Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
PANASONIC DVD-S35
PANASONIC DVD-S35
Wolf: jó ez az oldal, csak a CES túl távoli és túl "tengerentúli" (sajnos )Kissé "valóságszagubb" az európai, pontosabban német oldal, amit a figyelmedbe ajánlom (hátránya , hogy minden szó "erste deutsch") De a képek önmagukért beszélnek:
http://www.panasonic.de/online/(4v4cpfq2y3...88-29f5fd70790f
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
PANASONIC DVD-S35
Nem láttam hivatalos PANA-oldalon firmware-t sehol.
Tudja valaki hol tart most az S35 firmware száma?
Illetve hogy a szervíz mennyiért frissit?
Előre is köszi az infókat!
Addig is PANASONIC CES 2004 lesznek érdekes újdonságok<BR>http://www.panasonic.com/consumer_elect ... /flash.asp?
PANASONIC DVD-S35
Visszatérve az eredeti témára: Van már valami hír firmware frissítéssel kapcsolatban? Jó volna, ha megoldanák, hogy végre lássa a feliratok, szinkronok nyelvét (mármint legalább a magyart )
sztem ilyen nemlesz. panahoz mikor adtak ki fwt, most oszinten??
Sajnos én is így gondolom, de a remény hal meg utoljára!
PANASONIC DVD-S35
Visszatérve az eredeti témára: Van már valami hír firmware frissítéssel kapcsolatban? Jó volna, ha megoldanák, hogy végre lássa a feliratok, szinkronok nyelvét (mármint legalább a magyart )
sztem ilyen nemlesz. panahoz mikor adtak ki fwt, most oszinten??
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
PANASONIC DVD-S35
PANASONIC DVD-S35
Kösz fiúk a segítséget. Az SVCD írása már remekül müxik, most jön majd a DVD. A Divx-es avinál melyik az a bitráta MPEG2-ben ami kompromisszumok nélkül felírható egy DVD-re? (Mert DVD grabbelésnél gondolom elég a grabbelt file-okat kimásolni DVD-re oszt annyi.)
Ez a film hosszától, hangformátumtól függ. Kis matematika , de biztos találsz a neten valami progit, ami kiszámolja.
PANASONIC DVD-S35
Kösz fiúk a segítséget. Az SVCD írása már remekül müxik, most jön majd a DVD. A Divx-es avinál melyik az a bitráta MPEG2-ben ami kompromisszumok nélkül felírható egy DVD-re? (Mert DVD grabbelésnél gondolom elég a grabbelt file-okat kimásolni DVD-re oszt annyi.)
PANASONIC DVD-S35
AZt hiszem nem fogok túl sokat szórakozni az svcd-vel, inkább veszek egy DVD-írót, egyébként is itt volt már az ideje. Gondolom akkor az avi file átkonvertálása vob-ba minimális minőségveszteséget eredményez.Vagy tévedek?
csak a helyesbítés kedvéért a vob az nem videófájl, hanem abban tárolódik minden (hang, menük, stb). Ugyanúgy mpeg2-t használ a DVD, mint az SVCD, csak természetesen a 7x akkora hely miatt nagyobb felbontásban és bitrátában tudod rá rakni a videót. Nagy valószinüséggel nem fogsz minőségromlást tapasztalni, ha mpeg2-be konvertálsz, mert általában az avik roszabb minőségüek (persze ez függ kodektők, bitrátától). Megjegyzem, hogyha már van DVD íród, akkor felesleges aviból kiírkálni a filmeket, egyszerűbb, ha kiveszed a tékából az eredeti DVD-t, lekopasztod és minőségromlás, újrakódolás nélkül át tudod másolni a azokat.
A CBR, VBR közötti külömbség: CBR: állandó bitráta, VBR: változó bitráta. Érdemesebb az utóbbit használni, mert azonos méretű videó mellett jobb minőséget kapsz. persze a vbr konvertálás több időt vesz igénybe.
DVD másolásról, mpeg kódolásról találsz itt is topicot bőven.
PANASONIC DVD-S35
AZt hiszem nem fogok túl sokat szórakozni az svcd-vel, inkább veszek egy DVD-írót, egyébként is itt volt már az ideje. Gondolom akkor az avi file átkonvertálása vob-ba minimális minőségveszteséget eredményez.
Vagy tévedek?
PANASONIC DVD-S35
andzsin:
Én a DaViDeo für Filme aus dem Internet progit ajánlom erre a célra. Egyetlen "hibája", hogy egy filmként kezeli a forrásokat, azaz ha több forrásfájlt adsz meg, akkor azt egymás után vágja... De arra ideális, hogy teljesen szabványos VCD/SVCD fájlt csinálj vele. A kimenet mindig egy .MPG fájl, amit bármilyen író progival ki lehet írni.
PANASONIC DVD-S35
No akkor most jönnek a kiigazítások:
- a TMPGEnc-el egy 33 mbyte-os avi kódolása 45 percig tart nálam.
- rájöttem (nehéz volt:))), hogy a CCE egy külön program, viszont azzal nem tudtam avit tömöríteni, mert lefagy. Ill. kiírja, hogy ilyen meg ilyen modulhiba van a nemtudomén melyik CCE regiszterben.
- ue. a helyzet ha a DVD2SVCD-t használom, ha a CCE-t állítom be.
Hát ennyire sikerült jutnom, nem sok...
PANASONIC DVD-S35
Na regisztáltam magam, hogy ne csak "Vendég" legyek.
Szóval még egy dolog eszembe jutott: ha mondjuk van egy koncertfilmem, amit nem egyben szeretnék felírni 1 track-ként, akkor előbb egyenként mpg-be kell tömöríteni az egyes számokat és feliratot rendelni hozzá vagy egyben kódolni az egészet és utána vágni és menüzni? A menüt is érdemes a TMPGenc-el csinálni?
PANASONIC DVD-S35
YvsMad: Akkor most már csak az a kérdésem, hogy ezt a CCE plugint melyik szoftver használja? Egy csomót letöltöttem a divx-digest-ről de nem látom, hogy valamelyik is használná vagy ezt nem is látom, mert automatikus? Mennyi az időnyereség ami elérhető vele? A TMPGEnc-el egy 33mbyte-os, 3 és fél perces avi 20 percig tart. Köszi. Vagy te melyik svcd kódolót ajánlod?
(Épp most próbálkoztam a boilsoft svcd kódolójával, de ezt nem olvasta a Pana, viszont 7 perccel rövidebb ideig kódolt, de minek:)
(Elnézést, hogy egy kicsit szétoffolom itt a topicot, de most már szeretnék a végére járni az ügynek.)
PANASONIC DVD-S35
Nemis tudom minek próbálgatnak az emberek nem szabványos cd írásával, úgyis csak gond van vele. mi olyan nehéz szabványos fejléccel bíró svcd írni ?
Vannak régebbi DVD-lejátszók, amelyek nem olvassák az SVCD-t, csak a VCD-t. Ezeket lehet átverni azzal, hogy az SVCD fájlokat VCD fejléccel írjuk ki lemezre. Sok készüléktípusnál működik (régi Sony, Samsung kipróbálva), de valamelyiknél nem (pl. Pio 535).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
PANASONIC DVD-S35
SZóval akármilyen felbontást is választottam (Pal, Pal 4:3, Pal 16:9..stb.) a TV-ből mindig kilógott és mindig ugyanúgy a kép. A nyersanyagtól függ, hogy bent marad e tartományon ?(amivel próbálkoztam 352x288-as volt).De eddig mindegyik variációt olvasta a Pana CD-RW-n.
Ki is fog lógni. Ha le akarod vágni 4:3-ba, akkor először át kell konvertálnod VirtualDub-bal. A szűrőknél kell a Resize-t kiválasztani, ott lehet a kép szélét levágni, majd más felbontással (XSVCD: 704x576, SVCD: 480x576) kimenteni. Utána meg a CCE-vel érdemes SVCD-re írni, ugyanis sokkal gyorsabb és jobb minőségű, mint a TMPGEnc. A TMPGEnc arra jó, hogy meghatározzuk vele a szükséges bitrátát, hogy a film minél jobban kitöltse a lemezeket és azt, hogy hol vágjuk el a filmet (jelenethatároknál). A fenti módszerrel vagy 40 filmet átírtam már DivX aviról SVCD-re.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
PANASONIC DVD-S35
SZóval akármilyen felbontást is választottam (Pal, Pal 4:3, Pal 16:9..stb.) a TV-ből mindig kilógott és mindig ugyanúgy a kép. A nyersanyagtól függ, hogy bent marad e tartományon ?(amivel próbálkoztam 352x288-as volt).
De eddig mindegyik variációt olvasta a Pana CD-RW-n.
PANASONIC DVD-S35
Jelentem sikerült. TMPGEnc-el aztán Nero. Azt áruljátok el még, hogy mi a különbség a VBR és CBR kódolás között, CBR-ben sikerült, VBR-ben még nem próbáltam. A TMPG-ben meg hiába 4:3 ban kódoltam, kilógott a kép a TV-ből, akármit is állítottam utána a TVn és a DVDn.
PANASONIC DVD-S35
Hogy a bánatba kell megírni egy avi-t ahhoz, hogy a Pana olvassa?Aki írt már meg SVCD-t, amit sikerült lejátszania tegye már közkinccsé, hogy milyen programmal és milyen felbontásban konvertált.thanx
Nekem DVD2SVCD+CCE 2.5+Nero 5.5 tökéletesen müködik.
Nemis tudom minek próbálgatnak az emberek nem szabványos cd írásával, úgyis csak gond van vele. mi olyan nehéz szabványos fejléccel bíró svcd írni ? dvd2svcd indit, átálit avi forrásba, beolvas, 16:9-4:3 beállít, elindit. Vagy kész iso-t kapsz, vagy mpeg-et.
Ha mpeg, akkor neroba belehuzod az mpeget azt kész.
PANASONIC DVD-S35
Hogy a bánatba kell megírni egy avi-t ahhoz, hogy a Pana olvassa?Aki írt már meg SVCD-t, amit sikerült lejátszania tegye már közkinccsé, hogy milyen programmal és milyen felbontásban konvertált.thanx
A Pana, mint a legtöbblejátszó, csakis szabványos felbontásokat támogat, SVCD esetén is. Rengeteg topic foglalkozik ezzel, itt is a DVDCenteren.
PANASONIC DVD-S35
Hogy a bánatba kell megírni egy avi-t ahhoz, hogy a Pana olvassa?
Aki írt már meg SVCD-t, amit sikerült lejátszania tegye már közkinccsé, hogy milyen programmal és milyen felbontásban konvertált.thanx
PANASONIC DVD-S35
Feledékenység óóó...
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
PANASONIC DVD-S35
Az enyém 9 hónapos és no problem. A futómű zaját meg elnyomja a ae300 ventillátora
PANASONIC DVD-S35
Nálam kicsit hangosodott lejátszás közben, bár nem zavaró.
A Scart bekötését megnézheted a Hardware Book oldalán
PANASONIC DVD-S35
Az én S35-öm nem akarja mostanában visszahúzni a tálcát,illetve csak akadozva,ihetem szervízbe!
Valakinél volt már ilyen probléma?(3 hónapos a gép)
PANASONIC DVD-S35
Sziasztok, hátha tudja valaki, hogy a scart csatlakozó melyik lába adja azt a jelet a tv-nek, hogy kapcsoljon át video módba. Nem akarom azt, hogy a dvd készülék (s35-ös) bekapcsolásakor a tv átkapcsoljon av-ra, szerintem ez egy bosszantó dolog (nem úgy, mint a videomagnóknál, amikor csak a play után ad ki képet a szerkezet, így csak akkor kapcsol av-ra. A dvd ugye már bekapcsoláskor kiadja a kék színű háttér képet. Köszi!