Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Denon-1604 vs Yamaha RXV-450

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tomtom »

Eddig is bizonytalan voltam, de most már végképp nem tudom mi lenne az igazi. sajnos Miskolci vagyok és itt hallgatózásra nem igen sok lehetőség van. illetve ott ahol lehetne elég cikisen néznek rád ha már másodszor mész oda és még mindíg csak hallagtózni szeretnél és nem veszel semmit.Mit utdtok javasolni konkrétan 80.000 ft-ig bármijen márkában és lehet használt készülék is.
Még valami, ha elmegyek hallgatózni mi az amire feltétlenül oda kell figyelni? Arra gondolok mik lehetnek azok a beállítások amivel az embert átverhetik.

Amiatt kérdeztem, hogy valóban akkora különbség van a két típus között? Bocsi hogy egy picit szkeptikus vagyok, de ha a 450-est nem hallottad akkor mire alapozod a véleményed?
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Eddig is bizonytalan voltam, de most már végképp nem tudom mi lenne az igazi. sajnos Miskolci vagyok és itt hallgatózásra nem igen sok lehetőség van. illetve ott ahol lehetne elég cikisen néznek rád ha már másodszor mész oda és még mindíg csak hallagtózni szeretnél és nem veszel semmit.
Mit utdtok javasolni konkrétan 80.000 ft-ig bármijen márkában és lehet használt készülék is.
Még valami, ha elmegyek hallgatózni mi az amire feltétlenül oda kell figyelni? Arra gondolok mik lehetnek azok a beállítások amivel az embert átverhetik.
TV: LG Flatron 100Hz Erősítő: Denon-1705 Front: Clarus Charon Center: Clarus Charon Surround: Clarus Charon Sub:Clarus Charon DVD: Dimarson

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Tehát inkáb 630-as mint 450-es? És hallottad is már őket,
Spec a 450-est nem. De hallottam már épp elég sok Yamahat. Miért?

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gemini »

Az igaz hogy az összes Yamahát Székesfehérváron rakják össze? Ez mennyivel jobb vagy rosszab mintha a Távol-Keleten, Kínában........ raknák össze?
malajziaban rakjak ossze. szekesfehervaron a forgalmazo albacomp szekhelye van.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

És ha jol tudom a digitális/analóg jelátalakító is fejlődótt(jelenleg:192kHz/24 bit-es).De ha mindenki azon a véleményen van hogy a 630-as jobb akkor szét nézek abban a katergóriában is.

Az egy dolog, hogy fejlődik, DE, amint (ex)Cat alább is leírta, hiába fejlődik egy alakatrész, ha az árverseny miatt egyre gyengébb minőségben szerelik be azt.

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

És ha jol tudom a digitális/analóg jelátalakító is fejlődótt(jelenleg:192kHz/24 bit-es).
De ha mindenki azon a véleményen van hogy a 630-as jobb akkor szét nézek abban a katergóriában is.

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A használt készülék vásárlása nem igazán nyerő a számomra. A régebbi 2-3 éves modellek sem igazán jönnek nálam számításba. Gondolj bele vennél 2-3 éves számítógépet? szerintem az erősítők is ugyan olyan gyorsaságban fejlődnek, mint a számítógépek. Ami 2-3 három évvel ezelőtt egy középkategóriás erősítő tudott azt ma már az alap kategóriában is benne van. Ez persze az én véleményem.
Tomtom:

A számítógépekben mi fejődik? A sebesség és tárkapacitás. Gondolod, hogy a mai erősítők gyorsabbak a tavalyiaknál? Vagy nagyobb a tárkapacitásuk? Számítógépből éppen azért nem vennél használtad, mert ezek a paraméterei gyengébbek a maiaknál, a mozgó alkatrészes részei meg az olcsó kivitel miatt hamar elhasználódnak. Ezek a szempontok egyszerűen nem érvényesek az erősítőkre.

És mi a helyzet a hangproceszorral? Az sem fejlődik?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A használt készülék vásárlása nem igazán nyerő a számomra. A régebbi 2-3 éves modellek sem igazán jönnek nálam számításba. Gondolj bele vennél 2-3 éves számítógépet? szerintem az erősítők is ugyan olyan gyorsaságban fejlődnek, mint a számítógépek. Ami 2-3 három évvel ezelőtt egy középkategóriás erősítő tudott azt ma már az alap kategóriában is benne van. Ez persze az én véleményem.
Tomtom:

A számítógépekben mi fejődik? A sebesség és tárkapacitás. Gondolod, hogy a mai erősítők gyorsabbak a tavalyiaknál? Vagy nagyobb a tárkapacitásuk? Számítógépből éppen azért nem vennél használtad, mert ezek a paraméterei gyengébbek a maiaknál, a mozgó alkatrészes részei meg az olcsó kivitel miatt hamar elhasználódnak. Ezek a szempontok egyszerűen nem érvényesek az erősítőkre.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Ráadásul a fejlesztések főleg a mégtöbb funkció belezsúfolását jelentik. Ezen funkciók legtöbbjét szvsz nem fogod használni, vagy max. egyszer kipróbálod. Pl. én így voltam az öt csatornás sztereoval is egyszer bekapcsoltam, aztán azzal a lendülettel ki is kapcsoltam. A DSP-k közül sem használok egyet sem. Amit én az erősítőmben használok, azok a funciók már egy 3 évell ezelötti modellben is benne voltak. De persze ez csak az én véleményem.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Erre azt kell mondjam, hogy nagyon tájékozatlan vagy ebben a kérdésben. Az AV erősítők közel nem fejlődnek olyan ütemben mint a számtech alaktrészek, ráadásul az is igaz, hogy a foylamatos árverseny maitt egyre olcsóbb alkatrészekből rakják össze az új cuccokat, tehát a minőségük egyre gagyibb, különösen az alsó árkategóriában.

Mi az ami szerinted újdonság volt AV fronton az elmúlt 2-3 lévben, amit nem tud egy két éves jó középkategóriás erősítő? Azt kell mondjam, hogy a felsorolt 630 Yamaha, vagy akár a 730-as is, amit már 100e alatt megvehetsz, de a Denon 1803 is messze komolyabb hangminőséget képvisel, mintha most megveszed a 450-est.

Sztereó mód: Felejtsd el ebben a kategóriában. Mármint azt hogy fejlődik és javul... épp a gyengébb alkarészek maitt nem javulhat. Maximum egy csomó digitális trükköt tesznek bele, amitől azt hiszed, hogy hűűű de dögös. Viszont ez nem sztereó hang.

Tehát inkáb 630-as mint 450-es? És hallottad is már őket,

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Erre azt kell mondjam, hogy nagyon tájékozatlan vagy ebben a kérdésben. Az AV erősítők közel nem fejlődnek olyan ütemben mint a számtech alaktrészek, ráadásul az is igaz, hogy a foylamatos árverseny maitt egyre olcsóbb alkatrészekből rakják össze az új cuccokat, tehát a minőségük egyre gagyibb, különösen az alsó árkategóriában.

Mi az ami szerinted újdonság volt AV fronton az elmúlt 2-3 lévben, amit nem tud egy két éves jó középkategóriás erősítő? Azt kell mondjam, hogy a felsorolt 630 Yamaha, vagy akár a 730-as is, amit már 100e alatt megvehetsz, de a Denon 1803 is messze komolyabb hangminőséget képvisel, mintha most megveszed a 450-est.

Sztereó mód: Felejtsd el ebben a kategóriában. Mármint azt hogy fejlődik és javul... épp a gyengébb alkarészek maitt nem javulhat. Maximum egy csomó digitális trükköt tesznek bele, amitől azt hiszed, hogy hűűű de dögös. Viszont ez nem sztereó hang.

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egyébként azt hallottalm, hogy a Yamaha RXV- 50-es modellei sztereo módban elég sokat fejlődtek elődjeikhez képest.
Erről mi a véleményetek?
Az igaz hogy az összes Yamahát Székesfehérváron rakják össze? Ez mennyivel jobb vagy rosszab mintha a Távol-Keleten, Kínában........ raknák össze?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Nos !
Ha már e kettő között vacillálsz én neked a yamaha rxv 450 et ajánlom
hogy miért?
a denon 1604 tápja 220w a yamaha 440 270W a yamaha 450 380W
tehát dinamikusabb és picivel korszerübb ja és olcsóbb mint a yamaha 440.
igaz a denon 1604 még ettől is olcsóbb.
Amit nem fogsz kihasználni az a millió hangformátum, az tuti.
Tehát ha elsősorban mozi akkor yamaha 450 ha zene is fontos és nagyon odanézel a pénzek és nem kell akkora dinamika akkor denon 1604.
De ez megincsak egy vélemény a sok közül.

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy kinek milyen tapasztalatai  vannak a két fenti erősítővel kapcsolatban. Esetleg ha sikerült meghallgatnia azonos tipusú hangsugárzakkal őket, akkor miket tapasztalt.
Szerintem ha Yamaházol vegyél használtan egy 620-ast vagy 630-ast, Denon-ból 1803-ast használtan ha találsz. Mindegyik magasabb kategória, jobban jársz velük (árban is), nekem az a véleményem, hogy ez a sok formátum amit támogatnak az újak parasztvakítás, mert a felét nem fogod használni. Ugyanez igaz a 6.1, 7.1-re.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a két fenti erősítővel kapcsolatban. Esetleg ha sikerült meghallgatnia azonos tipusú hangsugárzakkal őket, akkor miket tapasztalt.
Szerintem ha Yamaházol vegyél használtan egy 620-ast vagy 630-ast, Denon-ból 1803-ast használtan ha találsz. Mindegyik magasabb kategória, jobban jársz velük (árban is), nekem az a véleményem, hogy ez a sok formátum amit támogatnak az újak parasztvakítás, mert a felét nem fogod használni. Ugyanez igaz a 6.1, 7.1-re.

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a két fenti erősítővel kapcsolatban. Esetleg ha sikerült meghallgatnia azonos tipusú hangsugárzakkal őket, akkor miket tapasztalt.

tomtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Érdekelne kinek mi a véleménye az erősítőkről.
Eddig én Yamaha pártí voltam,de most hogy így lesett a 1604-es ára (64.000) már lehet hogy az jobban megérné.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”