Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Felvétel/Record
Felvétel/Record
Mondanál pár konkrétat? Mert énnekem pont ilyen kellene - persze csak ha nem horror drága - nagyon megszoktam a kényelmes rögzítést, és a kábelszolgáltatóm pedig egyre többet kér... digitv vagy akár a upc pedig olcsóbb.
thx mindenkinek a segítséget!
Én meg használtam ilyet sokáig...
JVC DR MH300,Sony RDR HX725 pl.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Felvétel/Record
Két beltéri az rendben, még az hagyján hogy bekapcsolva hagyjam adott csatin. De a váltások. Gyakran nem tartózkodom otthon este, és eddig videora rögzítettem a különböző cuccokat. (főleg hírműsorok, vagy HBO-ról vmi film) Ilyenkor belőttem a timert és gyakorta egy este felvettem 2-3 különböző programról. Másnap, vagy késő este meg jól megnéztem.És persze éjszakai mód, mikor szintén több forrásból rögzítettem ezt-azt.
Így még (két tuner esetén is) ha - mondjuk egy hétre előre belövöm is a timert - ott van a nem elhanyagolható "átkapcsolás-elfelejtés" faktor is... - ez külső-humán kapcsoló-erőforrás igénybevételénél is erősen bejátszik... és persze az időfaktor is, "légyszi anyukám ugorj fel éjjel félegykor, hogy váltsd a tunert 2ről-3ra..."
gyakorlatilag így csak manuális vezérlésre van lehetőségem, ha biztosra akarok menni. Hááát.. sehogysenemjóez.
Nem olyan drámai ez.Olyan DVD felvevőt kell venni,ami vezérel beltérit.Pl JVC,Sony,az újabbak közül.
Van hozzá kis infra jeladó,elhelyezed úgy,hogy lássa a beltérit,és a simán TIMER program...A felvevő bekapcsol,infrán keresztül bekapcsolja a beltérit,megfelelő adóra állítja,és gyí.
UPC beltérivel (Philips) hibátlanul működött nálam.
Hát nem tudom. Én még ilyet nem láttam, de olyat sem ismerek, aki hallott volna valakiről, aki látott volna ilyesmit
Mondanál pár konkrétat?
Mert énnekem pont ilyen kellene - persze csak ha nem horror drága - nagyon megszoktam a kényelmes rögzítést, és a kábelszolgáltatóm pedig egyre többet kér... digitv vagy akár a upc pedig olcsóbb.
thx mindenkinek a segítséget!
Felvétel/Record
Azt a kényelmet, amit a kábeles analóg jel szolgáltat, soha sem fogod elérni már módon.
Még enyhe segítség pár évre, egy saját földi antenna, amin a 3 bizonyos műsor jön (M1 TV2 RTLklub) így megoldható viszonylag könnyen a mást nézek, közben felveszek dolog, csak a lényeg, hogy ebből az egyiknek bele kell valamelyik 3-ba tartozni... :kiraly:
Meg a jó.. anyjukat kábeltv settopboxxal... nekünk mingyó kéne 8db.
Felvétel/Record
Két beltéri az rendben, még az hagyján hogy bekapcsolva hagyjam adott csatin. De a váltások. Gyakran nem tartózkodom otthon este, és eddig videora rögzítettem a különböző cuccokat. (főleg hírműsorok, vagy HBO-ról vmi film) Ilyenkor belőttem a timert és gyakorta egy este felvettem 2-3 különböző programról. Másnap, vagy késő este meg jól megnéztem.És persze éjszakai mód, mikor szintén több forrásból rögzítettem ezt-azt.
Így még (két tuner esetén is) ha - mondjuk egy hétre előre belövöm is a timert - ott van a nem elhanyagolható "átkapcsolás-elfelejtés" faktor is... - ez külső-humán kapcsoló-erőforrás igénybevételénél is erősen bejátszik... és persze az időfaktor is, "légyszi anyukám ugorj fel éjjel félegykor, hogy váltsd a tunert 2ről-3ra..."
gyakorlatilag így csak manuális vezérlésre van lehetőségem, ha biztosra akarok menni. Hááát.. sehogysenemjóez.
Nem olyan drámai ez.Olyan DVD felvevőt kell venni,ami vezérel beltérit.Pl JVC,Sony,az újabbak közül.
Van hozzá kis infra jeladó,elhelyezed úgy,hogy lássa a beltérit,és a simán TIMER program...A felvevő bekapcsol,infrán keresztül bekapcsolja a beltérit,megfelelő adóra állítja,és gyí.
UPC beltérivel (Philips) hibátlanul működött nálam.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Felvétel/Record
Két beltéri az rendben, még az hagyján hogy bekapcsolva hagyjam adott csatin. De a váltások. Gyakran nem tartózkodom otthon este, és eddig videora rögzítettem a különböző cuccokat. (főleg hírműsorok, vagy HBO-ról vmi film) Ilyenkor belőttem a timert és gyakorta egy este felvettem 2-3 különböző programról. Másnap, vagy késő este meg jól megnéztem.
És persze éjszakai mód, mikor szintén több forrásból rögzítettem ezt-azt.
Felvétel/Record
Az összeköttetsé, oké, az a legkevesebb.De a felvétel...
Hmmm. Pontosan így gondoltam én is szerény műszaki ismereteimmel. Hát ez kész... izé.. tragédia..
Sejtettem hogy ezt AV bemenetre kell dugni, csak reménykedtem...
DigiTv lenne, mert jelenlegi kábeltévémhez képest irtó olcsó. És persze két tuner. De ugye két tévé is van. De így elég tragikus a jelenleg megszokott kényelemhez képest. Nem tudok majd ezt nézni - közbe' azt felvenni... ehh.
Akkor úgy érzem tök felesleges nekem a jövőben DVD recorder. Pedig épp most gondolkodtam ilyesmin, mivel nincs sok időm pont akkor tévézgetni mikor méltóztatnak valami érdemlegeset leadni.
És emberek élnek így a 21-ik században? Hogy kapcsolgatják a szatellit/tuner egységet és nem tudnak egyszerre felvenni/nézni...?
huhh, lassan kezdem érteni miért drága a kábelem...
Ha 2 beltérit kapsz, akkor az egyikről mehet a felvétel, míg a másikról nézed az adást. De ha nem egyedül élsz, akkor gondot okozhat a család többit tagjával való egyeztetés. Vagy veszel egy 3. beltérit 20 ropi magasságában és meg van oldva a problémád. Kérdés, hogy a plusz beruházás hány hónap alatt térül meg az olcsóbb előfizetési díjból? Csak az árak miatt érdemes-e váltani? Később változhatnak az árak és nem biztos, hogy ekkora marad a különbség, mint most (bár akár nagyobb is lehet, ki tudja előre...).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Felvétel/Record
Igen, ezt írtam én is, bár most látom, hogy kicsit nehéz kihámozni...
Szerintem érthető voltál.
A gond az, hogy lassan a kábelrendszerek is át fognak térni a digitálisra és a sok analóg tuner nem fog érni egy kalap ... sem. Mehetnek a DVD-felvevők és videók a levesbe. Minden tuner elé 1-1 set top box annyiba kerül, mintha vennénk egy új felvevőt DVB-C tunerrel. 1-2 set top boxot a tévéhez még adhat a szolgáltató ingyen is hűségnyilatkozatért cserébe, de ha el akarjuk érni azt a felvételi kényelmet, mint amit már évek óta megszoktunk, akkor be kell ruházni.
Felvétel/Record
Az összeköttetsé, oké, az a legkevesebb.
De a felvétel...
Hmmm. Pontosan így gondoltam én is szerény műszaki ismereteimmel. Hát ez kész... izé.. tragédia..
Sejtettem hogy ezt AV bemenetre kell dugni, csak reménykedtem...
DigiTv lenne, mert jelenlegi kábeltévémhez képest irtó olcsó. És persze két tuner. De ugye két tévé is van. De így elég tragikus a jelenleg megszokott kényelemhez képest. Nem tudok majd ezt nézni - közbe' azt felvenni... ehh.
Akkor úgy érzem tök felesleges nekem a jövőben DVD recorder. Pedig épp most gondolkodtam ilyesmin, mivel nincs sok időm pont akkor tévézgetni mikor méltóztatnak valami érdemlegeset leadni.
És emberek élnek így a 21-ik században? Hogy kapcsolgatják a szatellit/tuner egységet és nem tudnak egyszerre felvenni/nézni...?
huhh, lassan kezdem érteni miért drága a kábelem...
Felvétel/Record
Még a bekapcsolva hagyás a legkevesebb, a felvevő nem fog tudni csatornát váltani, ha kell, és még mindig nincs külön beltéri az egyes tunerek előtt.
Igen, ezt írtam én is, bár most látom, hogy kicsit nehéz kihámozni...
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
Felvétel/Record
A felvevő szempontjából lényegtelen, hogy a saját tunerjét használja, vagy valamelyi AV bemenetről kell programozott felvételt készíteni. Két lehetőség van: ha van a felvevőben külső egység vezérlésére lehetőség - sok mai gép tudja vezérelni a menüben beállított műholdvevőt, ezeknek vagy a tetején van egy infraadó, vagy külön kábelt adnak hozzá, aminek a végén fityeg - akkor annyi a dolgod, hogy a vevőegységen beállítod az a csatornát, amit rögzíteni akarsz és kikapcsolod. A felvevő pedig a felvétel kezdésekor szépen bekapcsolja magának. Ha nincs ilyen vezérlő a felvevődben, akkor sajna bekapcsolva kell otthagynod a vevőt. Ennyi a különbség.
Még a bekapcsolva hagyás a legkevesebb, a felvevő nem fog tudni csatornát váltani, ha kell, és még mindig nincs külön beltéri az egyes tunerek előtt.
Felvétel/Record
A felvevő szempontjából lényegtelen, hogy a saját tunerjét használja, vagy valamelyi AV bemenetről kell programozott felvételt készíteni. Két lehetőség van: ha van a felvevőben külső egység vezérlésére lehetőség - sok mai gép tudja vezérelni a menüben beállított műholdvevőt, ezeknek vagy a tetején van egy infraadó, vagy külön kábelt adnak hozzá, aminek a végén fityeg - akkor annyi a dolgod, hogy a vevőegységen beállítod az a csatornát, amit rögzíteni akarsz és kikapcsolod. A felvevő pedig a felvétel kezdésekor szépen bekapcsolja magának. Ha nincs ilyen vezérlő a felvevődben, akkor sajna bekapcsolva kell otthagynod a vevőt. Ennyi a különbség.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
Felvétel/Record
Először is rendes összeköttetés kell.
Itt arra gondolok, hogy a beltéri egységet pl scart kábellel össze kell kötnöd a felevővel, itt spec jól jönne, ha a beltérinek 2 scart kimenete lenne, mert nem mindegyik felvevőnek ven két scartja, ugye az egyik a be a másik meg a kimenet részére, mert a TV-be is el kell jutni a jelnek.
A másik dolog, a beltéri ilyenkor bekapcsolva kell tartanod, méghozzá azon az adón, amelyikről fel szeretnél venni.
A felvevő ilyenkor nem a saját tunerét használja értelemszerűen, hanem azon a bemeneten kell fogadni a jelet, ahová dugtad azt a beltérit. (AV 1, 2 ,3 stb)
Szopacs akkor van, ha több műsort több adóról kellene felvenni, aert az én tudásom szerint nem tudja a felvevő a külső eszközt így vezényelni
Ilyenkor marad a család többi tagja, akik szivességből elintézik
Felvétel/Record
Sziasztok. Lehet felesleges a topic, és amtőr a kérdésem, de.
Kábeltévéről - műholdasra váltáson gondolkodom és ezzel kapcsolatban merült fel a krdésem. (konkrétan kábeltv - digitv)
Namost ugye a digi tv-hez és a sima műholdas rendszerhez is kell egy vevő. Erről megy a jel a tv-re és egyébre.
Hogy tudok innen videoval-dvd recorderrel felvenni? Persze nem az azonnali nyomj-recet féle módra gondolok, hanem az időzített, előre programozott dologra.
Jól gondolom, hogy ez nem olyan egyszerű? Hiszen hiába van a tv-vid-dvdrec -nek tunerja, ilyenkor az kihasználatlan. Vagy rosszul látom?
Valaki, aki ilyen helyzetben van, magyarázza el plíz!
thx
Jól látod. Éppen ezt taglaltam a múlt hét végén a DVD felvevős topicban.
1 beltéri egység 1 tunert szolgál ki. Ha 2 tévétek van és nem ugyanazt akarjátok nézni, akkor 2 külön beltéri kell (mintha mostanában lenne ilyen akciója a Digi TV-nek ). Ha valamit fel akarsz venni, amikor nem vagy a készülékek közelében, akkor bekapcsolva kell tartani a beltérit, arra a csatornára állítva, amelyikről fel akarsz venni. Ha otthon vagy és közben mást akarsz nézni, akkor mégegy beltéri kell. Ha egymás után több adóról akarsz programozott felvételt készíteni, akkor meg vagy lőve.
Felvétel/Record
Sziasztok. Lehet felesleges a topic, és amtőr a kérdésem, de.
Kábeltévéről - műholdasra váltáson gondolkodom és ezzel kapcsolatban merült fel a krdésem. (konkrétan kábeltv - digitv)
Namost ugye a digi tv-hez és a sima műholdas rendszerhez is kell egy vevő. Erről megy a jel a tv-re és egyébre.
Hogy tudok innen videoval-dvd recorderrel felvenni? Persze nem az azonnali nyomj-recet féle módra gondolok, hanem az időzített, előre programozott dologra.
Jól gondolom, hogy ez nem olyan egyszerű? Hiszen hiába van a tv-vid-dvdrec -nek tunerja, ilyenkor az kihasználatlan. Vagy rosszul látom?
Valaki, aki ilyen helyzetben van, magyarázza el plíz!
thx