Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-R tesztek

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Sajnos nekem is sikerült magamat meglepni egy gagyi DVD-R-rel.
Először is csak 1x-esen volt hajlandó írni az írom.
Alejátszómban már 2x megakadt, pedig a filmből még csak 15 perc telt el.

A típus: MMORE asszem 600 HUF-ért adták.

A pincér után szabadon: Nektek ezt nem ajánlom.
Elkúrtuk

sipkap
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: sipkap »

Egyik ismerősömnek van egy Marantz asztali CD lejátszója és az sem játszotta le azt a CD-t (CD-R) amit valami LG csodával írt meg 8x-osan.
Az LG legkisebb írási sebessége 8x. Utána ugyanazt az anyagot megírtuk egy laptopon (Toshiba író) 8x-osan és láss
csodát aztat meg olvasta a kiváló Marantz (CD alapanyag ua. volt). (Tán a kutya.... mondaná a székely)

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Mester »

Enrico, ennek egy picit nézz utána, mielőtt okoskodsz! -mán bocs-.
Még az 1X és 2X között is különbség van. Amúgy asszem 24X felett alig éget valamit az író kb. a lemez felétől.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Ki mondta, hogy a CD-lemezek kompatibilisek a lejátszókkal? Annak ajánlom, hogy próbáljon meg betenni egy 8x sebességgel megírt zenei CD-t egy 2 éves Daewoo mini hifibe. Max. 2x-ig olvas.
Nézd, nem igazán értem, hogy mi az összefüggés a CD írás sebessége és a Daewoo mini-hifi írott CD olvasási képessége között. Gyanítom semmi. Egy CD vagy jól van megírva vagy rosszul. Hogy ezt 1-szeres vagy 48-szoros sebességgel érted el, az tökmindegy. Ha gondod van a nagyobb sebességgel megírt lemezekkel, akkor két dologban kell a hibát keresned: a CD-R alapanyagban és a CD íróban.
De ha egy márkás lemezt írsz egy jó íróval, akkor annak nem lehet semmi baja.

Most jutott eszembe: nem lehet, hogy annak a bizonyos mini-hifinek a specifikációjában nem szerepel a CD-R támogatás? A felhasználói kézikönyvből ez kiderülhet. A CD-RW lemezek pedig általában nem kompatibilisek az asztali CD lejátszókkal.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

"..ajánlom, hogy próbáljon meg betenni egy 8x sebességgel megírt zenei CD-t egy 2 éves Daewoo mini hifibe. Max. 2x-ig olvas..."
Ez aztán a pesszinizmus!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

...Daewoo mini hifi...
Na ez azért durva.

DocBrown:
Ne szidjad a Daewoo-t, mert a gazdája az egyik legjobb vevőm!
Kevesen tudnak írni ilyen kis sebességgel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

DocBrown
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: DocBrown »

Milyen naprakész vagy Doc...
Vazzeee! Valami gebasz lehetett a rendezettséggel, én meg jáccom itt a jóó fijút! Whehee he he! Lényeg a szándék, és jobb később, mint soha!

Szal, a kérdés még él, csak tessék, csak tessék!!

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

egy idő után szétesik a kép, és a hang is akadozik.  Ez mitől lehet?
Ez így túl kevés infó. Kezdésnek: Milyen márkájú az a DVD-R lemez?

Milyen naprakész vagy Doc...
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

DocBrown
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

egy idő után szétesik a kép, és a hang is akadozik. Ez mitől lehet?
Ez így túl kevés infó. Kezdésnek: Milyen márkájú az a DVD-R lemez?

DocBrown
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DVD-R tesztek

...Daewoo mini hifi...
Na ez azért durva.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ki mondta, hogy a CD-lemezek kompatibilisek a lejátszókkal? Annak ajánlom, hogy próbáljon meg betenni egy 8x sebességgel megírt zenei CD-t egy 2 éves Daewoo mini hifibe. Max. 2x-ig olvas. Az újraírhatókról nem is beszélve. De az adatlemezek sem tökéletesen kompatibilisek, vannak kényesebb CD-ROM-ok, amik nem esznek meg mindent. Persze az írható DVD-knél hatványozottan jelentkezik ez a probléma, de majd kialakul.
Mesternek meg azt üzenem, hogy ne bánkódjon a Sky meg az ePerformance miatt, mert gagyi mind. Legalábbis sok író/lejátszó nem szereti.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

(Ilyeneket hallottam, hogy ha azt akarod, hogy asztali lejátszó megegye, akkor csak úgy lehet megírni, hogy bájtra egyforma legyen a két réteg)
Akkor bizony rosszul hallottad. Meg aztán nem is lenne logikus. Csak gondolj bele, mi lenne az értelme a második rétegnek, ha bájtra egyező adatot tennénk mind a két rétegre?

Amit én hallottam, az egy picit más:
- Minuszos szabvány esetén, ha azt akarod, hogy az asztali lejátszókkal kompatibilis legyen, akkor mind a két réteget teljesen tele kell írni. De, hogy mivel, arról nem szól a fáma. Ez adott esetben lehet akár nulla bájtok sorozata is.
- Plusszos szabvány sesetében nem lesz ilyen korlátozás, viszont a mind a két rétegre ugyanannyi bájtot kell feltenni. Tehát ha csak 60 %-ban írod meg a lemezt, akkor az első réteget is 60 %-osan és a második réteget is 60 %-osan kell teleírni. Az nem megy, hogy az elsőt tele, a másodikat meg 20%-ban írod meg! A bájtok számának kell megegyeni, nem a tartalomnak!

Aztán még ott lesznek a rétegváltási gondok, amikre már az authorizáló programnak kell gondolnia. (ui: az IFO file tartalmaz egy rétegváltási bejegyzést is)

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Tényleg! Miért ilyen MARHA DRÁGÁK a Verbatin lemezek??? Ennyire jók volnának?
Nekem bejöttek a Verbatimok. De szerintem egy árban van a többivel...

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én néha a hajamat tépem (ami olyan rövid hogy nem lehet tépni) a hülye dvd szabványok miatt. Főleg a boltban, amikor látom, hogy csak plusszosak vannak 800 ft körül (amit ugye nem tud írni a 05-ösöm) és a minuszos meg csak a nagy tdk van 1200 ft-ért. A pofám leszakad egyes bevásárló központoktól! Az se rossz, hogy meghírdetik 600-ért a sky, vagy eperformance (vagy mi...) lemezeket... és mire mennék, EGY DARAB SINCS. CD-R persze van ezer, de DVD-t azt már nehéz lenne beszerezni..........

Vendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

MIKOR LESZ MÁR A DVD OLYAN SZINTEN KOMPATIBILIS MINDENNEL, MINT MOST A CD????????
Szerintem soha!
Eleve már nevetséges, hogy két (najó, három) külön szabvány van!
És még csak most fognak kijönni a kétrétegű írhatók, ott milyen kavarás lessz! (Ilyeneket hallottam, hogy ha azt akarod, hogy asztali lejátszó megegye, akkor csak úgy lehet megírni, hogy bájtra egyforma legyen a két réteg)

1- Köszönöm a gratut...

2- Azért is marhaság ez, mert nem hiszem, hogy a gyári lemezek is úgy vannak elkészítve, hogy a két rétegen egyforma adatmennyiség van.
Ha meg nem egyforma, akkor miért nem olvasná az írtat, ha az sem egyforma?
Lesz itt még gond, és a firmware frissítésekről nem is szóltunk, amitől állítólag az ujabbkeletű DVD írók képesek lesznek a kétrétegű lemezeket is megírkálni

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

MIKOR LESZ MÁR A DVD OLYAN SZINTEN KOMPATIBILIS MINDENNEL, MINT MOST A CD????????
Szerintem soha!
Eleve már nevetséges, hogy két (najó, három) külön szabvány van!
És még csak most fognak kijönni a kétrétegű írhatók, ott milyen kavarás lessz! (Ilyeneket hallottam, hogy ha azt akarod, hogy asztali lejátszó megegye, akkor csak úgy lehet megírni, hogy bájtra egyforma legyen a két réteg)

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Én EMTEC DVD-R 25 darabos hengert vettem. 740 körül volt darabja.. Eddig minden meg lett írva hibátlanul, asztali is viszi rendesen.
Picit lentebb mehetne az írható dvd-k ára, valamint jó lenne ha nem kellene kínlódni az esetek 70-80%-ában írási/olvasási problémákkal.

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Különben tényleg jók!
Bár nem hiszem, hogy akkora árkülönbözetet ez indokol-e, avagy megér-e.
Most vettem a Corában valamilyen eProformance nevű -R 2 szeresen írható DVD-t, kísérletképpen. Valami 570 ft volt Br.
Amit megírtam, az eddig mind szépen megy, bár (nem tudom írási probléma-e) de egy Pio 350-en véletlenszerűen bekapcsolnak rajta a feliratok. Bár otthon nálam ezt nem csinálta.

Gratulálok a "Masszív fórumlakó" címért!

Vendég

DVD-R tesztek

Különben tényleg jók!
Bár nem hiszem, hogy akkora árkülönbözetet ez indokol-e, avagy megér-e.
Most vettem a Corában valamilyen eProformance nevű -R 2 szeresen írható DVD-t, kísérletképpen. Valami 570 ft volt Br.
Amit megírtam, az eddig mind szépen megy, bár (nem tudom írási probléma-e) de egy Pio 350-en véletlenszerűen bekapcsolnak rajta a feliratok. Bár otthon nálam ezt nem csinálta.

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Ilyen Sky -R lemezt vettem én is egy párat, nem volt vele gond. Pio simán megírta, S-35 simán olvasta

Vendég

DVD-R tesztek

Most vettem 3 EMTEC DVD-R lemezt, egyet írtam meg, de nekem nem vált be. Igaz, az író simán visszaolvassa, de a régi Pioneer olvasómban tucatjával szórja a read-errort Úgyhogy asszem én kihagyom a többit

Neked akkor innentől az EMTEC már Nemtec..

Meglivorn
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Meglivorn »

Most vettem 3 EMTEC DVD-R lemezt, egyet írtam meg, de nekem nem vált be. Igaz, az író simán visszaolvassa, de a régi Pioneer olvasómban tucatjával szórja a read-errort
Úgyhogy asszem én kihagyom a többit

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

vettem volna még emtec dvd+r-t mivel teljesen bevált, de már csak minuszos volt  
a dvdidentifier: 4M SYS202C1 nek ismeri meg, ami azért a +os RICOH-hoz képest nem tul jo előjel ... nincs meghatározva, mennyivel lehet irni. Teszt 1x lesz ...

arty!

Az EMTEC-et (DVD+R) boltban vetted? Ha igen egy elérhetőséget és árat, légy szives!

Köszi.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: arty »

vettem volna még emtec dvd+r-t mivel teljesen bevált, de már csak minuszos volt

a dvdidentifier: 4M SYS202C1 nek ismeri meg, ami azért a +os RICOH-hoz képest nem tul jo előjel ... nincs meghatározva, mennyivel lehet irni. Teszt 1x lesz ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”