Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic DVD-S35

Anonymouse
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Anonymouse »

Kérem bocsássatok meg a témához nem kapcsolódó megjegyzésmért.
VAN egy RA-82-esem, HA valakit érdekel !!

TV: JVC AV28H20EUS, DVD: Philips DVD963SA, erősitő: Yamaha RX-V396RDS,
hagfalak: Acoustic Research Stature S20 és Wharfedale WH-2 Surround Set

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Gordon: köszönöm h kijavitottál.. de akkor arra az AUDIO CD re milyen formátumban került a DTS? Komolyan nemértem... ha nem wav fejlécü, akkor a sima mezei audiolejátszok hogyan teszik ki az optikára, ha viszont wav-dts, akkor honnan ismeri meg a dekoderes cucc?????
Hát pontosan sajnos nem tudom, de szerintem úgy működhet, hogy a dts dekóderes dvd lejátszó megvizsgálja a CD-d PCM-ben rögzített adatfolyamot, hogy dts-e? Ha az, akkor dekódolja dts audio-ként, ha nem az akkor egyszerűen PCM-ként nyomatja.

A file-ok fejléce valószínű azonos, attól függetlenül, hogy az sima wav, dts vagy ac3 viszont a dts-nél lehetnek "jelző flag-ek"

A másik (kalóz) lemezen AC3, DD volt, ezért dts-nek nem értékelhette, ezért maradt a sima CD lejátszás, azaz a PCM adattovábbítás a digitális kimenetekre és "lejátszás" a sztereó analóg kimeneten (persze ez élvezhetetlen zaj ebben az esetben).
gordon314.fw.hu

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: arty »

Gordon: köszönöm h kijavitottál.. de akkor arra az AUDIO CD re milyen formátumban került a DTS? Komolyan nemértem... ha nem wav fejlécü, akkor a sima mezei audiolejátszok hogyan teszik ki az optikára, ha viszont wav-dts, akkor honnan ismeri meg a dekoderes cucc?????

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

bigberry

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: bigberry »

Hello! Én is vásárlás előtt állok, milyen ez az S35-ös pana ? van itt valakinek ?

Maverick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Maverick »

Mi a helyzet a rétegváltással a Panasonic lejátszóknál? Észre lehet venni, vagy akadásmentesen megy a film? 
Hát ez egy jó kérdés. Szerintem ez erőssssen a lemetől függ. Eddig nekem csak Panám volt, ott kb 45-50%-ban (200 filmnél) láttam a rétegváltást. Állitólag a Panák ebben a dologban nem tulzottan villámgyorsak. De már hallotam olyan lejátszórol, aminél vmi flashmemo van ennek kivédésére (Denon/Onkyo???)

Értem. Köszönöm a választ.

Have a nice day!

Maverick of Top Gun

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

dts audio CDhez nem kell DTS dekoder! 
Ha az erösitödben nincs DTS dekoder, akkor arrol lemondhatsz ... mivel ilyenkor a lemezen levö zene wav-nak álcázott DTS, azaz a lejátszód nem fogja dekódolni. Az erösitöd dekodolná csak...

Ebben nincs igazad Arty
Nekem dekódolja a dvd lejátszó saját dts dekódere is. Szépen felismeri, hogy dts audio és kinyomja a hat csatornán.
A 60-as Panáról nem tudok konkrétan nyilatkozni, de szerintem ott sem megy másként.

Érdekes, hogy "hamis" Mike Oldfield "dts" audio cd esetében, amikor is a zenei dvd-ről lelopták az ac3 hangot, már a lejátszó DD dekódere nem kezeli, hiszen PCM-nek értelmezi és csak zaj szól, ha a lejátszóra bízom a dekódolást.
Hangsúlyozom viszont, hogy a rendes dts audio CD-ket gond nélkül dekódolja!
gordon314.fw.hu

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: arty »

dts audio CDhez nem kell DTS dekoder!

Ha az erösitödben nincs DTS dekoder, akkor arrol lemondhatsz ... mivel ilyenkor a lemezen levö zene wav-nak álcázott DTS, azaz a lejátszód nem fogja dekódolni. Az erösitöd dekodolná csak...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: cisco »

Köszi az infót.

Hát sajna nem a legújabb készülék de semmi bajom vele. nagyon jó minőségű lejátszó egyetlen hiányosssága számomra hogy nem olvassa az irott lemezeket. és nagyon jó lenne mert van pár dts audio cd-m amit csak azon tudnék hallgatni.

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: TechnoMan »

Helló! 
A kérdésem a következő lenne, ugye van ez az új pana dvd sorozat én épp mostanság cserélném le a pana rv60-som. az új sorozatban melyik az a lejátszó melyben van beépített dekóder (DD és DTS együtt). Mert én a beépített dekódert használnám. Vagy elég ha csak ha vmi oldal címet mondtok ahol megtalálom az adatokat a lejátszókról.

Köszi

Neked az új S75-öst találták ki. Valószínűleg még ebben a hónapban kijön, ára kb. 80 000.- lesz. Bár a 60-as egy nagyon jó tipusú készűlék és az akkori időben EISA díjas volt + Sok kollegám szerint az utolsó "valós" Pana minőségű lejaátszó, de azért felette is elfutottak az évek.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Mi a helyzet a rétegváltással a Panasonic lejátszóknál? Észre lehet venni, vagy akadásmentesen megy a film?
Hát ez egy jó kérdés. Szerintem ez erőssssen a lemetől függ. Eddig nekem csak Panám volt, ott kb 45-50%-ban (200 filmnél) láttam a rétegváltást. Állitólag a Panák ebben a dologban nem tulzottan villámgyorsak. De már hallotam olyan lejátszórol, aminél vmi flashmemo van ennek kivédésére (Denon/Onkyo???)
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: cisco »

Helló!

A kérdésem a következő lenne, ugye van ez az új pana dvd sorozat én épp mostanság cserélném le a pana rv60-som. az új sorozatban melyik az a lejátszó melyben van beépített dekóder (DD és DTS együtt). Mert én a beépített dekódert használnám. Vagy elég ha csak ha vmi oldal címet mondtok ahol megtalálom az adatokat a lejátszókról.

Köszi

Vendég

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Vendég »

üdv mindenkinek, mostanában szeretnék vásárolni asztali dvd lejátszót, 50ezer ft körüli összegért. szerintetek a pana s35 jó választás ?

Maverick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Maverick »

Have a nice day!

Maverick of Top Gun

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Satman: 75-ös még nem jött ki, de szerintem ott is ez lesz a helyzet. A Matsushita újabban a menüt preferálja a videotechnikába (DVD/ VHS/SVHS/DV....).
Degeczi : sajna MÉG MINDIG "chippeltetni" kell a 2-es készülékeket, és ez (szerintem) nem is fog változni egyhamar

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

gondolom ez sem különbözik a többi Panától abban, h házilag (infrával, távvezérlővel) nem lehet régiófüggetlenné tenni?
a sok ausztrál lemez miatt sajnos ez már kizáró ok

Vendég

Panasonic DVD-S35

Szia!

Ha kicsi a kijelző, lehet az vala szöveget görgetni is, a WinAmp is azt teszi ...

A lejátszásnál meg pl elkezdené lejátszani a számokat sorban, tudnám ugratni a következő számra, (neadjisten a következő könyvtárra) és máris nem kéne bekapcsolni a TV-t, ha zenét szeretnék hallgatni ...

Még 1 kérédés: S75-ösöd van? Ha CD, ill. MP3-at játszol le, akkor kikeveri az összes hangszóróra? Jó persze nem lesz 5.1, de valamit biztos lehet csalni, hogy jobban szóljon!

Satman

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Hi, 
Amennyire én tudom, a CD-Text az audió CD-ken van, 1 a lemeznek mint albumcím, aztán 1-1 minden számnak. Ha van netes kapcsolatod, akkor a grebbelő progik nagy része felmegy néhány központi címtárba és ha megtalálja a CD-t, akkor ezt automatikusan feltülti. Nagy jóság, mert nem kell gépelni, külömben meg csak track01 ....
Az MP3-nál a CD Text-nek megfelel az IDtag valamelyik verziója. Ezenfelül ugye itt lehet - mivelhogy adatlemezről van szó, akármilyen file-név. A régebbi lejátszók csak 8.3 filenevet kezeltek, ami sokszor, mindig kevés és idétlen és idejemúlt kőkori, stb.
Ha már kiirja a hosszú filenevet, akkor már majdnem eltekinthetünk az ID tag-től.
Persze a legprofibb az lenne, ha be lehetne állítani, hogy az ID tag melyik mezőjét jelenítse meg.

Az én kérdésem az lenne, hogy a lejátszó a saját kijelzőjén is megjeleníti a CD-Text-et, meg az MP3 filenevet, vagy csak a TV-n?

Köszi,
Satman

TV bekapcsolása is szükséges az MP3 fájloknévkijelzéséhez, mivel a kijelző roppant kicsi erre a célra (gyaníthatólag a CD TEXT is igy müxik)

Vendég

Panasonic DVD-S35

Hi,

Amennyire én tudom, a CD-Text az audió CD-ken van, 1 a lemeznek mint albumcím, aztán 1-1 minden számnak. Ha van netes kapcsolatod, akkor a grebbelő progik nagy része felmegy néhány központi címtárba és ha megtalálja a CD-t, akkor ezt automatikusan feltülti. Nagy jóság, mert nem kell gépelni, külömben meg csak track01 ....
Az MP3-nál a CD Text-nek megfelel az IDtag valamelyik verziója. Ezenfelül ugye itt lehet - mivelhogy adatlemezről van szó, akármilyen file-név. A régebbi lejátszók csak 8.3 filenevet kezeltek, ami sokszor, mindig kevés és idétlen és idejemúlt kőkori, stb.
Ha már kiirja a hosszú filenevet, akkor már majdnem eltekinthetünk az ID tag-től.
Persze a legprofibb az lenne, ha be lehetne állítani, hogy az ID tag melyik mezőjét jelenítse meg.

Az én kérdésem az lenne, hogy a lejátszó a saját kijelzőjén is megjeleníti a CD-Text-et, meg az MP3 filenevet, vagy csak a TV-n?

Köszi,
Satman

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Kicsit off topic, de hátha valaki tudja a választ: 
A régi lejátszómmal (Panasonic A160-as) tudtam a távirányítóról egy konkrét chapterre váltani (nem csak léptetéssel). Tehát megadtam neki, hogy 18. chapter és oda ugrott függetlenül attól, hogy hol voltam éppen a filmben. Ezt az S35-ös nem tudja, de ahogy nézegettem a barátom RV40-ese sem. Van valami trükk, amivel ez megoldható. Szerintem, ez csak le van tiltva valahol, de nem tudom hol.

A megoldás: a távon nyomd meg a display gombot, megjelenik a lemez "tulajdonságai"(ahol kitudod választani a hangot,nyelvet,stb...), ott a "chapter" funkcióba kitudod jelölni a kivánt részt, vagy közvetlen számgombok megnyomásával, vagy pedig "lépegetős" üzemmódba. Most probáltam ki a 41-es és a 32-es lejátszókkal, feltehetően a 35-ösnél is igy müxik.

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Kiskakas »

Kicsit off topic, de hátha valaki tudja a választ:

A régi lejátszómmal (Panasonic A160-as) tudtam a távirányítóról egy konkrét chapterre váltani (nem csak léptetéssel). Tehát megadtam neki, hogy 18. chapter és oda ugrott függetlenül attól, hogy hol voltam éppen a filmben. Ezt az S35-ös nem tudja, de ahogy nézegettem a barátom RV40-ese sem. Van valami trükk, amivel ez megoldható. Szerintem, ez csak le van tiltva valahol, de nem tudom hol.

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

új dolgok még: a feliratnál 2 új dolog (itt is főleg a 4:3-as versenyzőknek kedveznek), a felirat mozgatása függőleges irányba és a felirat fényerejének állítása (vakfehér és a semmitsemlátokszürke tartományba)
+ display fényerejének állítása (4 értékbe).

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Hallo, 
az MP3 fileokban az ID3 tageket kezeli a lejátszó?

köszi,
marklar

Na ez egy jó kérdés volt (bocs, de full hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz), könnyítés végett azt tudom mondani, hogy uazt irja ki, a lejátszó, mint amit a WINAMP progin a számok lejátszása során a display részben megjelenik.
Kiegészítés a teszthez : bár képes felismerni a "mixelt lemezeket" is(WMA/MP3/JPEG), de külön kezeli a két formátumot. Amnualisan neked kell bemenned a menübe és átállítani a kivánt formátumra!

marklar

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: marklar »

Hallo,

az MP3 fileokban az ID3 tageket kezeli a lejátszó?

köszi,
marklar

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Na , megvan a teszt:)
DVD: az általam birtokolt (vagy bitorolt) összes másolt DVD-t (3 félét) beolvassa (még a primkó Princo-t is) . Beolvasási seb. jóval rövidebb, mint a 32-esnél (!) Képe szép (bár komponensen néztem) és 3 D-s.
Egyedül a hangot nem teszteltem le, de ez már (számomra) nem annyira fontos.
SVCD-t olvassa rendesen (Madonna) gond nélkül.
MP3 is megy 32-és 320 között. Természetesen a VBR fájlokat is értelmezi, ezt ki is irja. WMA fájlom nem volt
JPEG, na ez volt számomra a csúcs
köv. jellemzők vannak: max 3000 kép egy lemezen 300 csoportban 320X240-től 6144X4096-ig képes a képeket megjeleníteni, ami CSAK .JPEG ill. .jpg kiterjesztés lehet, kivéve a 2.1 verziót (hogy ez mi lehet halvány gőzöm sincs). Tud még slideshow-t is 1mp és 30mp közötti 1 mp intervallumba (!). Hogy teljes legyen a kép még egy jópofa dolog: a rotációt is beletették, mind jobb és mind bal üzemmódba:)))). A képeket egy 3X3 albumba válogatva mutatja meg. Egyes képek nézésénél a köv. infot tudod megnézni: mappanév, fájlnév,felbontás, érték, dátum, fényképezőgép (?). Mindezt átlátszó display-re rakva, hogy a képet is lehesen közbe nézni:)
Vélemény: kép nagyon jó, szolgáltatások szuperek, az ára nagyon jó = lopás megvenni (ahogy az angol is mondja)
Konkluzió: a qrva életbe, most adhatom el a 32-esemet

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Idétlen "ősszeeső" design ,fekete "masnis" középpel (elkéne a cégnek egy kis Sony dizájner tím)
Néha én sem értem a Matsushita gondolkodásmódját, hogy miért nem a Technics design-t viszik tovább?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”