Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pioneer DVR-433/530/630
- SandBlaster
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Pioneer DVR-433/530/630
Mikor En vettem a DVD irot, akkor nem tartottam fontosnak, hogy 80 vagy 160 GB. Mondtam magamban, ugyis mindent egybol kiirok majd. Aztan meg rakerult a vinyora sok-sok oranyi csaladi felvetel. Meg nem volt idom szerkesztgetni, igy ki sem irtam. Mindenkeppen ki akarom irni, mert egy HDD hiba eseten elveszne minden anyagom. Viszont utana sem fogom letorolni, mert micsoda kenyelem, hogy mindent egybol elindithatok. Nem kell lemezt cserelgetni. Ugyhogy legkozelebbi vasarlasnal a nagy HDD-t is szem elott tartom majd.
- A DV kamerarol meg csak probaltam egyszer a felvetelt. Emlekeim szerint minden ujonnan kezdett felvetelhez atveszi az index jelet. Amit a DVD olvasoknak tudnia kell kezelni. (Azert probald ki Te is)
- Viszont sajnos En is hianyolom, hogy a datum es ido nem tarolodik el a felvett DVD-n. Pont ez a jo a DV-ben, hogy mindig rogziti ezeket es nem kerul ra a kepre, csak ha epp bekapcsolom a kijelzeset. De tudtommal ez a DV szalagrol mar nem kerul at a DVD-re masolaskor. Ezt ugy oldom majd meg, hogy a lemezboritora kinyomtatom a jelenetek indulasahoz tartozo datumot. Ez kazettankent nem olyan tul sok. Bar idovel jar a kijegyzetelese.
VETÍTŐ: InFocus ScreenPlay 4805 & LUCS, DVD: Pioneer DVR-530H & Pioneer DV-545 & Samsung DVD-P142, A/V ERŐSÍTŐ: Yamaha RXV-620, VIDEO: Panasonic NV-FJ612
HANGFAL: Quadral QLX-205, QLX-135, QLX-Base, SUB: Yamaha YST-SW320, HANGFALKÁBEL: Dietz 4mm, PHONO: Sony PS-LX56
FOTO: Nikon D70 & Coolpix 3100, PC: C64, TULAJ: Jómunkásember
- kiskertész

Pioneer DVR-433/530/630
Szervusztok!
Vany egy Sony Digital8-as kamerám. A gépkönyve szerint, ha DV-n küldöm át az anyagot másik készülékre, akkor a kijelzőn lévő adatok nem lesznek láthatók a képen (normál A/V-nél viszont ez nem gond mivel választható, hogy rajta legyen-e vagy sem). Ez alapvetően nem baj (nekem ez az adat nem kell, hogy a kéepn megjelenjen, sőt...), de azért a dátum ill. idő adatokra szükségem lenne, hogy legalább a szerkesztésnél, címadásnál tudjak rá hivatkozni (egyes részek elnevezése, rendszerezés). És persze nem lenne túl szerencsés, ha a kazettás anyagot az átjátszást követően meg csak azért kellene végignézni, hogy az egyes jelenetek dátum/idő értékeit lejegyzetelgessem, hogy aztán a session címkenél me kelljen adni.
Kérdéseim:
1.: Ez csak ezen kamera jellegzetessége lehet, vagy minden (miniDV-t is beleértve) esetben így van és más módon kell a dátum/idő infót előcsalogatni?
2.: Tudtommal magában az átjátszott digitális anyagban ez az infó elérhető, a kérdésem az, hogy az asztali HDD-s felvevők (Pion 433, v 530) ezt kezelni is tudja?
Üdv': kiskertész
- kiskertész

Pioneer DVR-433/530/630
Szervusztok!
Pio433 (amig még lehet) vagy 530? Csak a vinyó méret miatt kérdem, egyébként már mindennek utána néztem (azt nem mondom, hogy mindent tudok ).
Tehát mennyire fog hiányozni a +80GB-nyi hely ha "csak" a 433-at választom? Alapvetően vidómagnó lecserélése a cél (tv-ről ne mőrizgetek meg semmit sokáig a háttértáron), esetleg egy két gyári DVD-t húznék átt barátoktól, ismerősöktől ISO-ban, amíg meg nem nézem (ne csücsüljenek már ott nálam a lemezek akár hetekig), meg a legfőbb: családi felvételek (Digital8) tárolás (ideiglenesen) - szerkesztés és kiírás DVD-re (amint lehet)
Előre is köszönöm a segítséget: kiskertész
Pioneer DVR-433/530/630
Most jön az, hogy megszabadulsz a Pana S75-től, és veszel egy használt Pio 575-t, íróból meg egy 433-t.
/tau ba
Asszem ezeket a beruházásokat kissé elhalasztom...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Pioneer DVR-433/530/630
/tau ba
Jé, most látom csak tau_ba aláírásában, hogy olyan DVD játékosai vannak, amiket én is vettem korábban (Sony 400, Pana S75).
Milyen felvevőt is kell vennem akkor?
Most jön az, hogy megszabadulsz a Pana S75-től, és veszel egy használt Pio 575-t, íróból meg egy 433-t.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Pioneer DVR-433/530/630
/tau ba
Jé, most látom csak tau_ba aláírásában, hogy olyan DVD játékosai vannak, amiket én is vettem korábban (Sony 400, Pana S75).
Milyen felvevőt is kell vennem akkor?
Pioneer DVR-433/530/630
Természetesen nem csere lesz, tavaly augusztusban vettem a DV-585-öt és nagyon meg vagyok vele elégedve! A videó helyett lesz egy DVR-433 (vagy 440, esetleg 530). Nem könnyű dönteni...
Egy apró észrevétel a 433 vs. 530 témakörben. Az 530 nem csak a nagyobb HD-vel tud többet, de picit komolyabb távirányitója is van. 1 gombnyomással elérhetőek olyan funkciók, amikhez a 433 távján a SHIFT+gombnyomás kombináció kell (pl. hang és felirat váltás, idő léptetés stb.) Az idő léptetés (1-2-5-10 perc) pl. nagyon hasznos reklámok gyors átléptetésére, de kényelmetlen ha a shiftet is állandóan nyomni kell. Én nem gondoltam erre a vásárláskor, de szerencsére az erősitőm távját be tudtam programozni erre is.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Pioneer DVR-433/530/630
Ezt csak azért írom, mert csak emiatt még nem kellene készüléket cserélni.De mivel mindenképpen akarsz egy felvevőt venni, ezért nem kell a kábel, mert szerintem a felvevők ki tudják adni az RGB-t és az S-videot is a scartra.
Remélem...
Természetesen nem csere lesz, tavaly augusztusban vettem a DV-585-öt és nagyon meg vagyok vele elégedve! A videó helyett lesz egy DVR-433 (vagy 440, esetleg 530). Nem könnyű dönteni...
Pioneer DVR-433/530/630
Ez természetesen igaz de akkor a hangnak is kell egy külön kábel stb. Mindenképpen több kábel, átalakító, csatlakozó...Remélhetőleg nem lesz rá szükség.
Igen, akkor már olyan kábel kell, ami hangot + S-videot alakít át scartra.
Ezt csak azért írom, mert csak emiatt még nem kellene készüléket cserélni.
De mivel mindenképpen akarsz egy felvevőt venni, ezért nem kell a kábel, mert szerintem a felvevők ki tudják adni az RGB-t és az S-videot is a scartra.
Pioneer DVR-433/530/630
A jelenlegi lejátszón vagy a kinézett Piokon nincs külön S-video csatlakozó? Mert akkor egy S-video -> Scart átalakítóval meg tudod oldani a problémádat.
Ez természetesen igaz de akkor a hangnak is kell egy külön kábel stb. Mindenképpen több kábel, átalakító, csatlakozó...
Remélhetőleg nem lesz rá szükség.
Pioneer DVR-433/530/630
Volt egy régebbi Pioneer lejátszóm (DV-454), azon be lehetett állítani hogy a SCART-on S-Video jel menjen ki, de pld. a jelenlegi lejátszómon nem lehet, ezért vagyok kíváncsi erre.
A jelenlegi lejátszón vagy a kinézett Piokon nincs külön S-video csatlakozó? Mert akkor egy S-video -> Scart átalakítóval meg tudod oldani a problémádat.
Pioneer DVR-433/530/630
A 433-as biztos tudja, de ebből gondolva a többi is. Szintén menüből lehet állitani a SCART kimenet tipusát ( composit, RGB, s-video). Ha RGB-n van a SCART, akkor nem megy az RCA komponens.
Kösz! Ez jó hír! Remélem az újabbakból sem hagyták ki ezt a lehetőséget.
Pioneer DVR-433/530/630
Egy egyszerű (de nekem fontos) kérdés:Most állok vásárlás előtt, még nem dőlt el a pontos típus 433, 440 esélyesek de lehet hogy 530 vagy 540 lesz...
A kérdés pedig: SCART-on tudnak-e ezek a felvevők S-Video jelet kiadni a tv számára?
A 433-as biztos tudja, de ebből gondolva a többi is. Szintén menüből lehet állitani a SCART kimenet tipusát ( composit, RGB, s-video). Ha RGB-n van a SCART, akkor nem megy az RCA komponens.
/tau ba
Pioneer DVR-433/530/630
Egy egyszerű (de nekem fontos) kérdés:
Most állok vásárlás előtt, még nem dőlt el a pontos típus 433, 440 esélyesek de lehet hogy 530 vagy 540 lesz...
A kérdés pedig: SCART-on tudnak-e ezek a felvevők S-Video jelet kiadni a tv számára? A tévém csak egyik SCART-on fogad RGB-t, az meg már foglalt a DVD-játszónak. A másik SCART fogad S-Video-t, mindenképpen szeretném elkerülni a kompozit jel használatát.
Volt egy régebbi Pioneer lejátszóm (DV-454), azon be lehetett állítani hogy a SCART-on S-Video jel menjen ki, de pld. a jelenlegi lejátszómon nem lehet, ezért vagyok kíváncsi erre.
Pioneer DVR-433/530/630
Az új 440-esemen nem nagyon értem a Pause Live TV! működési elvét, van valaki aki keni-vágja?
Én ugyan csak könyvből tudok válaszolni, de szerintem ha az író ki van kapcsolva, és megnyomod ezt a gombot, akkor bekapcsol, a tévétől Scarton keresztül lekérdezni hogy melyik csatornán van, saját magát odakapcsolja, a tévét saját magára (AVx) kapcsolja, és elkezd felvenni, aztán kimerevíti neked a képet.
Ehhez az kell, hogy a Scart kábel minden érintkezője be legyen kötve és a tévé is ismerje a kommunikációs protokolt.
Na közben kiművelődtem, itt leírják, meg azt is hogy miért nem érdemes használni.
A tévét nem kapcsolja AV-re, viszont mindig azt veszi, ahova kapcsolod a TV-t Úgyhogy ahogy javasolják is, inkább elkezdem felvenni simán record-dal, majd el is tudom kezdeni nézni a felvételt.
TV: Thomson 32VK25EG DVD: Yamaha S-557 DVD író: Pioneer 440H-K AV erősítő: Denon AVR-1803
Front: Revolver Colt Center: Jamo E4 center Rear: Revolver Beretta
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Pioneer DVR-433/530/630
Az új 440-esemen nem nagyon értem a Pause Live TV! működési elvét, van valaki aki keni-vágja?
Én ugyan csak könyvből tudok válaszolni, de szerintem ha az író ki van kapcsolva, és megnyomod ezt a gombot, akkor bekapcsol, a tévétől Scarton keresztül lekérdezni hogy melyik csatornán van, saját magát odakapcsolja, a tévét saját magára (AVx) kapcsolja, és elkezd felvenni, aztán kimerevíti neked a képet.
Ehhez az kell, hogy a Scart kábel minden érintkezője be legyen kötve és a tévé is ismerje a kommunikációs protokolt.
Pioneer DVR-433/530/630
TV: Thomson 32VK25EG DVD: Yamaha S-557 DVD író: Pioneer 440H-K AV erősítő: Denon AVR-1803
Front: Revolver Colt Center: Jamo E4 center Rear: Revolver Beretta
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
Az 530at néztem ki magamnak, de ez a CD vs DVD beolvasás dolog nagyon zavar.
Miért nem tud DVD-ről beolvasni mp3-at vagy jpeg-et?!???
Jó ideje dvd-ra arhíválom képeim és zenéim és most kiderül, hogy nem lehet egyszerűen berkani és hallgatni/nézni, hanem előtte írhatom ki cd-re?
MIÉRT???
Mi ennek a technikai akadálya?
Nem lehet, hogy lesz olyan firmware frissítés vagy bármi amitől majd esetleg megeszi a dvd-re írt anyagokat is?
És rémik egy olyan hozzászólás, hogy eredeti dvd filmet hagyja felmásolni HDD-re, csak kiírni nem. (pl tékából kivett film,de nem maradt idő megnézni esete) Ez működik?
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Pioneer DVR-433/530/630
Amit irnak rendben van, lejatssza CD -rol is a divx -et...
Én ahhoz vagyok szokva, hogy ha nincs leírva, akkor azt nem tudja. Ezek szerint vannak kivételek.
-
Vendég
Pioneer DVR-433/530/630
DivX -et DVD+R/RW -rol be sem olvas, DVD-R/RW -rol beolvas, lejatszik
Kár, hogy ezt gondosan titkolják a kézikönyvben.
"DivX is a compressed digital video format created by the DivX®video codec from DivX, Inc. This recorder can play DivX video files burned on CD-R/RW/ROM discs."
Amit irnak rendben van, lejatssza CD -rol is a divx -et...
Szoval lejatszas.
CD -rol: divx, mp3 (feltoltheto), audiocd (feltoltheto)
DVD-R/RW -rol: divx, DVD video (elvileg feltoltheto, nem probaltam)
DVD+R/RW -rol: DVD video (elvileg feltoltheto, nem probaltam)
Jpegeket nem probaltam, RAM -om nincs...
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Pioneer DVR-433/530/630
DivX -et DVD+R/RW -rol be sem olvas, DVD-R/RW -rol beolvas, lejatszik
Kár, hogy ezt gondosan titkolják a kézikönyvben.
"DivX is a compressed digital video format created by the DivX®video codec from DivX, Inc. This recorder can play DivX video files burned on CD-R/RW/ROM discs."
-
Vendég
Pioneer DVR-433/530/630
Be lehet a Pio 440-nél másolni DivX/MP3/JPG-t a HDD-re?
nem.
De!
(olvassatok vissza 1-2 -vel, leirtam mit lehet, mit nem...)
Roviden mp3 -at CD -rol fel lehet tenni vinyora...
AudioCD -t fel lehet tenni (legrabbeli sztereo DD -be asszem, vagy DTS -be? 2 kozul valamelyikbe, de eddig csak realtime sikerult)
Jpeg -et nem is probaltam, de CD -rol szerintem eszi...
DivX -et DVD+R/RW -rol be sem olvas, DVD-R/RW -rol beolvas, lejatszik, de nem engedi feltenni vinyora, ellenben CD -rol lehet hogy felnyomja, meg nem probaltam ki...
DVD -t elvileg, ha nincs macrovision at tudja nyomni vinyora, de meg ezt sem probaltam...
-
Vendég
Pioneer DVR-433/530/630
nem.
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Pioneer DVR-433/530/630
Pioneer DVR-433/530/630
Koszi, Vertigo, megnyugtattal
Ami a DV bemenetet illeti, pont ezt latolgattam en is: a kameram D8-as Sony, es en is arra gondoltam, hogy mindent meg lehet - talan jobban/sokretubben es egyszerubben - csinalni PC-n, mint az asztalin. Talan ha analog lenne a kamera, akkor meggondolando lenne, hogy melyik eszkozre bizzuk a digitalizalast, de igy azt hiszem, a pozitivumok az 540-es fele fognak elbillenteni.