Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

2006-os Pioneer lejátszók (hdmi kimenettel)

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: dékány »

ez a kis lépcsős hiba a kép alján ez a 490eken csak komponens csatlakozásnál jelentkezett? hdmi-n nem?
696-nak is van ilyen hibája? vagy csak a 490nél?
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Norbi T »

csak úgy kiváncsiságból,megéri fel rakni a 696-ra valami ujjab firmwaret?
veszteni nincs mit.
Amugy meg nem probaltam mashol a jatekost.Ido hiany miatt

Most meg a karacsony.
majd akkor most.
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W

kisspeti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: kisspeti »

En meg errol beszeltem.Ez volna az en problemam,es ugyanugy azon toprengekk,hogy kuldjem-e vissza cserere,vagy ez ilyen.CRT-re kuldom a jelet,siman SCARTAL.
Nem minden filmnel csinalja,es ha csinalja,akkor sem mindig 1forma az a kis lepcso.
Lehet hogy ez a TV es DVD parositasa vegett van?
Projinal,LCDnel vagy Plazmanal ez meg szunne?

Nekem is ilyen lejátszóm van, s a tévére SCART-tal van csatlakoztatva. Ez a kis lépcső nekem is feltűnt, néha előfordul, néha nem. Én eddig a tévémre gyanakodtam, s ezért nem foglalkoztam vele, de ezek után jobban utána fogok nézni.
A következő ilyen eset után már viszem is át egy másik lejátszóba, s majd jelentkezem a tapasztalatommal.
TV: Thomson 29DF400G, Receiver: Yamaha RX-V459, Front: Wharfedale Diamond 8.4, Center: Wharfedale WH-20, Surround: Wharfedale WH-20, DVD Player: Pioneer DV-696AV

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: dékány »

21st említette hogy vanamelyik filmnél függőleges csíkok figyelhetők meg a képen. nos a házimozi és hifi-shown a pioneer szobába volt kiállítva egy pioneer plazma meg asszem pio dv-898as lejátszó. hdmin volt öszekötve és a king kong ment... amikor egy közeli kép volt adrien brodi arcán 4v 5 függőleges csíkot figyeltem meg. ugyhogy ilyen jelenséggel énis találkoztam már. nem azé de ez a lejátszó nem 40 meg 50ezer volt hanem 190ezer. egy ilyen drága lejátszónál hogy engedhetnek meg egy ekora hibát (de lehet hogy csak szartak a beállításokra mint általába a többi kiállító és hagy szoljon ugy ahogy van)
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Hibátlan volt: Amadeus, Matrix 1-2-3, Capote, animációs filmek 
Nézhetetlen: Fight Club, Mission Impossible III

Akkor lehet, hogy mégiscsak a lejátszóddal van gond...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Pár napja néztem meg a MI3-at, és a kép gyönyürű volt. Az már más kérdés, hogy a magyar DD 5.1 egy rakás sz*r. Az egész film alatt az effekt csatornák talán 1-2 percet mentek.
Amint alant láthatod én egy pio 575-el moziztam, igaz komponens-ben, mivel ezen nincs HDMI. Viszont volt nálam tesztre egy 696, és az HDMI-n 720p-ben jobb képet produkált, mint az 575.
Szvsz vagy egyedi probléma lehet a játékosoddal, vagy a játékos+megjelenítő nem boldogúl egymással. Probáltad már sima CRT-n megnézni?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Egy fél csík miatt nézhetetlen?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

De most komolyan, ha 576p-ben (progresszív) bizonyos filmek tökéletesen mennek, mások pedig "szétesnek", az egyértelműen garanciális hiba, nem?
Nem.
Szerintem ennek a lejátszónak ilyen minőségű a deinterlacere.
Írj már pár filmcímet, amivel jó és párat amivel nem jó.

"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

De most komolyan, ha 576p-ben (progresszív) bizonyos filmek tökéletesen mennek, mások pedig "szétesnek", az egyértelműen garanciális hiba, nem?
Nem.
Szerintem ennek a lejátszónak ilyen minőségű a deinterlacere.
Írj már pár filmcímet, amivel jó és párat amivel nem jó.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Két eset van. Vagy fizikailag rossz a deinterlacer akkor garanciális. A másik, hogy gyenge a deinterlacer akkor nem fogják cserélni. Egy rossz hangú erősítőt sem cserélnek mert nem szól jól. Hogy miért egyes filmeknél csinálja csak azt bevallom nem tudom. Lehet, hogy valamelyiken van flag és az alapján szépen összerakja a két félképet és van olyan amelyiken nincs és azokon elemeznie kellene a képet és úgy felismernie a film módot ami viszont nem megy neki. Ez így első hallásra nem garanciális hiba. De egy próbát megér persze.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

De most komolyan, ha 576p-ben (progresszív) bizonyos filmek tökéletesen mennek, mások pedig "szétesnek", az egyértelműen garanciális hiba, nem?....
nem
a hiba amit elmondtál nekem szvsz egyértelműen abból adódik, hogy a Pio deinterlacere nem tudja, hogy film vagy video módban kellene-e működnie. Ez lehet konstrukciós hiba (gyenge deinterlacer) de lehet akár abból adódó, hogy az adott film flagelése hibás. (A lemez kódjai között elhelyezhetik az információt, hogy film vagy video mód kell-e, illetve, hogy melyik a kezdő "képfélkocka". A jü deinterlacerek azonban nem hisznek a flagelésnek, mert sok esetben téves.)

A megoldás az, ha a tévéd deinterlacerét használod (ami valószínűleg jobb, mint a dvd lejátszóé) és 575i-ben küldöd a jelet.
Persze ha üzemmódot váltasz, akkor a tévén is utána kell állítani a dolgokat, hogy megfelelő képminőséget érjél el.

Egyszerű (de nem a maximális képminőséget hozó megoldás) ha előkaparod a scart kábeledet és RGB-n kötöd a tévére a lejátszót. Ekkor biztos, hogy a tévé deinterlacere fog menni, de elveszted a hdmi adta előnyöket.

(Mondjuk egy 480p-s plazmánál átdonolandó a hdmi dolog, mert ugye egy 720p-s megjelenítőnél egy deinterlacerrel, skálázóval ellátott lejátszó már "konyhakész" jelet küld a megjelenítőnek, de egy 480p-s (vagy akár 1024x768-as) plazma esetében mindig menni fog a tévé skálázója,nem tudod "megkerülni".
gordon314.fw.hu

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hát lehet rajta gondolkodni, de az valószínű, hogy nem tud kifejezetten "így szar" lenni egy készülék, ez valszeg széria probléma lehet (valami a deinterlacer-rel), tehát javítani se valószínű, hogy lehet, max ha másfajtára cserélsz. Esetleg ha van hozzá, akkor firmware upgrade-el is lehet próbálkozni...

Egyébként akkor is ez van, ha 720P vagy 1080i-ben használod?? (ha a megjelenítőd is elfogadja ezt a jelet)

Eseleg próbáltad már komponensen keresztül csatlakoztatni és 576P-vel azon keresztül próbálni?

Az 50e Ft-os dologhoz nem tudok mit egyebet mondani, csak azt, hogy ma 500e ért vagy akár bármennyiért is lazán találsz firmware hibás, vagy egyéb szériaproblémás készülékeket. Az, hogy Neked ez sok vagy kevés pénz, nincs összefüggésben azzal, hogy az adott - rohanvást kifejlesztett, piacra dobott - készülék mennyi hibát tartalmaz majd, ilyen ez a mai szép új szórakoztatóelektronikai világ. Öröm az ürömben, hogy a HDMI kábeled biztos nem volt kidobott pénz.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

Na megnéztem, eddig progresszívben ment, ezért átváltottam interlace-re. Így a hiba megszűnt, ugyanakkor rosszabb lett a képminőség, és kis mértékben megnyúlt a kép vertikálisan   
Szóval ez így sehogy sem kóser. Szerintetek kicserélik ezt nekem garanciában? 

Ha 576i-ben küldöd a jelet a HDMI-n, akkor nem a Pio interlacere dolgozik, hanem a megjelenítőé. Nálam például a vetítőben lévő Faroudja tökéletesen megoldja a dolgot. Ez csak a videóanyagoknál számít (pl. tv sorozatok), a filmet a 490-es is szépen össze tudja rakni.
Az gáz, ha a megjelenítőd is vacak... :-(

De most komolyan, ha 576p-ben (progresszív) bizonyos filmek tökéletesen mennek, mások pedig "szétesnek", az egyértelműen garanciális hiba, nem? 576i módban a képminőség alig jobb, mint a PS2 DVD képe komponens kábelen keresztül, azzal a különbséggel, hogy ott nincs "megnyújtva" a kép. Akkor viszont mire adtam ki közel 50 eFt-ot (Pio 490 + HDMI drót)? Eléggé bosszant a dolog...
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ezt fogom tenni.

TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

De mondjuk ra orig.filmeknel is?ahol a transfer 8-9Mb/s.Aztan ahol en irom oket,en csak az orig nyelvet hagyom+1felirat,es semmi mas.
van hogy ott is csinalja.Szerintem vagy player a nem jo,de ezt nem hiszem,mert akkor mindig azt kellene csinalnia,vagy a lemez minosege.(osszetevoje)
En az utobbira gyanakszom.

az, hogy a traszferbe milyen hibákat hagynak nincs direkt összefüggésben a bitrátával és azzal, hogy másolatot készítettél-e róla

ha van lehetőséged nézd meg azt a filmet egy másik tv/dvd összeállításon és pontot tudsz tenni a kérdésre
gordon314.fw.hu

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Nekem is csinálta párszor... én nem foglalkoztam vele, de tényleg ahoyg visszaemlékezem, mintha csak tv-n csinálta volna.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

De mondjuk ra orig.filmeknel is?ahol a transfer 8-9Mb/s.
Aztan ahol en irom oket,en csak az orig nyelvet hagyom+1felirat,es semmi mas.
van hogy ott is csinalja.Szerintem vagy player a nem jo,de ezt nem hiszem,mert akkor mindig azt kellene csinalnia,vagy a lemez minosege.(osszetevoje)
En az utobbira gyanakszom.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

En meg errol beszeltem.Ez volna az en problemam,es ugyanugy azon toprengekk,hogy kuldjem-e vissza cserere,vagy ez ilyen.CRT-re kuldom a jelet,siman SCARTAL.
Nem minden filmnel csinalja,es ha csinalja,akkor sem mindig 1forma az a kis lepcso.

simán lehet a film gyenge transzfere
gordon314.fw.hu

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Én azóta se láttam ilyet, pedig nézem (igaz, nem tévén)...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

En meg errol beszeltem.Ez volna az en problemam,es ugyanugy azon toprengekk,hogy kuldjem-e vissza cserere,vagy ez ilyen.
CRT-re kuldom a jelet,siman SCARTAL.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

visszont kiprobaltam mindkettovel mukodik kerdes melyik kozott mi a kulnbseg melyiken erdemes hasznalni es miert? :-)
Ez kérdés?
Ha nem látsz különbséget,

akkor
inkább az 576i-t (interlace) használd, mert annak kisebb a sávszélesség igénye és így kevésbé érzékeny a zavarokra, és a kábel minőségére, ez főleg analóg összekötésre igaz.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

visszont kiprobaltam mindkettovel mukodik kerdes melyik kozott mi a kulnbseg melyiken erdemes hasznalni es miert? :-)
Ez kérdés?
Ha nem látsz különbséget, akkor mindegy, ha látsz, akkor használd a jobbat.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Na megnéztem, eddig progresszívben ment, ezért átváltottam interlace-re. Így a hiba megszűnt, ugyanakkor rosszabb lett a képminőség, és kis mértékben megnyúlt a kép vertikálisan  
Szóval ez így sehogy sem kóser. Szerintetek kicserélik ezt nekem garanciában?

Ha 576i-ben küldöd a jelet a HDMI-n, akkor nem a Pio interlacere dolgozik, hanem a megjelenítőé. Nálam például a vetítőben lévő Faroudja tökéletesen megoldja a dolgot. Ez csak a videóanyagoknál számít (pl. tv sorozatok), a filmet a 490-es is szépen össze tudja rakni.
Az gáz, ha a megjelenítőd is vacak... :-(

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

peter2
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: peter2 »

Mi a kulonbseg az internlance es a progresive kozott?ha mida ketto mukodik akkor melyiket erdemes kivaalsztani? egy projektoros tvm van?

Váltott-soros és nem váltott-soros. A kérdés az milyen a TV-d, tudja-e fogadni a progresszívet. Ha valamilyen chip-es technikára épül (DLP, LCD, SXRD, DILA) és nem túl régi, akkor biztos, ha CRT, akkor nem biztos. Összekötésnek vagy DVI v. HDMI vagy komponensnek (3 kábel csak a képhez) kell lennie. Illetve lényeges, hogy a dvd-ben jobb deinterlacer legyen, mint a TV-ben. Ki kell próbálni!

Pontosan milyen TV és DVD-d van?

pioneer 645 dvd iro
es projektoros samsung tv de a regi fajta projektoros nem a lcd-s

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Mi a kulonbseg az internlance es a progresive kozott?ha mida ketto mukodik akkor melyiket erdemes kivaalsztani? egy projektoros tvm van?

Váltott-soros és nem váltott-soros. A kérdés az milyen a TV-d, tudja-e fogadni a progresszívet. Ha valamilyen chip-es technikára épül (DLP, LCD, SXRD, DILA) és nem túl régi, akkor biztos, ha CRT, akkor nem biztos. Összekötésnek vagy DVI v. HDMI vagy komponensnek (3 kábel csak a képhez) kell lennie. Illetve lényeges, hogy a dvd-ben jobb deinterlacer legyen, mint a TV-ben. Ki kell próbálni!

Pontosan milyen TV és DVD-d van?
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”