Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SM DVD Lejátszó
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Aki tudja, írja meg, hogy hol lehet a készülékről (SM DVD) bővebben olvasni. Milyen site-ok foglalkoznak vele?
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Ha jól látom ennek a Topiknak az SM DVD lejátszóról kéne szólnia. A sok sznob, aki arról mesél, hogy neki milyen drága és jó cucca van, nyisson magának az SZNOBI topikot, és ott vollogjanak - de csak egymásnak!
Aki nem a SM-hez akar hozzászólni, az ne fárassza a hülyeségeivel a többieket.
SM DVD:
-------
Én is vettem egyet - a fikázásokra nem vagyok kiváncsi, van már belőle elég, és én is tudom, hogy a Sony és társai - bizonyos dolgokra jobb.
Szerintem nem rossz készülék, főleg ennyi pénzért. Amit próbáltam, lejátszott korrektül: gyári DVD, gyári VCD, írt VCD, MP3. Az CD-n találáható könyvtárak, illetve azokban lévő fileok között lehet böngészni. Egy kényelmetlensége van: a fileokból csak első 8 karaktert jeleníti meg. Az írt VCD-nél néha-néha szétesik egy-egy másodpercre a kép egy-egy kis része, de nem vészes. Az Elta ugyanezzel a VCD-vel nem bírkózott meg, szétesett a kép, szaggatott a hang - élvezhetetlen volt.
Szerintem ennyi pénzt mindenképpen megér. Nagypénzű vájtfülüek vehetnek Sony-t is - ők úgysem akarnak Mp3-at hallgatni. Az Mp3-at egyébként én sem igen használom.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
A PLAY MODE menü akkor jelenik meg, ha az mp3 fájlok könyvtárakban vannak, és a gyökérkönyvtárban van egy nem-lejátszható fájl (én egy jpg képet tettem oda). A gyökérben ilyenkor nem lehet mp3, csak az könyvtárakban!
Lejátszáskor a készülék nem nyilvánítja mp3-asnak a lemezt, és egy furcsa, nem dokumentált módba kerül. Könyvtár kiválasztása után a bal ablakban a könyvtárak, a jobb ablakban a fájlok sorakoznak (a legelső tétel a "..", amellyel egy könyvtárszinttel feljebb léphetünk.
Alul megjelenik az ominózus PLAY MODE sor az alábbi választási lehetőségekkel:
SINGLE: 1 számot lejátszik, majd stop;
REPEAT O: 1 számot ismételget;
FOLDER: 1 könyvtárat végigjátszik, majd stop;
FOLDER R: 1 könyvtárat ismételget;
RANDOM: hurrá!!! -akinek ez kell...;
SHUFLE: szintén random;
PROGRAM: program mód
A választás vagy a navigációs gombokkal, vagy az 1/all gombbal történik (ez utóbbi csak hármat váltogat).
Mellékhatások (csak ebben a "módban"):
1: Könyvtár végére érve nem ugrik a következő könyvtárra.
2: Az idő kijelzés a készülék előlapján hibás (csak másodperc van) - a TV-n jó.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Szóval itthon az SM.46 a METRÓ-ban.
Már fél napja próbálgatom és még nem találtam okot amiért
szidnám.Ha tartós lesz tuti , hogy megéri.
Minden amit lejátszik újraírhatón is érvényes , azzal a megszorítással hogy az mpr3 itt néha akadt, míg az egyszer
írhatón egyáltalán nem.
Ami döbbenet : a TV kártyán keresztül rögzített , és XING-el
elkódolt MPG-eket is gond nélkül lejátsza.
Ezek minősége nem valami jó /320x240-es rögzítés/ 82 cm-es tévén lejátszva - de családi videóknál ez enm nagy baj.
Rengeteg kimenet van rajta:optikai,S-video?SCART,RCA-k.
Mindehhez kábelt is adnak.Az én csomagomban nem volt
SCART de a leírás szerint lennie kell , tehát nyugodtan lehet
követelni.
Mélyebb technikai , minőségi kérdésekbe nem merülök el
mert nem értek hozzá.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
"es nincs random play"
Van, csak még nem tudom, hogy mikor van és miért, de már volt hogy sikerült. Ilyenkor a mp3 fáj lista alatt megjeleni egy Play Mode menü és ott lehet választani.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Hehe! Mi is beruháztunk egy SM-re! De miután meglepo infókaz hallotam róla.
Szóval elmentünk egy ismeroshöz, aki muszaki cikkeket árusító boltban dolgozik.
A sok drága ketyere után rákérdeztünk e gyöngyszemre. 10 db volt belole, de a fele már le volt foglalva. Az eladó srác mondta, hogy letesztelte a gépet a 1,5 m-es átméroju Tv-n, milliós házimozin, mindent végignézett rajta és nyugodtan ajánlotta megvételre. Sot, o is vett egyet.
Jól van, vigyük haza + kölcsön Goldeneye, Con-Air tesztnek.
Amire számítottam: egy pár hónapja valaki itt a fórumon azt mondta, hogy a VHS-nél sokkal jobb. Ezzel az ábránddal indultunk hazafelé.
Az otthoni kis 70-es képcson, (még) Pro-Logic-kal ég és föld a VHS-hez képest. A kép szupi, a DPL-bol is többet hoz ki, mint a VHS. Azt az írt CD-t amit a régi CD-lejátszó soha nem vett be, egybol lejátszotta. Mp3 és VideoCD még no teszt.
Természetesen nem mondtam le ezek után sem egy Panasonic DVD-rol (az SM-et az osömék vették), de ez a kis olcsó gépezet tényleg egy üde színfolt. Akinek nincs nagy TV-je és szobája, mindenképpen meggondolandó a megvétele.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
U=0,493*(B-Y), V=0,877*(R-Y) PAL-ban és NTSC-ben egyaránt. Szóval az RGB és az YUV mátrixolással egymásba kölcsönösen átalakítható alapsávi formátumok. SZVSZ egyikről sem mondhatjuk, hogy jobb mint a másik.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Ha jól tudom, akkor a Y, CB/B-Y, CR/R-Y az NTSC-re igaz, PAL szignál esetében ennek ekvivalense az RGB. Tehát ha van a DVD-ben setup, ahol választani lehet YUV, ill. RGB kozott, de a hatso kimeneten a 3 RCA megjelolése Y, CB/B-Y, CR/R-Y , ill. Y,U,V, akkor PAL esetében a Y,U,V = R, G, B. Általában az egyszeruség kedvéért a felirat Y, U, V, a dugók színe pedig korrespondál az RGB-vel, tehát piros, zold és kék színu a foglalat.
Sanyi
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
"A komponent video out három RCA csatlakozó:
Y, CB/B-Y, CR/R-Y "
És ez miben jobb mint az RGB? Az RGB a "legcsupaszabb" jel. A fentiekből még a TV fog csinálni RGB-t. Ráadásul, ha jól sejtem a C carrier-re utal, vagyis modulált szinsegédvivők alapsávi színkülönbségjelek helyett.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Projektorról és bemenetekről átmentem vitatkozni a "Tv és projektor - Házimozi-projektorral" fórumba.
SM lejátszóról még annyit, hogy lehet hogy PC-n is fogok továbbra is házimozizni. Annak azért sokkal jobb a képe.
De mivel nekem se CD lejáztóm nem volt se aztali DVD-m se MP3 úgy dondolom megérte. TV-n nem látszik hogy milyen a kép. Projektoron kicsit életlen.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
A komponent video out három RCA csatlakozó:
Y, CB/B-Y, CR/R-Y
Megnézném azt a közepes projectort (főleg ha LCD-s) amelyiknek jobb képe van PC kiementről, mint egy Loewe Xelos-nak RGB-ről. De ez már egy másik fonal az 50E Ft-os SM DVD lejátszótól.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
A PC-t arra a Sony Projekrorra ami közepes minőségű, de ha van ilyen bemenete akkor ha PC-t kötsz rá nincs az a TV ami jobb képet ad. Mondjuk ha belegondolsz egy PC jobban válogatott alkatrészekből van összeállítva mint egy asztali lejátszó. /Persze lényegesen drágább, nagyobb az alapzaja és a kezelése nehézkesebb./
Az RGB komponent bemenet nem azonos a PC monitor kimenetével. Az RGB bemenet hasonló mint a kompozit, csk szét van választva a három szín. Viszont felbontásban és frekvenciában sokkal gyengébb.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
"Nos van RGB és van komponent kimenet is. A komponent kimenet jobb minőségű, de elég ritka az olyan TV amelyiken van ilyen bemenet."
Mi a franckarika az a komponent kimenet, ami jobb az RGB-nel?
"Ez 50 HZ interlaced képet jelent és max 576 képsoros felbontást. És az egész amúgy is kicsit életlen. Ebből a lejobb TV sem konvertál vissza egy éles képet.Mígha a PC Video kimenetét ráköti az ember egy projektorra 75 Hz 600 soros teljesen éles képet fog kapni"
Egyreszt a szines TV kepcsovek eleg nagy pixelekbol allnak, ezert 576 soros felbontast boven eleg. Masreszt a kepkockak szamat a forras (DVD) hatarozza meg, ami mondjuk 25f/s. A a kep villodzasa tenyleg csokken nagyobb kepfrissitesi frekvencia eseten, de erre meg ott van a 100Hz-es TV.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
:-) Nem is igaz. Nekem a DVD-n, az erősítőn, a videón, a Discman-en és a régi TV-men kívül nincs semmi ami Sony lenne. :-))
Szerintem sem a csúcs és nagyon drága is, de a DVD-m már másfél éves hiba nélkül, a régi TV-m pedig vagy 8 éves és tökéletes. A videóm 8 éves és csak az ékszíj tágult ki. Az lehet, hogy az erősítő nem szól olyan jól, de nekem megfelel.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Nos van RGB és van komponent kimenet is. A komponent kimenet jobb minőségű, de elég ritka az olyan TV amelyiken van ilyen bemenet. Projektorokon inkább.
A Sony asztali DVD lejátszók híresek a minőségükről és a megbízhatóságukról. Itt most erről volt szó. A többiben lehet, hogy igazad van.
Ezt a PC kimenetet hogyan is érted pontosan? Hova kéne azt nekem kötnöm ha egyszer nincs ilyen bemenete a TV-nek? Szóval ha a TV adott, márpedig egy 500E Ft-os amúgy kitűnő képminőségű Loewe TV-nek is csak max RGB bemenete van akkor innetől kezdve a képminőség csak a DVD lejátszón múlik. Kössél rá egy Pioneer 646-ost vagy egy Sony 7700-est majd nézd meg egy olcsóbb noname lejátszóval. Ha szerinted nincs különbség akkor neked is jó lesz a Sony Hi-Fi.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
A Hi-Fi magazinban jó pár éve olvastam egy cikket amiben hosszasanb fejtegették, hogy a HIFI rendszerek pont nem a leggyengébb láncszem elvet követik, így az elemek minőségének javításával javul a végeredmény.
A TV képről pár szót. Az aztali DVD lejhátszóknak tudtommal legjobb esetben RGB komponens kimenete van. Ez 50 HZ interlaced képet jelent és max 576 képsoros felbontást. És az egész amúgy is kicsit életlen. Ebből a lejobb TV sem konvertál vissza egy éles képet. Mígha a PC Video kimenetét ráköti az ember egy projektorra 75 Hz 600 soros teljesen éles képet fog kapni. Így nem a projektoron múlik elsősorban a végeredmény minősége, hanem hogy PC vagy asztali a lejátszó.
A SONY termékekről nekem pedig az a véleményem, hogy mindenkinek ajánlom, aki nem akar érteni a HIFI vagy a házimozi rendszeréhez. Elég jó minőségű lesz a végeredmény. De szinte biztos, hogy azonos árért összeválogatva az egyes komponenseket sokkal jobb minőségű rendszer is építhető.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Ugyanaz a helyzet. A CD meghajtok _analog_ kimeneteit hallgattad! Ezeknel raadasul vegkepp nem szempont a hangminoseg.
Probalj meg egy audio CD-t grabbelni a merevlemezre es halgasd meg a kapott .wav allomanyokat. Ilyenkor a hangkartya D/A konvertere fog szolni es varhatoan sokkal szebben, mint barmelyik CD-ROM-od.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Elég paraszt példa, de le kell, hogy írjam. A számítógépemen szoktam zenét (AudioCD) hallgatni. Ami szolgáltatja, az egy Hitachi-GD7000 DVD-rom, SB-128 hangkártya, Studioline fülhallgató. Tökéletesen meg voltam elégedve a minőségével!
Nemrégiben vettem egy Freecom CDRW-t. Próbaképpen meghallgattam vele egy CD-t. És akkor padlót fogtam! Nem vagyok vájtfülü, de hihetetlen mennyivel jobb hangzása volt a CD-írónak!!!! Sokkal teltebbek voltak a hangok!!! (Mielőtt bárki nekem esik, ugyanazok a hangerő, hangszín stb beállításokat használtam)Én is sokáig azt hittem, hogy nem számít túlzottan a lejátszó, hanem az erősítő (meg a hangfalak) a lényeg. De ez az élmény számomra cáfolat.
Ok, tudom itt csak egy DVD-ROM és CD-RW lett összehasonlítva, de akkor is...
Zsiba
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Esetedben a CD jatszo analog kimenetet "hallgatod". A lejatszo hangjat (nem akarok vitat inditani, ezert csak) 99%-ban a D/A konverter hatarozza meg. Nana, hogy van kulonbseg.
Az un. gagyi DVD-nel viszont a lemezrol leolvasott bitfolyam kulonosebb feldolgozas nelkul tavozik a digitalis kimeneten. Ugyan lehetne beszelni az optikai kabel hatasarol a HIFI minosegu bitekre, de ez nalam mar az X-aktak tudomanya. Ezert maradjunk annyiban hogy ilyen konfiguracio eseten a hangkepert az erosito a felelos, azonos hangsugarzok es szoba eseten.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Peterk!
Menj el valami komoly boltba ahol kapcsolótáblán váltogatják a cuccokat (Media Markt a West-End-ben) és hallgass meg néhány azonos árkategóriájú de más-más márkájú CD lejátszót ugyanazon az erősítőn és hangfalon. Mondjuk egy NAD-ot és egy HK-t és meg fogsz döbbenni a két lejátszó hangzásbeli különbségén. A lejátszó is ad egyfajta karaktert a zenéhez ami a puszta digitális jelek mellé plusszt jelent.Mondhatni lelke lesz a zenének, s Te azt fizeted meg ami kell a Te ízlésedhez.És ez ugyanúgy igaz a DVD-re is.Főleg ha két eltérő árfekvésű és paraméterű cucc-ról van szó.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Abszolut igazad van. En arra gondolok, amikor mar meggyozni probalja az egyik a masikat. Feljebb olvastam, hogy akinek nincs penze az menjen el dolgozni es vegyen jobbat, meg ilyenek. Ez mar tulmutat a forum keretein...
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
BoY: persze, hogy nem mindegy. Két féle reakció létezik egy fórumon. Az egyik mikor valaki kérdez a másik mikor valaki válaszol. Aki válaszol annak teljesen mindegy minden hiszen nem ő érdeklődik csak az idejét és "szaktudását" feláldozva segít valakinek.
Nekem már 3-4 éve van DVD-m. Nagyjából sok mindent láttam és sok mindent tapasztaltam. Ezeket osztom meg. Pisti aki ideír a fórumra próbálja összeszedni a véleményeket valamiről amiről mondjuk fogalma sincsen. Azt hallja a boltokban, hogy a DTS-nek jobb a képe ezért inkább vegyen olyan DVD lejátszót meg, hogy ez az SM alkalmi vétel mert van olyan jó, mint egy 200 ezres Sony. Ha szegény e szerint vásárol akkor bukta.
Nem teszek mást, mint próbálom felhívni a figyelmet azokra a dolgokra amikre mindenki rájön egy idő után. Csak nem mindegy, hogy a saját kárán vagy a másén. De ha ez valakit zavar akkor dugjuk homokba a fejünket és mindeni becsülje meg a másét (itt egyébként nem erről van szó) és nézze otthon amilye van.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Igazabol mindenkinek igaza van
Csak a ket szembenallo tabornak ket kulon topicban kene irogatni a hasonszoruekkel, es nem ebben gyozkodni egymast.
Fogadjuk el egymas velemenyet. Van akinek az kell van akinek ez. Mindenki maga donti el hogy mit vesz - nem vesz, ne szoljunk ebbe bele. Szerintem.
BoY
ui: most oszinten Simon, neked nem tokmindegy hogy ki milyen lejaccot vasarol maganak otthonra?
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Nincsenek tökéletes elméletek. Az enyém is inkább csak útmutató. Persze, lehet, hogy beszarik 2 hónap alatt egy 300E Ft-os SACD játszó. Mint ahogy az is kiderült, hogy a Pioneer DVD-Rom sux. De ezekkel a kivételekkel indokolva gagyi olcsó cuccokat venni a legnagyobb tévedés.