Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic DVD-S75
Panasonic DVD-S75
Halién is beszereztem a sajá példányomat, a karácsoyi őrületben az itteni Pana-boltban az utolsó ezüst került hozám. biztos lesz egy rakás kérdésem, - hiszen ez az első dvd-m - de leghamarabb az érdekelne, hogy van-e magyar nyelvű menü a vhol a cumón? mert arra nem sikerült rálelnem.
Hali!
Tudtommal nincs magyar menü, sőt felirat nyelv választáskor sem írja ki a magyar subtitle kiválasztásnál, hogy "Hun"
Helyette "-----" díszeleg. Hát ennyire vagyunk mi magyarok megbecsülve mostanság...
Ezeket leszámítva viszont tényleg tuti kis gép.
Üdv: Imre
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
Panasonic DVD-S75
Hali
én is beszereztem a sajá példányomat, a karácsoyi őrületben az itteni Pana-boltban az utolsó ezüst került hozám. biztos lesz egy rakás kérdésem, - hiszen ez az első dvd-m - de leghamarabb az érdekelne, hogy van-e magyar nyelvű menü a vhol a cumón? mert arra nem sikerült rálelnem.
Panasonic DVD-S75
Hali!
Nem birtam tovább, és megvettem a kicsikét!
Első tesztjeim alapján nagyon korrekt kis gép. Az egyetlen zavaró dolog a magyar felirat kezelés, de végül is más módon könnyen beállítható.
Eddig DVD, CD, MP3, JPEG üzemmódban próbáltam. HIBÁTLAN!
Idáig egy Dimarson DM-350-et nyúztam. Az sem volt rossz gép, de ez enyhén szólva űbereli... Pedig anno 1,5 éve ez is 40eFt volt.
A hét végén még nyúzom egy kicsit, kíváncsi vagyok mit tud.
Ja, egyébként a DVD-CD hangminőségről:
Digitális átvitel során a hangminőséget elsősorban a házimozi erősítő DAC-ja befolyásolja. Tehát nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egy "hagyományos" CD jobb.
Analóg kimeneten persze más a helyzet. Ott már lehet különbség.
Lehet, hogy nekem mákom van (vagy rossz a fülem ) de végeztem összehasonlításokat. Egy jó öreg Technics SL-PG390-est kötöttem analóg bemenetre, optikaira pedig a már említett Dimarsont. (A receiver: Kenwood KRF-X9060D THX 6.1, Hangfalak: Wharefedale Diamond 8.4 ; 8.2 ; 8center, Mély: Mourdant-Short )
Több zenei stílust is összehasonlítva, őszintén szólva szinte semmi különbséget nem tapasztaltam. A technics tere mintha-talán egy lehelletnyivel szebb lett volna... nem tudom. Mindenesetre annyival nem szólt szebben, hogy benthagyjam a rendszerbe. Lehet, hogy letesztelem majd az S75-öt is digit vs analóg out ügyileg
Ja, és egy kérdés: Rá lehet vhogy venni ezt a ketyerét, hogy a kijelzőn végigfuttassa a CD Textet? (Ha volt már a kérdés, akkor bocs)
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
Panasonic DVD-S75
Ismét megerősödött bennem, hogy miért is nem szeretem a Sony-t. Ilyen mókusvakító marketing dumát is ritkán olvasni, mint a megadott linken: "zajformáló video", "egyszerű lejátszás" (még milyen van fordított?)
Gordon314:
A Sonynál az egyszerű lejátszás (SVCD) arra vonatkozik, hogy nem tudsz a filmbe beletekerni, állóképet kimerevíteni, képet léptetni, stb. Ha megnyomsz egy ilyen funkciógombot a távirányítón, akkor vagy nem csinál semmit (jobbik eset), vagy kezdi a filmet v. tracket elölről.
A 'Noise Shaped Video D/A' sem Sony találmány, hanem az Analog Device Inc. bejegyzett szabadalma, őket kéretik szidni, hogy milyen reklámduma nevet adtak az újszülöttnek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Panasonic DVD-S75
Több német oldal is PAL/NTSC progresszívnek hozza a Sony DVP NS-730P modellt.
Pl.: http://www.sony.de/view.x?cat=17050&pro ... &loc=de_DE
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Panasonic DVD-S75
Egy apró pontosítás: a Pana csak NTSC prog. kimenettel rendelkezik
pont mint a Sony
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
Hinnye, ezek az írásjelek de bénán jöttek ki ...
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Panasonic DVD-S75
Egy apró pontosítás: a Pana csak NTSC prog. kimenettel rendelkezik így ez "mintha nem is lenne ". De ez csak akkor fontos ha plazma v. projektor vásárlása (is) valószínű.
Panasonic DVD-S75
Sziasztok!
Megtudjátok mondani, hogy az S75-ös kimenetein (csatornákon) lehet-e külön-külön állítani a jel erősségét, illetve a hátsó csatornák késleltetését? Az erősítőmben nincs digitális dekóder, csak Pro-logic. Van benne viszont 6(5.1) csatornás bemenet, amely "diszkrét", tehát a bejövő jelet csak erősíteni tudom egyenlő mértékben. Ha a Pro-logic-ot használom akkor tudom(és kell is) állítani a center és hátsó csatornák hangerejét (+- 12 dB) és a hátsó késleltetését (max30 s) a frontokhoz képest. Amikor még vettem az erősítőmet (2000) azt mondták, hogy a dekóderes DVD lejátszókban van csatornaállítási funkció.Most egy eladó azt mondta, hogy az S75 ben nincs semmi ilyen állítási lehetőség. Igaz ez?
Ja, és ma voltam a budakalászi CORA-ban és ott az S35-re írták, hogy 39.990 Ft. Meg is lepődtem, hogy milyen drága.
Válasz előre is köszönöm
Üdv.
András
Hello,
Nekem is S75-ösöm van és 5.1-es bemeneten használom, ugyanis nincs digitális bemenet és dekóder az erősítőmben. Szerintem tökéletes választás erre a célra "is", de amúgy is. Persze nem árt egy jó minőségű RCA kábel! Ahogy már korábban írták csatornánként tudsz állítani mindent. Erősséget, késleltetést, mekkora a hangsugárzód. Ja és az ára is elég meggyőző. Csak ajánlani tudom!!!
TV: Sony KV-29FX30; Receiver: Technics SA-AX7; DVD: Panasonic DVD-S75, Hangsugárzók:
Front: Wharfedale Zaldek2000, Surround: Zaldek300, Center: Zaldek center, Sub: Technics SBW-500
Panasonic DVD-S75
nagyon köszi a segítségedet, már csak ezüstben kell rálelnem az s75-re
Panasonic DVD-S75
eligazítana egy röpke párhuzamállításos elemzéssel a két termék közti különbséget/hasonlóságot - előnyt/hátrányt illetően?
Ismét megerősödött bennem, hogy miért is nem szeretem a Sony-t. Ilyen mókusvakító marketing dumát is ritkán olvasni, mint a megadott linken: "zajformáló video", "egyszerű lejátszás" (még milyen van fordított?)
Szóval egy alapkészüléknek tűnik különösebb extraszolgáltatások nélkül elég komoly video ramdac-kal felszerelve 108 MHz/12 bit. A Panáé "csak" 54 MHz / 10 bit. Ez elméletileg jobb képminőségre adna lehetőséget a Sony-nak. Mondom szigorúan elméletileg, mert a gyakorlatban ezeknek a készülékeknek a képére nem a D/A konverter működési frekvenciája bit száma szab határt. Progresszív kép kimenetet mindkét készülék tartalmaz, de ezt a tévéddel egyik esetében sem fogod tudni használni. A felsorolt lemezformátumokból a Pana nem biztos, hogy lejátsza a DVD+RW-t (ezt még nem próbáltam). A Sony nem játsza le a DVD RAM-ot, a Jpeg-eket, a WMA-t, a DVD-Audio-t (talán ez ami később a leginkább fog hiányozni, ha igényes zenehallgatásra vágysz). A Sony-ban nincs DD, dts dekóder sem, de ez akkor lenne fontos, ha nem a Receiver dekódereit akarod használni, mert mondjuk olyan erősítőd van, aminek nincs dekódere, de van 6 csatornás bemenete. A Sony mivel nem játsza le a DVD-Audio-t, így az ehhez szükséges dekódert sem tartalmazza. A Pana rendelkezik sokak által 4:3-as tévén igen hasznosnak tartorr zoom funkciókkal, melyel preczen (akár százalékonkénti értékben is) be lehet állítani, hogy a szélesvásznú film közepét kinagyítva töltse ki a 4:3-as tévé képét is. Én nem javaslom, mert a kép széleiről ekkor lemaradsz, de van akinek pont ez kell. A Pana képes 4-szeres túlmintavételezésre is, ami javít a CD-k hangján. Kikapcsoltathatod a Panánál a képi áramköröket (audio only üzemmód) kiiktatva azok elektronikus zaját, hogy még tisztább hangzást érj el.
Összeségében a Pana S75 egy kategóriával feljebb áll, mint a Sony NS730P. A szolgáltatások tekintetében messze többet nyújt. Azt viszont neked kell eldönteni, hogy az adott szolgáltatások közül hasznos-e neked valamelyik vagy sem. Kép és hangminőségre egyikkel sem lesz panaszod. Illete a hang esetén mindegyikkel lenne, ha egy százezres CD lejátszóval hasonlítanád össze a CD hangjukat. Az, hogy Sony tévé lesz a társa, az csak esztétikai okokból lehet fontos. Számomra a megadott linkről nem derül ki, hogy a lejátszó távirányítója viszi-e a Sony tévéket?
Ha a Sony 730 szolgáltatásai elegendőek neked, akkor javaslom, hogy a Pana S35-öst is járd körbe, mert szolgáltatásokban inkább azzal vethető össze és olcsóbb, mint az S75-ös.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
tyű, a linkelésbe sem vagyok valami vérprofi
azért remélem ki tudjátok venni az oldalakat
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
hogy hol olvastam? hát többek között ebben a topicban.
de nem is ez a lényeg, nagyon megfogott az, ahogyan és amit írtok a cuccról, na meg az ára is szép.
csakhogy: nem említettem: full lama vagyok a témához, ez lesz az első dvd-m, ráadásul egy 72 centis síkképcsőves Sony lesz a társa, és ezért gondolkodom a Sony DVP-NS730-on. tudom hogy nem ez itt a téma, de valaki lenne kedves és eligazítana egy röpke párhuzamállításos elemzéssel a két termék közti különbséget/hasonlóságot - előnyt/hátrányt illetően?
<a href=http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=5035>itt</a> , <a href= http://www.sony.hu/index.php?loc=2|ca...t=40|t=532
> itt</a> és <a href=http://www.klubmedia.hu/product.php?pro ... 874>itt</a> találtam róla némi szöveget
előre is megaköszönet a segítségért
Panasonic DVD-S75
Sziasztok!szemeezek a 75-tel de azt olvastam, hogy nem valami tökletes a hangja. erről mi a véleményetek?
van kb 70 rugóm lejátszóra, szerintetek ezért a lovéért ma mi a legjobb választás?
hol olvastad és milyen hangja? nem mindegy, hogy a DVD hangjáról beszélünk, CD lejátszóként beszélünk a hangjáról esetleg a DVD Audio hangjáról beszélünk.
A DVD hangja szerintem az átlag felett van és amiket én olvastam teszteket azok is ezt hozták ki. CD lejátszóként egy DVD lejátszó sem éri el a vele azonos árkategóriájú CD lejátszók hangját, pláne a drágábbakat. Ez jelenleg a legolcsóbb DVD Audio lejátszó. A következő modellek 50 - 100 ezerrel következnek utána. Könnyen el tudom képzelni, hogy egy 150 ezres DVD Audio lejátszónak szebb a hangja DVD Audioval, mint az S75-nek. Na de 40 ezer pénzért ?!
Ha pedig igazán kimagasló CD hangot keresel, akkor a külön DVD lejátszó, külön CD lejátszó lehet a megoldás. Ez esetben a DVD lejátszó lenne az olcsóbb.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
ya, a legszimpibb a pénztárcámnak és nekem is a sony ns730. az milyen?
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Sziasztok!
szemeezek a 75-tel de azt olvastam, hogy nem valami tökletes a hangja. erről mi a véleményetek?
van kb 70 rugóm lejátszóra, szerintetek ezért a lovéért ma mi a legjobb választás?
Panasonic DVD-S75
Megtudjátok mondani, hogy az S75-ös kimenetein (csatornákon) lehet-e külön-külön állítani a jel erősségét, illetve a hátsó csatornák késleltetését?
Természetesen van lehetőség a késleltetés állítására a hátsóknál és a centernél is. A csatornánkénti hangerőt is lehet állítani (hátsókét külön, a centerét és a mélynyomóét).
5.1-es bemenettel rendelkező ProLogic erősítőhöz szerintem kifejezetten jó választás.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Sziasztok!
Megtudjátok mondani, hogy az S75-ös kimenetein (csatornákon) lehet-e külön-külön állítani a jel erősségét, illetve a hátsó csatornák késleltetését? Az erősítőmben nincs digitális dekóder, csak Pro-logic. Van benne viszont 6(5.1) csatornás bemenet, amely "diszkrét", tehát a bejövő jelet csak erősíteni tudom egyenlő mértékben. Ha a Pro-logic-ot használom akkor tudom(és kell is) állítani a center és hátsó csatornák hangerejét (+- 12 dB) és a hátsó késleltetését (max30 s) a frontokhoz képest. Amikor még vettem az erősítőmet (2000) azt mondták, hogy a dekóderes DVD lejátszókban van csatornaállítási funkció.Most egy eladó azt mondta, hogy az S75 ben nincs semmi ilyen állítási lehetőség. Igaz ez?
Ja, és ma voltam a budakalászi CORA-ban és ott az S35-re írták, hogy 39.990 Ft. Meg is lepődtem, hogy milyen drága.
Válasz előre is köszönöm
Üdv.
András
Panasonic DVD-S75
Ha jól értettelek, akkor rendelkezel ezzel a felvevővel és gondolom van DVD-RAM-od is.
Egyelőre még nincs sem az E50-es Recorder, sem az S75 a tulajdonomban. Csak előre szerettem volna tájékozódni, mielőtt bármit is megveszek.
Ha ez a srác nem hülyít be ezzel a Macrovisionos rémtörténettel, akkor lehet, hogy már régen megvettem volna.
Én sem tartottam elképzelhetőnek amit mondott, de gusson szavaival élve bennem is felmerült a pana lehetséges "túlbuzgósága" macrovision ügyileg.
Panasonic DVD-S75
Ha felveszel valamit pl. a TV-ből azon nem lesz Macrovision. Ezért szerintem kár telefonálgatni, mert biztos így van.
Nekem eszembe nem jutott volna ez az egész Macrovisionos rémtörténet, ha ez a derék uriember a Videopart KFT-nél nem mondja. Ő találta ki, hogy szerinte elképzelhető, hogy kódolva lesz.
...
A Macrovision honlapjáról:
"Video Copy Protection for DVD/VHS:
Macrovision's technology is activated when a rights owner instructs the authoring facility to set Macrovision copy protection control bits during the authoring process. These activation bits remain a part of the program through the mastering and replication stages. The activation bits then instruct an integrated circuit within the playback device to add Macrovision copy protection to the outgoing analog video. The copy protection is transparent when content is viewed, but prevents or substantially degrades copies made on recording devices."
Az angolom sajnos eléggé poor, de itt mintha arról lenne szó, hogy az adott digitális jelfolyamba beteszik (élesítik?) a védelmet aktiváló biteket, ebből fogja tudni a lejátszó, hogy bele kell kevernie az analóg jelbe a VHS-t megzavaró jeleket. Tehát, ha nincs a digitális jelben ez a kapcsoló bit, akkor nem kever a lejátszó.
Bizonyára valamelyikőtök jobban bírja az angolt, javítson ki, ha nagyon félreértettem volna.
Szóval, a saját készítésű műsorodban nem lesznek ezek a huncut bitek "élesítve", így a lejátszó sem fog tenni semmi "károsat".
De, ha panáék túlbuzgók voltak...
Igaz, akkor meg nem a licensznek megfelelően jártak el...
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6
Panasonic DVD-S75
Kicsit pontosítanám Delphijos hozzászólását:
A szabványos SVCD bitrátája 2600 kbps videó és 128 kbps hang esetén. Ezeket a minimum értékeket minden SVCD lejátszó tudja. Előfordulhat, hogy egy adott film videó vagy audió bitrátája ezeknél magasabb, ami számítógépen vagy másik lejátszón nem bukott ki. Ez azonban ellenőrizhető, ha megnézzük az említett www.dvdr.com kompatibilitási listáját és az SVCD film bitráta értékeit. De továbbra is előfordulhat a szintén említett írási és lemezminőségi probléma. De az is lehet, hogy dupla felbontású XSVCD filmmel gyűlt meg a készülék baja.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Panasonic DVD-S75
Nekem egy problémám lenne van egy Panasonic Házimozim(SA-DM3) és amikor berakok egy SVCD-t mindig szakat a kép meg a hang azt szeretném kérni hogy akinek esetleg ugyanilyen gondja van az irja már meg hogy lehet-e valamilyen beállitás vagy bármi ami segithet
Esetleg ellenőrizd le, hogy a készüléked le tudja-e játszani az SVCD-t itt: dvdrhelp.com
Mivel ezek szerint a készülék tudja, akkor azt is le kéne ellenőrizni, hogy az adott lemez valóban szabványos SVCD és nem XSVCD. Ha szabványos, akkor a lemezzel magával lehet a gond. Lassabban kellene felírni ez esetben jobb lemezre.
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S75
Ezzel nem sok mindent tudsz tenni. Vannak olyan DVD lejátszók amik nem tudják a CD lemezeket olyan "sebességgel" olvasni, hogy az SVCD bitrate-jének elég legyen. (2520 kbit/sec) Esetleg alacsonyabb bitrate segíthet, de az egyrészt nem szabványos, akkor meg az lehet a baj, másrészt meg az mpeg2 tömörítésnek még ez sem "túl sok", ennél keesebb már eléggé kockásodhat. Talán a sima VCD a megoldás.
Clint Eastwood bekaphatja!
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Nekem egy problémám lenne van egy Panasonic Házimozim(SA-DM3) és amikor berakok egy SVCD-t mindig szakat a kép meg a hang azt szeretném kérni
hogy akinek esetleg ugyanilyen gondja van az irja már meg hogy lehet-e valamilyen beállitás vagy bármi ami segithet
köszi