz-es DAC elvben már reprodukálni tudja az eredeti videojelet. (ezért 48kHz alapban a CD mintavételi freki, mert így még a 20kHz-es hangjel reprodukálható. Persze video esetében kicsit magasabb a mérce...) Ehhez képest az 58MHz is több mint elég (közel 20-30x-os mintavétel a minimálisan szükséges 2x helyett! )
...
Nos a Shanon tétel csak annyit ad meg hogy az adott frekvencia mintavételezéséhez minimum kétszeres mintavételezés kell használni. de ilyenkor a legfelsőbb frekvencia csak 2 jel állapotot tud felvenni -> cd szabvány szerint a 44 100 hz-es mintavétel ugye a 22.050 hz-es jelig veszu fel, de valójában a a 22 khz-es sinus jelet már csak háromszögjelként tudja mintavételezni, ami miatt disszonánsok lépnek fel ( az eredeti frekvencia egész számú töbszörösei is szerepelnek fft-vel szépen látszik). ezért van hogy ma már a 96-192 khz mintavételezés preferálják, hogy a magasabb hangok pontosabban reprodukálhatók legyenek (nem beszélve a nem hallható hangok jótékony hatásáról).és a szinkronizációban is sokat számít a jelfojtonosság.
Na ezért van hogy nagyobb frekvenciájú dac-ok vannak.
robin
Panasonic DVD-S75
Szevasztok!
Őszintén megmondva nagyon régóta csendes olvasója vagyok a fórumnak, de eddig nem szóltam a témához, mivel még nem rendelkeztem semmilyen DVD lejátszóval (hülyeségeket kár lett volna mondani...)!
Most végre eljutottam oda, hogy karácsonyra megvettem az első házimozi rendszeremet (aláírás szerint), melynek kiválasztásánál sok érdekes és értékes tapasztalatot gyűjtöttem a hozzáértő hozzászólásaitokból, melyeket ezúton megköszönök mindenkinek.
A választás, úgy érzem elég jól sikerült (a környezetemben lévő házimozi szettekkel összehasonlítva), bár már régóta el vagyok kötelezve a Panasonic márka iránt.
Egy kérdésem azért lenne:
Írtátok, hogy az S75 megjeleníti az MP3 ID3 információkat, de sajnos szerintem ez nem vagy csak részben igaz, ugyanis a Menü gomb megnyomására csak rész információk jelennek meg és nem a teljes információ.
Ha van valami ötletetek, akkor segítsetek!
Felmerült ezen kívül egy kérdés, ami engem is érdekel:
Ki lehet valahogy íratni a CD-text-et (ID3 infot) a kijelzőre, vagy csak a tévén keresztül láthatjuk?
Köszi...
TV: Panasonic TX-36PL35D; DVD: Panasonic S75; VHS: Panasonic NV-FJ612; Erösítö: Panasonic SA-XR45; Hangfalszett: Onkyo HTP-103E (6.1); CD író: Mitsumi; DVD író LG GSA-4160
Panasonic DVD-S75
A futómű minősége is számít. Egyébként bámelyik Media Marktban tesztelhetitek. Még Bergen is.
Panasonic DVD-S75
A JVC csúcsmodellje funkcionálisan kevesebbet tud, viszont minőségre (főleg hangra) sokkal jobb. Az ár nem a tudást, hanem a minőséget tükrözi.
Optikai vagy koax digit kimenetet használva egyedül az AV Receiver DAC-ja befolyásolja a hangminőséget. Más a helyzet persze a 6ch kimeneten.
Egyébként én teszteltem az optikai és az analóg kimeneteket. Őszintén szólva nem találtam akkora különbséget, ami említést érdemelne...
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
Panasonic DVD-S75
A JVC csúcsmodellje funkcionálisan kevesebbet tud, viszont minőségre (főleg hangra) sokkal jobb.
Igen? Csináltál vakteszteket? Vagy a szomszéd ismerősének a régi szobatársa olvasta ezt valahol?
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
Panasonic DVD-S75
A Pana S75 39.900 volt, amikor vettem a Corában.
A JVC csúcsmodellje funkcionálisan kevesebbet tud, viszont minőségre (főleg hangra) sokkal jobb. Az ár nem a tudást, hanem a minőséget tükrözi. Egyébként fog még lejjebb menni a JVC ára, nézzétek meg majd tavasszal.
Panasonic DVD-S75
ige, sajnos ez a tendencia... minden evben 1-2 aprosagot beletesznek, mely mar regen 2-3 eve benne lehetne... nanembaj, s35 utan tuti nem ujitok ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Panasonic DVD-S75
Az S75 jobb valasztas lenne ......HA TUDNA A PROGRESSIVE PALt ! De nemtudja.......csak ntscbe.Egyebkent lefogadom hogy a 2004 modellek mar tudni fogjak.
Valószínű tudnifogják,mert ez nem technikai kérdés volt eddig sem.
Amúgy nem nagyon látom át, hogy miért lenne fontos a progresszív kimenet, ha a legtöbb vásárlónak amúgy sincs progresszív jelet fogadni képes megjelenítője.
Ezek jelenleg igencsak drága készülékek.
Szóval a legtöbbünknek nem érné meg a dupla árat egy olyan funkció, amit nem használunk.
Nem vagyok nagyon otthon ebben a progresszív dologban, de mintha egyszer olyat olvastam volna, hogy a PAL filmek sokszor már eleve interlaced módban kerülnek a lemezre rögzítéskor. Ebben az esetben a lejátszó összerakná progresszívvé átküldené a megjelenítőnek, ami megint szétszedné progresszívből interlaced-be. Felesleges újabb jelátalakítások, pedig pont az ellenkezője a célja a progresszív kimenet használatának.
Progresszívben rögzített filmnél persze más a helyzet.
Persze lehet, hogy ez hülyeség és rosszul emlékszem.
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
Szerintetek egy Panasonic S-75 jobban megéri az árát mint egy JVC XV-NA77 ???A JVC is annyit tud mint a az S75(lejátszható formátumok, audio A/D konverter 192 KHz, aranyozott kimenetek, kompozit kimenet, progresszív scan....) csak 108 MHZ-es video átalakító van benne és pal-ba is tudja a progresszív scant.
Pana ára: 45 e Ft; JVC ára: 79 e Ft
Tehát??
Hali!
Bevallom, én is szemeztem a JVC DVD playerekkel. De végül is arra a következtetésre jutottam, hogy szerintem nem éri meg az árát.
Ár/minőség arányban az S75 szvsz az egyik legjobb választás.
Persze minden attól függ, hogy milyen TV-n nézed. Az 54 és a 108Mhz-es DAC közti különbséget - ha egyáltalán látható - csak igen nagy felbontású TV-n lehetne látni-talán. A mintavételi freki még nem minden. Egy átlagos TV videojel erősítőjének felső határfrekije 2-3MHz. A Nyquist-Shannon mintavételi tétel értelmében ahhoz, hogy a digitalizált jelet D/A átalakításkor még megfelelően regenerálni tudjuk, minimum 2x-es mintavételi frekvencia szükséges. Tehát egy sima kompozit video jel esetén egy 6-8MHz-es DAC elvben már reprodukálni tudja az eredeti videojelet. (ezért 48kHz alapban a CD mintavételi freki, mert így még a 20kHz-es hangjel reprodukálható. Persze video esetében kicsit magasabb a mérce...) Ehhez képest az 58MHz is több mint elég (közel 20-30x-os mintavétel a minimálisan szükséges 2x helyett! )
Ezért sokkal fontosabb jellemző pl. a DAC végén az aluláteresztő szűrő minősége (csoportfutási idő és társai), illetve az egyéb szolgáltatások és a design.
Ha később DVD Recordert is szeretnél venni, amely nem HDD-re hanem RAM-ra illetve -R lemezre ír, akkor egyértelműen az S75.
A progressive scan pedig NTSC rendszer esetén érvényesül.
Én a helyedben vennék egy S75-öt, és a maradék 34 rugót pedig DVD filmekre költeném...
Üdv: Imre
Az S75 jobb valasztas lenne ......HA TUDNA A PROGRESSIVE PALt ! De nemtudja.......csak ntscbe.
Egyebkent lefogadom hogy a 2004 modellek mar tudni fogjak.
TV: Samsung CS-761APF 30"
Projector:Sanyo PLV-Z2
Erősítő:Pioneer VSX-909RDS THX ULTRA
DVD: Denon DVD1910, Panasonic A360
Video:Panasonic NV HD 630
Hangfalak: Phonar volume2, Phonar Center2, Phonar Compact2, YST-SW 80 sub.....
Panasonic DVD-S75
Szerintetek egy Panasonic S-75 jobban megéri az árát mint egy JVC XV-NA77 ???A JVC is annyit tud mint a az S75(lejátszható formátumok, audio A/D konverter 192 KHz, aranyozott kimenetek, kompozit kimenet, progresszív scan....) csak 108 MHZ-es video átalakító van benne és pal-ba is tudja a progresszív scant.
Tehát??
Hali!
Bevallom, én is szemeztem a JVC DVD playerekkel. De végül is arra a következtetésre jutottam, hogy szerintem nem éri meg az árát.
Ár/minőség arányban az S75 szvsz az egyik legjobb választás.
Persze minden attól függ, hogy milyen TV-n nézed. Az 54 és a 108Mhz-es DAC közti különbséget - ha egyáltalán látható - csak igen nagy felbontású TV-n lehetne látni-talán. A mintavételi freki még nem minden. Egy átlagos TV videojel erősítőjének felső határfrekije 2-3MHz. A Nyquist-Shannon mintavételi tétel értelmében ahhoz, hogy a digitalizált jelet D/A átalakításkor még megfelelően regenerálni tudjuk, minimum 2x-es mintavételi frekvencia szükséges. Tehát egy sima kompozit video jel esetén egy 6-8MHz-es DAC elvben már reprodukálni tudja az eredeti videojelet. (ezért 48kHz alapban a CD mintavételi freki, mert így még a 20kHz-es hangjel reprodukálható. Persze video esetében kicsit magasabb a mérce...) Ehhez képest az 58MHz is több mint elég (közel 20-30x-os mintavétel a minimálisan szükséges 2x helyett! )
Ezért sokkal fontosabb jellemző pl. a DAC végén az aluláteresztő szűrő minősége (csoportfutási idő és társai), illetve az egyéb szolgáltatások és a design.
Ha később DVD Recordert is szeretnél venni, amely nem HDD-re hanem RAM-ra illetve -R lemezre ír, akkor egyértelműen az S75.
A progressive scan pedig NTSC rendszer esetén érvényesül.
Én a helyedben vennék egy S75-öt, és a maradék 34 rugót pedig DVD filmekre költeném...
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Szerintetek egy Panasonic S-75 jobban megéri az árát mint egy JVC XV-NA77 ???
A JVC is annyit tud mint a az S75(lejátszható formátumok, audio A/D konverter 192 KHz, aranyozott kimenetek, kompozit kimenet, progresszív scan....) csak 108 MHZ-es video átalakító van benne és pal-ba is tudja a progresszív scant.
Tehát??
Panasonic DVD-S75
Azóta már kipróbáltam, olvassa a +RW-t, -RW-t is, +R-hez még nem volt szerencsém, a -R meg nem kérdés. Azért rosszul is meg lehet írni egy lemezt - kezdő DVD író tulajdonosok ezt igazolhatják - és a lemez minősége is számíthat. De elvileg nincs probléma az említett lemezekkel.
Panasonic DVD-S75
Ja, mégegy kérdés: a használati szerint nem olvassa sem a +RW, sem a -RW lemezeket. Igaz ez, mi a tapasztalatotok?
Olvass vissza!
Viszi az egyszer írható +-os lemezeket és a -RW-t. Az újraírható +RW-t még nem próbáltam.
Hali mindenki!
Tegnap volt szerencsém kipróbálni egy 2.4x-es írt Ritek DVD+RW-t és ezt is viszi az S75.
Gondoltam, hátha érdekel valakit...
Carnivoor honlapja (fényképek)
DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR
Panasonic DVD-S75
hali, nemrég vettem egy panasonic, s35-s asztali dvd-t. Szereztem 2 filmet, Mátrix reloaded+vmi pókos filmet és mind a kettőt feketefehéren játszotta le. Nem tudja vki hogy mi a gáz?
Előre is k9ösz a segíteséget, csá
Ha tv-d nem tud, vagy az adott bemenete nem tud s-videot, ahol scarton kötötted össze a lejátszóval. Továbbá s-video-ra volt állítva a lejátszó, akkor "tipikus" jelenség.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
hali, nemrég vettem egy panasonic, s35-s asztali dvd-t. Szereztem 2 filmet, Mátrix reloaded+vmi pókos filmet és mind a kettőt feketefehéren játszotta le. Nem tudja vki hogy mi a gáz?
Előre is k9ösz a segíteséget, csá
Panasonic DVD-S75
Hali!
Sikerült beszereznem azt a bizonyos Pana DMR-E50-et, amivel kapcsolatban szétoffoltuk egy kicsit a topicot...
Szóval: Első kísérleteim alapján a DVD-RAM-ra rögzített anyagot az S75-be tettem, és VHS-re próbáltam átvenni. Mondván, ha van Macrovision, akkor a VHS biztos meghülyül.
Átvétel indít, stop, vissza, play és.... TÖKÉLETES! NINCS MACROVISION!
Visszaírni DVD-R lemezre még nem próbáltam, de ezek alapján már tuti műxik.
Egyébként a képe SP üzemmódban egyszerűen gyönyörű. A felvett anyagot kicsit zajszűri is, mert szinte zajmentesnek hat lejátszásnál.
Több funkciót még nem volt időm kipróbálni, de a kezdeti tapasztalatok alapján csak ajánlani tudom.
Köszönet még1x mindenkinek a Macrovision ügyi hozzászólásokért. Ezzel ezt a témát megoldottnak nyilvánítom és lezárom...
Folytatom az S75 nyúzását is, ha érdekeset tapasztalok, jövök sikítani.
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Sziasztok,
Csak tipp: én ma vettem egy ezüst S-75öst 42,999 HUF-ért az Erzsébeti ElectroWorldben! A Cora-ban elfogyott már, rohadjanak meg, helyette S-35 van 32,999-ért.