Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pioneer DVR-433/530/630
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
Valahol találtam egy számomra érdekes, de jelenleg sokat nem mondo tippet, csak éppen nem tudom mire lehet használni. Ha valaki esetleg tudja akkor ossza meg velem.
HDD copy hack.
1. Check, that no DVD is in tray.
2. Press MENU.
3. Press 23876.
4. Press select.
5. Enjoy
- SandBlaster
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Pioneer DVR-433/530/630
A Disc Navigatorban nem találom a Play list tételt a nézetopciok közöt.
A disc navigatorban nem jobbra kell menni a nyillal, hanem balra. Itt kene megjelennie amit Te keresel. Szerintem.
VETÍTŐ: InFocus ScreenPlay 4805 & LUCS, DVD: Pioneer DVR-530H & Pioneer DV-545 & Samsung DVD-P142, A/V ERŐSÍTŐ: Yamaha RXV-620, VIDEO: Panasonic NV-FJ612
HANGFAL: Quadral QLX-205, QLX-135, QLX-Base, SUB: Yamaha YST-SW320, HANGFALKÁBEL: Dietz 4mm, PHONO: Sony PS-LX56
FOTO: Nikon D70 & Coolpix 3100, PC: C64, TULAJ: Jómunkásember
- SandBlaster
Pioneer DVR-433/530/630
Ez a manuális beáll. mód a pio 433-ra is vonatkozik? XP és SP mód közötti manuális beáll.ra is van lehetőség? PL. akár 1óra 30percre is be tudom állítani,ha lemezre akarok egyből írni?
A hasznalatija szerint a 433-as is tud manualis modban venni. De az a feltetele, hogy a felveteli beallitasoknal a manual recording-ot ON-ra kell allitani. Es valassz ki egy MN(szam) erteket. Viszont a taviranyito REC MODE gombjanak tobbszori megnyomasaval tudsz valtogatni az LP, SP, XP, MN....... modok kozott. A 433-as iranyitonal ugy lehet ezt elerni,hogy a bal also gomb nyomva tartasa mellett kell megnyomni a REC MODE (stop gomb) gombot. Az 533-as eseten utana mar nem kell a beallito menube menni egy esetleges MN mod valtoztatasahoz, hanem az iranyitoval az MN modnal is lehet az erteket fel le valtoztatni.
A hasznalati szerint 90 perc elosztasa 1 egesz DVD-re az MN26. De mivel egy filmben a sotet reszektol, a cselekmeny gyorsasagan, a kep reszletgazdagsagan kivul tobb egyeb tenyezo is befolyasolhatja a vegso meretet, ezert ha biztosra akarsz menni, akkor MN25-re allitod, mert ez 95 percet szamol 1 DVD-re.
(Egyebkent az is lehet, hogy az MN26 eseten is marad meg ures hely a DVD-n 90 perces film mellett.)
A bal also gomb nyomva tartasa mellett a bal felso DISPLAY gomb megnyomasaval informalodhatsz meg, hogy eppen milyen felveteli modban van a DVD iro.
VETÍTŐ: InFocus ScreenPlay 4805 & LUCS, DVD: Pioneer DVR-530H & Pioneer DV-545 & Samsung DVD-P142, A/V ERŐSÍTŐ: Yamaha RXV-620, VIDEO: Panasonic NV-FJ612
HANGFAL: Quadral QLX-205, QLX-135, QLX-Base, SUB: Yamaha YST-SW320, HANGFALKÁBEL: Dietz 4mm, PHONO: Sony PS-LX56
- SandBlaster
Pioneer DVR-433/530/630
Most talaltam meg a neten, hogy a singapuri Pioneer DVR-530H-S, bar tipusszamra azonos, tudasra megis elter az europaitol. Azon nincs SCART csatlakozo, csak RCA, de nem is ez a legyeg. Az elolapon es a hatlapon is van USB csatlakozo. Ezen keresztul lehet hozzacsatlakoztatni billentyuzetet, digitalis fenykepezot, mp3 jatszot, nyomtatot.
- A billentyuzet segit a gyorsabb feliratozasban
- Kamerarol lehet mp3 es foto fajlokat megnezni, a HDD-re vagy DVD-re menteni.
- A HDD-n a fotok forgathatok, atnevezhetok torolhetok....., kinyomtathatoak
- Ez meg tudja nezni a DVD-n levo kepfajlokat is. A mienk tudtommal csak CD-rol olvas kepeket.
Mar tobb muszaki kutyunel is eszrevettem, hogy a tavolkeleti valtozat fejlettebb.
Allitom, hogy ott meg olcsobb is az okosabb cucc. Nem tudom mi lehet az oka. Talan attol felnek, hogyha europaba is hoznak fenykepezorol a fotokat lemezre menteni kepes DVD irokat, akkor talan kevesebb szamitogepet tudnak eladni? Ez hulyeseg.
Itt a hasznalatija 4MB (Singapuri valtozathoz):
http://www.pioneer.com.sg/storefront/ma ... R-530H.pdf
Pioneer DVR-433/530/630
Mindkettőtöknek köszönöm a válaszokat. Ami még kérdésem, hogy ok, hogy csak real time tudja változtatni a bitrátát, de nekem fel sem ajánlotta, hanem csak azt irta ki, hogy a title túl nagy egy dvd-r-hez. Honnan kell indítanom a kiírást? Én a home menu -> copy -> hdd to dvd funkciót választottam.
Direktben még soha nem irtam DVD-R-re, mindig elöször felveszem HDD-re. Ilyenkor ahogy irod copy to HDD, létrehozod a másolási listát (ilyenkor esetleg kiirja, hogy nem fér rá egy DVD-R-re de leokézod) és a végén mielött indul a másolás van egy menü a jobb oldalon 5 gombbal (Return, Recording Mode, Input Disc Name, Finalize , Start Copy) A Recording Mode-nál tudod kiválasztani a minőséget. Ilyenkor az Optimized-ot érdemes használnod. Úgy állitja be a kódolást, hogy pont ráférjen az adott hordozóra, viszont a másolás valós időben történik (nem megy a High Speed Copy)
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
- balinyo
- Nincs visszaút
- Értékelés: 7
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
Lehet lame a kérdés, de felteszem. Ha HDD-re felvett film (XP módban) nagyobb, mint egy DVD-R kapacitása, akkor a Pio 530-assal csak az a lehetőségem van, hogy feldarabolom, vagy esetleg át tudja kódolni kisebb bitrátára, hogy ráférjen a lemezre? Ha csak az előbbi, akkor az azt jelenti, hogy ha olyan felvételt készít az ember, amit szeretne kiírni, úgy kell megválasztani a felvételi módot, hogy a film hossza és a választott bitráta alapján várhatóan kisebb legyen a DVD-R kapacitásánál (itt azért van pár paraméter, amit csak becsülni lehet)?
Ha olyat veszel fel a HDD-re, amit meg akarsz tartani, akkor érdemes XP-ben felvenni (hossztól függetlenül) és DVD-R-re íráskor a Pio kiválasztja az ideális tömörítési módot és aszerint írja meg.
/tau ba
Mindkettőtöknek köszönöm a válaszokat. Ami még kérdésem, hogy ok, hogy csak real time tudja változtatni a bitrátát, de nekem fel sem ajánlotta, hanem csak azt irta ki, hogy a title túl nagy egy dvd-r-hez. Honnan kell indítanom a kiírást? Én a home menu -> copy -> hdd to dvd funkciót választottam.
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
Két napja boldog tulajdonosa vagyok egy Pioneer DVR 433H-K tipusu játékosnak.
A kérdésem az lenne, hogy a merevlemezre hogyan lehet VR-modban rögziteni, hogy lehessen Play listát készíten. Hiába állitom a bevezető beállítómenüben a HDD Recording Formatot video mode off-ra a Disc Navigatorban nem találom a Play list tételt a nézetopciok közöt. Várom a segítő jellegü ötleteket, megoldásokat.
Előre is köszönöm.
Pioneer DVR-433/530/630
Ez a manuális beáll. mód a pio 433-ra is vonatkozik? XP és SP mód közötti manuális beáll.ra is van lehetőség? PL. akár 1óra 30percre is be tudom állítani,ha lemezre akarok egyből írni?
- SandBlaster
Pioneer DVR-433/530/630
balinyonak:
Ha a beallitasok menuben ramesz a felveteli beallitasoknal a manual recording menure, akkor tobb mint 30 fele bitrata kozul lehet valasztani. A hasznalatiban van is egy tablazat, hogy melyikkel mennyi ido veheto fel egy lemezre. A menuben pedig van egy preview gomb, amivel megmutatja, hogy az aktualis beallitas milyen minosegu. Velemenyem szerint SP ala nem erdemes menni, mert mar lathato a romlas. Az XP az SP-hez kepest 2x akkora helyet foglal, viszont egy atlagos TV-n lejatszas kozben nem latszik sokkal jobbnak, vagy nem is latszik a kulonbseg. Viszont PAUSE modban, foleg projectorral, vagy, monitoron az SP sokkal kockasabb, mint az XP. Tehat, ha fotot akarsz esetleg nagyitani egy videorol, akkor azt mindenkepp a legjobb minosegben vedd fel.
A beallitasokban van egy OPTIMIZED REC menupont. Nem probaltam, de ugy tudom hogyha ezt bekapcsolod, akkor allitolag a DVD-re masolas kozben, ha nem eleg a hely, akkor el kezdi csokkenteni a bitratat a lemez vege fele, hogy kiferjen a film. De ez inkabb csak akkor jo, ha nehany perc maradna le a filmbol.
Ugyhogy erdemes kinezni a tablazatban a varhato film hosszat, es a megfelelo beallitassal felvenni HDD-re. Igy raadasul szerkesztheted is, utana pedig gyorsmasolassal irhatod ki DVD-re. Mert ha egy nagy meretu filmet akarsz ujrakodolassal DVD-re irni, akkor azt csak valos idoben tudja, raadasul az ujrakodalassal ujra romlik a minosege is.
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
Lehet lame a kérdés, de felteszem. Ha HDD-re felvett film (XP módban) nagyobb, mint egy DVD-R kapacitása, akkor a Pio 530-assal csak az a lehetőségem van, hogy feldarabolom, vagy esetleg át tudja kódolni kisebb bitrátára, hogy ráférjen a lemezre? Ha csak az előbbi, akkor az azt jelenti, hogy ha olyan felvételt készít az ember, amit szeretne kiírni, úgy kell megválasztani a felvételi módot, hogy a film hossza és a választott bitráta alapján várhatóan kisebb legyen a DVD-R kapacitásánál (itt azért van pár paraméter, amit csak becsülni lehet)?
Ha olyat veszel fel a HDD-re, amit meg akarsz tartani, akkor érdemes XP-ben felvenni (hossztól függetlenül) és DVD-R-re íráskor a Pio kiválasztja az ideális tömörítési módot és aszerint írja meg.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
- balinyo
- Nincs visszaút
- Értékelés: 7
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
Pioneer DVR-433/530/630
/tau ba, a szambol vetted ki a szot
Pedig azt remeltem, hogy a kerdesemre (ti. a tuner minosege) pikk-pakk ropkodnek a tulajoktol a pozitiv hozzaszolasok, en meg rohanok vasarolni. Ehelyett tovabb tiprodok
Lehet, hogy mindenki elvezettel nyuzza a ketyerejet, ahelyett, hogy forumozna?
Viktor
A Pio tunerjét már százszor halálra dícsértük! Olvass csak vissza! Ha netán nem itt, akkor a dvd író topicban megtalálod. Nyugodtan vehetsz Pio-t, kiváló tunerrel rendelkezik!
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12
- SandBlaster
Pioneer DVR-433/530/630
Power Save alapban: OFF (a hasznalatiban vastagon szedett resz az alapbeallitas 100. oldal)
AV Link: This Recorder only
Ha nem jo akkor reseteld le a gepet, ami minden beallitast alapra tesz.
Bekapcsolt keszulek mellett tartsd nyomva a keszulek ELOLAPI STOP gombjat, es kozben nyomd meg az elolapi KIKAPCS gombot. Ekkor a keszulek kikapcsol es alapra tesz mindent. A csatornakat is hangolni kell ujra.
Bekapcs es allits be mindent a sajat izlesedre. Ez hivatalos megoldas, nem titkos info. En mar probaltam es mukodik.
Nekem teljes bekotesu a scart. A buheralasod osszevetettem a csatlakozom szamozasaval es valoban a 8-ast vagtad el. Mindket oldalon kiszedted a tusket?
Mert olyan is lehet, hogy tuskek forrasztasanal zarlat van es az vezet valami jelet at. Mérd ki, vagy nezd at a kabelt mindket oldalon.
Pioneer DVR-433/530/630
Euroscart kapcsolojelrol:A keszulek beallitasainal az utolso beallitas az "AV Link" atallitasaval, vagy a "Power Save" beallitasokkal esetleg lehetne a kapcsolojelet valtoztatni. Bar ezek a beallitasok az ertelmezesem szerint csak a video jelre hatnak ki. Probald ki.
Megnéznéd, hogy neked pontosan milyen beállítások vannak:
BASIC SETTINGS/Power Save:
-Mode1
-Mode2
-Off
OPTIONS/AV Link:
-This Recorder Only
-Pass through
Csinálnál egy képet esetleg a SCART-odról, hogy pontosan melyik pin-t vágtad el. Az idegösszeomlás kerülget, nem elég, hogy továbbra is kapcsolja a tévét, de most már zavarja a normál tévé adás jelét is. Vagyis ha be van kapcsolva az iró, akkor hiába kapcsolok a tévén másik csatornára, ott is az iró képe "úszik" át, mialatt az eredeti csatorna hangja megy.
/tau ba
- SandBlaster
Pioneer DVR-433/530/630
Euroscart kapcsolojelrol:
A keszulek beallitasainal az utolso beallitas az "AV Link" atallitasaval, vagy a "Power Save" beallitasokkal esetleg lehetne a kapcsolojelet valtoztatni. Bar ezek a beallitasok az ertelmezesem szerint csak a video jelre hatnak ki. Probald ki.
Pioneer DVR-433/530/630
/tau ba:
Igazad van abban, hogy nehez minositeni. Arra gondolok, hogy talan a TV-d vagy a videomagnod tunerjehez kepesti osszehasonlitast lehetne megtenni.
Pelda: egyetlen olyan uzletet talaltam, ahol ra tudtam venni oket, hogy egy (nem Pio) felvevo es egy TV tunerkepet mutassak ugyanazzal az antennajellel. Ket bibi volt csupan: 1. sajnos, nem egymas mellett, hanem valtogatva lattam a ket kepet 2. a TV egy LCD TV volt, aminek a kepe nekem eleve nem tetszik. Az mindenesetre egyertelmuen latszott, hogy a felvevo kepe sokkal rosszabb volt igy is.
Nos, vegulis nem titok, egy EH60-as Pana volt a "tesztalany", es azert szomorodtam el igazan, mert par szubjektiv tesztben olvastam, hogy az EH60 es az 530-as tunerjeinek osszeveteseben a Pio-t iteltek gyengebbnek (igaz, csak egy bizonyos jelerosseg/jelminoseg alatt, azaz jo jel mellett mindketto jo kepet produkalt, de a gyengebb jelet a Pio jobban rontotta). Mivel minden masban szamomra nyerobb az 530-as, ez a proba kicsit elbizonytalanitott. Persze az igazi az lenne, ha a vasarlas elott az otthoni antennajelemmel (kabel UPC) tehetnek egy probat, de erre eddig nem talaltam modot.
Egy otletem tamadt eddig: a MediaMarkt-ban nem engedtek a probat azzal a felkialtassal, hogy pont erre van a 3-napos visszaviteli lehetoseg. Nyugodtan fizessem ki, vigyem haza, es ha nem tetszik (tehat nem hibas, hanem egyszeruen nem tetszik valami miatt), akkor visszadjak a penzt, ennek feltetelei: 3 napon belul legyek, hibatlan aru, hianytalan csomagolas. Nem mertem megkockaztatni, mert ha tetszik is, sokkal dragabb naluk, mint masutt, tehat nem szeretnem, ha a nyakamon maradna.
Udv,
Viktor
Pioneer DVR-433/530/630
Pedig azt remeltem, hogy a kerdesemre (ti. a tuner minosege) pikk-pakk ropkodnek a tulajoktol a pozitiv hozzaszolasok, en meg rohanok vasarolni. Ehelyett tovabb tiprodok
Viktor
Igazándiból nehéz a tuner minőségét értékelni, merthogy mihez képest ugyi. Nekem sem volt alkalmam más iro tunerével haonlítani, és a kábeltévé minősége is hagy némi kivánnivalót maga után . Nálunk ráadásul 3 felé van osztva a bejövő jel erősítés nélkül. Erre alapozva nem igazán mondanék véleményt a tuner minőségéről. Más szempontból teljesen meg vagyok elégedve a géppel, nagyon egyszerű a kezelése, egy 10 éves is simán elboldogulna vele. A 3 év garival szvsz szuper vétel.
/tau ba
Pioneer DVR-433/530/630
Viktor
Pioneer DVR-433/530/630
Hol vagytok 433/530/630 tulajok ???
/tau ba
Pioneer DVR-433/530/630
Mit toltam el?
Lehet hogy hulyeseget mondok, de lehet, hogy van olyan TV, ami azt figyeli, hogy kap-e jelet a video bemeneten es akkor bekapcsol.
Az a furcsa, hogy ha ugyanannak a SCART kábelnek az iró felöli végét a Pana S75-be dugom, akkor tökéletesen müködik a dolog, és a Pana bekapcsolásakor nem kapcsolja a tévét. Vagyis a kábel és a tévé bemenet is rendben van, a gebasz a 433 kimenetnél lesz. A használati utolsó oldalán van egy ábra az AV1 és AV2 SCART lábkiosztásról, és ott is a 8. pint irja a Status-nak.
/tau ba
- SandBlaster
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok,vki már korábban néhány szót ejtett a Pio írók mp3-mas képességeiről, de átfogó képet még nem kaptam. Tudnátok erről a Digital Audio Jukebox funkcióról írni részletesebben? Tapasztalatok, lehetőségek, stb.
(Pl az érdekelne, hogy hogy lehet a zenét felmásolni a vinyóra, mennyit lehet, fájlelnevezési szabályok, stb.)
Köszi előre is,
csikszem
Bar meg nem probaltam, de a hasznalatibol irok infot.
530-as tipusrol irok.
- max 999 zenei CD tarolasa lehetseges a HDD-n (160 Gb)
- a hdd-rol nem lehet visszamasoli DVD-re a szamokat
- a hangfajlok 256 kbps Dolby Digital formaban tarolodnak
- a egyes szamok torolhetoek
- album neve 64 karakter lehet
- szamok cime is 64 karakter lehet, amit egyesevel kell beirni
- mufaj hatarozhato meg albumonkent, 12 karakter
- musorszamot letilthatunk, hogy ne jatszon le
Egyelole ennyi. meg ma este ha kiprobaltam lehet, hogy irok meg.
- SandBlaster
Pioneer DVR-433/530/630
Mit toltam el?
Lehet hogy hulyeseget mondok, de lehet, hogy van olyan TV, ami azt figyeli, hogy kap-e jelet a video bemeneten es akkor bekapcsol.
Pioneer DVR-433/530/630
8. érintkezőt (Status) kell egy órás csavarhúzó segítségével visszatolni a csati házába, majd leszigetelni. A SCART bekötése benne van a készülékhez kapott leírásban (11x oldal).
Standard SCART Pin Connections
SCART 21 Pin Euroconnector
Idegbajt kapok. Szétberháltam a SCART kábelem, kiszedtem a 8.Pint (lsd kép), és ugyanugy kapcsolja a tévét is. Mit toltam el?
/tau ba
Pioneer DVR-433/530/630
Az alábbi kérdésem elég fontos lenne, mert a jovő hét elején tervezek írót venni. Ha tudnátok segíteni, hálás lennék.
Köszi, csikszem
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok,
vki már korábban néhány szót ejtett a Pio írók mp3-mas képességeiről, de átfogó képet még nem kaptam. Tudnátok erről a Digital Audio Jukebox funkcióról írni részletesebben? Tapasztalatok, lehetőségek, stb.
(Pl az érdekelne, hogy hogy lehet a zenét felmásolni a vinyóra, mennyit lehet, fájlelnevezési szabályok, stb.)
Köszi előre is,
csikszem