Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic DVD-S75
Panasonic DVD-S75
Segitseg!!Ezen a heten a kis S75-om elkezdett fagyogatni. Belerakom a lemezt es amikor tolti be egyszer csak gondol egyett es megall. Valami otlet hogy mitol lehet?
Milyen lemezt teszel bele? Mindegyiknél lefagy, vagy csak némelyik írottnál?
Mi van a lemezen, jpeg képek?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Segitseg!!
Ezen a heten a kis S75-om elkezdett fagyogatni. Belerakom a lemezt es amikor tolti be egyszer csak gondol egyett es megall. Valami otlet hogy mitol lehet?
Panasonic DVD-S75
YvsMad,2004 Nov 29 , 11:06
A DVD tesztje csak az 5+1 analóg kimenetre vonatkozik. Digitális kimenet használatakor az erősítőn kell a dolgokat beállítani.
A fenébe! Nyilván arra gondoltak, hogy valami szuper erősítője van az embernek...
Nekem "csak" egy Creative Inspire 5700-om van...
Összeraktam, bekapcsoltam, teszt - csak a két front...
Betojtam, hogy nem jó...
Megnéztem filmmel, szól az 5 csatorna...
Köszi az infót!
SEPE
Panasonic DVD-S75
Sziasztok!
Elég régóta tulajdonosa vagyok egy S75-nek, ami az analóg 5.1-es kimenetén össze volt kapcsolva egy Creative Inspire 5300-as szettel.
Szólt is szépen, semmi bajom nem volt vele, néhány kellemetlenségtől eltekintve.
Most fejlődtem, van már egy Creative Inspire Digital 5700-asom.
Ennek az optikai bemenetére bekötöttem a lejátszó optikai kimenetét.
A bánatom az, hogy csak a két front szól a test alatt, hiába állítgatom a dolgokat.
Ha a hangfalszett testjét indítom, akkor minden szól.
Mit állítsak be, hogy jó legyen?
Előre is köszi a segítséget.
SEPE
A DVD tesztje csak az 5+1 analóg kimenetre vonatkozik. Digitális kimenet használatakor az erősítőn kell a dolgokat beállítani.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Panasonic DVD-S75
Sziasztok!
Elég régóta tulajdonosa vagyok egy S75-nek, ami az analóg 5.1-es kimenetén össze volt kapcsolva egy Creative Inspire 5300-as szettel.
Szólt is szépen, semmi bajom nem volt vele, néhány kellemetlenségtől eltekintve.
Most fejlődtem, van már egy Creative Inspire Digital 5700-asom.
Ennek az optikai bemenetére bekötöttem a lejátszó optikai kimenetét.
A bánatom az, hogy csak a két front szól a test alatt, hiába állítgatom a dolgokat.
Ha a hangfalszett testjét indítom, akkor minden szól.
Mit állítsak be, hogy jó legyen?
Előre is köszi a segítséget.
SEPE
Panasonic DVD-S75
Ezt az "AV Enhancer" dolgot én is próbálgattam, a fene se tudja: volt olyan DVD (Final Fantasy), ahol ezt bekapcsolva egyértelműen kevesebb részlet volt látható, más DVD-ken ezt viszont nem figyeltem meg. Ellenben a kép mindig sötétebb (kevésbé) kontrasztos lesz, talán ez "mozisabb"? Egy újabb "kütyü", amit majd mindenki kedvére tesztelgethet. Amúgy is nagyon sok képbeállítási lehetőség van a menüben, az ember elveszik a bőség zavarában...
Azért írtam, hogy "általában". Nálam is volt egy-két film, aminél az AV Enh. kikapcsolva jobb képet adott.
Az biztos, hogy ez a sok beállítási lehetőség főleg arra jó, hogy az ember a végén már nem tudja, melyiket kéne használni.
Egy átlagos film első 20-30 perce tök jól eltelik a gombok nyomogatásával nem?
Hát ez az én gondom is... :vazeg:
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Panasonic DVD-S75
Ezt az "AV Enhancer" dolgot én is próbálgattam, a fene se tudja: volt olyan DVD (Final Fantasy), ahol ezt bekapcsolva egyértelműen kevesebb részlet volt látható, más DVD-ken ezt viszont nem figyeltem meg. Ellenben a kép mindig sötétebb (kevésbé) kontrasztos lesz, talán ez "mozisabb"? Egy újabb "kütyü", amit majd mindenki kedvére tesztelgethet. Amúgy is nagyon sok képbeállítási lehetőség van a menüben, az ember elveszik a bőség zavarában...
Azért írtam, hogy "általában". Nálam is volt egy-két film, aminél az AV Enh. kikapcsolva jobb képet adott.
Az biztos, hogy ez a sok beállítási lehetőség főleg arra jó, hogy az ember a végén már nem tudja, melyiket kéne használni.
Egy átlagos film első 20-30 perce tök jól eltelik a gombok nyomogatásával nem?
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
Panasonic DVD-S75
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Panasonic DVD-S75
Kedves GAGU!
Örömmel olvastam az S47 röl irt tesztedet,viszont én még annyit szeretnék
megtudni hogy a CD, CD/R lemezekkel mi a helyzet,azokkal mennyire birkozik
meg ay S47 ,habár az elölapra rábiggyesztették a Cd player feliratot is.
Várom ujjabb tesztedet. Köszi
Lodger
CD és CD-R lemezekkel megbírkózik, sőt CD-RW-vel is (én képeket néztem róla), szóval eddig minden okés. Most, hogy így leszállt az este, volt lehetőségem jobban szemügyre vennem a képminőséget, és hát továbbra is azt mondom: gyönyörű, plasztikus, részletgazdag a kép, nincs jele semmi "túlzásnak" és mesterkéltségnek. Semmivel sem rosszab a kép, mint a 120ezres Yamaha-n volt, sőt, talán még egy kicsit harmonikusab is az összhatás!
JozsBiker: ha holnap rákötöd a TV-re, vigyázz, mert alapból nem az RGB-kimenet van aktiválva, azt külön át kell állítani a menüben, s úgy lesz csak az igazi! Ha a TV-d támogatja a 16:9-es megjelenítést, akkor azt is be kell állítani, és így anamorf jelet kapsz majd, ami még javít a minőségen.
Lassan ennek a készüléknek is elkelne egy saját topik, hm?
Panasonic DVD-S75
Hali!
A "Panasonic hibakódok" topicban ígértem, hogy letesztelem az S47-et, egészen pontosan összehasonlítom az S75-el.
Íme!
Az S47 előnyei a 75-el szemben :
- gyorsabb lemezkezelés, különösen jpeg CD esetén. Egy 3000db képet tartalmazó CD-t a 75-ös közel 45, míg a 47-es kb. 15-20 másodperc alatt ismerte fel.
-csendesebb, és mint említettem gyorsabb mechanika
- részletesebb, átláthatóbb, talán egy kicsit egyszerűbben kezelhető menü. Jpeg CD-nél két ablak, a bal oldalon a könyvtárstruktúra, jobb oldalon pedig az aktuális könyvtár tartalma. Az s75-nél ez kicsit nehézkesebben érhető el. (Tree üzemmód)
- CD üzemmódban a digit kimenet könnyen átállítható 96kHz-es mintavételű PCM üzemmódba. Így a hangzás finomabb, részletesebb. Az S75 is tudja ezt a funkciót, de ott többnyire 176,4kHz mintavétellel ad, ami persze jobb mint az s47-es 88,2kHz-e de ezt csak a 192kHz-es DAC-al rendelkező AV Receiverek tudják kezelni. A piacon ezek igen drágának számítanak, így a 47-es jobban illeszthető a max 96kHz-et tudó receiverekhez.
-Talán egy hajszálnyival élesebb, tisztább kép. A tesztlemezek: Jégkorszak, Terminator3, Enigma klipp-DVD. Ezek közül a T3-nál lehetett némi eltérést látni az S47 javára. A kép kicsit világosabbnak, kontrasztosabbnak tünt mint az S75-é. Bár az eltérés nem számottevő, ahhoz képest, hogy az s75 csúcsgépnek számított 2003-ban...
A másik két lemeznél nem lehetett különbséget tapasztalni. Ha nagyon kritikus vagyok az S47-el szemben, akkor is max döntetlenre lehetne kihozni a meccset, de semmiképpen sem gyengébb az s47-es képe.
-Az "AV Enhancer" funkcióval 1 gombnyomással automatikusan a legjobb kép- és hangminőséget állítja be (általában ), többek közt a 96kHz-es stereo PCM out-ot is, ha engedélyezve van.
Negatívumok :vazeg: :
- szegényesebb, kevésbé elegáns, kevesebb információt megjelenítő kijelző. Nem képes egyszerre a tétel számát és az eltelt időt kijelezni. A két infó között a távval lehet váltani.
- Csak 2 csatornás DVD Audiót kezel. Az s75 6ch-t is.
-Nincs 5.1-es kimenete. Természetesen ez csak azoknak hátrány, akik dekóder nélküli AV Receivert vettek.
Egyébként az S47 inkább az s35 utódjának tekinthető, ahhoz képest viszont nagyságrendekkel jobb!
Összességében: Az S47 minden szempontból megéri a pénzét! Bosszantó ugyan a szegényesebb kijelzés, de tulajdonképpen ez az egyetlen komolyabb negatívuma. Minden más téren maximálisan tudja azt, amit a 75-ös.
Az analóg hangkimeneteket nem teszteltem, ott elképzelhető, hogy az s75 győzne minőség terén.
Hogy melyik szebb? Hmmm... :smile47: Ízlés kérdése. Ha nem számítom a kék neont, akkor nekem az s75 kicsit jobban bejön. Így viszont.... tudja a fene! Szép mind a kettő!
Egyéb téren a GaGu által leírtak maximálisan korrektek!
Üdv: Imre
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
Panasonic DVD-S75
Kedves GAGU!
Örömmel olvastam az S47 röl irt tesztedet,viszont én még annyit szeretnék
megtudni hogy a CD, CD/R lemezekkel mi a helyzet,azokkal mennyire birkozik
meg ay S47 ,habár az elölapra rábiggyesztették a Cd player feliratot is.
Várom ujjabb tesztedet. Köszi
Lodger
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
GaGu köszi!
Azt hiszem holnap én is S47 tulaj leszek :-)
Mondjuk nekem mindenképp előrelépés lesz, mert eddig még nem volt DVD játszóm.
Jozs
Panasonic DVD-S75
Hoppá: közben megtaláltam, hogyan lehet az eltelt (és hátralévő) időt rávarázsolni a display-re (a távirányítón van egy gomb), így most már ez is OK! Hát furcsálltam volna is a dolgot...
Panasonic DVD-S75
DVD+RW-ről se MP3-at, se JPEG-et nem hajlandó beolvasni, ezek szerint ez egy negatívum, mondjuk és még egyiket se használtam soha...
Panasonic DVD-S75
Na ez tényleg gyors teszt volt.
JPEG-et DVDről tud?Nincs véletlen kéznél egy teleírt DVD?
Éppen nincs, de mindjárt kiírok néhány képet egy DVD+RW-re és megpróbálom, hogy műxik-e!
Kössz.
Erre vagyok még kiváncs meg az mp3-ra dvdről.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
Panasonic DVD-S75
Éppen nincs, de mindjárt kiírok néhány képet egy DVD+RW-re és megpróbálom, hogy műxik-e!
Panasonic DVD-S75
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
Panasonic DVD-S75
Első teszteredmények összegzése: ismét nem csalódtam a Panasonic-ban! Mióta tönkrement a Yamaha-lejátszóm, volt nálam egy JVC és egy Philips DVD is, de egyik se tetszett igazán. Amíg a JVC képe nem volt túl éles, addig a Philips-é meg túlságosan is az volt, én pedig nagyon szerettem a Yamaha finoman éles, plasztikus és nyugodt képét. Azt kell, hogy mondjam, hogy úgy látszik, ez a Panasonic lejátszók sajátsága, mert az S47-es is rendelkezik szerencsére ezekkel az erényekkel. (Vagy csak én már ezt szoktam meg...) Szóval a kép számomra tökéletes, miként a DVD kezelése is, jól felépítettek a menük, mindenféle állítgatás lehetséges (a képarányokat 2 menüpontban is lehet állítani, úgyhogy lehet kísérletezgetni), egyedül azt furcsállom, hogy a display-n nem jelenik meg lejátszás közben a DVD-ből eltelt, ill. hátalévő idő, ezt csak a távirányítón lévő display gomb lenyomásával lehet megnézni. A távirányító nagyon jó, kiköpött mása a TV-mének, jól harmonizálnak...
A lejátszó design-ja nekem bejön, a tálca áttetsző műanaygból készült, de ennek ellenére elég stabil, jól néz ki a kék neonvilágítás is, amit viszont ki is lehet kapcsolni. Ja, és kétféle színben kapható: ezüst + fekete.
A hátoldali aljzatok száma is elegendő: scart (RGB), S-VHS, Video, Koax és optikai digit., RCA.
A DVD-ket nagyon gyorsan olvassa be, és a műszaki leírásban foglaltak ellenére mindenféle írható DVD-szabványt lejátszik (DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW). MP3-at még nem próbáltam, de JPEG-eket tökéletes minőségben lehet vele nézegetni.
Szóval szerintem a Pana TX-32PS11P TV-je után ez is egy újabb Best Buy!
Panasonic DVD-S75
Éppen most bontottam ki az S47-est (a minap tönkrement Yamaha DVD-S830 lejátszómat cseréltem le vele), kívülről nagyon pofás, viszont nem egy "túlsúlyos" versenyző... A tapasztalatokról nemsokára beszámolok!
Használd egészségell!!!
Aztán nme leragadni valami filmnél.
Gyorsan véleményezni ám mert szerdán megyek megvenni ha minden igaz.
Panasonic DVD-S75
Úgy látom S75 -öt már nincs a kínálatban. Az S47 lenne az utódja ?
Jozs
Éppen most bontottam ki az S47-est (a minap tönkrement Yamaha DVD-S830 lejátszómat cseréltem le vele), kívülről nagyon pofás, viszont nem egy "túlsúlyos" versenyző... A tapasztalatokról nemsokára beszámolok!
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Úgy látom S75 -öt már nincs a kínálatban. Az S47 lenne az utódja ?
Jozs
Panasonic DVD-S75
... brazil parti? ...
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6
Panasonic DVD-S75
Ez azért van, mert ki volt kapcsolva a sub!
De ha bekapcsolod, akkor beindul a .1 csatorna, eddig rendjén amit leírtál.
( ezért kell első használatba vételkor szépen mindent beállítani.)
És most adaléknak hozzá egy tipikus Pana ökörség!
Nekem RV60 -van, az már 4 éves tipus, de ott is működik ez a marhaság.
A szervízt egyszer megkérdeztem, azt válaszolták, hogy azért van így, mert ha a frontok nagyok, akkor több mélyet sugároznak le, mint a kicsik, így a sub erejéből is levesz.
Csakhogy ez kiadós marhaság, mert az 5.1 lényege a .1-be kódolt LFE csatorna, aminek semmi köze nem kéne legyen a frontokhoz, amíg van.
Ha nincs sub, akkor már jobbban lényeges a különbség, mert ilyen esetben a 1 mélyei - elvileg- elosztódnak a frontokra, amit Te is tapasztalhattál, nem az igazi.
Nekem eddig a legjobban a kis center/nagy front/kis hátsó beálítás jött be, már ami a mélytartalamat illeti.
Ez mind szép, de nekem nincs .1 csatornám, csak az 5. van. Nincs szubom (még, ezért nem volt bekapcsolva a .1). Meg is lepett ez. Ha valamikor beállítok egy szubot, az megkapja majd a neki járó frekvenciasávot? Hiszen, ha csak akkor keveri rá a mélyeket a 5. csatornákra (mikor melyikre), amikor be van kapcsolva a .1, akkor ez ellentmond a logikának és a kezelési leírásnak is.
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6
Panasonic DVD-S75
Aki még akar venni S75-öt az siessen mert már nem gyártják, nálunk Szlovákiában már csak fekete szinben lehet venni és csak a meglévő készleteket árusitják ki.
Az osztrák és az angol pana oldalon még fenn van, a magyaron már nincs.
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Nagy az én tanácstalanságom :smile47: Én a dvd lejátszó digit hangdekódereit használom, mivel az erősítőm nem rendelkezik ilyenekkel. Eddig OK.
A multichannel beállítás ma estig a következő volt:
- frontok: 'large'
- center: 'large'
- surroundok: 'small'
- subwoofer: 'nincs'
Szólt, ahogy szólt, ez van.
De:
átállítottam kíváncsiságból a következőre:
- frontok: 'large'
- center: 'large'
- surroundok: 'small'
- subwoofer: 'van'
Nos, itt jött a meglepi: megjelentek a mélyek (igazi mélyek!) a frontokon, a centeren és egy kicsit a surroundokon is.
Miért csak most?
Eddig úgy tudtam, hogy ha nincs sub, akkor a mélyeket rákeveri a 'large'-nak beállított csatornákra, de ahogy a fennen leírtak mutatják nem így tett.
Most vakargatom a fejem, mivel nem értem.
Az feltűnt régebben, hogy dvd lejátszót DD2.0 (ha a lemezen volt ilyen hangsáv: pl. SWI-II) és az erősítőt surround módban használva nyomja a mélyeket is, míg DD5.1-ben eléggé vérszegény volt. Ezt betudtam az erőlködő kisebb teljesítményének. Csakhogy most hirtelen "megnőtt" a végfok ereje. És DTS-ben még nem is próbáltam...
Ez azért van, mert ki volt kapcsolva a sub!
De ha bekapcsolod, akkor beindul a .1 csatorna, eddig rendjén amit leírtál.
( ezért kell első használatba vételkor szépen mindent beállítani.)
És most adaléknak hozzá egy tipikus Pana ökörség!
Nekem RV60 -van, az már 4 éves tipus, de ott is működik ez a marhaság.
A szervízt egyszer megkérdeztem, azt válaszolták, hogy azért van így, mert ha a frontok nagyok, akkor több mélyet sugároznak le, mint a kicsik, így a sub erejéből is levesz.
Csakhogy ez kiadós marhaság, mert az 5.1 lényege a .1-be kódolt LFE csatorna, aminek semmi köze nem kéne legyen a frontokhoz, amíg van.
Ha nincs sub, akkor már jobbban lényeges a különbség, mert ilyen esetben a 1 mélyei - elvileg- elosztódnak a frontokra, amit Te is tapasztalhattál, nem az igazi.
Nekem eddig a legjobban a kis center/nagy front/kis hátsó beálítás jött be, már ami a mélytartalamat illeti.