Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Oppo OPDV971H DVD lejátszó
Sziasztok! Hol lehet most kapni ezt a lejátszót ahol esetleg meg is lehetne nézni élőben? (nem csomagküldésre gondolok)
Projektor: Panasonic PT-AE900E TV: Panasonic TX-50EX780E
Pénteken megyek Sacáékhoz az Oppo-ért...
Valamelyik gyakorlott Oppo tulajt megkérem, h nézze meg, felmegy-e újabb gyári FW verzióra régebbi... (0220-ra 1111 vagy 0220-ra 1022 vagy 1111-re 1022)
Úgy tudom, az OppoDigital tett bele olyan védelmet, h régebbi gyári FW-t NEM lehet feltenni újabbra...
A teszt veszélytelen, de nekem sokat segít a moddolásnál...bár még csak az elején vagyok...
Ez azért fontos, mert ha valaki itt feltette a 0220-ast, (az orosz modder guru szerint nem olyan nagy durranás, hacsak a DVI-on az Oppo nem támogatta eddig az LCD-det vagy plazmádat)
akkor arra nem biztos, h fel fog menni a 0220-as moddolt...
Bár azon is gondolkozom, h az orosz modder, Andy007- 1022-es FW moddját csinálom meg (magyarítva, javított felirat-kezeléssel), akkor hiányozna a 1111-es plusz fényerő beállítás.
Mindenkit arra kérek (mivel eddig ez bizonyos, h újabbra nem megy fel a régi), h akinek még nincsen fenn a 0220 (0228), az ne tegye fel, mert lehet, h nem fog rá felmenni a 0220 általam készített modd...
Persze csak akkor, ha szeretnétek feltenni kb. hónap vége felé az általam készített magyar menüs, javított MPEG4-felirat kezeléses Modd-ot...
Üdv Mindenkinek: Sam (alias Eman)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
A Nero Digital lejátszásra azt írták, h jogi okai vannak, nem hardveres (tudtam, h a hardver képes rá, csak kíváncsi voltam, h reagálnak rá)Azt írták, h gondolkodnak rajta... de jogilag le kell fixálni a dolgokat...
Remélem megteszik... és lesz ez is idővel...
Sam
Most lehet, hogy hülyét kérdezek, de mi az a Nero Digital?
Off: Sam, a fotókat megkaptad?
Off:
Köszi Vaker, megkaptam.
Te megkaptad a válaszlevelem?
Itt találsz néhány Nero Digital (.mp4) trailert (demo rövidfilmet)
http://trailer.nerodigital.com/eng/index.html
Sam
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
...
Sam
A Nero íróprogram saját mpeg4 alapú tömörítő algoritmusa.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
A Nero Digital lejátszásra azt írták, h jogi okai vannak, nem hardveres (tudtam, h a hardver képes rá, csak kíváncsi voltam, h reagálnak rá)Azt írták, h gondolkodnak rajta... de jogilag le kell fixálni a dolgokat...
Sam
Off: Sam, a fotókat megkaptad?
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Néhány jó hír:
- készül a szoftverező kábel a firmware buherához
- remélhetőleg jövő hét végén megyek Szigetszentmiklósra megvenni az Oppo-t
Az új gyári firmware-rel kapcsolatos infó: (ezt nem kommentálták)
- Van ALAPszintű MP3 ID v1 Tag kiírás támogatás (később továbbfejlesztik)
A Nero Digital lejátszásra azt írták, h jogi okai vannak, nem hardveres (tudtam, h a hardver képes rá, csak kíváncsi voltam, h reagálnak rá)
Azt írták, h gondolkodnak rajta... de jogilag le kell fixálni a dolgokat...
Sam
Most azon dilemmázok, h a 1022-es orosz noddolt vagy a 0220-as gyári firm.-nek álljak neki.
A 1022-ben orosz modd-ban van néhány értelmes újítás (pl.: nero digital), de hiányzott a 1111-es firmware-ben lévő fényerő beállítás...
A 0220-as új gyáriban elég sok bugot kijavítottak, úgyhogy arra hajlok inkább...
Szoftverező kábel beszerzése folyamatban...
Üdv:
Sam
Új hivatalos firmware
Leírás
Röviden:
1. Improvement to DVI output timing
2. Improvement to audio/video synchronization.
3. Longer audio delay options.
4. Picture settings for PAL mode.
5. Longer file name display in file browsing mode.
6. Proper “Skip Prev” function for CD playback.
7. Support for DivX Video-On-Demand activation.
Ez se megerősíteni, se megcáfolni nem tudom...
Helyzet a következő:
- Van egy "bátor", hozzáértő magyar emberke CA 89-el...
- csináltat hozzá egy fw-ező kábelt...
- felrakjuk hozzá az egyik gyári Oppo fw-t. (SACD-támogatás nuku)
- teszt egy darabig, ha megy, akkor talán...
Azért gáz a dolog, mert ha fel is megy lehet, h az előlapi gombok, illetve a táv egyáltalán nem fog működni. (más kódkiosztás FW-ben Oppo vs CA)
Én is épp azt nyomoztatom, h a gyári FW, illetve a "ruszki-csávó" féle modd mennyire moddolható tovább, minél egyszerűbben, minél több és jobb funkcióval, javítással, magyarítással stb. Pedig Oppo-ra teszek olyan FW-t, aminek elvileg mennie kell, de lehet, h előjönnek rejtett dolgok, Bug-ok, mert ez a moddban benne lehet, sőt gyári fw is lehet bugos...
A "meglepetések" elkerüléséhez meg kábel kell...
Kösz Sam!
Akkor várom a híreket! Viszont ha még ettől a bátor CA89 tulajdonos embertől annyit megtudnál, hogy:
1. Mi a véleménye elapból a ksézülékről (főleg dvi kimeneten, dvd-t nézve, nem érdekes a divx)?
2. Tényleg Faroudja ven-e benne, mint a dv79-ben?
Nagyon megköszönném a válaszokat!
Bébé
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20
Kedves Sam, San2000!
Az m4p fórumon vki említette, hogy az oppo firmware-t állítólag rá lehet tölteni a Cambridge dvd89-re. Ott San2000 fórumtársunkra hivatkoztak!
Tudtok vmi bővebb infót? Gondolkodom a cambridge vásárláson, viszont a CA supportja nem kifejezetten vásárlóbarát!
Köszi, Bébé
Sztem a az Oppo is van olyan jó (BBK - mivel hogy ennek a klónja az Oppo - is nagy név csak legfejjeb nálunk nem annyira ismert)
A Cambridge Audio ezért a pénzért ugyanolyan minőségű összeszerelésben, mint az Oppo.
Én az Oppo-ra szavazok.
Azért érdekelne inkább a CA mert ahhoz vsz Áfa nélkül hozzá tudok jutni. És az is kb egy tizes. Aztán meg apósomnak lesz, és a vékonyka tálca meg a távrecsegő kicsit elbátortalanit. Toshiba MT200-hoz kellene vmi dvi lejátszót vennem. Szóval akkor rá lehet tölteni az Oppo firmwaret?
Kösz Bébé
Ez se megerősíteni, se megcáfolni nem tudom...
Helyzet a következő:
- Van egy "bátor", hozzáértő magyar emberke CA 89-el...
- csináltat hozzá egy fw-ező kábelt...
- felrakjuk hozzá az egyik gyári Oppo fw-t. (SACD-támogatás nuku)
- teszt egy darabig, ha megy, akkor talán...
Azért gáz a dolog, mert ha fel is megy lehet, h az előlapi gombok, illetve a táv egyáltalán nem fog működni. (más kódkiosztás FW-ben Oppo vs CA)
Én is épp azt nyomoztatom, h a gyári FW, illetve a "ruszki-csávó" féle modd mennyire moddolható tovább, minél egyszerűbben, minél több és jobb funkcióval, javítással, magyarítással stb. Pedig Oppo-ra teszek olyan FW-t, aminek elvileg mennie kell, de lehet, h előjönnek rejtett dolgok, Bug-ok, mert ez a moddban benne lehet, sőt gyári fw is lehet bugos...
A "meglepetések" elkerüléséhez meg kábel kell...
Kedves Sam, San2000!
Az m4p fórumon vki említette, hogy az oppo firmware-t állítólag rá lehet tölteni a Cambridge dvd89-re. Ott San2000 fórumtársunkra hivatkoztak!
Tudtok vmi bővebb infót? Gondolkodom a cambridge vásárláson, viszont a CA supportja nem kifejezetten vásárlóbarát!
Köszi, Bébé
Sztem a az Oppo is van olyan jó (BBK - mivel hogy ennek a klónja az Oppo - is nagy név csak legfejjeb nálunk nem annyira ismert)
A Cambridge Audio ezért a pénzért ugyanolyan minőségű összeszerelésben, mint az Oppo.
Én az Oppo-ra szavazok.
Azért érdekelne inkább a CA mert ahhoz vsz Áfa nélkül hozzá tudok jutni. És az is kb egy tizes. Aztán meg apósomnak lesz, és a vékonyka tálca meg a távrecsegő kicsit elbátortalanit. Toshiba MT200-hoz kellene vmi dvi lejátszót vennem. Szóval akkor rá lehet tölteni az Oppo firmwaret?
Kösz Bébé
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20
Kedves Sam, San2000!
Köszi, Bébé
Én az Oppo-ra szavazok.
Kedves Sam, San2000!
Köszi, Bébé
- Davenport74
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Köszönöm a segítséget Vaker!
Várjuk nagy szeretettel az új firmwaret.
A buherált firmware kb. március végére várható... (ha Sacától kaptad az infót, akkor rám gondolt...meg az m4p.hu-n a lelkes csapatra, akiket most "toborzok")Szándékosan nem akarom ide leírni, mit fog tudni az új magyarított firmware, mivel nem akarom, h bárki is azért szidjon engem/minket, mert ez vagy az nem került bele a moddolt firmware-be... (tehát, hogy NE legyen "mézesmadzag-effektus")
Bizakodjatok, reményeim szerint egész jó (apró, ám jelentős) dolgokat ki fog hozni a "vasból".
Sam (alias Eman - az m4p.hu egyik moderátora)
Igen, rátok gondoltam, saca és Te is említettétek itt a fóromun korábban, hogy valami készül.
Én csak drukkolni tudok, de azt nagyon lelkesen
előre is köszönet érte
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Két gondom van ezzel a lejátszóval egyenlőre. Az egyik az, hogy nem tudom megnézni az adott film nézése közben, mennyi idő van még hátra a film végéig. A másik, hogy nem azonosítja a magyar feliratot működés közben. Mindig meg kell várnom váltásnál, milyen felirat is jelenik meg a képernyőn. Eddig ennyi. Ha esetleg ezeket valahogy ki lehetne küszöbőlni, akkor várom a segítséget. Előre is köszi!
Az elsőre az OSD gomb (többszöri) megnyomása a megoldás.
A másodikon pedig már dolgoznak a fiúk, ha minden igaz. Reméljük néhány hét múlva már egy jó kis magyarított fw-el leszünk gazdagabbak.
A buherált firmware kb. március végére várható... (ha Sacától kaptad az infót, akkor rám gondolt...meg az m4p.hu-n a lelkes csapatra, akiket most "toborzok")
Szándékosan nem akarom ide leírni, mit fog tudni az új magyarított firmware, mivel nem akarom, h bárki is azért szidjon engem/minket, mert ez vagy az nem került bele a moddolt firmware-be... (tehát, hogy NE legyen "mézesmadzag-effektus")
Bizakodjatok, reményeim szerint egész jó (apró, ám jelentős) dolgokat ki fog hozni a "vasból".
Sam (alias Eman - az m4p.hu egyik moderátora)
Két gondom van ezzel a lejátszóval egyenlőre. Az egyik az, hogy nem tudom megnézni az adott film nézése közben, mennyi idő van még hátra a film végéig. A másik, hogy nem azonosítja a magyar feliratot működés közben. Mindig meg kell várnom váltásnál, milyen felirat is jelenik meg a képernyőn. Eddig ennyi. Ha esetleg ezeket valahogy ki lehetne küszöbőlni, akkor várom a segítséget. Előre is köszi!
Az elsőre az OSD gomb (többszöri) megnyomása a megoldás.
A másodikon pedig már dolgoznak a fiúk, ha minden igaz. Reméljük néhány hét múlva már egy jó kis magyarított fw-el leszünk gazdagabbak.
- Davenport74
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
,2006 Feb 23 , 08:30] Van-e értelme Audit venni, ha úgyis téligumit rakok rá? Egy olcsó Suzuki téligumival negyedannyitól indul, és az is szinte mindent tud (pl ugyanúgy gurul).
Van benne valami. Az Audinak nagyobb a presztízse, de nem visz el 4x jobban, mint egy Swift. Ennek analógiájára akkor mondhatjuk, hogy a 100e-es player sem fog 4x jobb képet adni, mint a 25e-es. Legfeljebb lejátsza a DVD-A-t (több lélgzsák?)
azért van különbség, hogy egy audival utazol tartósan 130-al 1000km-re, vagy egy suzukival.....mindegyik elvisz a célhoz, csak hát..(jobban szeretek jóbarátom s60 volvojában utazni , mint a másik barátom matizában.Pedig mindegyik elvisz - vitt - a célhoz.....és nem a presztizs miatt
de ezt lehetne folytatni, minek nagyobb lakás, mikor 20 négyzetméteren is el lehet lakni, vagy minek egy márkás sportcipő, mikor a kinaiban olcsóbban kapsz ...)
tulajdonképpen akkor miért is nem vesz mindenki tesco gazdaságos lejáccót 8000.- ért, ha nincs különbség gép és gép között??
ahogy az többször elhangzott és leírodott : nem mindegy, hogy az az alkatrész 2 vagy 5 dolláros a gépben .
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Van benne valami. Az Audinak nagyobb a presztízse, de nem visz el 4x jobban, mint egy Swift. Ennek analógiájára akkor mondhatjuk, hogy a 100e-es player sem fog 4x jobb képet adni, mint a 25e-es. Legfeljebb lejátsza a DVD-A-t (több lélgzsák?)
Ez mind igaz, de nem kell a HDMI-re fogni a dolgot. Attól, hogy HDMI-n hozod le a jelet megvan a különbség az olcsóbb és a drágább lejátszók között, hogy ez neked mennyit ér meg az már egy másik kérdés.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
' date='2006 Feb 23 , 08:30'] Van-e értelme Audit venni, ha úgyis téligumit rakok rá? Egy olcsó Suzuki téligumival negyedannyitól indul, és az is szinte mindent tud (pl ugyanúgy gurul).
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Nekem még olyan dilemmám is van, hogy van-e értelme egy közel 60e-es lejátszót megvenni, ha úgyis HDMi-n és optikain kötöm össze a rendszerrel? Egy olcsó HDMi-s vagy DVI-s player 23-tól indul (Toshiba SD-350, Thomson DTH-252E) és 28-nál zárul be (Samsung HD-850). Ezek is szinte mindent tudnak.
Van-e értelme Audit venni, ha úgyis téligumit rakok rá? Egy olcsó Suzuki téligumival negyedannyitól indul, és az is szinte mindent tud (pl ugyanúgy gurul).
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Nekem még olyan dilemmám is van, hogy van-e értelme egy közel 60e-es lejátszót megvenni, ha úgyis HDMi-n és optikain kötöm össze a rendszerrel?
Elég sokszor elég sokan leírták már, hogy az a tény hogy HDMi-n kötöd össze a lejátszót a projival egyáltalán nem garancia a jó minőségre. Ha a lejátszóban szar a videófeldolgozó áramkör (amire van némi esély a 25 ezres kategóriában) akkor csak annyi van, hogy a szarabban feldolgozott jelet digitális küldi a projektornak. Az a lényeg, hogy el kell dönteni, hogy a DVD játékosban vagy a projektorban van jobb videofeldolgozás. A HP7122-ben pl.gyengébb a processor ezért érdemesebb jobb playert alá tenni, mig mondjuk egy SP4805-nél a gyengébb lejátszó is elég lehet. Vagyis igenis komoly különbségek lehetnek 2 HDMI kimenetes lejátszó minősége között.
/tau ba
igen, erre nem gondolnak sokan, hogy vajon miért (lehet) is jobb egy drágább lejátszó(de legyen az bármilyen műszaki termék.)
Természetesen van egy határ, ahol ez a különbség már nem számottevő, de szvsz az alsó(belépő) közép ( és kicsivel feljebbi) kategóriáb igenis vannak különbségek.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Nekem még olyan dilemmám is van, hogy van-e értelme egy közel 60e-es lejátszót megvenni, ha úgyis HDMi-n és optikain kötöm össze a rendszerrel?
Elég sokszor elég sokan leírták már, hogy az a tény hogy HDMi-n kötöd össze a lejátszót a projival egyáltalán nem garancia a jó minőségre. Ha a lejátszóban szar a videófeldolgozó áramkör (amire van némi esély a 25 ezres kategóriában) akkor csak annyi van, hogy a szarabban feldolgozott jelet digitális küldi a projektornak. Az a lényeg, hogy el kell dönteni, hogy a DVD játékosban vagy a projektorban van jobb videofeldolgozás. A HP7122-ben pl.gyengébb a processor ezért érdemesebb jobb playert alá tenni, mig mondjuk egy SP4805-nél a gyengébb lejátszó is elég lehet. Vagyis igenis komoly különbségek lehetnek 2 HDMI kimenetes lejátszó minősége között.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Nekem még olyan dilemmám is van, hogy van-e értelme egy közel 60e-es lejátszót megvenni, ha úgyis HDMi-n és optikain kötöm össze a rendszerrel? Egy olcsó HDMi-s vagy DVI-s player 23-tól indul (Toshiba SD-350, Thomson DTH-252E) és 28-nál zárul be (Samsung HD-850). Ezek is szinte mindent tudnak.
(Juuujj, az Auchan-ban árult Hisense 42"-os plazma 299e-ért baromi jó vétel, az elképzelhető összes csatival és Faroudja DCDi-vel!)
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB