Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2005-ös Panasonic Lejátszók
Próbáld ki, hogy a DVD-Audio tartalom is átment-e vagy csak a DVD-Video részt másolta át!
Én is úgy tudom a dvd-audio simán másolható, mert szerkezete tökéletesen megeggyezik a dvd-video-val. Az is igaz, hogy nem láttam még másolatot és én magam sem próbálkoztam vele. Én inkább az sacd-re szavaztam, de ki tudja, hogy jól tettem-e.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
a valakinek a multicsatornás zene a lényeg, akkor azt már megkapja DVD-Videoban, dts audio CD-ben is.
Ez így nem állja meg a helyét. Gondolj bele, hogy mit adtak ki dts cd-n, mit sacd-n és mit dvd-a-n.
és DVD Video-n? Sokkal több zene van DVD-Video formátumban, mint a direkt nagyfelbontású zenei formátumokban (SACD, DVD-Audio). A dts audio CD semmivel sem jobb hangminőségű, mint egy DVD-Video hangsáv dts-e.
DJK
Próbáld ki, hogy a DVD-Audio tartalom is átment-e vagy csak a DVD-Video részt másolta át!
gordon314.fw.hu
A gond az, hogy nem "ismerik" az SACD-t. Inkább megveszik pl. a Sting CD-t 4300-ért mint 4500-ért az SACD-t.
Akinek nincs SACD lejátszója, az egy fillérrel sem fog többet kiadni olyanért, amire nincs szüksége. Kivéve esetleg azt a néhány vevőt, aki tervezi SACD játékos vásárlását.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Amit írtál a lemásolásról, az megállja a helyét.Saját DVD_AUDIO lemezemet odaadtam egy havernak, hogy másolja le és sikerült neki, azt mondta legalábbis.
A lemezen lévő videoklippeket letömörítette és már rá is fért egy 4.7-es lemezre.
Ki még nem próbáltam az S75-ömben de szerintem menne.
A haverodnál milyen játékosban ment a másolat?
hogy jön ez ide? a DVD-Audio-t se tudom lemásolni!a hordozó DVD lemez (digital versatile disc) nem VIDEO!
ha a DVD-Video szabványra gondolsz akkor írd azt!
Sajnos eléggé el nem ítélhető módon a DVD-A lejátszómhoz még nincs egyetlen DVD-A lemezem sem. De valahogy úgy képzeltem el, hogy ugyanazt a fálrendszert használja, mint a DVD-V, csak éppen a Video_ts könyvtár helyett az Audio_ts könyvtárban vannak a zenei fájlok. Az SACD viszont tudomásom szerint PC-ben nem olvasható. Az audio CD-től eltérően berippelni sem nagyon lehet kommersz számtech eszközökkel. Talán egy i-Link -es játékosról valamilyen spéci i-Link -es kártyán keresztül be lehetne gyűrni a PC-be és DVD-Audio formátumra át lehetne konvertálni, ami mehetne ki DVD-íróra. De SACD íróról nem is álmodozom.
Amit írtál a lemásolásról, az megállja a helyét.
Saját DVD_AUDIO lemezemet odaadtam egy havernak, hogy másolja le és sikerült neki, azt mondta legalábbis.
A lemezen lévő videoklippeket letömörítette és már rá is fért egy 4.7-es lemezre.
Ki még nem próbáltam az S75-ömben de szerintem menne.
a valakinek a multicsatornás zene a lényeg, akkor azt már megkapja DVD-Videoban, dts audio CD-ben is.
Ez így nem állja meg a helyét. Gondolj bele, hogy mit adtak ki dts cd-n, mit sacd-n és mit dvd-a-n.
Átlagosan olyan 4 eFt-ba volt darabjuk. Ezért mondom, hogy a SACD ára korrektnek mondható. A poén az, hogy egy kivételével hibrid lemezek, tehát az is jobban járt volna ezekkel, aki csak sima CD-ként hallgatja őket.
A gond az, hogy nem "ismerik" az SACD-t. Inkább megveszik pl. a Sting CD-t 4300-ért mint 4500-ért az SACD-t. Egy-két éve a Westwnd MM-ba kb.70-80 féle lemez volt. Néha, ha felugrok pestre, mindig benézek. Legutóbb januárba voltam, és csak 10-15 féle lemez volt. Azt mondta az eladócsajszi, hogy nemrég szállították vissza, mert egy-egy fajtából hónapok alatt csak pár darabot adtak el. Nagy kár, mert bár van olyan üzlet, (CD-bár)amelyik erre szakosodott, de ott másfélszeres áron vannak ugyanazok a lemezek...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Köszi az infót. Amit az urban legendről írtál, azt én elméletileg találtam lehetségesnek, a szoftver még nem forog közkézen, de előbb-utóbb lesz ilyen is. Majd az idő eldönti.Az SACD lejátszó egyre inkább elérhető árú és elterjedt lesz, ezzel együtt az ilyen lemezekre is nő majd az igény. Korábban a DVD-Videóról tartották ugyanezt, hogy akinek telik lejátszóra, annak gyári lemezre is, aztán ez szépen megdőlt. Én legalábis látok analógiát a két formátum jövőjének alakulásában.
Ezen is sokat vitáztuk annak idején, de az általános vélemény, hogy egy VHS-hez képest egy DVD sokkal nagyobb ugrás, mint egy zenei DVD-hez, vagy audio CD-hez, netán dts audio CD-hez képet egy DVD-Audio, SACD.
Ha a minőségi sztereó hang a fontos, akkor figyelembe kell venni, hogy a CD-ben komoly tartalékok vannak. Egy jó minőségű CD felvétel nekem otthon jobban tetszik, mint a DVD-Audio lemezeim hangja. Igaz, hogy biztosan nem a legsikerültebb DVD-Audio lemezeim vannak meg, és ezeken nincs olyan sztereó sáv, ami maximálisan kihasználná a DVD-Audio formátum lehetőségeit. A SACD viszont ezzel az olcsó lejátszóal (Pio 575) is meggyőzőbben szebben szól, mint a CD. Viszont a SACD-im ára olcsóbb(!) volt, mint ha ugyanazokat a felvételeket gyári CD lemezen vettem volna meg. Átlagosan olyan 4 eFt-ba volt darabjuk. Ezért mondom, hogy a SACD ára korrektnek mondható. A poén az, hogy egy kivételével hibrid lemezek, tehát az is jobban járt volna ezekkel, aki csak sima CD-ként hallgatja őket.
A terjedés okát én másként látom és bevallom drukolok neki (pedig a SACD Sony-s eredtü): ma a legtöbb CD lemezt olcsó dvd lejátszókal játszák le. Még így is megfelel a legtöbb zeneszerető ember elvárásainak. Viszont közben a SACD-t lejátszani képes lejátszók ára szépen lecsökkent. Egy ilyen készüléken pedig még ha nem is tudja kihozni a maximumot egy olcsóbb lejátszó, de mégis a formátumok közti különbség sokkal nagyobb, mintha egy komoly CD lejátszó lenne a mérleg másik serpenyőjében. (Ez érthető a DVD-Audiora is.)
Az is megfigyelhető, hogy ahogy fejlődnek a hanghordozók, úgy egyre kisebb szerepet kapnak a készülékek maguk. Ha hallgatunk egy 50 eFt-os LP-t és összevetjük egy 500 eFt-os LP hangjával, akkor a különbség mondjuk 20 egység. Egy 50 eFt-os CD lejátszó és egy 500 eFt-os között pedig csak mondjuk 10 égység a difi. Egyszer szívesen összevetném az 50 eFt-os SACD-t is lejátszó egybecsodát egy 500 eFt-os csak SACD-t lejátszó készülékkel. Lehet, hogy nem is lenne olyan egetverő a különbség.
gordon314.fw.hu
Köszi az infót. Amit az urban legendről írtál, azt én elméletileg találtam lehetségesnek, a szoftver még nem forog közkézen, de előbb-utóbb lesz ilyen is. Majd az idő eldönti.
Az SACD lejátszó egyre inkább elérhető árú és elterjedt lesz, ezzel együtt az ilyen lemezekre is nő majd az igény. Korábban a DVD-Videóról tartották ugyanezt, hogy akinek telik lejátszóra, annak gyári lemezre is, aztán ez szépen megdőlt. Én legalábis látok analógiát a két formátum jövőjének alakulásában.
akkor tegyük tisztába a dolgot:
a hibrid SACD-k CD rétegén lévő adatokat (CD-DA vagy dts audio CD) illetve DVD-Audio lemezek DVD-Video adatait egy sima PC-vel és elérhető szoftverekkel le lehet másolni.
Nem kell ehhez semmilyen chipelt asztali.
Viszont magát a DVD-Audio illetve SACD-t közvetlenül nem tudod másolni PC-vel. (A DVD-Audio-ra nem esküszöm meg, mert hallottam urban legendeket arról, hogy valaki ismerősének a rokonának a barátja látott már olyan embert, aki az interneten olvasott ilyet.)
Csináltak már SACD lemezekből multicsatornás dts audio CD-ket vagy DVD-Audio-kat, de ha jól tudom, akkor az úgy történt, hogy egy lejátszó analóg kimeneteiről újradigitalizálták a hangot. Ez pedig nem éppen minőségi másolat, mert a digitalizálás során lesznek hibák.
Az iLinkes dologhoz speciális szoftver kellene, no meg egy olyan lejátszó, ami rendelkezik ilyen kimenettel. Ez esetben ugye ujradigitalizálás nélkül ki lehetne nyerni egy SACD vagy DVD-Audio hangi adatait. Viszont akkor még mindig hátra van a kiírás problémája, hogy a képi információról ne is beszéljünk.
Persze kezdetben a DVD-Video is "másolhatatlan" volt. Ma is ugye ehhez spéci grabber programot kell használni. Azért gondolom, hogy idő kérdése, hogy ilyen feltörés mikor jelenik meg a SACD lemezek számára is.
A kiadók azt szeretnék, hogy minél később történjen ez meg. Ha figyelembe vesszük azt, hogy a SACD lemezek ára korrektnek mondható és, hogy a célzott felhasználói réteg jellemzően előnyben részesíti az eredeti felvételeket, akkor azt kell mondjam, hogy még jó sokára lesz meg ez a feltörés.
Aki mengengedheti magának, hogy SACD lejátszót tartson és a SACD lemezek előnyös tulajdonságait komolyan kihasználó rendszert is tart fenn, annak nem feltétlenül gond, hogy eredeti SACD lemezeken szerezze be kedvenc felvételeit. Akiknek a multicsatorna a lényeg és az olcsó felvétel, azokat pedig jelenleg többnyire kielégíti a zene DVD-Video-k, dts audi CD-k másolása.
Kevesen vannak, akiknek jó a másolt SACD (DVD-Audio) is és ezért pénzt is adnak. A szervezett kalózoknak pedig nem üzlet ilyesmivel foglalkozni addig.
Majd előbb utóbb lesz egy hacker palánta, aki azzal látja majd bizonyítottnak zsenialitását, ha feltöri ezen formátumok kódolását.
gordon314.fw.hu
Mint ahogy egy hibrid SACD CD rétegéről is le lehet másolni a CD-DA-t vagy dts audio CD-t, megfelelő eszközökkel. Szerintem csak idő kérdése, hogy a SACD másolására alkalmas feltörés is "közkincs" lesz, mert szvsz csak elméletben léteznek másolhatatlan digitális hordozók. ...
Áruld már el hogyan?!
Melyiket hogyan? A asztali megoldást az SACD lemezek CD-rétegére és a dts audio CD-re értettem.
A PC-s megoldást pedig a közeljövőben tartom elképzelhetőnek, szerintem csak i-Linkes kártya és szoftver kérdése a dolog.
Asztali készülékekkel jelenleg is megoldható, bár a védelem miatt nem minden esetben, esetleg kichippelt lejátszóval forrásként.Én továbbra is a DVD-A írást tartom elérhetőbb megoldásnak, Az SACD-t meg konvertálni kellene.
Áruld már el hogyan?!
gordon314.fw.hu
Ez így is van. Pont azért mert minden DVD-Audio lemez tartalmaz DVD-Video információt is, ahol mondjuk videklippek illetve a zenei anyag található DD, PCM, dts formátumban.
Ettől még a DVD-Audio más szabvány, mint a DVD-Video, mégha vannak kapcsolódási pontjai is. Nekem még nem sikerült DVD-Audio-t másoli, sőt még nem is hallottam róla, hogy valakinek sikerült volna. Igaz nem is mélyedtem el a témában. A DVD-Audio lemezek DVD-Video tartalmát természetesen éppen úgy lehet másolni, mint egy sima DVD filmet.
Mint ahogy egy hibrid SACD CD rétegéről is le lehet másolni a CD-DA-t vagy dts audio CD-t, megfelelő eszközökkel. Szerintem csak idő kérdése, hogy a SACD másolására alkalmas feltörés is "közkincs" lesz, mert szvsz csak elméletben léteznek másolhatatlan digitális hordozók.
Asztali készülékekkel jelenleg is megoldható, bár a védelem miatt nem minden esetben, esetleg kichippelt lejátszóval forrásként.
Én továbbra is a DVD-A írást tartom elérhetőbb megoldásnak, Az SACD-t meg konvertálni kellene.
Szerintem csak idő kérdése, hogy a SACD másolására alkalmas feltörés is "közkincs" lesz, mert szvsz csak elméletben léteznek másolhatatlan digitális hordozók.
És talán ez vezethet a széleskörű elterjedéséhez is.
Sajnos eléggé el nem ítélhető módon a DVD-A lejátszómhoz még nincs egyetlen DVD-A lemezem sem. De valahogy úgy képzeltem el, hogy ugyanazt a fálrendszert használja, mint a DVD-V, csak éppen a Video_ts könyvtár helyett az Audio_ts könyvtárban vannak a zenei fájlok.....
Ez így is van. Pont azért mert minden DVD-Audio lemez tartalmaz DVD-Video információt is, ahol mondjuk videklippek illetve a zenei anyag található DD, PCM, dts formátumban.
Ettől még a DVD-Audio más szabvány, mint a DVD-Video, mégha vannak kapcsolódási pontjai is. Nekem még nem sikerült DVD-Audio-t másoli, sőt még nem is hallottam róla, hogy valakinek sikerült volna. Igaz nem is mélyedtem el a témában. A DVD-Audio lemezek DVD-Video tartalmát természetesen éppen úgy lehet másolni, mint egy sima DVD filmet.
Mint ahogy egy hibrid SACD CD rétegéről is le lehet másolni a CD-DA-t vagy dts audio CD-t, megfelelő eszközökkel. Szerintem csak idő kérdése, hogy a SACD másolására alkalmas feltörés is "közkincs" lesz, mert szvsz csak elméletben léteznek másolhatatlan digitális hordozók.
gordon314.fw.hu
hogy jön ez ide? a DVD-Audio-t se tudom lemásolni!a hordozó DVD lemez (digital versatile disc) nem VIDEO!
Sajnos eléggé el nem ítélhető módon a DVD-A lejátszómhoz még nincs egyetlen DVD-A lemezem sem. De valahogy úgy képzeltem el, hogy ugyanazt a fálrendszert használja, mint a DVD-V, csak éppen a Video_ts könyvtár helyett az Audio_ts könyvtárban vannak a zenei fájlok. Az SACD viszont tudomásom szerint PC-ben nem olvasható. Az audio CD-től eltérően berippelni sem nagyon lehet kommersz számtech eszközökkel. Talán egy i-Link -es játékosról valamilyen spéci i-Link -es kártyán keresztül be lehetne gyűrni a PC-be és DVD-Audio formátumra át lehetne konvertálni, ami mehetne ki DVD-íróra. De SACD íróról nem is álmodozom.
Budaörsi MM-ben az új S29 ára 21.990 Ft volt ma délután. S49-et nem láttam egyáltalán.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
A Sony és a Philips a SACD-t támogatja, amely egy konkurens DVD alapú formátum.
Ezt a mondatot kivéve, a többit már ismer(t)em. Itt szerintem csak a kapacításra(4,7Gb) utalnak inkább, figyelembe véve, hogy mikor íroghatott a cikk. Gondolom, még a nagyfelbontású formátumok "születése" hajnalán...
nem ez a dvdfaq amit folyamatosan frissítenek
nem a kapacitásra utal
a dvd-nek a nevében is bennevan hogy digitális többcélú lemez. dvd a dvd-video is és a dvd-rom-on lévő PS2/Xbox/PC játékprogram is.
az olcsóbb SACD lejátszók pedig egyszerűen a Sony aktuális DVD-Videoira épültek. Bizonyos funkciókat kiszedtek belőlük, míg a DSD bekerüt.
(Ezért szoktam elmosolyodni, amikor a belépő szintű SACD lejátszóktól jó CD hangot remélnek.)
gordon314.fw.hu
A Sony és a Philips a SACD-t támogatja, amely egy konkurens DVD alapú formátum.
Ezt a mondatot kivéve, a többit már ismer(t)em. Itt szerintem csak a kapacításra(4,7Gb) utalnak inkább, figyelembe véve, hogy mikor íroghatott a cikk. Gondolom, még a nagyfelbontású formátumok "születése" hajnalán...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
egész pontosan arra gondoltam, hogy a SACD lemez is DVD!
Ez biztos így van? Ezt még nem hallottam eddig...
lehet, hogy tudnék még más érdekeset is mondani, amiről nem hallottál még
dvdfaq:
"A Sony és a Philips a SACD-t támogatja, amely egy konkurens DVD alapú formátum. A Direct Stream Digital (DSD) kódolást használva a mintavételezés akár 2,8224 MHz is lehet. A DSD az impulzus sűrűség moduláción (PDM) alapul, amely egy bittel írja le, hogy a hanghullám emelkedik vagy süllyed. Ez állítólag javítja a minőséget, mert nincs szükség azokra a téglafal szűrőkre, melyeket a PCM kódolás igényel. A mintakonverziót is pontosabbá, hatékonyabbá teszi. A DSD frekvencia átvitele a DC-től több mint 100 kHz-ig tart, a dinamikatartomány 120 dB. A DSD tartalmaz egy veszteségmentes tömörítési eljárást is, amely nagyjából 2:1 arányban csökkenti az adatmennyiséget minden egyes minta megjóslásával és a hibajel futásidejű tömörítésével. A maximális adatátviteli sebesség 2,8 Mb/s.
Az SACD fizikailag is tartalmazhat vízjelet. A pit jelfeldolgozás (PSP) modulálja a pitek szélességét a lemezen, így egy digitális vízjelet lehet eltárolni (az adatokat a pitek hossza tárolja). Az optikai pickup egy kiegészítő áramkör segítségével elolvashatja a PSP vízjelet, amelyet azután össze lehet hasonlítani a lemezen tárolt információval, és így megállapítható a lemez legitimitása. A speciális vízjel-detektáló elektronika miatt a védett SACD lemezeket nem lehet lejátszani a jelenlegi DVD-ROM meghajtókkal.
Az SACD tartalmazhat szöveget és állóképet is, de a mozgóképet nem támogatja. A Sony szerint a formátumot az audiofil közönségnek szánják, és nem akarják lecserélni az audió CD formátumot."
"A Sony és a Philips kifejlesztett egy konkurens formátumot Super Audio CD néven, amely szintén DVD lemezeket használ. (Lásd a 3.6.1 pontot a részletekért) A Sony a SACD specifikáció 0,9-es változatát 1998 áprilisában adta ki, a végső változat 1999 áprilisában (?) jelent meg. A SACD technológia ingyenesen elérhető a Sony/Philips CD licencek mellé. A legtöbb korai SACD kiadvány csak sztereó volt, nem használtak több csatornát. Az SACD-t eredetileg úgy tervezték, hogy a hagyományos lemezek két réteggel készüljenek: az egyik lejátszható a jelenlegi CD lejátszókban, a nagy sűrűségű réteget pedig a DVD-Audio lejátszók kezelik. A technikai nehézségek miatt a kétformátumú lemezek csak 2000 végén jelentek meg, és akkor is csak kis mennyiségben. A Pioneer, amely 1999 végén jelent meg Japánban az első DVD-Audio lejátszókkal, támogatta a SACD formátumot a DVD-Audio készülékeiben. Ha a többi gyártó is hasonlóan dönt, akkor az egész SACD DVD-Audio vita lezárható, hiszen a DVD-Audio lejátszók mind a kétféle lemezt kezelik majd."
gordon314.fw.hu
Ez biztos így van? Ezt még nem hallottam eddig...
Milyen fájlok vannak rajta? Le tudnál másolni egy lemezt?
hogy jön ez ide? a DVD-Audio-t se tudom lemásolni!
a hordozó DVD lemez (digital versatile disc) nem VIDEO!
abban lenne némi logika, hogy a CD-knél a gyengébb hibajavítás miatt nagyobb jelentősége lehet egy rezgésbiztosabb készülékek (ami nem feltétlenül nagy!), mint a DVD-t mint hordozót felhasználó formátumoknál (DVD-Video, -Audio, SACD) mert ezek sokkal komolyabb hibajavítással rendelkeznek, így kiolvasási hibák elenyészőek a CD-hez képest.
Ahogy viszont leírtad, úgy tök logikátlan!
A nagyobb készülékház, a nehezebb készülék egyébként az esetek többségében nem más, mint parasztvakítás. Kap a drágább model egy túlméretezett tápot, "golyóálló" fémdobozt azt el lehet kérni érte háromszor anyit, mert az emberek jelentős része azonosítja a méretet a minőséggel!
gordon314.fw.hu
HelloKicsit off, de allitolag 2-3 heten belul jon ki uj Pioneer is, pl. a divx-es DV-470 utodja. Errol nem tud valaki valamit ? Neten nem talaltam infot rola.
Van Pio-s topic is, ott tedd fel a kérdésedet.
-
Vendég
Hello
Kicsit off, de allitolag 2-3 heten belul jon ki uj Pioneer is, pl. a divx-es DV-470 utodja. Errol nem tud valaki valamit ? Neten nem talaltam infot rola.
Milyen fájlok vannak rajta? Le tudnál másolni egy lemezt?