Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Yamaha DVD-S520
- multifilter
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Yamaha DVD-S520
Régió függetlenítés:
"The remote hack for multi-region is as follows.........
Open Disc Drawer
Press 99990
Close Disc Drawer
and that's it. Enjoy!"
MMS: Mikor jön a teszt?
Szia!
Köszi szépen a segítséget, de nekem nem működik! Neked működött már?
Multi
Yamaha DVD-S520
És itt az utolsó rész, a konklúzió, természetesen németül. Ha lenne valaki olyan kedves, hogy készít egy profi német-->magyar fordítást, megköszönném, én csak az első két mondaton rágtam át magamat a gyenge német tudásommal...
Quote:
"Végső soron, amit a Yamaha az YDV540-el a boltokba vitt: egy olyan jó DVD-lejátszót olyan kevés pénzért, amilyet még nem láttunk. Ez az első olyan lejátszó, mely bebizonyítja, hogy a Progresszív Scan kimenet még a belépő-szintű modellek képminőségét is egyértelműen javítani tudja."
Egy megjegyzés: ez mind nagyon szép, és örülök a Yamaha jó eredményének. De mibe kerül vajon az a TV, amelyhez a PaL Progresszív Scan kimenetet rá lehet dugni ? Tehát a lehetőség ott van a DVD készülékben, de szerintem nem a Yamaha készülék ára lesz az, ami a Prog.Scan elterjedését akadályozza, függetlenül a brilliáns képminőségtől.
Üdv: MMS
TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )
Yamaha DVD-S520
Helló !
A végeredmény... Alapvetően nagyon le kellett tömörítenem, de sorry, jelenleg nincs honlap, amire feltöltsem a nagy felbontású verziót... Ha lesz ilyen szólok, van egy csomó régebbbi scan-em is. A végeredmény és a kiemelt fő sorok a lényeg.
(magyarázat: Hervorrangend=kiemelkedő, sehr gut=nagyon jó, gut=na micsoda?, befriedigend=kilégítő)
Még annyit, hogy ebben az árkategóriában azt hiszem az YDV540 egyedülálló a PAL Progressive Scan-nel, de cáfoljatok meg, ha nincs igazam...
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Yamaha DVD-S520
Helló !
Első körben csatolom a mért készülékek specifikációinak az összehasonlítását. Ezt azért fontos kiemelni, mert több készüléket is teszteltek, de azokon nem volt teljes a teszt, pl egyes mérések hiányoztak. Remélem minden olvasható lesz...
Yamaha DVD-S520
Helló !
Bocs, kicsit sok melóm gyűlt össze a múlt héten. Mivel az újság most bent van a cégnél, ezért legfeljebb holnap tudom a részleteket felrakni.
Elnézést Mindenkitől, aki repesve várta a végeredményt, de hiába nézelődött itt. Már csak párat kell aludni...
Előrejelzem, a limitált csatolható méret miatt nem tudom garantálni a jó olvashatóságot, mikroszkópot készítsétek elő.
Yamaha DVD-S520
Helló !
Hétfőn megvettem az utolsó német Video Magazin-t (Nov2003), ahol 19 DVD-lejátszót teszteltek.
Nos ami a végeredményt illeti: a Yamaha YDV540 lemosta a pályáról a többi lejátszót, kép és hangminőség "über alles", egyedül a távszabályzó mérete kapott némi kritikát. Úgyhogy nem tudom az árát, de úgy néz ki a tesztből, hogy a PAL Progresszívvel együtt különösen jó vételnek tűnik, kitűnő paraméterekkel.
Holnap beszkennelem az eredményeket, hogy láthatóak legyenek a paraméterek összehasonlításai és a mérési eredmények.
(Meglepődtem a Sony lejátszón, hogy nincs Scart-ja. Európában vagyunk, vagy mifene... )
Sajnos a kedvenc DVD737-em orrát eléggé elkenték...
MMS:
Írhatnál még egy kicsit a tesztről, hogy milyen készülékek vettek benne részt és milyen sorrend alakult ki.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Yamaha DVD-S520
Régió függetlenítés:
"The remote hack for multi-region is as follows.........
Open Disc Drawer
Press 99990
Close Disc Drawer
and that's it. Enjoy!"
MMS: Mikor jön a teszt?
- multifilter
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Yamaha DVD-S520
Helló !
Hétfőn megvettem az utolsó német Video Magazin-t (Nov2003), ahol 19 DVD-lejátszót teszteltek.
Nos ami a végeredményt illeti: a Yamaha YDV540 lemosta a pályáról a többi lejátszót, kép és hangminőség "über alles", egyedül a távszabályzó mérete kapott némi kritikát. Úgyhogy nem tudom az árát, de úgy néz ki a tesztből, hogy a PAL Progresszívvel együtt különösen jó vételnek tűnik, kitűnő paraméterekkel.
Holnap beszkennelem az eredményeket, hogy láthatóak legyenek a paraméterek összehasonlításai és a mérési eredmények.
(Meglepődtem a Sony lejátszón, hogy nincs Scart-ja. Európában vagyunk, vagy mifene... )
Szia!
Régiófüggetlenítésről nem esett szó a tesztben? Tud valaki valamit arról, hogy lehet -e függetleníteni az S-540 -et?
Multi
Yamaha DVD-S520
Helló !
Yamaha DVD-S520
Ismeri valaki az S540-es Yamaha-t? Milyen tapasztalatok vannak?
Engem is érdekelne, mert most akarok venni 1et ebből!
Szal jöhetnek a vélemények.
Yamaha DVD-S520
Ismeri valaki az S540-es Yamaha-t? Milyen tapasztalatok vannak?
Yamaha DVD-S520
Sziasztok!<br />
<br />
Légyszi segítsetek!
<br />
Holnap de. kell döntenem DVD lejátszó vásárlásban.
<br />
Yam S520 jobban tetszik és kiprobáltam DVD+RW és ok, de DVD+R-al nem tudtam eddig kiprobálni.
<br />
Yam S530 nem annyira tetszik, de írják róla DVD+R/RW támogatást - (nem probáltam).
<br />
Van valakinek S520 DVD-je és probálta DVD+R-el?
<br />
Ha igen légyszi irjatok.
<br />
Thx.
A hangja biztos hogy veri a kb 50-60 eHUF-os készülékek hangját!!
Ha valaki nem akar mindenféle "házilag kókányolt lemezt" belerakni, akkor szerintem egy Yamaha jó választás.
Ha megf mindenfélét bele akarsz tenni, akkor noname-et kell venni. Az mindent megeszik, és ha valami baja van, hát csere.
Én Yamahát vettem és megvagyok elégedve vele.
Yamaha DVD-S520
Sziasztok,
én az 530-at venném, az 520 nem nagyon jól boldogul az mp3 lejátszással. Lehet, hogy hülyeség egyáltalán foglalkozni ezzel, de én szeretem, hogyha egy szerkezet rendesen csinálja amit tud. Mondjuk az 530-at nem tudtam kipróbálni, de az 520-as nem kezeli az id3 tag-eket, meg ugrál olyan mp3-okon, amit pl. egy Thomson gond nélkül játszik (ugyanazt a CDt). Más bajom nincs vele, Yamaha cucchoz inkább megvenném a Yamaha DVDt az emlitett hibákkal is. Szerintem fontos a kinézet is. :smile40:
Kár hogy Borzos smiley nincs :smile11:
Yamaha DVD-S520
...és vinnéd havonta szervízbe. Hol is van Hyundai szevíz?
Mindegy, a 3. alkalom után cserélnék a komplett futóművet, pont azt, ami a Yamahák erőssége.
Yamaha DVD-S520
Érdekes...
Hogy a régebbi dvd filmeknél nem láttam a réteg váltásokat,
a mostaniaknál viszont igen:-( (pl. Gyűrűkura, Klónok, stb.)
miért?
mechanika: ha lemutézom a tévém akkor hallom max. svcd-nél
dvd-nél halk.
de mint már említettem vannak hibái. Van olyan lejáccó ami tökéletes?
Nem ide tartozik: Hyundai dvd a magas bitrátájú svcd-ket nagyon jól kezeli:-) Ha most vennék dvd-t tuti ilyen 30rugó közeli noname-t vennék:-)
üdv.
Sly
Yamaha DVD-S520
Sly:
Az az igazság, hogy ha karcmentes, jó kiadású gyári DVD lemezzel fagy valamelyik készülék, ott már gond van. Nekem a 400-as Sony-m csak egy JVC tesztlemezzel fagyott, amin gyárilag elhelyezett brutális hibák (óriási karcok, különböző méretű festékpöttyök, stb.) voltak egyre nagyobb sűrűségben. Írott lemezekkel meg lehet, hogy a te készüléked is kínlódna, ha rossz a konvertálás/bitráta/formátum/felírás/lemez alapanyag/stb. Az ilyen filmeknél lehet, hogy az egyik hibát még jobban viszi a géped, mint a másik, de az egész film összességében úgyis kevésbé élvezhető, mint jól megírt lemezeknél. A Yamaha lejátszók az összehasonlító tesztekben sem szoktak fényesen szerepelni; a nonameknél biztosan jobb és főleg megbízhatóbb mechanikájukért kell fizetni elsősorban.
Yamaha DVD-S520
Üdv.
A negatív kritikák mellé jöjjön egy pozitív is.
Mindent olvas szerintem...a DVD+rw-ben nem vagyok biztos
azt még nem próbáltam. Viszont nálam pl. olvassa az SVCD-t
kapcsolható feliratokkal, több hanggal. Az új verziója az 530-s már 50-60.000Ft között kapható. Az 520-s drágább valamivel. Igaz Székesfehérváron gyártják a philips gyárban, attól még lehet jó. PL. nálam egy éve müxik még nem fagyott... ellenben pana, philips, pio-t már cimboráknál láttam csutkára lefagyni. Igaz vannak hibái, de ezt már irtátok. Szerintem azért ha valakinek van már egy yamaha erölködője az mellé jó választás. Külsőleg is szerintem szép...
Lehet hülyézni, nekem teccik:-)
üdv.
Sly
Yamaha DVD-S520
Nekem az jutott eszembe, hogy míg Yamaháék az elektronikát, spéci IC-ket, stb. maguk csinálják, addig a mechanikát veszik, méghozzá valószínűleg szigorított specifikációval, szűkített tűrésekkel, nagyobb szilárdságú alapanyagok előírásával, stb., ami a megbízható működés és hosszú élettartam miatt fontos lehet, csak éppen megdrágítja az előállítást.
Yamaha DVD-S520
Érdekes dolog ez a túlárazás. Merö elméleti okoskodás a részemröl, de én el tudom képzelni, hogy a Yamaha az erösítök terén (amik a konkurenciához képest jó ár/érték viszonyban vannak) "elszenvedett" kisebb árrést a dvd lejátszóin igyekszik behozni. Sokan gondolkodnak úgy, hogy egy egységes rendszer biztos jól müködik együtt és az tény, hogy szebben néz ki ha mindegyik "doboz" azonos márkanevet visel és azonis a formaterve. Azonban ha tüzetesebben megnézzük a régebbi yamaha dvd lejátszókat, akkor feltünnek a philips alkatrészek, és azon sem lepödnék meg, ha valamelyik philips gyárban készültek volna. Ez még mindíg nem lenne baj, csak akkor már jobban jár a vevö ha "90 %-ban azonos készüléket" philips néven veszi meg olcsóbban azonos minöségben. No ezzel persze régebben nem csak a yamaha volt így, hanem grundig, maranz, harman-kardon, loewe dvd lejátszók is "philips-ek" voltak.
Nem akarom bántani a Philips-et, mert nekem is volt és semmi gondom nem volt vele.
Yamaha DVD-S520
A Yamaha lejátszók a tudásukhoz képest kicsit túl vannak árazva. De úgy is lehet fogalmazni, hogy annyi pénzért jobbat is lehet kapni mind minőségben, mind szolgáltatásban.
Épp tegnap elegyedtem vitába egy új kollégámmal, aki 2 éve bement az Albacompba, vett egy Yamaha erősítőt (a számát nem kérdeztem) és egy 'hozzá való' :smile47: Yamaha DVD-t, ez utóbbit akkor 150 rugóért(!). Szentül meg volt róla győződve, hogy a lejátszója veri a Pioneer, Panasonic, stb. akkori készülékeit. (Megjegyzem, hogy akkor volt EISA-díjas a Pana RV-60). Azzal dicsekedett, hogy DVD-lejátszáskor nem akadozik és nem kockásodik a kép. Ez aztán már döfi! Mellesleg az újraírható formátumoknak nem barátja az a gép.
Szóval a lényeg a lényeg: egy Yamaha lejátszó áráért (és ez alatt a CD-ket is értem), sokkal jobb és többet tudó készülékeket is lehet kapni.
Yamaha DVD-S520
Az igazság, hogy van már egy Yam 630RDS erölködöm és ahhoz kellene.
Amúgy mi a baj a Yam DVD-kkel?
YvsMad!
Ezek szerint +R-t is támogatja?
Yamaha DVD-S520
Csatlakozom YvsMad barátomhoz:De miért éppen Yamaha? :smile23:
Yamaha DVD-S520
Mivel a Yamaha maga is gyárt DVD+RW írót, ezért ezt a pluszos médiát támogatja valamennyi újabb kiadású DVD-lejátszója.
Yamaha DVD-S520
Megint bejön a szokásos kérdésem:
Mindenképpen Yamaha DVD-játszót kell venned?
Yamaha DVD-S520
Sziasztok!
Légyszi segítsetek!
Holnap de. kell döntenem DVD lejátszó vásárlásban.
Yam S520 jobban tetszik és kiprobáltam DVD+RW és ok, de DVD+R-al nem tudtam eddig kiprobálni.
Yam S530 nem annyira tetszik, de írják róla DVD+R/RW támogatást - (nem probáltam).
Van valakinek S520 DVD-je és probálta DVD+R-el?
Ha igen légyszi irjatok.
Thx.