Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Oppo OPDV971H DVD lejátszó
Nem tudom mit szenvedtek ezzel a vacak lejátszóval, nem jó ez semmire.
Éppen ezért nagylelküen (mivel én ilyen jó ember vagyok..) szivesen segítek egy oppo tulajon és megveszem tőle a lejátszóját, hogy tudjon jobbat venni
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Hatalmas köszönet Sam-nek (alias Eman-nek) az új magyarított/javított firmware-ért!!!
Az elmúlt héten nem sok időm volt, így csak tegnap raktam fel. Rögtön meg is néztünk 2 SG részt
...
Ne felejtsétek el, h Andy007, az orosz modder csinálta az újítások nagy részét!!!
A köszönet nagyobbik fele őt illeti.
A magyar menü, OSD és az MPEG4-felirat buhera az én melóm.
Ebben pedig a New Age és Mabreaker féle Windows alapú MediaTek buherátor szoftik segítettek, tehát nekik is egy nagy kösz jár!!!
Lesz 0220 alapú Andy-Eman V2 modd is majd.
Ízelítő (még nem fix semmi, de lehet, h lesz)
- 0220 FW alap, DE NEM a gyári 0220-as A/V szink hibák és a RONTOTT DVD és MPEG4 minőség, hanem BBK 965 ARM lesz benne- Andy munkája!!!
- A 0220 magyarul írja majd ki kiválasztásnál a DVD hangsávokat és a DVD feliratokat is (audio és subtitle gomb nyomkodásakor)
(kb. 10 félét kezel angolon kívül , természetesen magyart is)
- jó mp3 kezelés: követi a fájlböngésző a lejátszott fájlt vagy oda lehet ugrani gombbal, mp3 id v1 tag kijelzés
- teljes magyar ékezet támogatás a fájlböngészőben és az MP3 ID tag-nál is
- a 0220-ban megy Pal TV beállításnál a 720p és a 1080i is rendesen
(Ezt a gyári tudja, csak a 1022-es Andy-Eman V1 nem tudja sajnos CSAK NTSC-n)
Sam (aka Eman)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Hatalmas köszönet Sam-nek (alias Eman-nek) az új magyarított/javított firmware-ért!!!
Az elmúlt héten nem sok időm volt, így csak tegnap raktam fel. Rögtön meg is néztünk 2 SG részt
Nagyon jól néz ki! Tényleg sokkal "gusztusosabb" az egész. Végre el tudom olvasni a hosszabb fájlneveket is végig. Számomra legfontosabb a feliratozás hibáinak a kijavítása volt. Ez is szuper lett! Olyan sok karakter fér ki, hogy most már az extrém hosszú feliratoknál sem marad le a vége Nem mellékesen helyesen jeleníti meg az összes magyar betűt és normálisan tördeli a sorokat.
Nem foglalja el a fél képernyőt a feliratozás, hála a kisebb betűknek és az alacsonyabb pozicíonálásnak.
Mindent egybevetve gratulálok Sam-nek és mégegyszer nagyon köszönöm a munkáját!
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Ha mondjuk én csak dvd-re használnám az oppo-t,akkor is kell ez a sok hókuszpókusz firmware frissítés???
Hát figyelj, ha végigolvastad volna kiderül, h a DVD-nézéshez is hasznos:
- Van magyar OSD és magyar menü.
(Ezt javítom most is, estére felkerül ide a VÉGLEGES verzió, hibák nélkül.)
- van pan&scan
- van utolsó hangerő megjegyzés
- van UOP
Mellékes dolgok, de sztem sokaknak bejön, ha a kinézet is szebb:
- Vannak normális, esztétikusabb ikonok (play, stop stb.)
- Van egy tisztességes háttérkép
- olvashatóbb és nagyobb az OSD+menü betűtípus
A többi tényleg azoknak való, akik másra is használják az Oppo-t.
Egyébként meg tökre tetszik, h dolgozom vele és jönnek, akik lefikázzák.
Nem muszáj használni.
A hókuszpókusz nem sok, csak figyelmesen kell elolvasni a txt fájlt és követni a leírtakat.
Lusta embereknek ott az angol menüs gyári.
Sam
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Ha mondjuk én csak dvd-re használnám az oppo-t,akkor is kell ez a sok hókuszpókusz firmware frissítés???
Természetesen, a gyári fw-el letörli az összes filmedet!
(És a magnókazettáidad is, és kizabálja a hűtőt :smile19: )
Még ma vagy holnap felteszem az Eman V1 javított verzióját.
Változtatások:
- néhány helyesírási hiba javítva, fordítás pontosítás (menü, OSD)
- Az Eman V1 hátterére "rakott" új fájlböngésző (kék "Yamada" by Laza design, 16:9 igazítás by Fducking, a 0220 alapú Andy-Eman V2-ben is ez lesz majd.)
- kisebb menü+OSD betűméret, ebből adódóan 42 karakter helyett 50 karakter a fájlböngészőben, 50 karakter után levágva a többit
- az előbbiből adódóan nem lesz fájlböngésző szemetelés effektus
Az ékezetek (összes magyar) helyes megjelenítésére a fájlböngészőben sajnos (még) nem sikerült megoldást találni.
Nem adok ki gagyit, ezért tartom szükségesnek a javításokat.
A 1022-Andy-Eman V1 ezzel véglegesnek tekinthető, ha az iménti problémát Sianis kolléga orvosolja, akkor az is bekerül majd a V1-be.
Sam (alias Eman)
-
Vendég
Az Andy007 féle (orosz) 1022 - Modd v10 újításai:
-------------------------------------------------
(mivel a magyar firmware ezen alapul, ezt mind tudja a magyar is)
- néhány ronda fájlikon lecserélve
- az UOP (unauthorized operation) "tiltott művelet" feloldása: A "title" gombbal rögtön a "cím menübe", a "menu" gombbal a "Gyökér menü"-be léphetünk VÉDETT DVD ESETÉN IS (ahol ezek a műveletek egyébként tiltottak)! (Nem kötelező végignézni a lemez elején lévő reklámokat, előzeteseket stb.)
- (4:3) Pan&Scan (arányos nagyítás mód) rendesen működik a az anamorphic widescreen-es (2,35:1 képarányú) videók többségénél is.
- teljes szélességű fájlböngésző (kb. 43 karakter/sor) Ismert bug: Sajnos a 43 karakternél hosszabb fájlneveknél "szemeteli" a fájlablak bal és jobb szélét a kilógó karakterekkel.
- Az Audio beállítások oldal átalakítva: A hangszín szabályzó itt ÚJ ALMENÜbe került. Ki/be kapcsolható a "Mélyhang kiemelés", "Szuper mély", "Magas kiemelés", tovább javítva ezzel a hangzás minőségét. (pl.: MP3, Audio CD)
- Az SPDIF beállítások ALMENÜ: beállítható a "kézi" (mindenre egyenként): "PCM", "RAW" és a "KI".
- MP3 lejátszásnál megfelelően működik a "<<" (egyet vissza) és az ">>" (egyet előre) gomb.
- A lejátszó megjegyzi az utoljára beállított hangerőt! (és NEM max.-on - 20!!! - indul
- NERO DIGITAL (.mp4) lejátszás támogatása (max.720x576 felbontásig, beágyazott felirattal)
Az EMAN féle további moddolás és magyarítás újításai:
-----------------------------------------------------
- Teljes magyar OSD és menüvezérlés (kivétel a JPG CD vagy DVD-nél Kodak -miniatűr- mód esetén: next, previous, menu, slide show ikonok angolul)
- Néhány beállítási menü ikonja lecserélve tetszetősebbre (Általános beáll., Audio beáll. ikonja) A borzalmasan ronda OSD ikonok (pl.: stop, play, zoom stb.) lecserélve. Köszönet érte a (magyar) ikontervezőnek: Laza (honlap - http://lazadezign.fw.hu)
- Az MPEG4-felirat betűtípusa: Arial betűtípus 31-es méret, vékony körvonalas, kicsit kisebb lett, de lejjebb került, többnyire a kép alá, (3 sorosnál általában mind alatta - a videó felbontásától függ, 4 sorosnál az első biztosan a kép alján) jól olvasható: max.71(!!!) karakter/sor (hogy a fura gyári sortörést kiküszöböljem), max. 4 sorban, DE sajnos csak kb. 125 karakter összesen feliratonként. A kalapos ő,ű kijavítva - teljes magyar (ékezetes) karakterkészlet támogatás az MPEG4 feliratoknál. Javasolt video-mód feliratos MPEg4-filmekhez: Video1
- Teljesen új, tetszetős háttérkép logokkal (többnyire csak a gyári logók, - nem mutatja a teljes tudást (MP3, WMA, HDCD, VCD, SVCD kimaradt) Ennél több logo elrontotta volna a háttér összhatását. A háttérkép 16:9-es felbontású megjelenítőre optimalizálva (tesztelve: Samsung LE27T51B LCD TV - 16:9) alapja - Dimitrij Savinoff: Morning Lake
- 3D arts- www.savinoff.com)
- A fájlböngésző betűtípusa lecserélve
- Részleges magyar ékezetes karaktertámogatás a fájlböngészőben (ö,ő,ü,ű nem vagy helytelenül jelenik meg, a többi hibátlan)
- lusta vagyok txt.ket bogaraszni..
- gondoltam csak er annyit, hogy beirjatok a topicba
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
- mostmar kivancsiva tettetek, mit tud pluszban az uj frimware?
Megtalálod a txt fájlban vagy a korábban említett linken. (3. hozzászólás - Eman)
Más téma.
Lesz 0220 alapú Andy-Eman V2 modd:
Még nem tudom mikor, de talán legkésőbb május végére.
(Ez attól függ Andy -orosz modder - és a svéd srác mikor tudja megcsinálni a dolgokat.)
Arra 2-3 nap alatt feldobom azokat a módosításokat, amiket a 1022-Andy-Eman V1-nél is megtettem.
Sam
- mostmar kivancsiva tettetek, mit tud pluszban az uj frimware?
T A M I . H U
Akkor most cakum-pakk mennyi forint ez a dvd játékos?
Most rendeltünk, mert elfogytak a régebbiek. Sajnos még nem csináltunk kalkulációt, de sanszos a 65-70EFt környéke. Nagyából a 1920-as denon környéke, csak sokkal "rugalmasabb" és nagyobb tudású lejátszó. Na és hála Sam-nek, már magyar fw-el is! Probálkoztunk a nagy áruházaknál is, hiszen ha nagy mennyiséggel tudnánk behozni, sokkal olcsóbb lenne, de elhajtottak... mi a faszt akarok egy noname lejátszóval... azt mondták ha le tudunk faragni a végéből egy 0-át akkor jöhet....
Saca által említett 2 dologhoz szeretnék kapcsolódni:
- Elmehetnek akárhová az áruházak, akik nem akarták forgalmazni:
az egyik legjobb DVD képminőségű lejátszó, aminek erős közepes hangminősége van. A nagy Denon-ok (5910, 3910) sokkal drágábbak. Ha azt veszed mit kapsz a pénzedért, akkor az Oppo nem annyira húzós. A Denon-nak felső kategóriás a hangminősége, de az ára - imént említett típusokról van szó - többszöröse. Annyival többet sztem nem érnek meg. A BBK - aminek az amcsi Oppo egyik klónja - a Panasonic-nak meg a Sony-nak szállít be.
- Lesz - VALÓSZÍNŰLEG - Eman V2 firmware.
A tudásáról nem merek ismét nyilatkozni, mivel az orosz Andy-vel megpróbálom majd nemsokára másodszor is felvenni a kapcsolatot, (lehet, h az előző mail-emet lekapcsolta az "orosz mail-maffia" ) de ha Andy nem tud segíteni közvetlenül, akkor (segít közvetetten:) megszerzem a fw-eit netről és megint megbuherálom. (Ma találtam újabbakat egy másik FW oldalon) Most már egy tényleg újabb FW lesz az alapja: 0220-as vagy 0302.
Van egy svéd srác, aki azt mondta belekukkant az Oppo fw-ébe. Elég sok ideje van (bár utoljára azt írta, h nem ér rá), ő nagy dolgokat tud villantani rövid idő alatt.
De egyelőre nem nyilatkozom.
Egy darabig mindenki élvezze az Eman V1-et (persze csak az, akinek tetszik)
Üdv Mindenkinek:
Sam
Most rendeltünk, mert elfogytak a régebbiek. Sajnos még nem csináltunk kalkulációt, de sanszos a 65-70EFt környéke. Nagyából a 1920-as denon környéke, csak sokkal "rugalmasabb" és nagyobb tudású lejátszó. Na és hála Sam-nek, már magyar fw-el is! Probálkoztunk a nagy áruházaknál is, hiszen ha nagy mennyiséggel tudnánk behozni, sokkal olcsóbb lenne, de elhajtottak... mi a faszt akarok egy noname lejátszóval... azt mondták ha le tudunk faragni a végéből egy 0-át akkor jöhet....
Saca,nem szabad neked rákot enni,úgy tűnik,akkor sose tudsz aludni!!
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Az imént említett firmware bármelyik verzióra (régebbi, újabb) felmegy.
Az Olvassel.txt végigolvasása frissítés előtt kötelező!!!!
Sam
Oppo OPDV971H - nem hivatalos firmware - OP-D-1022-modd-Andy007-Eman V1
link (utolsó hozzászólás a lap alján)
Enjoy the "new" firmware!
Sam (alias Eman)
Megjött az első "új" távretyegő ...
És hogy alakult az ár?
Szarul... néztél mostanában árfolyamokat?
Néztem, de nem értem, hogy ez miért gond.
Most 265 Ft az euro, idén 250 alatt nem nagyon volt, tehát most 6%-kal több az idei legalacsonyabb árhoz képest...
Akkor nem egészen 4 ezerrel lett drágább?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
És hogy alakult az ár?
Szarul... néztél mostanában árfolyamokat?
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
És hogy alakult az ár?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Megjött az első "új" távretyegő és rendeltünk 10db-ot raktárra is. Hétvégén már letölthető lesz a B&L honlapról a "szép új" magyar fw-je is...
Cuccaim
Az Oppo 1022 FW Andy007 féle modd-jának általam tovább moddolt magyar verziója kb. március végére vagy április elejére készül el.
Sam (alias Eman - www.m4p.hu moderátor)
További infók: ITT
Sziasztok! Hol lehet most kapni ezt a lejátszót ahol esetleg meg is lehetne nézni élőben? (nem csomagküldésre gondolok)
B&L
Köszi! Végül tegnap vettem egyet náluk ebből a jó kis lejátszóból. Eddig minden benyomás pozitív.
Viszont kellene frissítenem fw-t, de ahogy végigolvastam a fórumot nem tudom melyik verzióra. Az Oppo honlapján már csak 0220 vagy újabb frissítés van, viszont jó lenne a most készülő magyart kipróbálni. Hol lelhető fel mondjuk a 1111-es?
Na csak sikerült az előbb kijelentkeznem.
Projektor: Panasonic PT-AE900E TV: Panasonic TX-50EX780E
-
Vendég
Sziasztok! Hol lehet most kapni ezt a lejátszót ahol esetleg meg is lehetne nézni élőben? (nem csomagküldésre gondolok)
B&L
Köszi! Végül tegnap vettem egyet náluk ebből a jó kis lejátszóból. Eddig minden benyomás pozitív.
Viszont kellene frissítenem fw-t, de ahogy végigolvastam a fórumot nem tudom melyik verzióra. Az Oppo honlapján már csak 0220 vagy újabb frissítés van, viszont jó lenne a most készülő magyart kipróbálni. Hol lelhető fel mondjuk a 1111-es?
B&L
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.