Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

5.1 analog DVD lejátszó

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

5.1 analog DVD lejátszó

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ha érdekel valakit, van egy eladó Sony DVP-NS400D típusú, kiváló kép- és hangminőségű DVD-játszóm, beépített 5.1 csatornás dekóderrel. A közhiedelemmel ellentétben képes MPEG-2 (fejléccserés SVCD, CDV, és XSVCD) filmek lejátszására is, sőt állóképes CD-R(W) lemezeket is írtam már rá. A vevőnek megmutatok egy ilyen lemezt és elárulom a titkát is. A mai divatos DVD-k tudásából egyedül az MP3 lejátszásra nem sikerült rávennem, de szerintem MP3-at számítógépről (erősítőre kötve) érdemes hellgetni; olyan felhasználói felülete egyetlen DVD-nek sem lesz, mint a számítógépnek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

5.1 analog DVD lejátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hello, 
Szeretnék vásárolni egy 5.1-es kimenettel rendelkező DVD lejátszót, mert az erősítőmön nincs optikai bemenet, de viszont az erősítőtől nem szeretnék megválni. Melyiket javasoljátok? Néztem a Sony DVP-NS 705 típust. Szerintetek jó választás? Vagy milyen legyen nem túl húzós áron?

Köszi,

Hello, én 2 napja vettem egy Thomson DTH-700E DVD lejátszót (5.1 kimenet nekem is fontos volt). Előtte 7 honapig használtam egy JVC XC-S56-ot. Na ilyet ne vegyél (Electroworld jelenleg 43 eFt)! Az enyém 6 hónap után képtelen volt olvasni a CD-R zenei CD-ket. A JVC szervízben képtelenek voltak megjavítani, úgyhogy visszakaptam az árát (januárban még 60eFt volt). Hosszas keresgélés után vettem meg a Thomsont, ami sokkal többet tud (MP3, DVD audio, JPG). Csak 5 ezerrel került többe a JVC-nél. Ha ilyet akarsz ajánlom a csepeli Thomson Márkaboltot, ahol most 65eFt-ért megkapod (pl. a Keravillnál 80eFt). már 2 napja nyúzom, és eddig csak jó tapasztalataim vannak.

Vendég

5.1 analog DVD lejátszó

Igen, teljesen osztom Delphijos véleményét, a Pana RV 60 valószínű nem némi aprópénzért kapta az EISA díjat.
Valamint a hangja szerintem (meg persze a képminősége is) kiváló.
Sajna úgy lenne az igazi, ha meghallgathatnák otthon a szokott rendszerbe illesztve egy olyan erősítőt, amiben van dekóder, közvetlen hasonlítva a DVD-be építettel.

Lez

Igen, meg vagyok elégedve vele, bár biztos lehetne jobbat is venni - mostmár-
de nekem megfelel, bár elötte sztereonak egy NAD volt, és igen furcsa volt az SA AX7 hangja utána, de a BIwire-Biamp sokat javított rajta, mostmár oda vagyok jutva , hogy minden hangszínszabályzás nélkül hallgatom, legyen az Cd, vagy DVD.

Szerintem a DVD kategóriában az MP3 lejátszás komolytalan dolog, az RV 60 ugyan nem játszik le irott cd-t, és hivatalosan ujraírottat sem, de a Cd-RW-t simán viszi, nekem is van rajta zene, meg sok sok házi video felvétel.
Egyszer pedig kaptam kölcsön egy irott DVD-R-t 5.1 hangú filmmel,nagyon szépen, és minden hiba nélkül lejátszotta.

Szerintem, ha valaki jó DVD lejátszót szeretne, és itt a hangsúly a DVD lejátszáson van, akkor érdemes kajtatni, meg kutatni, mert itt-ott még ujonnan is lehet venni RV 60-at, meg hirdetnek is használtat, igen alacsony áron (anno 180 ezer volt)
Továbbra is javaslom az utódokat (lásd alant)

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

5.1 analog DVD lejátszó

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Persze semmi közöm hozzá, de mindig kicsit csodálkozva olvasom hogy valaki "aggódik" a hangminőség miatt, de az MP3 azért kell a lejátszóba... Hogy is van ez?
Valmint nem attól fog jobban szólni valami hogy hol van a dekóder. Egy jó DVD beépített dekódere simán lemoshatja egy olcsóbb erősítő dekóderét. Esetleg a kábelezés egy kicsit drágább.
Clint Eastwood bekaphatja!

Lez
Isten Hozott! :)

5.1 analog DVD lejátszó

Hozzászólás Szerző: Lez »

Hali,
Örülök, hogy végre van valaki másnak is ilyen tipusú erősítője és nem mindenki a yamahával van. Egyébként meg vagy vele elégedve? Jó a hangja így is, hogy csak analóg bemenetet tudunk használni? Jaaa... te rájöttél már, hogy miért nem tettek bele dekódert és digit bemenetet? Pedig jó lett volna!
DVD: Azért nem akarok olyan olcsó DVD-t venni ami nem tudja az MP3-at és az írott DVD-t kezelni. Végül is egyszer kell megvenni és kitart egy jó ideig! Azért köszi, hogy válaszoltál!

TV: Sony KV-29FX30; Receiver: Technics SA-AX7; DVD: Panasonic DVD-S75, Hangsugárzók:
Front: Wharfedale Zaldek2000, Surround: Zaldek300, Center: Zaldek center, Sub: Technics SBW-500

Vendég

5.1 analog DVD lejátszó

Nincsen, tudtommal. Egyébként Technics SA-AX7-es erősítő. Volt aki azt mondta, hogy ne használjam házimozira, mert nem jó. Szerintem pedig nem lehet rossz. Úgyhogy marad az 5.1 analog kimenetes DVD lejátszó, beépített DTS dekóderrel.
Üdv!

Mint alant látszik, nekem is ilyen erősítőm van.
Nekem a Pana RV 60-as DVD-m van, ami 3 éve EISA dijat is kapott.
Jó párosítás ( az erősítő távirányítója a DVD-t is működteti )
de főleg amióta a Biwire-biamp megoldásban működik, érezhetően javult a hangminősége.
Bocs a kitérőért, ha jó és olcsó lejátszót szeretnél, 5.1 kimenettel, akkor próbálj meg esetleg (meg ha persze nem kell irott cd, és mp3 lejátszás) egy ilyen RV 60-at venni. Ha az ujabb csilivill is kell, akkor a Pana RV 62, vagy 82 is jó választás lehet.

Lez

5.1 analog DVD lejátszó

Nincsen, tudtommal. Egyébként Technics SA-AX7-es erősítő. Volt aki azt mondta, hogy ne használjam házimozira, mert nem jó. Szerintem pedig nem lehet rossz. Úgyhogy marad az 5.1 analog kimenetes DVD lejátszó, beépített DTS dekóderrel.

TV: Sony KV-29FX30; Receiver: Technics SA-AX7; DVD: Panasonic DVD-S75, Hangsugárzók:
Front: Wharfedale Zaldek2000, Surround: Zaldek300, Center: Zaldek center, Sub: Technics SBW-500

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

5.1 analog DVD lejátszó

Hozzászólás Szerző: 21st century Digital Boy »

Coax bemenete sincs?
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

Vendég

5.1 analog DVD lejátszó

Szia!

Nezd meg a Panasonic S-75-t.

Satman

Lez

5.1 analog DVD lejátszó

Hello,

Szeretnék vásárolni egy 5.1-es kimenettel rendelkező DVD lejátszót, mert az erősítőmön nincs optikai bemenet, de viszont az erősítőtől nem szeretnék megválni. Melyiket javasoljátok? Néztem a Sony DVP-NS 705 típust. Szerintetek jó választás? Vagy milyen legyen nem túl húzós áron?

Köszi,

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”