Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Philips DVD 634
Philips DVD 634
Helló !
A DVD751 témában: ha újabb a lemez, mint a lejátszó, elképzelhető, hogy az újabb trükközéseket nem ismeri a készülék. Ezeket a kiadás/gyártás idején nem tudhatták előre, ezért a piaci változások követése SW-vel lehetséges. (gondolom a teszt többi résztvevője újabb készülék volt, mint a 751-esed)
Menj be a menübe, és a legalsó sor után még nyomj még egy "le" gombot (ha jól emlékszem, így műxik). Így kiírja az aktuális SW-verziót.
A legutolsó SW-t ehhez a készülékhez 7.27-nek hívják, és 2003 Júniusi kiadás. Ez elméletileg egy csomó DVD lemez-lejátszási problémát megold (állítólag). Ha felhívod a Philips Magyarországot, akkor állítólag küldenek SW-frissítő lemezt a készülékekhez (DVD963SA topic lejjebb).
Valamelyik lejjebbi fórumban volt említve egy honlap is (valami Philips Syndicate), ahonnan ezeket az SW-ket le lehet tölteni, CD-re írva frissíthető a SW.
Üdv: MMS
Hello MMS!
Köszönöm az információkat! Ha hazamegyek utánanézek a dolognak. Közben, most felvettem a kapcsolatot a Philips Mo. - al is, remélem jelentkeznek használható ötlettel!
Üdv
Philips DVD 634
Helló !
A DVD751 témában: ha újabb a lemez, mint a lejátszó, elképzelhető, hogy az újabb trükközéseket nem ismeri a készülék. Ezeket a kiadás/gyártás idején nem tudhatták előre, ezért a piaci változások követése SW-vel lehetséges. (gondolom a teszt többi résztvevője újabb készülék volt, mint a 751-esed)
Menj be a menübe, és a legalsó sor után még nyomj még egy "le" gombot (ha jól emlékszem, így műxik). Így kiírja az aktuális SW-verziót.
A legutolsó SW-t ehhez a készülékhez 7.27-nek hívják, és 2003 Júniusi kiadás. Ez elméletileg egy csomó DVD lemez-lejátszási problémát megold (állítólag). Ha felhívod a Philips Magyarországot, akkor állítólag küldenek SW-frissítő lemezt a készülékekhez (DVD963SA topic lejjebb).
Valamelyik lejjebbi fórumban volt említve egy honlap is (valami Philips Syndicate), ahonnan ezeket az SW-ket le lehet tölteni, CD-re írva frissíthető a SW.
TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )
Philips DVD 634
Hello Szakemberek!
Egy kicsit off, ezért elnézést kérek a résztvevőktől. Segítség kellene.
Egy Philips DVD 751 lejátszóm van, kb 2001. tavaszi modell.
A probléma a következő:
Egy új, zenei, eredeti DVD-Video-t szeretnék használni vele, de nem olvassa be többszöri kisérletre sem. Egy ideig próbálkozik vele (Read), majd kiadja (Open). A lejátszó más lemezekkel továbbra is gond nélkül működik, ugyanúgy mint eddig mindig. A kérdéses lemezt kipróbáltam más lejátszókon is (Samsung, újabb Philips). Azoknak nem okozott olvasási fennakadást.
Véleményetek szerint hogyan orvosolható ez a probléma? Esetleg valaki tapasztalt-e már hasonlót és akkor mit tett az ügy érdekében?
Köszönöm a segítő információkat!
Philips DVD 634
Helló Forestra!
De igazad van, tényleg elböktem. Ha leszorítógyűrű lenne, akkor gyakrabban kellene megtörténnie, és nem csak ezzel a típusú lemezzel, hanem minddel. Azt értettem félre, hogy DVD-RW-t írtál, én meg automatikusan DVD+RW-t értettem rajta, úgyhogy elnéztem.
Ha jól tudom (és megintcsak szerintem), amikor a DVD634-et kihozták, még nem volt egészen egyértelmű a DVD-RW szabvány, vagy legaslábbis nem nagyon volt ilyen író a piacon. A dokuk szerint én úgy látom, hogy DVD-RW támogatása a DVD634-ben nem garantált. A DVD+R, DVD+RW mindenképp kell, hogy menjen, a DVD-R valószínű (mint a legkompatibilisebb formátum).
Úgyhogy ha tényleg csak ezzel van a gond, nem valóüszínű, hogy lesz rá megoldás, mert valószínűleg nem is kell tudnia...
A DVD634 és DVD640 közötti különbségről annyit, hogy különböző mechanikák vannak bennük. Az egyik fel van készítve a kis adatcsomagos olvasásra, míg a másik nem. Lehet, hogy átírva a DVD634-et be tudod olvasni a JPEG-CD-t, de nem tartom valószínűnek, hogy élvezetes vagy túl stabil lesz a funkció. Mondjuk jobb, mint a semmi...
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Philips DVD 634
Hali,
Engem a zoom-olási képességei érdekelnének.
Hányféle nagyítást tud?
A sima és a gyorsított lejátszás zoomolva is megy?
Üdv,
Kelemen
Philips DVD 634
Helló Forestera,
A kompatibilis módban megírt DVD-R lemezt el kell vinnie a készüléknek, de erre tényleg érdemes odafigyelni. Ha néha "elkapja" és lejátssza, akkor nem ez a gond.
Szerintem amiről Te írsz, az szerintem az az eset, mikor a lemezt nem kapja el a leszorítógyűrű. Ekkor a mechanika csak pörög, pörög, de mivel a lemez nem forog, nem tudja kiolvasni az adatokat. --> Disc Error
Ez alapvetően abból ered, hogy a lemez felpörgetése ennél a típusnál sokkal gyorsabb, mint a régebbi illetve újabb Philips típusoknál, a leszorítógyűrű nem bírja kompenzálni az erőt --> megpörög.
Ez egy szimpla gyűrűcserével, vagy a leszorítóerő megnövelésével javítható dolog (ismért csak szerintem). Ehhez azért szevírz kell, jó, ha garis még a cucc...
Helló MMS!
Köszi a választ!
Nem vagyok egy műszaki alkat, úgyhogy megkérdezem, hogy akkor is ez lehet a hiba ha csak a DVD-RW lemezekkel jelentkezik a gond? Te DVD-R lemezt írtál azért kérdezem.
Szóval a szitu az, hogy berakok bármit (gyári DVD, Nero-val irt DVD-R) ezeket mindig minden gond nélkül játsza elsőre! Csak és kizárólag a DVD-RW jelent gondot neki de az sem mindig (10-ből 1-szer jó).
Azonban a mellékelt iromány szerint szerint nem is kellene játszani a DVD-RW lemezeket, csak a DVD-R és DVD+RW lemezeket. (Mint írtam nem vagyok egy műszaki zseni annyira, hogy nem is tudom mi a különbség a "-" és a "+" között). Más emberkék szerint (www.vcdhelp.com) viszont tökéletesen játszik bármit!
Szóval adódhat ebből a leszorítógyűrű problémából a dolog? De akkor nem kellene neki mindenféle lemezzel ugyanezt a hibát produkálni?
Válaszodat előre is köszönöm! Ha tudnál minél részletesebb lenni azt megköszönném!
Forestera
Philips DVD 634
Helló Forestera,
A kompatibilis módban megírt DVD-R lemezt el kell vinnie a készüléknek, de erre tényleg érdemes odafigyelni. Ha néha "elkapja" és lejátssza, akkor nem ez a gond.
Szerintem amiről Te írsz, az szerintem az az eset, mikor a lemezt nem kapja el a leszorítógyűrű. Ekkor a mechanika csak pörög, pörög, de mivel a lemez nem forog, nem tudja kiolvasni az adatokat. --> Disc Error
Ez alapvetően abból ered, hogy a lemez felpörgetése ennél a típusnál sokkal gyorsabb, mint a régebbi illetve újabb Philips típusoknál, a leszorítógyűrű nem bírja kompenzálni az erőt --> megpörög.
Ez egy szimpla gyűrűcserével, vagy a leszorítóerő megnövelésével javítható dolog (ismért csak szerintem). Ehhez azért szevírz kell, jó, ha garis még a cucc...
Philips DVD 634
Hi!
Nekem csak DVD-RW lemezeknél van hasonló. Pörörg-pörög, sistereg, majd no disc üzenet. A legérdekesebb, hogy viszont időnként el tudja kapni és lejátssza. Nem tudja valaki mi lehet az oka?
Dokumentáció szerint igaz, hogy csak a DVD-R és DVD+RW lemezeket hajtja meg, de a vcdhelp.com üzenetei elég vegyesek, sokan írják, hogy mindent játszik és mint én is írtam nekem is meghajtja időnként a DVD-RW lemezt.
Szóval mi az oka?
Köszi.
Nekem is történt hasonló. Bevittem a szervízbe. Megcsinálták. Elektronikai kontakt hiba volt. Azóta tökéletesen működik. Garanciába vittem, de ha a te készüléked nem garis, akkor is 2-3.000.- Ft-ért megjavítják. Ha igy hagyod, egy idő után a többi fajta lemezt sem fogja lejátszani. :smile19:
Philips DVD 634
Üdv!Philips dvd 634/021
Bármilyen dvd-t, cd-t beteszek, a lejátszó sercegő, kattogó hangot hallat. Vagy disk error, vagy no disk-et ír ki. Van-e valakinek hasonló (sajnos) tapasztalata. Tudom vigyem szervízbe, de hátha hallott már valaki ilyen jelenségről.
Előre is köszönöm!
Hi!
Nekem csak DVD-RW lemezeknél van hasonló. Pörörg-pörög, sistereg, majd no disc üzenet. A legérdekesebb, hogy viszont időnként el tudja kapni és lejátssza. Nem tudja valaki mi lehet az oka?
Dokumentáció szerint igaz, hogy csak a DVD-R és DVD+RW lemezeket hajtja meg, de a vcdhelp.com üzenetei elég vegyesek, sokan írják, hogy mindent játszik és mint én is írtam nekem is meghajtja időnként a DVD-RW lemezt.
Szóval mi az oka?
Köszi.
Philips DVD 634
Üdv!Philips dvd 634/021
Bármilyen dvd-t, cd-t beteszek, a lejátszó sercegő, kattogó hangot hallat. Vagy disk error, vagy no disk-et ír ki. Van-e valakinek hasonló (sajnos) tapasztalata. Tudom vigyem szervízbe, de hátha hallott már valaki ilyen jelenségről.
Előre is köszönöm!
Hali,
Ha nem olvas semmit, akkor jogosan gondolom, hogy mechanika hiba lesz (ha kattog, a valószínűleg az OPU pozícionálás lesz). Hallottam olyanról, ha másfél méterről vagy magasabbról leejtik a dobozt, akkor a mechanika fogasléce károsodhat (ami vízszintesen mozgatja az optikát).
Ha meg volt nyomódva a doboz sarka, azért rákérdeznék a Dílerre is, de ez persze nem segít a készüléken.
Ha stabilan minden lemezzel produkálja, én bevinném a szervízbe, végül is ezért vannak, meg ezért garanciális a cucc...
Szerintem mechanika csere lesz
Philips DVD 634
Üdv!
Philips dvd 634/021
Előre is köszönöm!
Philips DVD 634
Kedves MMS!
Köszönöm szépen a kimerítő válaszod a kérdéseimmel kapcsolatban.
üdv: Ati
Philips DVD 634
Sziasztok !
A Philips 634 lejátszik JPEG képeket ?
A vcdhelp.com oldalán olvastam :
press (0)(0)(0)(0) (ANGLE) -> JPEG ON
press (0)(0)(0)(0) (SUBTITLE) -> JPEG OFF
Ez valóban működik ?
Mi a különbség 640 és a 634 között.
Philips DVD 634
Helló!
Én is vettem egy ilyen készüléket, nagy-nagy örömömre.
Mindent lejátszik , sőt 99perces cd-re írok vbr-svcd-t amit szintén gond nélkül lead.
Viszont valóban egy kicsit hangosan kezd hozzá a lemezekhez , de amikor a lejátszást elindítod szépen elhalkul.
Philips DVD 634
Helló !
A DVD634 Leaflet-jét (termékspeckót) és a készülékleírást is letöltheted a www.p4c.philips.com-ról. (magyar nincs, minden más igen). Írd be a pontos típust (DVD634/001) a "Documentation&Download"-ba, és szedd le a megjelenő cuccosokat. Kicsit nagyok, de legalább elérhetők.
Az SW verziót úgy nézheted meg, hogy ha kinyitod a tálcát és megnyomod a Távszabályzón a Display gombot, kiírja a képernyőre kb.3 másodpercig.
A vissza és előretekerés a kurzorgombokkal megy (2X, 4X, 8X, 16X) a távszabályzón.
Szerintem az általad említett film VCD vagy SVCD lemez volt. Mivel azok általában 1 track-et tartalmaznak, ezért a "következő/előző track" gomb a logikusan a film elejére ugratta a készüléket. Egy DVD lemeznél ez a következő trackre ugrik. (kb 2-5 perc ugrás)
A vibrálás egy bizonyos szintig normális, különösen, ha úgymond "unbalanced" lemezzel használod. Érdemes magát a lemezt is megnézni, mennyire látod koncentrikusnak (ha már szemmel látsz dolgokat, régen rossz, lásd Hegylakó4 lemez az újságból, zúgott is rendesen). Ebben az esetben a kritérium, hogy zavaró zajt illetve lejátszási problémákat nem vehetsz észre (egy bizonyos szintig). Ha túl rossz a lemez, semmilyen készülék nem fogja lejátszani.
Hozzáteszek még egy tipikus piaci problémát, amit nehéz kimérni: ha egy régi CD-író magas Bler vagy Jitter értékkel írja a lemezt, akkor a DVD lejátszó nehezen vagy sehogyan nem tudja sávontartani a tracken a fejegységet, de ennek a kiméréséhez kicsit komolyabb cucc kell.
Philips DVD 634
Sziasztok!
Most jutottam hozzá egy Philips 634-es DVD-hez. Ez az első asztali lejátszóm ezért semmilyen tapasztalattal nem rendelkezem.
Ráadásul leírást sem kaptam hozzá, mert ez egy (TV vásárlás esetén ajándék) készülék volt.
Kérdésem a következő:
Mennyi volt ennek a hivatalos ára?
Hol/hogy lehet megnézni hogy milyen verziójú szoftver fut rajta? (firmware)
Hogyan kell előre vagy vissza tekerni? (ha megnyomom a tekerés gombot a film végére ugrik).
Lejátszáskor ahogy ráteszem a kezem a lejátszóra úgy érzem mintha nem centrikusan pörögne a lemez, olyan mintha ugrálni/mozogni akarna a készülék. Normális ez? (ugyanakkor semmilyen lejátszási hiba nincs).
Előre is köszi a válaszokat:
Attila
Philips DVD 634
Nekem ilyen van. Mindent olvas gond nélkül (vcd,svcd,dvd "+" és "-" r,rw). A képe nekem megfelelő, nincs mihez viszonyítanom.
Philips DVD 634
Nagyon hasonlít a 640-esre. Kompatibilitási infók itt:
http://www.vcdhelp.com/dvdplayers.php?D ... chcomments
Régió-törésért meg nézd meg ennek a fórumnak az "Új PHILIPS firmware (SVCD)" topic-ját a hardware rovatban.
Philips DVD 634
Üdv !
Tud valaki mondani valami infot err?l a készülékr?l?
Milyen lemezeket tud lejátszani?
Dts out van rajta?
Milyen képe van?
Elöre is köszönöm!