Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Oppo OPDV971H DVD lejátszó

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Sam »

Nézegettem az árakat és ez az OPPO cucc drágább, mint egy SONY DVP-NS92. Jobb is annál?
Kb egyforma a kettő ára, utánalestem.

Pont ezt írtam. Vagyis erre utaltam. ezért kérdezem, hogy jobb-e, mint az NS92?

Nekem jobban bejön az Oppo...
A DivX-ek feliratának buherálását intéztetem, a menüt, OSD magyarítom (+DVD-n alapértelmezett magyar hang, magyar felirat)...stb, stb
Lesz Nero Digital támogatás is ebben, mivel olyan firmware lesz megbuherálva, ami tudja...
Ha meglesz az új moddolt firmware az Oppo-hoz, úgy, ahogy elképzeltem, akkor nem cserélném el egy Sony-ra az tuti...
Még egyelőre nem akarok bővebben nyilatkozni a firm. fejlesztésről, mivel kezdeti fázisban van, még azt sem tudom pontosan megmondani, mi kerül(het) bele...
Sam (alias Eman- www.m4p.hu - moderátor)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Nézegettem az árakat és ez az OPPO cucc drágább, mint egy SONY DVP-NS92. Jobb is annál?

Pont ezt írtam. Vagyis erre utaltam. ezért kérdezem, hogy jobb-e, mint az NS92?
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nézd meg ezt a topikot én is pont a Sony player-en gondolkozom az oppo helyett.

Igen, ismerem, én itt kezdtem. :-) De mivel HDMI-n vagy DVI-n akarok összekötni a TV-vel, annyira nem izgatnak a részletek: a legolcsóbb digitális kimenetű player érdekel, úgy mint: Samsung DVD HD850 (28e), Thomson DTH-252E (23e), Toshiba SD-350 (23e). ezek közül a Samsung tudja a legtöbbet.
SONY nincs nagyon használtan, egyébként ez lenne a nyerő, bár ez a 16:9-es probléma kiidegelne.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: oddman »

Nézd meg ezt a topikot én is pont a Sony player-en gondolkozom az oppo helyett.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az oppo játékos előlapján lévő power gomb érintős vagy kapcsolós?  Kikapcsolt állapotban a távirányítóval be lehet kapcsolni a készüléket? 

A komponens kimenetén tényleg csak 480i jelet tud kiadni? 
Mi van a 480p/576i/576p jelekkel a komponens kimeneten? 

a Power gomb olyan, hogy megérinted, kicsit megnyomod és bekapcsol
, távval is ki/be lehet kapcsolni.

komponensen sajnos nemtom milyen jelet ad ki.

Szuper, hogy nem olyan a bekapcsoló gombja az oppo-nak, mint a régebbi yamada játékosoknak.
A yamada játékosoknál a power gomb teljesen áramtalanította a készüléket és az IR receiver sem vette a jeleket addig, amíg be nem kapcsoltad a készüléket.
Egyébként csak azért kérdeztem, mert az oppo kasznija egy kicsit hasonlít a régebbi yamada játékosok kasznijához.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Az oppo játékos előlapján lévő power gomb érintős vagy kapcsolós? Kikapcsolt állapotban a távirányítóval be lehet kapcsolni a készüléket?

a Power gomb olyan, hogy megérinted, kicsit megnyomod és bekapcsol
, távval is ki/be lehet kapcsolni.

komponensen sajnos nemtom milyen jelet ad ki.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: saca »

Mikor?
Sajnos egy kicsit csúszik... talán 2-3 hét...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

Jó hír! Úgy néz ki, hogy hamarosan lesz magyar menü és ékezet/karakter kezelés is!
Mikor?

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az oppo játékos előlapján lévő power gomb érintős vagy kapcsolós?
Kikapcsolt állapotban a távirányítóval be lehet kapcsolni a készüléket?

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jó hír! Úgy néz ki, hogy hamarosan lesz magyar menü és ékezet/karakter kezelés is!

Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Az király.Távirányítót is adsz hozzá,vagy opciós?
Csak annak jár távretyegő, aki fizet érte... aki ingyen elviszi, annak nem... visszatérve egyébként a távra, kétségeim vannak a felől, hogy érdemes-e drágábban adni az új világítós változat miatt:

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Az király.Távirányítót is adsz hozzá,vagy opciós?

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Cuccaim

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

lehet nem ide valo de tud valaki valamit a denon 1920 asrol ? ahány oldelt néztem mindenhol más volt az adat video d/A ROL
216 /11 bit
108 /10 bit
108/13 bit???
vagy ahány ország anyi denon??más a német más a magyar más a francia más az angol adat !! ?? ki érti ezt

Hát tényleg nem ide való, amúgy van Denon topic, talán oda kéne bemásolnod a kérdésedet, valószinű választ is sokkal hamarébb kapsz rá

laci666
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: laci666 »

lehet nem ide valo de tud valaki valamit a denon 1920 asrol ?
ahány oldelt néztem mindenhol más volt az adat video d/A ROL
216 /11 bit
108 /10 bit
108/13 bit???
vagy ahány ország anyi denon??más a német más a magyar más a francia más az angol adat !! ?? ki érti ezt

erösitö: yamaha 1400
Front: kef iq7 .surr: kef iq3 .surr beck iq1 center iq6c
Sub :jamo E8 Dvd :pioneer 696
Video :panasonic 612
TV .: Elien /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" />
PROJI SANYO Z4
vászon 16öx90 Projecta HomeScreen

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: GTomi »

illetve:
ha annyira jó lejátszó, meg saca is moindta hogy viszik mint a cukrot, akkor az itt publikálók rendszerleírásában miért nem találom sehol hogy dvd:Oppo?

részben az oppo "késôn" jelent meg itthon és szvsz, az ember, hacsak nem vmi ôrült , nem cserélgeti évente a gépét.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

Ma megyek ilyen gépet venni.

galbi

Hozzászólás Szerző: galbi »

Annyi a változás , hogy ha az OPPO-n a Tv kimenet tipusát NTSC-re állítom meg jelenik a kép Dvi-on is(Auto módban nem), viszont nem tölti ki a monitort teljesen, baloldalon és felül 1 cm-es fekete szegély lessz látható . Megpróbálnám a régi firmwarrel is de nem találom sehol , az újat meg már vásárláskor feltették, jól jönne egy link vagy esetleg mailben a [email protected].
Projector: Sanyo PLV-Z4; LCD Tv:Sony KDL-40W3000; DVD:Panasonic DVD-RA82;OPPO OPDV971H; Vászon:Cinelpro Electrol Matte White "M" 117*200; Erősítő:Panasonic SA-HE90; Video:Panasonic NV-FJ628EE; Hangfalak:Front-Jamo Studio 180,Center-Jamo E 4CEN,Hátsók-Jamo E 4SUR,Mélynyomó-Jamo E 4SUB.1; Sat:Dreambox 7000S; PC:Asrock 4CoreDual-Sata2,Intel core2duo E4500,Ati Radeon X1950pro 512Mb

galbi

Hozzászólás Szerző: galbi »

Tudna valaki segíteni , hogy miért nem ad ki DVi-on az OPPO-m jelet a TFT monitorra csak Divix-nél , ha DVD-t rakok bele (gyári;írott) eltünik a háttér és kikapcsol a monitor
.Video 2-es módban van és a legújabb firmware van rajta.Egyedül a Sacáék Hitachi demo DVD lemezét játsza. Régió függetlenítettem a Tau_ba féle remot módszerrel .Tv-re S-videon kiadja a képet minden fajta lemezről .
Projector: Sanyo PLV-Z4; LCD Tv:Sony KDL-40W3000; DVD:Panasonic DVD-RA82;OPPO OPDV971H; Vászon:Cinelpro Electrol Matte White "M" 117*200; Erősítő:Panasonic SA-HE90; Video:Panasonic NV-FJ628EE; Hangfalak:Front-Jamo Studio 180,Center-Jamo E 4CEN,Hátsók-Jamo E 4SUR,Mélynyomó-Jamo E 4SUB.1; Sat:Dreambox 7000S; PC:Asrock 4CoreDual-Sata2,Intel core2duo E4500,Ati Radeon X1950pro 512Mb

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Végigolvastam a topicot, de igazából nem kaptam arra választ hogy milyen lejátszó is ez az Oppo.
1, összeszerelés minőségére milyen?

Nem rossz. A távirányítójé gyenge. A lemeztálca gagyi. Nem egy Denon.

2, tényleg régiófüggetlen?

Tényleg.

4, milyen a menüje?kezelhetőség? kezelhető olyan jól mint egy sony vagy pioneer?

Használható. Van egy-két hülyeség (pl. kimeneti felbontás állítás), de ez más lejátszónál is előfordul (pl. Pioneer - színnorma állítás). Sok beállítási lehetőség nincs. Ebből a szempontból egy Pioneer 575/585 utolérhetetlen.

5, ha nem frissítem a firmware-t akkor mi történik?

A firmware frissíthetőség előny. Ha nem csinálod semmi nem történik. Viszont ha találnak egy hibát a lejátszóban akkor nem kell a szervízbe bandukolnod a készülékkel, hanem egy egyszerű CD berakással megoldhatod a problémát. Jelzem ez ma az összes major márkánál is így működik.

a frissítést egy internet kapcsolattal akár én is meg tudom csinálni?

Persze. A cég weblapjáról letöltöd a kb. 1Mb-os file-t, megírod egy CD-re és berakod a lejátszóba.

9, mi ez a hdtv "ready"-ség? lejátszik hdtv-t?honnan?hogy?

Mivel DCDi scaler van benne ezért képes a lejátszott nem HD anyagot (DVD, Divx, stb) felkálázva HD felbontásban (720p, 1080i) kiadni magából. HD felbontású filmet semmilyen formátumban nem játszik le.

10, most akkor mi is ennek az ára? 52+áfa=62400Ft?

Abszolút. Itt meg is rendelheted ennyiért.

Igazából ahogy nézegettem, és ami gondolkodásra is késztetett, hogy azt mondják róla hogy kiemelkedően jó a dvi-s képminőságe. Igaz ez? Jobb ez mint egy sony ns92? Te a kettő közül mit vennél(jó tudom te htpc-ben gondolkozol, nah de tegyük fel )? Miben jobb vagy rosszabb az egyik a másiknál? Van Denon lejátszó a családban de nem vagyok tőle hasra esve, inkább az említettekben gondolkozom.
A divx, és egyéb szépségek engem nem izgatnak, eredeti dvdk mennének rajta dvi-ről hajtva.

A rossznak mondott hangja ahogy mondtam úgy kiszűrhető?

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Végigolvastam a topicot, de igazából nem kaptam arra választ hogy milyen lejátszó is ez az Oppo...
Az én aláírásomban megtalálhatod: DVD: Oppo

A tálca nekem sem szimpatikus túl vékony és nem jön ki teljesen. Ez utóbbi miatt nagyon óvatosan kell a lemezt ki- és betenni.

A távja szintén nem egy dizájn bajnok, de engem ez annyira nem zavar. Tervben van úgyis egy univerzális távirányító vétel.

A menüje rendben van szvsz, hasonló más mediatek-es lejátszóékhoz. Pozitív, hogy visz. sok dolgot lehet állítani DVI kimenetre küldött jel esetén is. (ha jól tudom ez más dcdi-s lejátszókon nem ennyire támogatott - de lehet, hogy tévedek)

A reakcióideje elfogadható: nem annyira gyors, mint egy Pio, de nem is annyira lassú, mint egy Denon.

Ha film közben váltasz nyelvet/feliratot, akkor csak néhány nyelvet ismer fel, a magyart nem (tehát meg kell várni, míg megszólalnak - ez sok Denonnál is így van) . Ha minden igaz ez fw-el javítható.

Nálam a ezek a negatívumok, de együtt tudok élni velük :box:

ja igen, a dcdi csak DVI kimeneten dolgozik, viszont ott gyönyörűen

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A "gagyi" tálca mögött egy Sanyo Loader van!!!!(A Pioneer 575 tálcája sem jobb, hiába isteníti S.T., most kaptam egy 575-öt tesztelésre, az is vékony, de teljesen kijön)
A távirányítót "kipofozták", (az új valamivel jobb minőségű, háttérvilágításos) de Saca tudná megmondani, h az új távirányítót megkapod-e a 62ezres árban.

A gagyi tálca nem a minőségről szólt hanem az "összeszerelés minősége" menüpontra volt válasz. Szerintem gagyin néz ki és az összhatása is az. A Pio 575 tálcájának (amit én állítólag istenítek, de igazság szerint a gyerekek használják Shrek nézésre a szobájukban) azért sokkal minőségibb kinézete van.

A távirányító még a régi. Jelenleg ez van, ezért ezt értékeltem. Szerintem bármelyik kínai dzsunkának jobb távirányítója van. Nem is értem mert ez szöges ellentétben áll magának a készüléknek az összeszerelési minőségével.

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Végigolvastam a topicot, de igazából nem kaptam arra választ hogy milyen lejátszó is ez az Oppo. Vmelyik link alapján azt már tudom hogy egy nagy elektronikai cég új márkája, amerikai gyártású. Mint jó európai ember megbízom a németben és japánban, nah de az amerikaiban?!?!?!? nem a precizitásról híresek... nah mindegy, a lényeg, hogy megtetszett ez a kis lejátszó, az aranyozott dugaszai, a "csomagolás" stb
Kérdések:
1, összeszerelés minőségére milyen?
2, tényleg régiófüggetlen?
3, infocus 4805tel párosítva hogy teljesít? dvi-n lenne összekötve (vagy inkább foglalkozzam a sony ns92vel?) kép és hangminőségre kapok olyat mint egy kicsit drágább denon 1920, vagy sony ns92?
4, milyen a menüje?kezelhetőség? kezelhető olyan jól mint egy sony vagy pioneer?
5, ha nem frissítem a firmware-t akkor mi történik? egy idő után nem tudom hasznűlni vagy mi? a frissítést egy internet kapcsolattal akár én is meg tudom csinálni?
6, mondjátok hogy nem jó a "hangja".ez alatt mit kell érteni? egy optikai vagy digitális audio kimenettel egy jó erősítőbe ez a "hibája" kikerülhető?
7, garancia mennyi időre szól rá?
8, csak a dvi kimeneten jön progresszív?
9, mi ez a hdtv "ready"-ség? lejátszik hdtv-t?honnan?hogy?
10, most akkor mi is ennek az ára? 52+áfa=62400Ft?
:box:

illetve:
ha annyira jó lejátszó, meg saca is moindta hogy viszik mint a cukrot, akkor az itt publikálók rendszerleírásában miért nem találom sehol hogy dvd:Oppo?

bocsi a sok kérdésért, de ma döbbentem rá, hogy amit majd egyszer le akartam cserélni sony dvd lejátszó, annak nincs se komponens se s-video kimenete, így kénytelen leszek egy hdmi-islejátszót is a projival együtt megvenni

Láttam Simon Templar hozzászólását:
csak annyit, hogy...

A "gagyi" tálca mögött egy Sanyo Loader van!!!!
(A Pioneer 575 tálcája sem jobb, hiába isteníti S.T., most kaptam egy 575-öt tesztelésre, az is vékony, de teljesen kijön)
A távirányítót "kipofozták", (az új valamivel jobb minőségű, háttérvilágításos) de Saca tudná megmondani, h az új távirányítót megkapod-e a 62ezres árban.

Amit még meg fogok csinálni rajta (rövidesen én is veszek egy Oppo-t)
A hackelt orosz firmware-t fogom megbuherálni, megbuheráltatni.
+ 1022 alapú (a firmware tudását lásd előbbi hozzászólásokban)
- Magyar menü,
- tökéletes magyar felirat
(lehet, h lesz betűtípus csere is, mindenesetre egy olvasható közepes méretű felirat-betűtípust szeretnék az mpeg4 filmekhez)
- 200-250 karakter/felirat (5 sorban) (ha bírja a firmware)

üdv: Eman (www.m4p.hu - DivX lejátszók oldala - egyik moderátora)

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”