Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-R tesztek

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hali!Most írok életembe elöszőr imation 16X DVD-R lemezt. Identifer szerint valami Indiai alapanyag. A fél éves Nec nd3540 íróm "invalid media" hibaüzenettel leáll, míg a több mint 2 éves MSI DR4-A, igaz 2X sebességel, de megírta. Ráadásul az egyik lemezen a lemez közepetáján kihagyott egy kb.: 1 mm sávot, viszont a lemez megy a lejátszóban.
Sajna a Nec-hez nem találtam frissítést! Érdekes.... MSI-hez meg már nem adnak ki....

Ha a NEC-be teszed a lemezt, az Identifier milyen sebességetet ír ki, ha lent a 3 fülből a középsőt megnyomod? (Nem a felső nagy ablak számít, hanem az, hogy lent melyik sebességet írja feketével és melyiket pirossal).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: sozs »

Hali!
Most írok életembe elöszőr imation 16X DVD-R lemezt. Identifer szerint valami Indiai alapanyag. A fél éves Nec nd3540 íróm "invalid media" hibaüzenettel leáll, míg a több mint 2 éves MSI DR4-A, igaz 2X sebességel, de megírta. Ráadásul az egyik lemezen a lemez közepetáján kihagyott egy kb.: 1 mm sávot, viszont a lemez megy a lejátszóban.
Sajna a Nec-hez nem találtam frissítést! Érdekes.... MSI-hez meg már nem adnak ki....

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Mi is jártunk már így Arita DVD hengerrel. 5 gurigából volt olyan, amiben 25-ből 20-at fel sem ismert a nero. De amúgy nem szokott vele gond lenni. Lehet, hogy egy-egy henger sérül valahogy szállítás közben? Vagy külön gyűjtik a selejtet
Az Arita minősége megint megy lefelé. Én már jó ideje nem veszek Aritát. Hasonló árban vannak sokkal jobbak is.
Egyébként, ha nem ismeri fel, az nem a Nero hibája, mert az író nem ismeri fel (pontosabban nem tudja a lézert a lemezhez kalibrálni).

vandis
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: vandis »

YvsMad! 
Ezt kerested?

Igen, köszi!

Szóval az öcsémmel úgy jártunk, hogy Karácsony előtt vett a Metroban két 10-es henger Emtec 8x +R lemezt. Az egyiket nekem adta Karácsonyra, a másikat magának vette. Már akkor is mondta, hogy nem egyforma a 2 henger, mert az, amit nekem adott, 3 füles zárral van ellátva, az övé meg 4 fülessel. Ez persze csak a felszín, a lemezek elvileg egyformák benne. Mivel volt néhány új filmje, kértem, hogy vegyen át nekem is, megírt 5-6 lemezt belőle a Pio 110-es írójával. Itthon én megírtam a többit, mind hibátlan.
Tegnap beszéltem vele telefonon és rákérdezett a lemezekre, hogy jók-e nálam, mert amit magának írt, ugyanazzal a Pio 110-es íróval, a 10 lemezből 7 már írás közben besz@rt! Tehát nem is a visszaolvasással volt a baj, vagy valamelyik lejátszóval, hanem rögtön az írásnál beadták a kulcsot.
Na most mi van? Ugyanaz a lemez(?), ugyanaz az író, az egyik henger hibátlan, a másik hengernél 70% a hibaarány!!!

Mi is jártunk már így Arita DVD hengerrel. 5 gurigából volt olyan, amiben 25-ből 20-at fel sem ismert a nero. De amúgy nem szokott vele gond lenni. Lehet, hogy egy-egy henger sérül valahogy szállítás közben? Vagy külön gyűjtik a selejtet

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Arra gondoltam, hogy a 6-os Nero nekem is elrontott néhány TDK lemezt (még írás közben leállt), azóta csak CloneDVD2-vel írok DVD-Video lemezt.
Lehet, hogy az öcsémnél is a Nero hibázott.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Nero CD/DVD Speed
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

YvsMad! 
Ezt kerested?

Igen, köszi!

Szóval az öcsémmel úgy jártunk, hogy Karácsony előtt vett a Metroban két 10-es henger Emtec 8x +R lemezt. Az egyiket nekem adta Karácsonyra, a másikat magának vette. Már akkor is mondta, hogy nem egyforma a 2 henger, mert az, amit nekem adott, 3 füles zárral van ellátva, az övé meg 4 fülessel. Ez persze csak a felszín, a lemezek elvileg egyformák benne. Mivel volt néhány új filmje, kértem, hogy vegyen át nekem is, megírt 5-6 lemezt belőle a Pio 110-es írójával. Itthon én megírtam a többit, mind hibátlan.
Tegnap beszéltem vele telefonon és rákérdezett a lemezekre, hogy jók-e nálam, mert amit magának írt, ugyanazzal a Pio 110-es íróval, a 10 lemezből 7 már írás közben besz@rt! Tehát nem is a visszaolvasással volt a baj, vagy valamelyik lejátszóval, hanem rögtön az írásnál beadták a kulcsot.
Na most mi van? Ugyanaz a lemez(?), ugyanaz az író, az egyik henger hibátlan, a másik hengernél 70% a hibaarány!!!

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: mszaby »

YvsMad!

Ezt kerested?
Elkúrtuk

close652
Beköltözött
Beköltözött

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: close652 »

mszaby:

A lap 2004. 01. 24.-én indult.

Utoljára frissítve: 2004-10-01.

lesz frissítés?
system

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

... és ez a márka erősen kerülendő.
Végeredményben én is erre a következtetésre jutottam.

jvangyia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: jvangyia »

A fájl üzemmódon mit értesz?Open media files, vagy Open DVD file on hard disk?

Próbáld meg DVDDecrypterrel visszarippelni ISO módban. Ha hibátlanul visszaolvassa, akkor nem az írással és a lemezzel van baj, hanem a tartalommal.

Ha ismered a PowerDVD-t, akkor tudod, hogy 2 üzemmódja van, amit alul mutat is a kijelzőn: A 2 karika ikonnal jelölt disk üzemmód és a mappa ikonnal jelölt file üzemmód. Rákattintva tudsz váltani a 2 között. Disk üzemmódban úgy működik, mint egy asztali lejátszó, a berakott lemezt olvassa, filmfájlokhoz közvetlenül nem férsz hozzá, mint ahogy a normál asztali DVD lejátszókban sem. Fájl üzemmódban úgy működik, mint minden más PC program: lehet tallózni a gép könyvtáraiban a HDD és a CD/DVD lemezeken tárolt fájlok között, a PowerDVD-vel kompatibilis fájlokat kijelölni és lejátszani.
Ha berakok egy DVD lemezt, azt mindkét üzemmódban le kellene tudni játszani. Disk üzemmódban tehát nincs "Open media files, vagy Open DVD file on hard disk", ahogy te írtad.
Decrypterrel nem ISO módban rippelem vissza, hanem file módban, így hibátlanul visszakapom a VOB, IFO és BUP fájlokat, amit DVD-Video formátumban újra lemezre írva hibátlan lemezt kapok.

PoweDVD 4.0-t használok, abban olyan néven vannak az említett üzemmódok, amit a korábbi hozzászólásomban leírtam.

Sok ötletem már nincs, szerintem egyszerűen a lemez sz@r, és ez a márka erősen kerülendő.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

A fájl üzemmódon mit értesz?Open media files, vagy Open DVD file on hard disk?

Próbáld meg DVDDecrypterrel visszarippelni ISO módban. Ha hibátlanul visszaolvassa, akkor nem az írással és a lemezzel van baj, hanem a tartalommal.

Ha ismered a PowerDVD-t, akkor tudod, hogy 2 üzemmódja van, amit alul mutat is a kijelzőn: A 2 karika ikonnal jelölt disk üzemmód és a mappa ikonnal jelölt file üzemmód. Rákattintva tudsz váltani a 2 között. Disk üzemmódban úgy működik, mint egy asztali lejátszó, a berakott lemezt olvassa, filmfájlokhoz közvetlenül nem férsz hozzá, mint ahogy a normál asztali DVD lejátszókban sem. Fájl üzemmódban úgy működik, mint minden más PC program: lehet tallózni a gép könyvtáraiban a HDD és a CD/DVD lemezeken tárolt fájlok között, a PowerDVD-vel kompatibilis fájlokat kijelölni és lejátszani.
Ha berakok egy DVD lemezt, azt mindkét üzemmódban le kellene tudni játszani. Disk üzemmódban tehát nincs "Open media files, vagy Open DVD file on hard disk", ahogy te írtad.
Decrypterrel nem ISO módban rippelem vissza, hanem file módban, így hibátlanul visszakapom a VOB, IFO és BUP fájlokat, amit DVD-Video formátumban újra lemezre írva hibátlan lemezt kapok.

jvangyia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

A PowerDVD lejátsza DVD-ként? Úgy értem , menü, extra, hang, felirat működik? Ha igen, akkor sok ötletem már nincs, talán majd benéz ide valamikor PPéter, ő profi a témában.Most már én is kiváncsi vagyok, hogy ez mitől van, légyszi írd meg, ha valamire jutottál!

PowerDVD: file üzemmódban megy minden, disc üzemmódban fájlrendszer hibát ír ki.
Ma 5 rosszként visszakapott lemezből nálam 3 jó volt.

A fájl üzemmódon mit értesz?
Open media files, vagy Open DVD file on hard disk?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

A PowerDVD lejátsza DVD-ként? Úgy értem , menü, extra, hang, felirat működik? Ha igen, akkor sok ötletem már nincs, talán majd benéz ide valamikor PPéter, ő profi a témában.Most már én is kiváncsi vagyok, hogy ez mitől van, légyszi írd meg, ha valamire jutottál!

PowerDVD: file üzemmódban megy minden, disc üzemmódban fájlrendszer hibát ír ki.
Ma 5 rosszként visszakapott lemezből nálam 3 jó volt.

jvangyia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Az elfelejtést úgy értem, hogy a lemez egyre nehezebben olvasható.

Ez sem igaz, mert sokkal gyorsabban olvassa vissza a gép az adatokat, mint sok régebben írt, de az asztali készülékek által gond nélkül kezelt lemezt.

Szóval semmi trükk nem kell az adatok levételéhez, mert PC-ben megy minden, mintha gyári lemez lenne.

A PowerDVD lejátsza DVD-ként? Úgy értem , menü, extra, hang, felirat működik? Ha igen, akkor sok ötletem már nincs, talán majd benéz ide valamikor PPéter, ő profi a témában.
Most már én is kiváncsi vagyok, hogy ez mitől van, légyszi írd meg, ha valamire jutottál!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Ez sem igaz, mert sokkal gyorsabban olvassa vissza a gép az adatokat, mint sok régebben írt, de az asztali készülékek által gond nélkül kezelt lemezt.

Szóval semmi trükk nem kell az adatok levételéhez, mert PC-ben megy minden, mintha gyári lemez lenne.

jvangyia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

A te esetedben valószínű, hogy arról van szó, hogy egyszerűen elfelejti a lemez a tartalmát. Megsérül a DVD struktrúrája, és csak olyan lejátszó viszi, amelyik képes DVD-ROM-ról AVI-t, vagy Mpeg-t (VOB-ot is ) lejátszani. (Amúgy a DVD is adatlemez.)Azt is elképzelhetőnek tartom , hogy egy idő után már ezek a készülékek sem fogják ezeket a kritikus korongokat megkajálni.

Az sem igaz, hogy elfelejti.
Tegnap 6 kísérletből 2-szer felismerte, 4-szer nem. Tehát rajta van, csak bizonytalan az olvashatósága. De csak ennek a résznek, mert az adatok hibátlanok rajta.
Poén: a haver -egyébként akadozó- Dimarson DVD (nem DivX) játékosa hibátlanul olvassa!

Régebben mikor még az írható DVD-k nagyon drágák voltak vettem néhány SKY lemezt a METRO-ban. Ezek 3 hónap után mind tönkrementek (nemcsak nekem, hanem ismerőseim körében mindenkinek). Olyat produkált, hogy először nem játszotta le a sógorom Philips 957-ese, akkor még az én Sony DVP-NS 700V-m vitte, aztán később már az sem. Volt olyan lemez amit egyik sem ismert fel, de DVD-ROM-al vissza lehetett rippelni és akadt olyan amit már az sem ismert fel. Ami az érdekes volt az egészben, hogy egy trükkel le tudtam menteni róla az adatokat, mégpedig úgy, hogy 15-20 másodpercre betettem a hűtőbe, majd ezután a DVD ROM-ba , ekkor hibátlanul felismerte és visszatudta rippelni.
Na ezek után én már kerülöm az ilyen gagyi lemezeket.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

A te esetedben valószínű, hogy arról van szó, hogy egyszerűen elfelejti a lemez a tartalmát. Megsérül a DVD struktrúrája, és csak olyan lejátszó viszi, amelyik képes DVD-ROM-ról AVI-t, vagy Mpeg-t (VOB-ot is ) lejátszani. (Amúgy a DVD is adatlemez.)Azt is elképzelhetőnek tartom , hogy egy idő után már ezek a készülékek sem fogják ezeket a kritikus korongokat megkajálni.

Az sem igaz, hogy elfelejti.
Tegnap 6 kísérletből 2-szer felismerte, 4-szer nem. Tehát rajta van, csak bizonytalan az olvashatósága. De csak ennek a résznek, mert az adatok hibátlanok rajta.
Poén: a haver -egyébként akadozó- Dimarson DVD (nem DivX) játékosa hibátlanul olvassa!

jvangyia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

TDK-ra meg Verbatim-ra dolgozni legközelebb.  :taps:
Na persze.
Attól függetlenül jó lenne valami természettudományos magyarázatot találni a jelenségre.

Szerintem egyszerűen csak rossz a lemez. Egy hengeren belül is nagy eltérés lehet a lemezek minőségét illetően.
Fortis márkanév alatt sokféle gyártókódú lemezzel lehet találkozni (összevásárol mindenhonnan, és nem a legjobb minőségű lemezeket). Járt nálam olyan Fortis TY G02 lemez, aminek szinte 100%, hogy semmi köze nem volt a Tayo Yuden-hez.
A te esetedben valószínű, hogy arról van szó, hogy egyszerűen elfelejti a lemez a tartalmát. Megsérül a DVD struktrúrája, és csak olyan lejátszó viszi, amelyik képes DVD-ROM-ról AVI-t, vagy Mpeg-t (VOB-ot is ) lejátszani. (Amúgy a DVD is adatlemez.)
Azt is elképzelhetőnek tartom , hogy egy idő után már ezek a készülékek sem fogják ezeket a kritikus korongokat megkajálni.

Nekem személy szerint nagyon jó tapasztalatom van a RICOH lemezekkel. Egy szlovák internetes áruházból nagyon olcsón lehet venni 8X RICOH + os (Ricohjpn R02-03) lemezt. 400 db-tól 87,50-be kerül. Úgy szoktunk vásárolni, hogy 5-6-an összeállunk, így az említet áron lehet hozzájutni, és ilyen tételnél már futárköltséget sem számolnak fel.
Szerintem kiváló lemez, mindenkinek bátran ajánlom.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Sértődés az író részéről, mert nem Verbatim meg TDK... :taps:
Kiengesztelésképpen néha adok neki Verbatimot meg Maxellt is. De nem akarom nagyon rászoktatni, mert aztán követelőzni fog.

Vendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

TDK-ra meg Verbatim-ra dolgozni legközelebb.  :taps:
Na persze.
Attól függetlenül jó lenne valami természettudományos magyarázatot találni a jelenségre.

Sértődés az író részéről, mert nem Verbatim meg TDK...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

TDK-ra meg Verbatim-ra dolgozni legközelebb. :taps:
Na persze.

close652
Beköltözött
Beköltözött

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: close652 »

MOST MI VAN ILYENKOR???
TDK-ra meg Verbatim-ra dolgozni legközelebb. :taps:
system

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Most már végleg nem tudom, hogy mi van:
Visszakaptam 3 lemezt, ami eredetileg jó volt, 2 napra rá meg "átváltozott"(?????) adatlemezzé!?! :taps:
Mintha eltűnt volna róla valami jezőbit vagy flag vagy mi, amit a DVD játékosok keresnek rajta?!
A fájlok továbbra is hibátlanok, az adatlemezt kezelő készülékek (PC, DivX játékos) hibátlanul viszik őket.
MOST MI VAN ILYENKOR???

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Probáltad DVD Identifier-rel ? (Nekem  már  fóbiám  van a  hamis  lemezeket illetően....) http://dvd.identifier.cdfreaks.com/

Az Identifier szerint Optodisc (most nem tudom a verziószámot).
Ettől függetlenül a 25-ös henger felső kb. fele jó volt, az alsó meg mintha adatlemezzé vált(???) volna.
Tényleg, hogyan lehet megkülönböztetni az adatlemezt a DVD-Videotól?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”