Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2004-es Panasonic Lejátszók
Srácok, tisztázzuk a dolgokat. Fájdalom, de továbbra sem gyárt célorientáltan a Matsushita cég a magyar piacra DVD lejátszót, azaz az ismertebb nyugati nyelveken kivül egyetlenegy volt szoc. ország nyelvezete sem szerepelt eddig a Pana szoftverekben.
KÜLÖNBEN EBBEN A PERCBEN SIKERÜLT MEGNYITNOM EZT AZ OMINÓZUS OLDALT:)))
SRÁCOK H A T AL M A S TÉVEDÉSBEN VAGYTOK a www. panasonicclub.hu az oldalán NEM ÍRT VALÓTLANT
Sokan biztos beugrottatok ennek a "(Magyar nyelvű kód: 7285!!!)" felíratnak
Ez egy kis magyarázatra szorul, tehát:
abban az esetben ha a fent említett kódot beütitek a Disc menüben lévő Audio, Language és Menü almenübe, akkor a ti általatok vásárolt magyar vonatkozású (magyar felirat és/vagy magyar szinkronhang) lemez betétele után automatikusan a magyar hangot/feliratot adja be.
Etikátlannak egy kicsit talán azért lehetne tartani az oldalt, mert ez nem egy újító szolgáltatás, mivelhogy a DVD-A100-as készülékben (a világ legelső DVD lejétszója a la Panasonic) is megtalálható volt ez a szolgáltatás.
Érdekesség gyanánt a Sonynál már más ez a kód (az egyik haveromnál évekkel ezelött állítottam be egy Sony lejátszót és ott vmi más sorszámot kellett beütnöm)
Ennyi
Hoppá!!!
Miután mikor én tenap néztem az oldalt, akkor még úgy írták, hogy magyar nyelvű menü (ahogy idéztem, az ctrl+c, ctrl+v volt), most látom, hogy átjavították, ez a kód természetesen az S35-ben is meglelendő és még gondolom nagyon sok lejátszóban.
Lehet, hogy csak valamelyik "szőke" az irodájukban azt hitte, hogy ez magyar nyelvű menüt jelent, és most vették csak észre a bakit.
Srácok, tisztázzuk a dolgokat. Fájdalom, de továbbra sem gyárt célorientáltan a Matsushita cég a magyar piacra DVD lejátszót, azaz az ismertebb nyugati nyelveken kivül egyetlenegy volt szoc. ország nyelvezete sem szerepelt eddig a Pana szoftverekben.
KÜLÖNBEN EBBEN A PERCBEN SIKERÜLT MEGNYITNOM EZT AZ OMINÓZUS OLDALT:)))
SRÁCOK H A T AL M A S TÉVEDÉSBEN VAGYTOK a www. panasonicclub.hu az oldalán NEM ÍRT VALÓTLANT
Sokan biztos beugrottatok ennek a "(Magyar nyelvű kód: 7285!!!)" felíratnak
Ez egy kis magyarázatra szorul, tehát:
abban az esetben ha a fent említett kódot beütitek a Disc menüben lévő Audio, Language és Menü almenübe, akkor a ti általatok vásárolt magyar vonatkozású (magyar felirat és/vagy magyar szinkronhang) lemez betétele után automatikusan a magyar hangot/feliratot adja be.
Etikátlannak egy kicsit talán azért lehetne tartani az oldalt, mert ez nem egy újító szolgáltatás, mivelhogy a DVD-A100-as készülékben (a világ legelső DVD lejétszója a la Panasonic) is megtalálható volt ez a szolgáltatás.
Érdekesség gyanánt a Sonynál már más ez a kód (az egyik haveromnál évekkel ezelött állítottam be egy Sony lejátszót és ott vmi más sorszámot kellett beütnöm)
Ennyi
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
Mr_Rob: Melyik oldalon van ez kiírva, kiváncsivá tettél?
www.panasonicclub.hu
Egyböl a főoldalon a legelső termék, amit mutatnak az S47, három felkiáltójellel írva a magyar menüt:
"
Panasonic DVD-S47
DVD-Audio/Video lejátszó (Magyar menü!!!)
DVD-RAM, DVD-Audio, DVD-Video, DVD-RAM, SVCD, jpeg, MP3, WMA, CD-R/RW lejátszás, 54 MHz/10bites video DAC, 192kHz/24bites DAC, kettős re-master, monitor szelektor, Dolby Digital/dts + 2.0 dekóder kimenet
"
Hello!
Írod, hogy az S47-es magyar menüvel rendelkezik.
Kérdésem az, hogy az S75-nél nincs ilyen kód, amit ha beírok a megfelelő helyre, akkor lesz magyar menü?
Válaszodat előre is köszi!
Norbi
Nekem kifejezetten tetszik a kék csík, de azért az S75 összességében jobban néz ki.
Mr_Rob:
Kérdezted, hogy az arcunkba fog-e világítani a kék fény?
Szerintem nem, mivel egyrészt kikapcsolható, másrészt pedig nem olyan erősségű, hogy az zavaró legyen. Véleményem szerint a kék megjelenést az SA-XR45-ös erősítőhöz igazították, amin szerintem nagyon jól mutat és egyáltalán nem zavaró erősségű.
Persze mindezek után mondhatjátok, hogy elfogult vagyok, de szerintem inkább "Pana fan".
TV: Panasonic TX-36PL35D; DVD: Panasonic S75; VHS: Panasonic NV-FJ612; Erösítö: Panasonic SA-XR45; Hangfalszett: Onkyo HTP-103E (6.1); CD író: Mitsumi; DVD író LG GSA-4160
Imici1972: Nem igazán érzem a koppintást. A Matsushitának már 4 éve is volt ilyen tipusú készüléke (SA-AX6). Ja különben az említett cég testvércég:)
Persze, hogy volt. Én is nagy "Pana fan" vagyok...
De kicsit furcsa, hogy 4 évig nem hiányzott nekik a kék design, és miután a JVC több ilyen DVD-je is befutott, hirtelen újra eszükbe jutott...
Persze lehet, hogy ez is csak a divat miatt van. (pl ezüst káva vs fekete)
Nekem egyébként nagyon bejön. Szemeztem is anno rendesen a JVC-vel! Csak sajna a JVC nem kezeli a RAM-ot, ami a Recorder miatt nekem alapkövetelmény. De összességében még mindig jobban tatszik az s75! Ja és a Recorderhez is jobban illik.
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Mr_Rob: Érdekes, nekem ezt az oldalt nem nyitja meg a gép. Majd otthon még probálkozom vele.
Nekem is vacakolt délután
Egyébként érdekes, hogy a magyarországi pana oldalon még nincsenek fennt az új gépek!
Mr_Rob: Érdekes, nekem ezt az oldalt nem nyitja meg a gép. Majd otthon még probálkozom vele.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
www.panasonicclub.hu
Egyböl a főoldalon a legelső termék, amit mutatnak az S47, három felkiáltójellel írva a magyar menüt:
"
Panasonic DVD-S47
DVD-Audio/Video lejátszó (Magyar menü!!!)
DVD-RAM, DVD-Audio, DVD-Video, DVD-RAM, SVCD, jpeg, MP3, WMA, CD-R/RW lejátszás, 54 MHz/10bites video DAC, 192kHz/24bites DAC, kettős re-master, monitor szelektor, Dolby Digital/dts + 2.0 dekóder kimenet
"
A Panasonic Club oldalán láttam kiírva, hatalmas betűkkel, hogy magyar nyelvű menü van benne.
Nálam már kiálta a lejátszó a "két lemezt egy meghajtóba" próbát, egy ilyen sötét manőver után, jelentem: kisebb zaj kiséretében jelezte a bakimat, és nem történt semmi gond vele!
arty: Igen, sajnos ez egy tényleg jó szolgáltatás volt, csak az a gond, HOGY VOLT, mivel a Matsushita csak abba a (2-es) szériába tette ezt bele. Nekem is volt ilyen lejátszom, azóta is hiányolom az enyémből (szerintem az utolsó 2 év legjobb innovációja ez volt a Panasonic DVD házán belül)
A Panasonic Club oldalán láttam kiírva, hatalmas betűkkel, hogy magyar nyelvű menü van benne.
Nálam már kiálta a lejátszó a "két lemezt egy meghajtóba" próbát, egy ilyen sötét manőver után, jelentem: kisebb zaj kiséretében jelezte a bakimat, és nem történt semmi gond vele!
Ahogy nézegettem az S47-ben már magyar nyelvű menü van, ami önmagában még nem egy nagy szám, de így már talán fel tudja ismerni, hogy magyar nyelvű egy hang, felirat, amit én személy szerint az S35 legnagyobb bakiának tartok
ez főleg annak tökrében nevetséges, hogy az rv32esem még tudta ... kezd elzülleni ez a márka is ....
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Sziasztok!
Van már valakinek felhasználói tapasztalata az S47-ről?
Korábban S35-ösöm volt és nagyon meg voltam elégedve vele , csak költözés miatt meg kellett szabadulnom az egész házimozi rendszeremtől.
Most újra szeretnék venni egy lejátszót (csak PANA) és nekem tetszik az új S47 design.
A kérdésem az volna, hogy ez tulajdonképpen ugyanazt tudja, mint a korábbi kis modell (35), vagy van a kinézetén kívül tudásbéli (esetleg műszaki) különbség is?
Mert ha csak a kinézete más, akkor nem adok érte 9.000 Ft-tal többet. (S35: 29.900,-, S47: 38.700,-)
Előre is köszi a válaszokat: ZS
Vendég_ZSOLTI : Az Istenért, nehogy lecseréld a 35-ösödet 47-esre (nekem is 35-ösöm van, de semmi újat nem nyújt a 47-es) De ha mindenáron újat szeretnél, akkor vegyél 75-öst (ha még valahol kapsz) nevetséges 2-3 e ft különbség van a kettő között, amugy meg egy évszazadnyi:)
Most akkor az ember arcába fog világitani az a kék csík, vagy ....
Mr_Rob: Megnyugtatlak, a kék csíkot kilehet kapcsolni a Setup menüben (Display Light) Ha ismered a Pana lejátszókat, akkor tudod hogy van bennük egy Dimmer üzemmód, ahol a készüléken lévő kijelző fényviszonyát tudod állítani 3 módban (200 W-os, lájtos és auto üzemmód), itt is így müködik: 1 fázis: karácsonyfa verzió, 2-es csak akkor van a Ferihegyi leszállópálya világítás ha megnyomsz egy lemezkezelő gombot, 3-asban sajna nem kékül a készüléked:)))) A humortól eltekintve, viszont van egy pozitív gyakorlati haszna ennek az élvilágításnak. Mivel sötétben szoktam mozizni és lusta vagyok egy lemezcserénél felkapcsolni a világítást, néha nem találom a már kinyilt lemeztálcát. Ennek meg csodálatos sejtelmes "kékülős" lemeztálcákja van:)))
Én nem tudom, hogy Te hol találtad a magyar menüt meg, de tudtommal egyetlen egy japán terméknek sincs még magyar menüje (talán a JVC-nek, azok úgyis annyira "szegényesen" szerelik fel a cuccaikat )) )
Imici1972: Nem igazán érzem a koppintást. A Matsushitának már 4 éve is volt ilyen tipusú készüléke (SA-AX6). Ja különben az említett cég testvércég:)
Annyira jó , hogy ennyire értek a Panákhoz, hirtelen akkora arcom lett, hogy elmehetnék SZÉLESKÉPERNYŐJŰ TV-nek:)))
Most akkor az ember arcába fog világitani az a kék csík, vagy lejátszás közben azért nyugton marad? És kikapcsolt állapotban?
Komolyan, a szobám este úgy néz ki, mint az Enterprise vezérlőpultja, tele piros, zöld, meg narancs ledekkel, már csak a kék hiányozna!
a JVC csúcskészüléke kicsit lealázta a Panáét, amit cikinek érezhettek.
Annyira, hogy rögtön le is koppintották a kéken világító lemeztálca design-t... Ami persze nem baj, de ezzel együtt az S75 szvsz szebb. Ha anno az S75-öt tervezték volna blue light design-ra akkor kinézetre verhetetlen lenne.
No persze a kinézet még nem minden. Kiváncsi leszek a teszteredményekre is!
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
talán fel tudja ismerni, hogy magyar nyelvű egy hang, felirat, amit én személy szerint az S35 legnagyobb bakiának tartok
Erre én is kiváncsi lennék... Mert egyelőre a blue light design-en kívül más erényét nem látom ennek a gépnek.
Ahogy nézegettem az S47-ben már magyar nyelvű menü van, ami önmagában még nem egy nagy szám, de így már talán fel tudja ismerni, hogy magyar nyelvű egy hang, felirat, amit én személy szerint az S35 legnagyobb bakiának tartok
Sziasztok!
Van már valakinek felhasználói tapasztalata az S47-ről?
Korábban S35-ösöm volt és nagyon meg voltam elégedve vele , csak költözés miatt meg kellett szabadulnom az egész házimozi rendszeremtől.
Most újra szeretnék venni egy lejátszót (csak PANA) és nekem tetszik az új S47 design.
A kérdésem az volna, hogy ez tulajdonképpen ugyanazt tudja, mint a korábbi kis modell (35), vagy van a kinézetén kívül tudásbéli (esetleg műszaki) különbség is?
Mert ha csak a kinézete más, akkor nem adok érte 9.000 Ft-tal többet. (S35: 29.900,-, S47: 38.700,-)
Előre is köszi a válaszokat: ZS
Nekem is tetszik az új design, erősen hasonlít a már boltokban lévő Pana asztali DVD-írókra, kicsit laposabb kivitelben. A leírásban én sem találok semmi újat (a nagyobbik modellt vetettem össze a saját S75-ösömmel), az viszont feltűnt, hogy a típusszáma 9-essel kezdődik, ami elvileg azt jelenti, hogy 'nagyobb', azaz minőségileg feljebb áll a 75-ösnél és a korábbi 82-esnél is. Hangilag a 82-es veri a 75-öst a tesztek szerint (nem volt szerencsém ellenőrizni), valószínűleg komolyabb DVD-A lejátszót akartak kihozni a piacra, mert a JVC csúcskészüléke kicsit lealázta a Panáét, amit cikinek érezhettek. Mondjuk mindemellett az S75-öst 39.900,- Ft-ért (én legalábbis ennyiért vettem) kicsit jobb vételnek tartom, mint az új tesóját 100 rugóért. De lesz ez még kevesebb is.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Helló !
Magával ....
Egyébként személy szerint nekem a Panasonic SC-HT900 is nagyon tetszik, csak még személyesen nem hallottam a hangját... Tesztelt ilyet Valaki.....
MMS: SC-HT900 ????? Erről még én sem hallottam
http://www.dvdplayers.co.uk/php/showitem.php?pid=276
Helló !
Magával ....
Egyébként személy szerint nekem a Panasonic SC-HT900 is nagyon tetszik, csak még személyesen nem hallottam a hangját... Tesztelt ilyet Valaki.....
MMS: SC-HT900 ????? Erről még én sem hallottam
Eszméletlen fícsör ez a fele idő alatt felismeri az rw lemezt. Ez minden idők leghiányoltabb és leginovatívabb megoldása. Csak azt tudnám hogy bírom ki azt a 10mp-et amíg nálam mindez tart?
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Helló !
Magával a design-nal nincs gondom, nekem bejön a kék tálca, olyan "high-tech" design érzate van.
Azt, hogy az MP3-at vagy JPEG-et egy készülék nem, vagy nem stabilan játssza le DVD-ről, csak CDR-ről, már a 2 évvel ezelőtti (na milyen?) Philips range-nél hiányoltam, szerintem ma már alapkövetelmény, mert Mindenki elment a nagy pixelszámú fényképek (nagy JPEG méret) és a magasabb bitrátájú MP3-ak (256, 320 kbs) irányába. Ezért ma már egy CDR(W) nem számít akkora kapacitásnak, mint 2 éve, sokkal gyorsabban megtelik, és ezt a gyártóknak is illene már észrevennie.
Annyit tennék még hozzá, hogy láttam egy széjjel-elemzett új Panasonik DVD-t, és a lemezazonosítás felgyorsulása állítólag annak köszönhető, hogy nem az optika keresi meg a lemezt, hanem lemez betöltésekor a lemez megszakít egy külön, csak lemezazonosításra fenntartott"optikai szenzort", emiatt az egység DVD-optikája rögtön a lemezolvasással kezdhet tálcabecsukás után, és nem azt kell keresgélnie, valóban van-e benne lemez. Ez felére csökkenti (mint lent is említette Valaki) a lemezbeolvasás idejét.
Egyébként személy szerint nekem a Panasonic SC-HT900 is nagyon tetszik, csak még személyesen nem hallottam a hangját... Tesztelt ilyet Valaki? Azt hiszem ugyanebbe a családba tartozik, mint az említett DVD. (egyébként sokan húzzák az orrukat az "egybe-rendszerek"-re, nekem az LX71000SA-m minden igényemet kielégíti, csak hát az sem tud mindent (JPEG-CD, WMA nincs támogatva, nincs alu-állványa a hangfalaknak, stb.)
Üdv: MMS
TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )
CARNIVOOR: Én úgy tudom, hogy a JPEG fájlokat csak eredeti állapotában tudja a készülék megjeleníteni. Tehát ha - akármilyen kis nüasznyi-változtatást viszel is bele a már meglévő JPEG képedbe (forgatás, színezés, méretezés,stb...) onnantól már nem bizti a megjelenítés. Nekem már sikerült 3 megás képet is beolvastatni (DOLOG HOGY EZT KB 1 PERC ALATT OLVASTA CSAK BE, DE HÁT EZ A KÉSZÜLÉK NEM A 12 MEGÁS CSÚCSPROFI FÉNYKÉPEZŐRE LETT TERVEZVE ) )
A tapasztalataim ezt nem egészen támasztják alá. A mindenhonnan összemontírozott képet és a módosított képet is meg tudtam jelenítetni, ha fekvő volt (tehát 1600x1200). (sőt én is próbálkozatam már 2 MPixelnél nagyobbal is). Ha álló, akkor nem (pl. 1200x1600).
Egyébként miből tudja egy progi, hogy eredeti-e, vagy sem? Mellesleg ez milyen már? Ha simán tartom a gépet, azt megnézhetem majd a játékoson is, ha meg 90 fokkal elforgatom azt nem (vagy csak fekve?)??? Így kib*sztak volna a jónéppel???
Arra kell gondolnam, hogy a megcserélt felbontást nem viselik el a lejátszók, olyan progi kellene, ami úgy fordítja el a képet, hogy a vizszintes/függőleges felbontáson belül fordít, azaz, a kép minősége így picit romlana, de ez a TV-n ugyse nagyon látszik. Gondolom olyan Photoshop féle progi meg is tudná csinálni.
CARNIVOOR: Én úgy tudom, hogy a JPEG fájlokat csak eredeti állapotában tudja a készülék megjeleníteni. Tehát ha - akármilyen kis nüasznyi-változtatást viszel is bele a már meglévő JPEG képedbe (forgatás, színezés, méretezés,stb...) onnantól már nem bizti a megjelenítés. Nekem már sikerült 3 megás képet is beolvastatni (DOLOG HOGY EZT KB 1 PERC ALATT OLVASTA CSAK BE, DE HÁT EZ A KÉSZÜLÉK NEM A 12 MEGÁS CSÚCSPROFI FÉNYKÉPEZŐRE LETT TERVEZVE ) )
A tapasztalataim ezt nem egészen támasztják alá. A mindenhonnan összemontírozott képet és a módosított képet is meg tudtam jelenítetni, ha fekvő volt (tehát 1600x1200). (sőt én is próbálkozatam már 2 MPixelnél nagyobbal is). Ha álló, akkor nem (pl. 1200x1600).
Egyébként miből tudja egy progi, hogy eredeti-e, vagy sem? Mellesleg ez milyen már? Ha simán tartom a gépet, azt megnézhetem majd a játékoson is, ha meg 90 fokkal elforgatom azt nem (vagy csak fekve?)??? Így kib*sztak volna a jónéppel???
Carnivoor honlapja (fényképek)
DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR