Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
divx a dvd-n
divx a dvd-n
Nem jó, csak AVi-t enged behívni indításkor.
Amúgy végignéztem az egész netet, de sehol semmi 1 se... a 30 nap meg lejárt...
Avi-ból DVD-t: Nero Vision Express
DVD-ből avi-t: DVDx vagy DaViDeo
Egyik sem csak 30 napos verzióban férhető hozzá a neten.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
divx a dvd-n
Nem jó, csak AVi-t enged behívni indításkor.
Amúgy végignéztem az egész netet, de sehol semmi 1 se... a 30 nap meg lejárt...
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
divx a dvd-n
Lacy, cse... őőő... süsd meg! Egy majd' két éves hozzászólásra reagáltál.
Nem az a baj,hanem az a 30 nap... :box:
Értem én, de manapság már ez sem nagy gond.
A fordítottjára is jó ez a progi??
DVD-ből avi-t szeretnék csinálni valami tök egyszerű módon, úgy hogy ne kellejen nekem kismillió programot futtatnom. Elindítok egyet és egy-két óra múlva kész az mpeg4 (akármelyik alfaja jó nekem).
divx a dvd-n
Nem az a baj,hanem az a 30 nap... :box:
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
divx a dvd-n
Sziasztok. Na nekem pont a topikban említett dologra lenne szükségem. Jó kis divx avikat dvd-re vinni. Tudom hogy nem lesz hajdejó meg babrás, de ezt szeretném csinálni. Mivel : megvan a csengetett mylord tvrip avikban, ez tv-n nézve nem is annyira szörnyű és sajnos jobbminőségben nem tudom megszerezni, így meg akarom probalni a dvdsítést.
Ehez kérnék segítséget, hogy merre miért mivel. Milyen programot ajánlotok, hogy stb.. ebben a témában laikus vagyok, adva van sok
350mb-os divx avi , ebből akarok dvd-t varázsolni. A segítséget előre is köszönöm.
Szerintem AVI-ból DVD-t, vagy SVCD-t a DVD2SVCD vagy a The filmmachine programokkal lehet. Mindkettő a Cinem Craft Encoder progit használja, ami gyors és kiváló minőségű képet biztosít. Sajnos ez nem ingyenes program, de egy kis keresgéléssel meg lehet találni a NET-en.
A NERO-val és a TMPEG encoderrel is lehet AVI-ból SVCD-t konvertálni, de a minősége nem olyan jó.
Ja ! Jó kis progi az a Filmmachine, de nagyon rövid életű 30 nap után meghal és nem működik tovább :box:
divx a dvd-n
Sziasztok. Na nekem pont a topikban említett dologra lenne szükségem. Jó kis divx avikat dvd-re vinni. Tudom hogy nem lesz hajdejó meg babrás, de ezt szeretném csinálni. Mivel : megvan a csengetett mylord tvrip avikban, ez tv-n nézve nem is annyira szörnyű és sajnos jobbminőségben nem tudom megszerezni, így meg akarom probalni a dvdsítést.
Ehez kérnék segítséget, hogy merre miért mivel. Milyen programot ajánlotok, hogy stb.. ebben a témában laikus vagyok, adva van sok
350mb-os divx avi , ebből akarok dvd-t varázsolni. A segítséget előre is köszönöm.
Szerintem AVI-ból DVD-t, vagy SVCD-t a DVD2SVCD vagy a The filmmachine programokkal lehet. Mindkettő a Cinem Craft Encoder progit használja, ami gyors és kiváló minőségű képet biztosít. Sajnos ez nem ingyenes program, de egy kis keresgéléssel meg lehet találni a NET-en.
A NERO-val és a TMPEG encoderrel is lehet AVI-ból SVCD-t konvertálni, de a minősége nem olyan jó.
Ja ! Jó kis progi az a Filmmachine, de nagyon rövid életű 30 nap után meghal és nem működik tovább :box:
divx a dvd-n
... adva van sok350mb-os divx avi , ebből akarok dvd-t varázsolni. A segítséget előre is köszönöm.
Erre a célra találták ki a "DaViDeo für Filme aus dem Internet" nevű progit... Lehet, hogy nem a leggyorsabb, de egész jó minőségű, és igen egyszerű . Talán "egyetlen" 2 hibája, hogy német nyelvű, és hogy nem ingyenes... :box:
Ja igen, a Nero mellett a többi CD/DVD író progi is tud video formátumot készíteni (mégha a Nerohoz hasonlóan külön PlugInnal is), mint például a WinOnCD 6 DVD Editionnal...
gratulálok
divx a dvd-n
Erre a célra találták ki a "DaViDeo für Filme aus dem Internet" nevű progit... Lehet, hogy nem a leggyorsabb, de egész jó minőségű, és igen egyszerű .
Téper:
Éppen tegnap próbáltam átírni a 'Némo nyomában'-t DaViDeo für Filme aus dem Internet-tel avi-ról SVCD-re. Az eredmény: a 16:9-es képet függőlegesen széthúzta 4:3-ra, a lejátszás enyhén szaggat (kb. 2 másodpercenként mintha leállna egy pillanatra gondolkodni), a hangja meg magasban sistereg (mintha a tömörítés miatt levágott magasakat mesterségesen próbálná pótolni). A video bitráta nem választható ki, automatikusan számolja a lemez hosszából, aztán a 700 MB-s lemezre 660-670 MB-os fájlt készít. Ja, és a beállítások közben egy pontnál mindig lefagy, úgyhogy azt ki kellett hagynom. Én inkább maradok a VirtualDub + CCE + TMPGEnc trió mellett.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
divx a dvd-n
DivX->mpeg2 konverzióra a Canopus Procoder-nél jobbat, egyszerűbbet még nem láttam. A sebesség sem olyan vészes, igaz egy picivel lassabb, mint a CCE. Miután megvan a file a TMPGenc DVD Author-ral megírhatod a DVD-t.
divx a dvd-n
... adva van sok350mb-os divx avi , ebből akarok dvd-t varázsolni. A segítséget előre is köszönöm.
Erre a célra találták ki a "DaViDeo für Filme aus dem Internet" nevű progit... Lehet, hogy nem a leggyorsabb, de egész jó minőségű, és igen egyszerű . Talán "egyetlen" 2 hibája, hogy német nyelvű, és hogy nem ingyenes...
Ja igen, a Nero mellett a többi CD/DVD író progi is tud video formátumot készíteni (mégha a Nerohoz hasonlóan külön PlugInnal is), mint például a WinOnCD 6 DVD Editionnal...
divx a dvd-n
divx a dvd-n
Intervideo WinDVD Creator Platinum 2
Probáld ezt, bár úgy tudom nem írja csak félig a lemezt. Max 2 órát hajlandó felirni.
divx a dvd-n
Sziasztok. Na nekem pont a topikban említett dologra lenne szükségem. Jó kis divx avikat dvd-re vinni. Tudom hogy nem lesz hajdejó meg babrás, de ezt szeretném csinálni. Mivel : megvan a csengetett mylord tvrip avikban, ez tv-n nézve nem is annyira szörnyű és sajnos jobb
minőségben nem tudom megszerezni, így meg akarom probalni a dvdsítést.
divx a dvd-n
Persze mindig magamból indulok ki és én még sohasem kódoltam magamnak SVCD-t, Divx-es is csak poénból egyet-kettőt. Szóval ami nekem SVCD vagy Divx az mindig a nagy csapatok által készített verziókat jelentik. És ezen SVCD-k 99%-ban nem anamorfak. Említettem, hogy lehet otthon ilyet gyártani, de ott meg felmerül az a probléma, hogy nem tudod kölcsönadni olyan emberkének akinek régi 4:3-as TV-je van.
Rám sem jellemző az SVCD-be kódolás. Viszont 2 cd-s AC3-as DivX-et előszeretettel rakok át DVD formátumba, a mibőség ilyenkor azért nem annyira rossz. Természetesen ilyenkor mindig anamorph képet hozok létre de itt nem gond mert minden DVD lejátszó kezeli.
A számítógépem igen messze van a TV-től ígyhát inkább szenvedek egy napot a video kódolással meg a felirattal, és relatíve jó minőségben megnézem. Bár a képet képes lenne megjeleníteni a tv-n és pont a te segítségeddel már azt is tudom, hogyan lehet anamorph jelet küldeni a TV-re, azért ilyenkor konvertálok.
divx a dvd-n
Persze mindig magamból indulok ki és én még sohasem kódoltam magamnak SVCD-t, Divx-es is csak poénból egyet-kettőt. Szóval ami nekem SVCD vagy Divx az mindig a nagy csapatok által készített verziókat jelentik. És ezen SVCD-k 99%-ban nem anamorfak. Említettem, hogy lehet otthon ilyet gyártani, de ott meg felmerül az a probléma, hogy nem tudod kölcsönadni olyan emberkének akinek régi 4:3-as TV-je van.
divx a dvd-n
Simon,
Többször írtad már, hogy a divx eleve anamorph. Azonban mikor lejátszom nem látom, hogy valóban az lenne. Ezek szerint le tudom, úgy játszani a media player-el, hogy a kép nyújtott legyen. Én mindig azt gondoltam, hogy divx-nél gyakorlatilag a 4:3-as képpé alakított anyagból alulról és felülröl levágják a fekete sávot és simán divix-el encodolják.
Egyébként ha SVCD-t magam készítem, és anamorph-ként encodolom, akkor a lejátszóm felismeri az anamorph képet és eleve úgy adja ki a 16:9-es tévémnek. De ez valójában annak köszönhetö, hogy az mpeg2 képes arra, hogy ezt az információt hordozza ellentétnben az mpeg1-el.
Igen, ez egy megfogalmazási hiba. Persze a Divx nem anamorf. Arra gondolok ilyenkor, hogy mondjuk egy 640x352-es Divx az 640x352 pixel felbontású. Ez a teljes film. Az SVCD-nél a felbontás egy jelentős része a fekete csíkra megy el. Persze lehet anamorf SVCD-t csinálni, de egyrészt ezt nem tudod lejátszani normál régi 4:3-as TV-n másrészről pedig a közkézen, interneten lévő SVCD-k nem anamorfak.
Másrészről például az én Matrox VGA kártyám a Divx-et anamorph módon teszi ki a TV kimenetre, amit egy SVCD-vel nyilvánvaló okokból nem tud megcsinálni és letterbox lesz (kivéve persze ha anamorf módon van megírva).
Igen, ez egy megfogalmazási hiba. Persze a Divx nem anamorf. Arra gondolok ilyenkor, hogy mondjuk egy 640x352-es Divx az 640x352 pixel felbontású. Ez a teljes film. Az SVCD-nél a felbontás egy jelentős része a fekete csíkra megy el. Persze lehet anamorf SVCD-t csinálni, de egyrészt ezt nem tudod lejátszani normál régi 4:3-as TV-n másrészről pedig a közkézen, interneten lévő SVCD-k nem anamorfak.
Másrészről például az én Matrox VGA kártyám a Divx-et anamorph módon teszi ki a TV kimenetre, amit egy SVCD-vel nyilvánvaló okokból nem tud megcsinálni és letterbox lesz (kivéve persze ha anamorf módon van megírva).
Én már többször konvertáltam div-x filmet anamorf SVCD-be és az asztali lejátszóm kiválóan lejátszotta 4:3-as TV-n is.
Szerintem ez attól függ, hogy a lejátszó támogatja-e a letterbox tipusú lejátszást, ha igen akkor nincs gond az anamorf SVCD-kkel 4:3-as TV-n.
Egyes rajzfilmeket egyébként 16:9-es anamorf SVCD formában lehet leszedni a NET-ről.
divx a dvd-n
Simon,
Többször írtad már, hogy a divx eleve anamorph. Azonban mikor lejátszom nem látom, hogy valóban az lenne. Ezek szerint le tudom, úgy játszani a media player-el, hogy a kép nyújtott legyen. Én mindig azt gondoltam, hogy divx-nél gyakorlatilag a 4:3-as képpé alakított anyagból alulról és felülröl levágják a fekete sávot és simán divix-el encodolják.
Egyébként ha SVCD-t magam készítem, és anamorph-ként encodolom, akkor a lejátszóm felismeri az anamorph képet és eleve úgy adja ki a 16:9-es tévémnek. De ez valójában annak köszönhetö, hogy az mpeg2 képes arra, hogy ezt az információt hordozza ellentétnben az mpeg1-el.
divx a dvd-n
Egy megoldás van csak, de ahhoz nem kell firmware frissítés. Átkonvertálod a DivX-es avi file-t mpeg-be és megírod a VCD-nek, SVCD-nek vagy DVD-nek.Ez egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe. Pl.: 2.4 Ghz-es Pentium 4-en egy másfél órás DivX DVD-re konvertálása kb. 4-6 óra írással együtt. A minőség meg olyan, amilyen a forrásé volt.
Ezzel nem értek egyet. A Divx eleve anamorf, míg az (S)VCD nem és a Divx-nek általában amúgy is nagyobb a felbontása. És mindezek mellett továbbtömöríted az amúgy is tömörített anyagot egészen pontosan harmadszorra, mivel a DVD mpeg2-be van tömörítve azt áttömörítik mpeg4-ben majd ezt most újra mpeg2-be. A végeredmény közel tragikus.
Simon,
Vannak lejátszók (pl Zoom player), ahol egy kattintással beállíthatod, hogy milyen képarányban szeretnéd nézni a filmet. Amiket neten találsz DivX-eket, azok zömmel nem anamorfok, egyszerűen úgy vannak méretezve, hogy levágják a fekete csíkokat.
divx a dvd-n
Egy megoldás van csak, de ahhoz nem kell firmware frissítés. Átkonvertálod a DivX-es avi file-t mpeg-be és megírod a VCD-nek, SVCD-nek vagy DVD-nek.Ez egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe. Pl.: 2.4 Ghz-es Pentium 4-en egy másfél órás DivX DVD-re konvertálása kb. 4-6 óra írással együtt. A minőség meg olyan, amilyen a forrásé volt.
Ezzel nem értek egyet. A Divx eleve anamorf, míg az (S)VCD nem és a Divx-nek általában amúgy is nagyobb a felbontása. És mindezek mellett továbbtömöríted az amúgy is tömörített anyagot egészen pontosan harmadszorra, mivel a DVD mpeg2-be van tömörítve azt áttömörítik mpeg4-ben majd ezt most újra mpeg2-be. A végeredmény közel tragikus.
Simon,
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
divx a dvd-n
Azonos minőség elméletileg nyilván nem érhető el, de ha DVD-re konvertálod olyan minimális a különbség, hogy azt nem venni észre. (Olyan ez, mint amikor a DVDXCopy Platinum reklámjában azt állítják, hogy a kétrétegű DVD-idet minőségromlás nélkül lehet archiválni 1 db egyrétegű DVD-R lemezre menüvel, meg tokkal-vonóval. Az sem igaz és ez sem, de gyakorlatilag majdnem). Nyilván a VCD és az SVCD rosszabb minőségű lesz, mint a DVD, hiába azonos a forrás. Én is csak azért írtam oda mert, a srácnak nem biztos, hogy van DVD írója, a CD író még talán elterjedtebb.
divx a dvd-n
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
divx a dvd-n
Egy megoldás van csak, de ahhoz nem kell firmware frissítés. Átkonvertálod a DivX-es avi file-t mpeg-be és megírod a VCD-nek, SVCD-nek vagy DVD-nek.
Ez egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe. Pl.: 2.4 Ghz-es Pentium 4-en egy másfél órás DivX DVD-re konvertálása kb. 4-6 óra írással együtt. A minőség meg olyan, amilyen a forrásé volt.
divx a dvd-n
A DivX lejátszás nem csak szoftver, hanem hardver kérdése is, tehát egyértelműen nem.
divx a dvd-n
Üdv,
Kicsit új vagyok, de van egy panasonic dvd lejátszóm és szeretnék firmware-t frissíteni úgy, hogy divix-es meg mpeg-es filmeket is le tudjak játszani. Van erre valami lehetőség?
Üdv
Kott@