Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2006-os Pioneer lejátszók (hdmi kimenettel)
Mi a kulonbseg az internlance es a progresive kozott?
ha mida ketto mukodik akkor melyiket erdemes kivaalsztani? egy projektoros tvm van?
Progresszívben vagy interlace-ben küldöd a jelet? Ha jól emlékszem, akkor a felbontásoknál lehet állítani. Tegnap amúgy a húgomék is panaszkodtak valami hasonlóra, az eddig hibátlan 490-esük kapcsán...
Szerintem is ez a probléma forrása.
Na megnéztem, eddig progresszívben ment, ezért átváltottam interlace-re. Így a hiba megszűnt, ugyanakkor rosszabb lett a képminőség, és kis mértékben megnyúlt a kép vertikálisan
Szóval ez így sehogy sem kóser. Szerintetek kicserélik ezt nekem garanciában?
Nem hinném.Ez ilyen....
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Progresszívben vagy interlace-ben küldöd a jelet? Ha jól emlékszem, akkor a felbontásoknál lehet állítani. Tegnap amúgy a húgomék is panaszkodtak valami hasonlóra, az eddig hibátlan 490-esük kapcsán...
Na megnéztem, eddig progresszívben ment, ezért átváltottam interlace-re. Így a hiba megszűnt, ugyanakkor rosszabb lett a képminőség, és kis mértékben megnyúlt a kép vertikálisan
Szóval ez így sehogy sem kóser. Szerintetek kicserélik ezt nekem garanciában?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Kérném a hozzáértők segítségét. 2 hónapja vettem egy Pio 490-es játékost, amely az utóbbi hetekben furcsa jelenséget kezdett produkálni. Bizonyos filmek esetében előfordul, hogy amikor mozgás van a képen, akkor olyan vízszintes csíkok jelennek meg a mozgó alkon, mintha egy fésűvel végigszántották volna a képet. Amikor a jelenség felbukkan, onnatól minden mozgó alakzattal ez történik, mintha szétesne vízszintes csíkokra.
Progresszívben vagy interlace-ben küldöd a jelet? Ha jól emlékszem, akkor a felbontásoknál lehet állítani.
Tegnap amúgy a húgomék is panaszkodtak valami hasonlóra, az eddig hibátlan 490-esük kapcsán...
Gőzöm sincs, de este megnézem.
Kérném a hozzáértők segítségét. 2 hónapja vettem egy Pio 490-es játékost, amely az utóbbi hetekben furcsa jelenséget kezdett produkálni. Bizonyos filmek esetében előfordul, hogy amikor mozgás van a képen, akkor olyan vízszintes csíkok jelennek meg a mozgó alkon, mintha egy fésűvel végigszántották volna a képet. Amikor a jelenség felbukkan, onnatól minden mozgó alakzattal ez történik, mintha szétesne vízszintes csíkokra.
Progresszívben vagy interlace-ben küldöd a jelet? Ha jól emlékszem, akkor a felbontásoknál lehet állítani.
Tegnap amúgy a húgomék is panaszkodtak valami hasonlóra, az eddig hibátlan 490-esük kapcsán...
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Kérném a hozzáértők segítségét. 2 hónapja vettem egy Pio 490-es játékost, amely az utóbbi hetekben furcsa jelenséget kezdett produkálni. Bizonyos filmek esetében előfordul, hogy amikor mozgás van a képen, akkor olyan vízszintes csíkok jelennek meg a mozgó alkon, mintha egy fésűvel végigszántották volna a képet. Amikor a jelenség felbukkan, onnatól minden mozgó alakzattal ez történik, mintha szétesne vízszintes csíkokra. Ha nyomok egy gyors stop/play kombinációt, akkor a pillanatnyi leállást követően hibátlanúl folytatódik a film, egy darabig. A jelenség általában előbb-utóbb visszatér, átlagosan 5-15 percen belül. Vannak filmek, amelyek teljesen hibátlanok, de pl. a Fight Club lemez gyakorlatilag nézhetetlen, mivel az újraindítást követően 10 másodperc múlva ismét jelentkezik a hiba. Eleinte azt hittem, hogy talán a lemez állapotára érzékeny a lejátszó, mivel elsősorban a kölcsönzőből kivett filmekkel szívtam, de az eddigi legproblémásabb Fight Club a saját, karcmenetes lemezem.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
Egyébként a jelet HDMI kábelen küldöm, a megjelenítő egy LG plazma. Csak eredeti lemezeket nézek, írt DVD még nem járt a lejátszóban.
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 19
Hát a 2. kérdés... sőt inkább a válasz arra mint egy 2 éves gyereknek. Tényleg azé' van alul-felül fekete csík mert szélesvásznú a film? Ki gondolta volna?
Egyébként nekem 696-os Pio van és semmi baja, tökéletes, bármit lejátszik, olyat is amit más 3 féle lejátszó feladott!
Én meg vagyok vele elégedve.
Lehethogy megleltem a valaszt a problémámra?
aszongya:
Q: Why are there thin black borders at the top and bottom of the display when I use 720p or 1080i output resolutions?
A: In order to properly up-convert the standard definition video from DVD discs to 720p or 1080i output resolutions, the video processor inside the DVD player must zoom the video image without causing pixelated image, loss of resolution or other artifacts. The optimal zoom ratio for the particular video processor in the OPPO DV-970HD leaves a small portion of the display at the top and bottom blank, thus causing the thin black borders. Many TV has built-in overscan so you may not notice these borders. However if your display device does not have overscan, the thin borders will become visible. This is a limitation of the video processor hardware, and the borders cannot be eliminated without sacrificing picture quality.
Q: Why are there black borders at the top and bottom of the display when play some DVD discs?
A: Some DVD discs are transferred from widescreen films. The aspect ratio of the DVD video are most likely 2.35:1 (as marked on the back cover of the DVD case sleeve). The standard TV screen is 4:3 (1.33:1) or 16:9 (1.78:1). When a 2.35:1 program is played on these TVs, there will be black borders at the top and bottom of the display. You may use the "ZOOM" button on the remote control to enlarge the video image and fill up the screen, but some image may be clipped from the left and right sides.
Lehet hogy csak valami ugyes marketing duma,lehet hogy igaz,mert nem mindig csinalja.
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
Mi ez?
Sz@rok ezek az uj Piok vagy mi van?
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
Megoldásokat keresek:
-egy-két lemeznél csak PCM-ben szól az erősítő 5.1 helyett. Előző lejátszónál ilyen hiba nem volt, mindent látott. Beállítások rendben, az fix.
-többkamerás dvd-knél előfordul, hogy nem működik a pause. Ez is jó volt előzőleg...
-4:3-as filmek sehogy nem akarnak szétnyúlni, két oldalt fekete csík... plazmánál marhára nem előnyös. (tv-n sem lehet állítgatni sehol)
Pio 490-ről van szó...
En is valami ilyet dedukaltam ki,most neztem a V mint vérbosszú filmet,es ott jo volt.
Csak akkor nem tudom,ha fogok irni,milyen lemezt kerjek a boltban.
Azt hiszem ez a kerdes is fog menni a Pioneerba.
Nem hiszem akkor se hogy ez valami normalis dolog.Igy ez nem mukodhet.
Van lemez,ahol igen,van ahol nem.Epugy az orig. mint az irott
Mert ha csak az irot csinalna,akkor lehetne arra gondolni,hogy az irasnal van valami kis beallitasi hiba.
dehogy az original is.
Akkor valahogy a lemezen lévő anyagtól függ, nem a játékos generálja magától a hibát.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Nagy semmi se tortent,de a duhito dolog az hogy em csinalja mingdig.
Mikor csinálja és mikor nem?
Van lemez,ahol igen,van ahol nem.
Epugy az orig. mint az irott
Mert ha csak az irot csinalna,akkor lehetne arra gondolni,hogy az irasnal van valami kis beallitasi hiba.
dehogy az original is.
Mikor csinálja és mikor nem?
Mielőtt még elküldöd a p@csába a pio kirendeltségeket, ajánlom, hogy azt a DVD-t ami csinálja próbáld ki más játékosokon is. Én is láttam már ilyet, de teljesen márkafüggetlenül. Progresszív be van kapcsolva?
Progressziv igen.
es megprobaltm mar minden kabelt cserelni,meg atdugni,es semmi.
Most mar csak a lemez nezese marad mashol,es meglatom.
Na es aztan kulddem el oket a busba.
Kapcsold ki a progresszívet, lehet, hogy a deinterlacer hibázik a összefésülésnél. Hátha megjavul.
Nem ertem.De mar irtam 1 poknak a Pioneernal.Holnap remelem lesz valasz.
Remelem biztato,mert mar kuldom is a gepet vissza.
bekap6od.gif
Mielőtt még elküldöd a p@csába a pio kirendeltségeket, ajánlom, hogy azt a DVD-t ami csinálja próbáld ki más játékosokon is. Én is láttam már ilyet, de teljesen márkafüggetlenül. Progresszív be van kapcsolva?
Progressziv igen.
Kapcsold ki a progresszívet, lehet, hogy a deinterlacer hibázik a összefésülésnél. Hátha megjavul.
Progressziv igen.
Hát és eu így most normális dolog?
Aszzem irok a Szlovak Pio kirebdeltsegbe hogy mi van.
Talan el is kuldom oket valahova.
1 Pioneer,es ilyet csinal?
F@sz kivan.Veszek Denont.
Nem mukodik a topik?,vagyinkab.....Szoval vettem 1 ilyen 696-ost,es eszre vettem olyan dolgot rajta,amit a regi Pional nem tapasztaltam.
Amikor olyan a kepem hogy 16:9,ami kb minden DVD,akkor az also fekete vonal az nem vonal,hanem balrol az elso harmadban van 1 kis lepcso,alurol felfele.Nem nagyon latszik es nem minden DVD-nel,de ott van.
Valami nem jol van allitva(esetleg a TV lejt? ),vagy kuldjem vissza a dolgot?
Vagy ez ilyen player?
Vagy 1 firmware segitene?
Vagy mi?
Vagymi
Az én DV-370-emnél is tapasztaltam már ilyet, azt hittem a másolt lemezzel van valami probléma de gyárinál is előfordult. Ez valami Pio baj lehet?
UPSakku.hu
Nem mukodik a topik?,vagyinkab.....Szoval vettem 1 ilyen 696-ost,es eszre vettem olyan dolgot rajta,amit a regi Pional nem tapasztaltam.
Amikor olyan a kepem hogy 16:9,ami kb minden DVD,akkor az also fekete vonal az nem vonal,hanem balrol az elso harmadban van 1 kis lepcso,alurol felfele.Nem nagyon latszik es nem minden DVD-nel,de ott van.
Valami nem jol van allitva(esetleg a TV lejt? ),vagy kuldjem vissza a dolgot?
Vagy ez ilyen player?
Vagy 1 firmware segitene?
Vagy mi?
Vagymi
Ezt nekem is csinálja az 575.És ezen biztos,hogy nem firm-függő,
mert kipróbáltam a létező össszes firm-mel.
TV: Panasonic TX-29PX10 DVD: Pioneer DV-575A AVR: Harman/Kardon AVR-330
Front: JBL E60 Center: JBL EC25 Surround: JBL E30 Sub: JBL E-150P
Kábelek: Neotech(front+center),M'N'C(surround),Hama Pro Class(sub IC)
Neotech(koax),Monitor(scart)
Szerinted probaljam a firmwaret?De hogyan kell?Utmutato?vagy valami.Vagy szorakozzak el a garival?
Nálam a Pana S75 csinál ilyet (S)VCD lemezeknél.
DVD-knél nem.
Igazából nem tudom, hogy mi a pontos oka, szerintem a felbontással vagy a kiküldött jellel lehet valami kavarás. Nézd át mégegyszer a játékosod setup menüjét, hátha lehet állítani valamit.
Szerinted probaljam a firmwaret?De hogyan kell?Utmutato?vagy valami.
Vagy szorakozzak el a garival?
Jelen.
Én még nem láttam ilyet, de ezentúl csekkolom majd.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200