Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Oppo OPDV971H DVD lejátszó

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Végigolvastam a topicot, de igazából nem kaptam arra választ hogy milyen lejátszó is ez az Oppo.
1, összeszerelés minőségére milyen?

Nem rossz. A távirányítójé gyenge. A lemeztálca gagyi. Nem egy Denon.

2, tényleg régiófüggetlen?

Tényleg.

4, milyen a menüje?kezelhetőség? kezelhető olyan jól mint egy sony vagy pioneer?

Használható. Van egy-két hülyeség (pl. kimeneti felbontás állítás), de ez más lejátszónál is előfordul (pl. Pioneer - színnorma állítás). Sok beállítási lehetőség nincs. Ebből a szempontból egy Pioneer 575/585 utolérhetetlen.

5, ha nem frissítem a firmware-t akkor mi történik?

A firmware frissíthetőség előny. Ha nem csinálod semmi nem történik. Viszont ha találnak egy hibát a lejátszóban akkor nem kell a szervízbe bandukolnod a készülékkel, hanem egy egyszerű CD berakással megoldhatod a problémát. Jelzem ez ma az összes major márkánál is így működik.

a frissítést egy internet kapcsolattal akár én is meg tudom csinálni?

Persze. A cég weblapjáról letöltöd a kb. 1Mb-os file-t, megírod egy CD-re és berakod a lejátszóba.

9, mi ez a hdtv "ready"-ség? lejátszik hdtv-t?honnan?hogy?

Mivel DCDi scaler van benne ezért képes a lejátszott nem HD anyagot (DVD, Divx, stb) felkálázva HD felbontásban (720p, 1080i) kiadni magából. HD felbontású filmet semmilyen formátumban nem játszik le.

10, most akkor mi is ennek az ára? 52+áfa=62400Ft?

Abszolút. Itt meg is rendelheted ennyiért.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Végigolvastam a topicot, de igazából nem kaptam arra választ hogy milyen lejátszó is ez az Oppo. Vmelyik link alapján azt már tudom hogy egy nagy elektronikai cég új márkája, amerikai gyártású. Mint jó európai ember megbízom a németben és japánban, nah de az amerikaiban?!?!?!? nem a precizitásról híresek...
nah mindegy, a lényeg, hogy megtetszett ez a kis lejátszó, az aranyozott dugaszai, a "csomagolás" stb
Kérdések:
1, összeszerelés minőségére milyen?
2, tényleg régiófüggetlen?
3, infocus 4805tel párosítva hogy teljesít? dvi-n lenne összekötve (vagy inkább foglalkozzam a sony ns92vel?) kép és hangminőségre kapok olyat mint egy kicsit drágább denon 1920, vagy sony ns92?
4, milyen a menüje?kezelhetőség? kezelhető olyan jól mint egy sony vagy pioneer?
5, ha nem frissítem a firmware-t akkor mi történik? egy idő után nem tudom hasznűlni vagy mi? a frissítést egy internet kapcsolattal akár én is meg tudom csinálni?
6, mondjátok hogy nem jó a "hangja".ez alatt mit kell érteni? egy optikai vagy digitális audio kimenettel egy jó erősítőbe ez a "hibája" kikerülhető?
7, garancia mennyi időre szól rá?
8, csak a dvi kimeneten jön progresszív?
9, mi ez a hdtv "ready"-ség? lejátszik hdtv-t?honnan?hogy?
10, most akkor mi is ennek az ára? 52+áfa=62400Ft?
:box:

illetve:
ha annyira jó lejátszó, meg saca is moindta hogy viszik mint a cukrot, akkor az itt publikálók rendszerleírásában miért nem találom sehol hogy dvd:Oppo?

bocsi a sok kérdésért, de ma döbbentem rá, hogy amit majd egyszer le akartam cserélni sony dvd lejátszó, annak nincs se komponens se s-video kimenete, így kénytelen leszek egy hdmi-islejátszót is a projival együtt megvenni

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Ne tedd fel, ha kérhetem.
Én nem a ruszki fw-ről beszélek, hanem a hivatalosról (OP971-D-1111B).
Ezt azért megkockáztatom
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

Vendég

' date='2005 Dec 26 , 22:58'] Ha ez működik, akkor nem ég be a plazma panelje a 2,35:1-es filmeknél, ahol az eredeti firmwarenél nem működik a Pan&Scan.(Az LCD-ről megoszlanak a vélemények, de ott is jobb a Pan&Scan mód, mint a fekete csíkokat nézni.)

Offtopic:
Kiváncsi lennék, hány mozimániás ember van a fórumon, aki lemond a szélesvászonról csak azért, hogy "ne kelljen a fekete csíkokat" nézni.

Abszolút egyetértek. Istenkáromlás egy dvd-s fórumon filmek nagyításáról, csonkításáról beszélni.

[Milan]
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: [Milan] »

Ha ez működik, akkor nem ég be a plazma panelje a 2,35:1-es filmeknél, ahol az eredeti firmwarenél nem működik a Pan&Scan.(Az LCD-ről megoszlanak a vélemények, de ott is jobb a Pan&Scan mód, mint a fekete csíkokat nézni.)

Offtopic:
Kiváncsi lennék, hány mozimániás ember van a fórumon, aki lemond a szélesvászonról csak azért, hogy "ne kelljen a fekete csíkokat" nézni.

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Sam »

Ne tedd fel, ha kérhetem. Az orosz- firmware-re lennék kíváncsi.
Szerintem ebben a buhera firmware-ben semmi érdekes dolog nincs ami megérné a kockázatát annak, hogy bármi rossz történik a lejátszóval.

+ Pan&Scan mode works for all anamorphic DVD
Ha ez működik, akkor nem ég be a plazma panelje a 2,35:1-es filmeknél, ahol az eredeti firmwarenél nem működik a Pan&Scan.
(Az LCD-ről megoszlanak a vélemények, de ott is jobb a Pan&Scan mód, mint a fekete csíkokat nézni.)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

Vendég

Szerintem ebben a buhera firmware-ben semmi érdekes dolog nincs ami megérné a kockázatát annak, hogy bármi rossz történik a lejátszóval.

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Még egy dolog:
Van egy MediaTeK buzerátor progi,
(itt az MTK ReMaker v0.2 Final-t kell letölteni)
amivel lehet (menü)nyelvet cserélni.
Az orosz firmwareben 2 nyelv van az angol és az orosz.
Az oroszt ki lehetne cserélni magyarra.
Itt egy oldal, amin vannak menü karakterkészletek:
Laza design oldala
Elvileg benne van a Fonts-nál menü karakterkészlet.
Meg lehetne kérdezni tőle (mármint Laza-tól) esetleg, hogy lehet belebűvölni a teljes magyar karakterkészletet a feliratokhoz.
(Vagy ez teljesen jó, ami most van? Nem tudom, mert még nincs Oppo-m)
(Nem vágom ezt a témát annyira, csak így a folyamatot ismerem, de akinek van hozzáértése, meg lejátszója, meg ideje, meg kedve...)
Üdv: Eman
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

[Milan]

OPPO971 v.9 + Removed PUOs (prohibited user operations)
+ Saves volume level after power off.

Ez a kettő bizony jól jönne...

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Meg tudnád mondani, mi a különbség az okt.26-i OP971-D-1022-es és a nov.22-i OP971-D-1111B firmware-ek között?Te melyiket használod?
A videohelp fórumán egy srác ugyanazt írta le a 1022-ről, mint ami most a hivatalos amerikai oldalon van a 1111-ről? Akkor most ugyanaz(t tudja) a kettő vagy sem?
Kösz a választ!

Én most a OP971-D-1022-est használom, még nem upgradeltem a OP971-D-1111B-re.

Nem tudom, hogy mi lehet a különbség, de ha lesz időm felnyomom rá az újabbat.

A 1022-est módosították ezekkel:
(Ez egy orosz BBK-s oldal, de erről a firmware-ről azt írták, hogy - csak -az Oppo-ra van - mivel a BBK 985S és az Oppo OPDV971H nem egyezik teljesen firmware-ileg)
Ha van merszed, ezt próbáld meg...
(Ha nekem lenne egy ilyen lejátszóm, én is gondolkoznék, h feltegyem-e, mert ez nem hivatalos firmware...ha felteszed és meghal ne engem szidj, de nézd meg mit tud)

OPPO DV971H - UNOFFICIAL Firmware updates
This page contains unofficial firmware updates for oppo DV971H.

Firmware updates based on OP971-D-1022

(Ezt láttam itt a múltkor, ez már le van nekem töltve - bár még nem vagyok Oppo tulaj - nehéz leszedni, mivel kb.30x megszakadt a letöltés, de az Opera letöltője vagy a Flashget le tudja tölteni, mivel ezekben van megszakadt letöltés folytatása)

OPPO971 v.9
+ Changed ugly file icons
+ Removed UOPs (prohibited user operations)
+ Pan&Scan mode works for all anamorphic DVD
+ Full width file list browser
+ Changed Audio Setup: Equalizer moved to new page, added Super bass, Bass boost, Treble boost settings
+ Extended SPDIF setup
+ Buttons "|<<" and ">>|" jumps to previous, next mp3.
+ Saves volume level after power off.

De van egy újabb ezt a napokban rakták fe, ugyanúgy 1022 alapú, azt tudja mint az előző, de ennyivel többl - Nero digital beágyazott felirattal:

OPPO971 v.C

+ Nero Digital (*.mp4) with chapters and embedded subtitles support.

Még 1x az oldal címe: http://bbk985s.narod.ru/oppo971.html

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Meg tudnád mondani, mi a különbség az okt.26-i OP971-D-1022-es és a nov.22-i OP971-D-1111B firmware-ek között?Te melyiket használod?
A videohelp fórumán egy srác ugyanazt írta le a 1022-ről, mint ami most a hivatalos amerikai oldalon van a 1111-ről? Akkor most ugyanaz(t tudja) a kettő vagy sem?
Kösz a választ!

Én most a OP971-D-1022-est használom, még nem upgradeltem a OP971-D-1111B-re.

Nem tudom, hogy mi lehet a különbség, de ha lesz időm felnyomom rá az újabbat.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Újabb jó pont az Oppo-nak! 
Tegnap - dél körül - írtam nekik, hogy bugos az új firmware ("kínai" karakterek a feliratban DivX-nél).
Még este válaszoltak!

"Please download a new copy of the OP971-D-1022 firmware. There was a bug
in the older firmware (1011/1012) that introduced non-sensible
Simplified Chinese characters. In the new firmware, this should not be
a problem based on our testing. However, if you are using characters
which are not English, there is a slight possibility that this can
trigger the Chinese subtitle error.

Best Regards, "

Szóval frissítették a firmware-t már régebben, de ezt a honlapjukon nem jelezték, hiába csekkoltam naponta, (a fw nevében egyébként csak egy betű az eltérés, ami csak letöltéskor látható, a fő support oldalon nem)

Upgradeltem a vasat és most már korrektül megjeleníti a feliratokat. :box:

Szimpi, hogy ilyen gyorsan reagáltak a levelemre és a fw hibára is

Szia!

Meg tudnád mondani, mi a különbség az okt.26-i OP971-D-1022-es és a nov.22-i OP971-D-1111B firmware-ek között?
Te melyiket használod?
Kösz a választ!

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

orosz oldal (nem hivatalos firmware)
Ha valakinek van mersze, (meg be van kapcsolva a vírusírtó, kémírtó,tűzfal, stb) látogasson el erre az oldalra és próbálja ki.
Csak nehogy cirill betűs feliratokat (meg pláne menüt adjon) a firmware felrakása után!

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: saca »

Lassan amúgy is érik már, hogy kimenjek hozzátok, két ünnep között lesztek? Február elejére komplett vetítő, vászon, konzol, lejátszó vételt tervezek, Szmiklós meg itt van egy köpésre tőlem
Dobj egy privit, megdumáljuk...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

Saca, az oppo honlapján van egy "coming soon" dvd író, arról nem tudsz valamit? Mert ha megfejelnék egy hdd-vel meg egy tv-tunerrel a mostani készüléket, az igazán finom falat lenne.... Nekem például megspórolna egy faroudja-s lejátszót amit tervezek venni meg egy tv tunert a leendő projektoromhoz, amit ugye csak vhs videomagnónak, vagy dvd-írónak álcázva lehet beszerezni.... Nincs valami infod? Mert kivárnám szívesen 
Még nem véglegesek a speckók. Szó van egy DVB/PAL tuneres verzióról is, illetve egy beépített HD médialejátszós kivetelről is, (MPEG 1/2/4) 200GB-os HDD-vel... majd meglátjuk mi lesz belőle, remélem mindkettő...

Jah ezt olvastam én is, de gondolod nem marektingelnék ezerrel, hogy faroudjas dvi-s felvevő? Az előlapon meg nem látok semmi hdmi/dvi feliratot.. De legyen neked igazad, nagyon tetszene, ha létrejönne a dolog :box: Időpontokat nem tudsz esetleg mikorra ígérik? Lassan amúgy is érik már, hogy kimenjek hozzátok, két ünnep között lesztek? Február elejére komplett vetítő, vászon, konzol, lejátszó vételt tervezek, Szmiklós meg itt van egy köpésre tőlem
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

2. A 108Mhz-es Video DAC-ról, meg a progressive scan-ról tudok.De mennyit jelent a DVI-DVI (jel-vesztelségmentes kapcsolat) a TV és a DVD között a DivX videóknál? (Tudok róla, h természetesen itt nincs upconvert)
Tehát jelent-e szemmel jól látható minőségkülönbséget pl. egy 54Mhz (vagy 27Mhz-es) scart-os vagy rgb-s összeköttetésű DivX-lejátszóhoz képest a DVI-DVI csatlakozás?

2. Szerintem nincs különbség. A Divx elég rossz minőségű ahhoz, hogy a himi-humi ne számítson neki.

Ha viszont ennyire a Divx-re vagy kihegyezve akkor én az asztali lejátszókat elfelejteném. Az én Pio 575-öm ami talán a legjobb ebből a szempontból is messze elbújhat egy PC mögött szolgáltatások terén.

(Van egy Yamada 6700-asom, jön az új firmware -NA v4-karácsony után hozzá.
Ha DivX-et akarok nézni, arra az is jó lesz. Nem kép, meg nem hangminőségben, tudásban az egyik legjobb, bár nincs rajta DTS, de az a lejátszó nem is DVD-nézésre van elsősorban kitalálva)
Az Oppo főként a DVD-nézésre használnám, hiszen ez a fő profilja, csak érdekelt a DivX-képminősége. Ennyi. (Az Oppo-n meg az analóg hangkivezetésű DVD-zéshez van beépített DTS dekódere is a DD-n kívül)

Vendég

2. A 108Mhz-es Video DAC-ról, meg a progressive scan-ról tudok.De mennyit jelent a DVI-DVI (jel-vesztelségmentes kapcsolat) a TV és a DVD között a DivX videóknál? (Tudok róla, h természetesen itt nincs upconvert)
Tehát jelent-e szemmel jól látható minőségkülönbséget pl. egy 54Mhz (vagy 27Mhz-es) scart-os vagy rgb-s összeköttetésű DivX-lejátszóhoz képest a DVI-DVI csatlakozás?

2. Szerintem nincs különbség. A Divx elég rossz minőségű ahhoz, hogy a himi-humi ne számítson neki.

Ha viszont ennyire a Divx-re vagy kihegyezve akkor én az asztali lejátszókat elfelejteném. Az én Pio 575-öm ami talán a legjobb ebből a szempontból is messze elbújhat egy PC mögött szolgáltatások terén.

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Valamelyik Oppo-tulaj segítségét kérem.

1. Jó lenne, ha valaki be tudna linkelni ide egy képet egy olyan
DivX filmről, amin kirak az Oppo magyar feliratot.
(Lehetőség szerint utolsó firmmel, 3 sorost, ha lehet)

2. A 108Mhz-es Video DAC-ról, meg a progressive scan-ról tudok.
De mennyit jelent a DVI-DVI (jel-vesztelségmentes kapcsolat) a TV és a DVD között a DivX videóknál? (Tudok róla, h természetesen itt nincs upconvert)

Kösz és Üdv

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Saca, az oppo honlapján van egy "coming soon" dvd író, arról nem tudsz valamit? Mert ha megfejelnék egy hdd-vel meg egy tv-tunerrel a mostani készüléket, az igazán finom falat lenne.... Nekem például megspórolna egy faroudja-s lejátszót amit tervezek venni meg egy tv tunert a leendő projektoromhoz, amit ugye csak vhs videomagnónak, vagy dvd-írónak álcázva lehet beszerezni.... Nincs valami infod? Mert kivárnám szívesen 
Még nem véglegesek a speckók. Szó van egy DVB/PAL tuneres verzióról is, illetve egy beépített HD médialejátszós kivetelről is, (MPEG 1/2/4) 200GB-os HDD-vel... majd meglátjuk mi lesz belőle, remélem mindkettő...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Nocsak-nocsak, ki figyel a lap alján?

Cuccaim

[Milan]

,2005 Dec 20 , 13:23] De az új szállítmányokhoz már eleve ezt adják, nem?A 9 dolcsi akkor van, ha korábban vette az ember, de mégis ilyet akar...

Két hete jött szállítmány és még nem ilyen volt benne...

Oké, félreértettem a hozzászólásod. Azt hittem, a második generáció már ez a foszforeszkálós, aztán rájöttem, hogy az már a harmadik lenne.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Más módosítanom is kell a hozzászólásomat, az íróban nem emlegetnek faroudja-t sem meg dvi kimenetet sem sajna

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

' date='2005 Dec 20 , 13:23'] De az új szállítmányokhoz már eleve ezt adják, nem?A 9 dolcsi akkor van, ha korábban vette az ember, de mégis ilyet akar...

Két hete jött szállítmány és még nem ilyen volt benne...

Cuccaim

[Milan]

A most érkezett szállítmányban a "második" generációs távretyegő van (fekete-szürke verz) Az a baj, hogy 9 dolcsi + költség, ami további áremelést jelent és nem is biztos, hogy ammira szép...
De az új szállítmányokhoz már eleve ezt adják, nem?
A 9 dolcsi akkor van, ha korábban vette az ember, de mégis ilyet akar...

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”