Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic DVD-S75

lsire
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: lsire »

Helló

Segítségeteket szeretném kérni. Most tervezem, hogy áttérek videóról dvd-re. Olyan lejátszót szeretnék venni, ami a legtöbb formátumot tudja ( DVD+,- R,RW), MP3, Jpg. Egy külföldi teszt oldalon azt olvastam, hogy a Pana S75 kezeli a fentieket. Mi a tapasztalatotok. Gondolkozom még a Sony 330 ill. 430 -okon ezekhez alapból irták a ( DVD+,- R,RW) kezelést.
Segítsetek!!! Pénzem sincs sok 40.000 körülire gondoltam

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Éreztem én, hogy valami nem volt kerek, de a kezelésiből (ami igen magyartalan, de legalább van) ezt vettem ki. A kimenetet meg egyelőre nincs módom alkalmazni.
Szörnyű ezeknek a magyar fordítása. Szerintem aki fordítja ezeket a szakszövegeket, annak magáról a készülékről (úgy általában) sokszor fogalma sincs. Lehet, hogy nyelvtanilag helyes a fordítás, de tartalmilag sokszor nagyon mellé fognak.
gordon314.fw.hu

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: gusson »

Természetesen nem tiltja, de csak az NTSC lemezeknél működik progresszíven a kimenet, a PAL filmek maradnak interlaced módban. ...
Köszönöm a kijavítást.
Éreztem én, hogy valami nem volt kerek, de a kezelésiből (ami igen magyartalan, de legalább van) ezt vettem ki. A kimenetet meg egyelőre nincs módom alkalmazni.
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Ja, mégegy kérdés: a használati szerint nem olvassa sem a +RW, sem a -RW lemezeket. Igaz ez, mi a tapasztalatotok?

Olvass vissza!
Viszi az egyszer írható +-os lemezeket és a -RW-t. Az újraírható +RW-t még nem próbáltam.
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nov. 26-án én is vettem egy fekete S75-öst a miskolci Corában 39.990,- Ft-ért. Ahhoz képest, hogy az akciós újság aznaptól volt érvényes, reggel 8-kor a polcon már egy darab sem volt belőle, az egyik eladó mondta, hogy van még 2 db fekete a raktárban. Szerencsére nekem épp fekete kellett. Bár eredetileg a Sulinetes LG DVD-íróért mentem oda, mivel abból még nem kaptak, az S75 meg éppen kifogyóban volt, kénytelen voltam lecsapni az utolsó előtti darabra. Kipróbáltam a CD-Textes lemezeket, nagyon szépen kilistázza a számcímeket, a hosszú ő és ű kivételével az ékezetes karakterekkel is elbánik. Csak azt nem tudom, hogy a katalógus, meg az S35 használatija miért írja azt, hogy a CD-Text csak az S35 esetében működiki. Mondjuk ott kiírja a kis kijelzőre is, az új gépemet még nem sikerült rávenni erre. Na mindegy. A többfokozatú zoom is tetszik rajta, már nem is akarok 16:9-es tévét venni. A menüje kicsit bénának tűnik a Sony után, mert ott minden menüpont ki volt írva és el lehetett olvasni, itt meg 1-2 betűs rövidítések vannak és az sem egyértelmű, hogy miből mi következik. De majdcsak megszokom ezt is.
Ja, mégegy kérdés: a használati szerint nem olvassa sem a +RW, sem a -RW lemezeket. Igaz ez, mi a tapasztalatotok?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

A setup-ban a progresszív kimenet bekapcsolása automatikusan tiltja a nem NTSC lemezek lejátszását - "Progressive out : Enable/NTSC DISC only" (a kezelésiből vagyok ilyen okos, nem próbáltam)

Természetesen nem tiltja, de csak az NTSC lemezeknél működik progresszíven a kimenet, a PAL filmek maradnak interlaced módban. Ennek inkább jogi okai vannak, mint műszakiak.
Sok mindenre nem lehet használni, mert ugye az S75-tel nem könnyű a régiózár feltörése, tehát maradnak a japán 2-es régiós NTSC lemezek és a 0-ás NTSC lemezek. Szerintem amúgy is a 480p rossszabb, mint az 576i, de ez személyes vélemény. Ha valakinek vannak ilyen lemezei, és van progresszív megjelenítője annak biztosan hasznos ez a funkció.
Nekem nincsenek NTSC lemezeim (illetve csak a DVD-Audio lemezek képei) és nincsen progresszív megjelenítőm sem, ezért nem tudtam kipróbálni, mit produkál a készülék 480p módban.
gordon314.fw.hu

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Helloka! 
A S75 tulajoktól kérdezném:
úgy tudom, hogy van rajta YUV kimenet (YCbCr). Igaz ez? Használta már valaki.
Összehasonlítva egy RGB(SCART-on) jellel látható valamilyen különbség.
És főleg tud e az eszköz ezen YUV-n PAL progresszív jelet adni.

Előre is kösz.

Kimenetek:
kép
video (rca), rgb (scart), s-video (szabv. s-video), Y Pb/Pr (rca)
hang
analóg: 5.1 csat. (dekódolt Dolby Digital vagy DTS) és 2 csat. (sztereó vagy lekevert DD, DTS)
digitális: optikai és koax

A setup-ban a progresszív kimenet bekapcsolása automatikusan tiltja a nem NTSC lemezek lejátszását - "Progressive out : Enable/NTSC DISC only" (a kezelésiből vagyok ilyen okos, nem próbáltam)
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

SirGin

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: SirGin »

Helloka!

A S75 tulajoktól kérdezném:
úgy tudom, hogy van rajta YUV kimenet (YCbCr). Igaz ez? Használta már valaki.
Összehasonlítva egy RGB(SCART-on) jellel látható valamilyen különbség.
És főleg tud e az eszköz ezen YUV-n PAL progresszív jelet adni.

Előre is kösz.

Hápkacsa

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Hápkacsa »

Hápkacsa még valamelyik Krisztus előtti hozzászólásában említette az S75 CD Text megjelenítési képességét. A leírás szerint az S75 nem is tud ilyet kiírni (csak az S35), míg Hápkacsánál valamilyen gyári CD lemez textjét kiírta, míg másik lemeznél NO TEXT felirat jött ki neki. Ha nem olvassa a CD Textet, akkor mire írta ki azt, hogy NO TEXT? Mi a tapasztalatotok a CD Texttel kapcsolatban?
Hahó!

A Krisztus előtti időtől felfejlődtem én is, és tanusíthatom, hogy simán megy a CD-TEXT, mind gyári, mind az általam gyártott lemezekkel.

Na üdv Hápi
Cucc: TV = PANASONIC TX-32PM11P; ERŐSÍTŐ = TECHNICS SA-AX540; PLAYER = PANASONIC DVD S75; ASZTALI ÍRÓ = PANASONIC DMR-EH50; VIDEÓ = SAMSUNG SV-651GX; FRONT = SONY SS-E471; SURROUND = SONY SS-H51; CENTER = TECHNICS SB-CA11; SUBWOOFER= PANASONIC SB-WA110

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Hápkacsa még valamelyik Krisztus előtti hozzászólásában említette az S75 CD Text megjelenítési képességét. A leírás szerint az S75 nem is tud ilyet kiírni (csak az S35), míg Hápkacsánál valamilyen gyári CD lemez textjét kiírta, míg másik lemeznél NO TEXT felirat jött ki neki. Ha nem olvassa a CD Textet, akkor mire írta ki azt, hogy NO TEXT? Mi a tapasztalatotok a CD Texttel kapcsolatban?
A CD-Text gond nélkül működik!
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Panasonic DVD-S75

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: arty »

hi 
en csak azt szeretnem kerdezni, hogy mi az a "HighMAT " lemez?
a leirasban latom, hogy ezt is kepes lejatszani, de fogalmam sincs..

koszi.laci

nem ez a mediaplayer extrainfokat is tartalmazo foramtuma? lehet h rosszul rémlik ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

A fekete színű Pana DVD-S75 most 39.990,-Ft a Corában. Persze, nem Sulinetes.
Tegnap este a fóti Cora-ban volt még fekete és ezüst is. Ár ua.

Egy ezüst hazajött velünk, remélem jól tette...

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: MMS »

Helló !

Itt egy rövid összefoglaló a német Videó Magazine-ból (Nov2003) a tesztelt Pana készülékekről. Nem vállalkozom a fordításra, a +/- pontok meg értheőek még nekem is... Talán tudjátok valamire használni.

Üdv: MMS

TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: TechnoMan »

hi 

koszi.laci

Amit nekem sikerült megtudni a Panásoktól (Panasonic Mo. Kft) : ez egy új Windows-os (gratula Bill Gates) örület, melynek (állítólag) az az értelme, hogy ha a lemezeden több féle PC-s formátum található -JPEG-MP3-SVCD/VCD....- akkor képes megjeleníteni mindegyiket egy azonos időben egy listán. Hogy ennek mi értelme, nem tudom.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Panasonic DVD-S75

A fekete színű Pana DVD-S75 most 39.990,-Ft a Corában. Persze, nem Sulinetes.

Vendég

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Vendég »

bocs a duplaert...

Vendég

Panasonic DVD-S75

hi

koszi.laci

Vendég

Panasonic DVD-S75

hi

koszi.laci

close652
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: close652 »

A lényeg: tudtommal már nem lehet rá rendelést leadni. Kész.
Értem
Köszi
system

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Carnivoor »

Van valakinek új híre a Sulinetes dologról?Kivették a listából, de esetleg a meglevőket meg lehet még így
kapni? Vagy nem is vesznek fel rá rendelést már?

Úgy tudom, hogy nem. Egy haverom még épp az utolsó szállítmányból kapott (a listában aznap már nem szerepelt, de a raktáron még ott volt), mivel korábban adott le előrendelést (és csak a szín miatt kellett várnia) és ezalatt vették ki a listából. Lehet, hogy kicsit kuszán fogalmaztam.

A lényeg: tudtommal már nem lehet rá rendelést leadni. Kész.

Carnivoor honlapja (fényképek)

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR

close652
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: close652 »

Engem is érdekelne, hogy mi lett a sulinetes akcióval.

Van valakinek új híre a Sulinetes dologról?
Kivették a listából, de esetleg a meglevőket meg lehet még így
kapni? Vagy nem is vesznek fel rá rendelést már?
system

Vendég

Panasonic DVD-S75

Egy hetes sincs a vadiúj S75-öm, máris panaszkodhatok: A Pán Péter DVD-t megállítás után nem akarta újraindítani, s egyik gombra se reagált. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, s urána már a menü kép se jelent meg... csaka kijelzőn a Welcome to DVD world felirat futott végig, amit a Welcome szó váltott fel, de változás nem történt! Ja a menü már meg se jelent, s az open/close gombra csak e feliratokat változtatta a kijelzőn, de meg se moccant. Áramtalanítás után se...
Asszem szerdán elviszem a szervízbe! Vagy van valakinek valami ötlete?

Rocky Balboa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Rocky Balboa »

Sziasztok!SVCD-ről nem esett még szó, ezért érdekelne az S75 tulajok véleménye:
mennyire háklis erre a formátumra, vannak-e gondok.
Köszi!

nem haklis ra
egyszeruen nem jacca le
nem tamogatott formatum

Nekem ugyan S35 van,de a 2003as Panasonic katalogus szerint mind a 2 készülék lejátsza az SVCDét.

Egér
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Egér »

Én is azt tapasztaltam, hogy gond nélkül lejátsza.Mivel kapcsolható feliratos SVCD-m nincs, ezért azzal még nem próbáltam.

Nekem is gond nelkul viszi az SVCD-imet, a menuvel ellatottat is
Ime egy link az S75-os altal tamogatott formatumokrol (erdemes megnezni, eleg jo link):

http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers.php? ... chcomments

udv, Egér

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”