Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

IPTV - internet tv

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Ezért bízom jobban a földi digitális műsorsugárzásban, mert egyre több tv-t és rekordert (és pc-tunerkártyát) gyártanak DBV-T tunerral. Így ha megtörténik végre a teljes átállás a műsorsugárzásban és lecserélem a készülékeimet DBV-T -s tunerosra, akkor újra el tudom érni a jelenlegi komfort szintet, hogy bármelyik szobában más műsort lehet nézni, programozottan tudok felvenni stb.

nem akarlak elkeseriteni, de attol, hogy dvb-t lesz meg nem lesz ingyenes minden csatorna. pont ugy lesz mitn az am-micronal. talan a kozszolgalatiak ingyen jonnek, de minden masert fizetni kell majd.

engem nem erint kulonosebben, mert mar ma is vannak olyan torrent helyek ahol az osszes sorozat elerheto, a magyar tv-kben vetitettek is. azt hiszem ha 8M-re emelik az adsl-t e felmeno agat meg 1..2M korulire akkor biztosan lesz valaki aki majd szivessegbol kirelezi az adott fizetos csatornat

Félreértettél.

Én nem azért várom a DBV-T -t, mert azt hiszem, hogy akkor majd minden adót ingyen tudok venni. Ez a pár ezer ft. nem számít, hiszen most is van kábeltv előfizetésem.

Én azt mondtam, hogy most az IPTV-re a jelenlegi formájában nem vagyok hajlandó pénzt kiadni, mert minek adjak ki olyanért pénzt, ami nem éri el azt a szinvonalat, amit most használok (és fizetek érte)? Ha majd a DBVT kb. ugyanannyiért többet/jobbat fog kínálni mint a kábel, akkor majd váltok.

Vagy ez nem logikus fogyasztói magatartás?

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: aurum »

Ezért bízom jobban a földi digitális műsorsugárzásban, mert egyre több tv-t és rekordert (és pc-tunerkártyát) gyártanak DBV-T tunerral. Így ha megtörténik végre a teljes átállás a műsorsugárzásban és lecserélem a készülékeimet DBV-T -s tunerosra, akkor újra el tudom érni a jelenlegi komfort szintet, hogy bármelyik szobában más műsort lehet nézni, programozottan tudok felvenni stb.

nem akarlak elkeseriteni, de attol, hogy dvb-t lesz meg nem lesz ingyenes minden csatorna. pont ugy lesz mitn az am-micronal. talan a kozszolgalatiak ingyen jonnek, de minden masert fizetni kell majd.

engem nem erint kulonosebben, mert mar ma is vannak olyan torrent helyek ahol az osszes sorozat elerheto, a magyar tv-kben vetitettek is. azt hiszem ha 8M-re emelik az adsl-t e felmeno agat meg 1..2M korulire akkor biztosan lesz valaki aki majd szivessegbol kirelezi az adott fizetos csatornat

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

IPTV - internet tv

ha van igeny ra, meg hely akkor feltoltom valahova tanulmanyozas celjabol. egy francia hiradoreszlet valami telefonkozpont/hub atadasarol/bemutatasarol. (ronda nyelv a francia)
Én szeretném megnézni! Köszi!

jo. hova rakjam fel?

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

IPTV - internet tv

És ha ez mind meglenne, akkor még mindíg ott a jelenleg borzasztó nagy hátrány, hogy minden vételi helyhez külön STB kell, probléma a kódolt adások rögzíthetősége egyéb felvevő eszközre.
Nálam itt bukik el minden set-top boxos megoldás. Négy TV-nk van plusz a rögzítő.

Akkor én nyertem: 4 tv + 2 rögzítő + 1 pc-s tuner

De félretéve haszontalan poénkodást, én is azon a véleményen vagyok, hogy az STB-s megoldás egy felemás, kényszerszülte szükséges rossz.

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: tinca »

ha van igeny ra, meg hely akkor feltoltom valahova tanulmanyozas celjabol. egy francia hiradoreszlet valami telefonkozpont/hub atadasarol/bemutatasarol. (ronda nyelv a francia)
Én szeretném megnézni! Köszi!
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

IPTV - internet tv

... a minosege kb az analogevel azonos ...
Hát sajnos ez még szvsz mindíg nem az a minőség, ami miatt érdemes rá beruházni. Minumum ezeknek kéne teljesülni:

- egyértelműen jobb minőség mint az analóg adás
- 16:9 anamorf kép
- olyan műsorújság, ami a valós műsorkezdések szerint működik.

És ha ez mind meglenne, akkor még mindíg ott a jelenleg borzasztó nagy hátrány, hogy minden vételi helyhez külön STB kell, probléma a kódolt adások rögzíthetősége egyéb felvevő eszközre.

normalis minosegu frame grabbert _nem_ lehet kapni. ami lehet az az analogbol valami maszatos szemetet csinal. ha digitalsian jon a musor akkor studio minosegben lehet rogziteni. ezert megeri valtani. tovabba ha 8Mbps-en fogjak nyomni az azert talalan eleg lesz....

a +stb valami 1..2000ft-ba kerul (majd) a fatavnal, de a upc is csak egy stb-t ad, a masodikat +2 kiloert havonta... es az analog.

Vendég

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nálam itt bukik el minden set-top boxos megoldás. Négy TV-nk van plusz a rögzítő.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

IPTV - internet tv

... a minosege kb az analogevel azonos ...
Hát sajnos ez még szvsz mindíg nem az a minőség, ami miatt érdemes rá beruházni. Minumum ezeknek kéne teljesülni:

- egyértelműen jobb minőség mint az analóg adás
- 16:9 anamorf kép
- olyan műsorújság, ami a valós műsorkezdések szerint működik.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

IPTV - internet tv

Tisztán elméletileg anélkül, hogy ismerném a box-ot, a HDMI adja a legjobb képet. Ha a Scart-on választható az RGB akkor az adja a második legjobban. Az S-video még használható, a kompozitot nagyon gyorsan el kell felejteni.

sok tv-n ugy 90%-ban az svideo meg a kompozit ugyanaz. tv-n ott az svideo bemenet... szepen odaviszed kulon kabelen a jeleket, aztan a csatlakozo masik oldalan mar osssze is vannak kozositeve egy kondival. mert kisebb labszamu multiplexert is tudnak bele rakni. cserebe viszont a kompozit savszelessegeg is 10MHz-ig megy. a hazimozi erositokben is nagyreszt igy van megoldva. egyebkent hogy melyik a legjobb minosegu osszeallitas az osszekapcsolando keszulekektol fugg. nem mindig a hdmi a legjobb. szerintem nagy altalanossagban az analog rgb a legjobb dvd felbontasig. kimarad a yuv/rgb konvertalas, kimarad az ypbpr-nel meglevo konvertalas... mivel a kijelzok rgb alapon mukodnek ez tunik logikusnak. a hdmi is jo, de kerdes a scaler minosege.

mas.

a fatavnak vannak tervei az iptv-vel. par napja olvastam, hogy 8Mbps-re emeli januarban a 2M-re elofizetok sebesseget. nekem ez egy dolgot jelent. nyomni akarjak az iptv-t. nem rossz dolog egyebkent, van egy bekazabaloknal elo ismerosom, neki evek ota az van. keresemre kuldott egy rogzotett video-t. a minosege kb az analogevel azonos egyebketn vlc-vel mukodik naluk, tehat pc-re is lehet rogziteni stb az adast. az elobb ranyomtam a tv-mre, mert ez ujjal meg nem probaltam, jobb minosegeu mint amit a palzama csinal az analog forrasokbol.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

IPTV - internet tv

A régebbi készülékeken nem lehetett menüből választani, hogy milyen jel jöjjön ki az aljzaton, ott csak RGB volt.
- ez sem egeszen igy van.. sot!

Amennyiben?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Tami »

A régebbi készülékeken nem lehetett menüből választani, hogy milyen jel jöjjön ki az aljzaton, ott csak RGB volt.
- ez sem egeszen igy van.. sot!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

IPTV - internet tv

közben meg leeesett, hogy azért van hdmi rajta, hogy hd cucchoz tudd kötni és nem azért mert az a minőség lenne:)
Egyrészt biztosan.

Másrészt pedig az STB (legalábbis amelyik nálam van) az nem csak az IPTV adás vételére jó, hanem egyben DVB-T vevő is. Én nem láttam még ilyen adást, de gondolom az IPTV-nél csak jobb lehet a minősége, tehát ott még hasznosabb a HDMI kimenet.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

IPTV - internet tv

Mert azt honnan lehet tudni, hogy a scart-on választható-e az RGB? Ha teljes bekötésű a cable, akkor az nem jelenti automatikusan azt hogy megy rajta külön a három jel + a szinkronjel?
Ez egymástól 2 független dolog:

- Ha teljes bekötésű a scart akkor az azt jelenti, hogy a csatlakoző összes lába át van vezetve a másik csatlakozóba.

- Az pedig, hogy RGB jön-e scarton, az attól a készüléktől függ, amelyikbe bedugod. A régebbi készülékeken nem lehetett menüből választani, hogy milyen jel jöjjön ki az aljzaton, ott csak RGB volt. Az újabb készülékeken lehet választani, hogy RGB vagy S-videó jel jöjjön-e ki. Mert nincs annyi láb a csatlakozón, hogy mind a 2 egyszerre lehessen. Az "egyszerű", kompozit videójel pedig elvileg mindíg jön.

Vendég

IPTV - internet tv

Mert azt honnan lehet tudni, hogy a scart-on választható-e az RGB? Ha teljes bekötésű a cable, akkor az nem jelenti automatikusan azt hogy megy rajta külön a három jel + a szinkronjel?
Azokon a scartos eszközökön ahol lehet váltani a menüben található rá opció. Tehát nézd meg, hogy a box setupjában nincs-e olyan, hogy a Scart kimenet kompzit, s-video vagy RGB legyen.

Vendég

IPTV - internet tv

közben meg leeesett, hogy azért van hdmi rajta, hogy hd cucchoz tudd kötni és nem azért mert az a minőség lenne:)
HDTV majd csak lesz, de addigra ezek az STB-k mennek a kukába!

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

Sziasztok! 
Szerintetek a set-top-box melyik kimenete biztosítja a TV-n a legjobb képminőséget?

1. HDMI
2. S-video
3. SCART
4. Kompozit

A kettes hármas sorrendben nem vagyok biztos...

Tisztán elméletileg anélkül, hogy ismerném a box-ot, a HDMI adja a legjobb képet. Ha a Scart-on választható az RGB akkor az adja a második legjobban. Az S-video még használható, a kompozitot nagyon gyorsan el kell felejteni.

Nem.
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

HDTV majd csak lesz, de addigra ezek az STB-k mennek a kukába!
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

Vendég

IPTV - internet tv

Playerka
Isten Hozott! :)

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Playerka »

Sziasztok! 
Szerintetek a set-top-box melyik kimenete biztosítja a TV-n a legjobb képminőséget?

1. HDMI
2. S-video
3. SCART
4. Kompozit

Vendég

IPTV - internet tv

hmm, hdmi minőslég ip tvn?
vagy valakik nagyon profin tolják, vagy nagyon előregondolkodtak amikor a septopboxokat megrendelték:)

Vendég

IPTV - internet tv

Sziasztok! 

1. HDMI
2. S-video
3. SCART
4. Kompozit

Playerka

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Playerka »

Sziasztok!

1. HDMI
2. S-video
3. SCART
4. Kompozit

Vendég

IPTV - internet tv

- ennek ellenere nekem mas az igenyszintem, a kepet latva nekem nem felel meg - az lenne jo, ha a telekom FC-t huzna ki a hazakba es azon aztan johetne rendesen a stream.

Ez még azért odébb van . . .

amíg meg nincs elégedjünk meg azzal, hogy ingyen felvehetjük a műsort és nem a szolgáltatónak kell fozetni azért ha felveszik a sorozatunkat:)

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

- ennek ellenere nekem mas az igenyszintem, a kepet latva nekem nem felel meg - az lenne jo, ha a telekom FC-t huzna ki a hazakba es azon aztan johetne rendesen a stream.

Ez még azért odébb van . . .

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

.. csak forgalmazunk !!MŰKÖDŐ!! iptv rendszereket és szerettem volnna ismerkedni más "szarável" hát ha ezt a T eladja ,akkor nagyon ügyes:) állítólag TvNet é is bőven odaveri
- teccenek az ilyen jolinformalt elsokezbol odaszort okossagok :D

ismerek olyat aki TVNET eset tesztelt és igencsak meg volt elégedve

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”