Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer DVR-520/720 bővítése

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Az alábbi Pioneer FAQ oldalon van egy elég jó leírás képekkel a Pio 530/630/433 HD cseréjéről:

http://www.pioneerfaq.info/english/dvr630.php

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Gab »

És az elvi kapcsolási rajz:

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Megpróbálom az átalakított rajzot mégegyszer.

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Üdv Pio720 és a többiek!

Már közöltem egy régi távir átalakításáról rajzot a topikon. Emailben kaptam egy másik esetet, és a többiek okulására erre is berajzoltam a módosításokat. Az így átalakított távír és a WinLirc képes emulálni a Pioneer GGF1381 szervíz távírt.
Sok sikert az átalakításhoz Pio720! A további barkácshoz az elvi kapcsolási rajzot is mellékelem. Az érdeklődők a régebben feltett fényképet is tanulmányozzák.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nem jumperolási hiba, mert először felismerte a PC, készítettem is róla clone-t és sikerült. Majd később, már nem ismerte fel, próbálgattam az IDE kábelt még cserélni is, jumpert is, de hiába.
Add oda valakinek a winyót és kérd meg, hátha egy másik PC-ben le lehet formázni.
Hátul a csatlakozótűk nem sérültek meg?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Akkor nem, azzal ment jól. (amig el nem romlott, és a PC BIOSA sem ismerte fel többet a vinyót)
A távirányítódról készült képeket nem kaptam meg a freemailen. Választ sem tudok ott küldeni (Valami unexpected charecter hibaüzeneteket küld). Tedd fel ide!

pio720
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: pio720 »

Akkor nem, azzal ment jól. (amig el nem romlott, és a PC BIOSA sem ismerte fel többet a vinyót)
Ott valamilyen jumperállás-hiba vagy érintkezési hiba lehet.
Én is átállítom a Thomson winyóját master-ről slave-re, amikor PC-be teszem és jól megnyomkodom a mobil rack belső buszcsatlakozójátt a két végén berakás előtt.

Nem jumperolási hiba, mert először felismerte a PC, készítettem is róla clone-t és sikerült. Majd később, már nem ismerte fel, próbálgattam az IDE kábelt még cserélni is, jumpert is, de hiába.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ott valamilyen jumperállás-hiba vagy érintkezési hiba lehet.
Én is átállítom a Thomson winyóját master-ről slave-re, amikor PC-be teszem és jól megnyomkodom a mobil rack belső buszcsatlakozójátt a két végén berakás előtt.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

pio720

Szia Pio720! 
Ha a régi eredeti vinyót tetted vissza, akkor is kiirta a HDD Info is Incorrect üzenetet újrainduláskor? (Már amikor még működött)

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia Pio720!

Ha a régi eredeti vinyót tetted vissza, akkor is kiirta a HDD Info is Incorrect üzenetet újrainduláskor? (Már amikor még működött)

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok! 
VAn egy Pioneer DVR 720-as:
Norton Ghost-tal clonóztam a 160Gb-os HDD-t egy 250 Gb-is WD-re, maradt rajta közel 90 Gb nem particionált felület. Ezután, mivel semmilyen PC-s programmal nem tudtam leellenőrizni, hogy sikeres volt-e a klónozás (sem Linux, sem FreeBSD, sem MsWindowsXP) bekapcsolt állapotban kicseréltem a gyári vinyót a sajátra, és tökéletesen működött, észre sem vette a cserét, meg volt rajta minden felvétel, lehetett editálni stb.

Tehát a klónozás sikerült. Csak miután ujraindítottam a DVR 720-at akkor irta ki a szokásos hibaüzenetet, "The Hard Disk Drive Info is Incorrect" Még egy párszor használtam igy "hot plug" üzemmódban és tönkrement az eredti vinyó.

Most azt szeretném, hogy a klónozott HDD-ről leszedjem valahogy a video filekot, mert pótolhatatlan eredeti élő felvételek voltak rajta.

1. Vagy egy olyan szoftver kellene, ami felismeri a file rendszerét,
2. vagy a topicban kifejtett HDD csere, olyan módon, hogy ne formázza le nekem a vinyót, tehát megmaradjanak rajta a videók.

TUdna valaki segíteni?

A Hard disk ID numbert nem lehet megváltoztatni?

Még valami: A sima PC-hez való merev lemezek jók cserére? Nem kell valami flash memóriával rendelkező vincseszter?

Köszi a válaszokat
PIo720

A problémádra mindenképpen a HDD csere a megoldás. (De ne bekapcsolt állapotban! )
Service Disk + Service távirányító kell.
A Service Manual 77-80 oldalán (Lásd lentebb!) találod a csere logikáját.
A tömbvázlatból látható, ha tudod az eredeti ID numbert (ha jól gondolom nem ez a helyzet) akkor vissza kell írni, és nem kell végrehajtani a HDD initializálást.
Mindenképpen érdemes próbálkozni, mert a csere során nem formáz, azt csak Disk Setup - Initialize HDD menüpontban lehet megtenni. Próbálkozhatsz ex-has ID számmal is, de én nem sok esélyt látok rá.
Az eredeti vinyó mennyire halt meg? Mert arról megtudhatnád az ID számot. (Confirme ID number).
Az ID szám beírásának menete: (Sevive távir)
1. Confirm ID (ha kiir számot írd le)
2. Clear ID
3. Input ID (az 1. pontban leírt számot írd vissza)
(Service Manual 77-80)
4. Service Disk-ről adatbeolvasás
5. Ki-Bekapcs
Ha lentebb beleolvasol az írásaimba, tudhatod, hogy milyen HDD-t használhatsz!
Megj: Az emailedre is válaszolok!

pio720

Sziasztok!

Norton Ghost-tal clonóztam a 160Gb-os HDD-t egy 250 Gb-is WD-re, maradt rajta közel 90 Gb nem particionált felület. Ezután, mivel semmilyen PC-s programmal nem tudtam leellenőrizni, hogy sikeres volt-e a klónozás (sem Linux, sem FreeBSD, sem MsWindowsXP) bekapcsolt állapotban kicseréltem a gyári vinyót a sajátra, és tökéletesen működött, észre sem vette a cserét, meg volt rajta minden felvétel, lehetett editálni stb.

Tehát a klónozás sikerült. Csak miután ujraindítottam a DVR 720-at akkor irta ki a szokásos hibaüzenetet, "The Hard Disk Drive Info is Incorrect" Még egy párszor használtam igy "hot plug" üzemmódban és tönkrement az eredti vinyó.

Most azt szeretném, hogy a klónozott HDD-ről leszedjem valahogy a video filekot, mert pótolhatatlan eredeti élő felvételek voltak rajta.

2. vagy a topicban kifejtett HDD csere, olyan módon, hogy ne formázza le nekem a vinyót, tehát megmaradjanak rajta a videók.

TUdna valaki segíteni?

Még valami: A sima PC-hez való merev lemezek jók cserére? Nem kell valami flash memóriával rendelkező vincseszter?

Köszi a válaszokat
PIo720

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

TUdna valaki segíteni?

Köszi a válaszokat
PIo720

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Palm-ra tudsz linket a taviranyitohoz?Vegulis a service taviranyito miket tud? Gondolom a service disk menuben lepkedni jobbra, balra, fel, le meg enter.
Ha betesszuk a service disket, az nem tarolodik el a  gepben? Nehogy elvesszen a garancia. (Voltam sony tv service menujeben, es szamlalta, hogy hanyadszor lepek be. Matrox videokartyam is kiirja firmware frissiteskor, hogy hanyadszor vegeztem mar el elotte.)

A Palm-hoz egy Philips Pronto emuláló szoftver kell. A már elmlített http://www.videohelp.com/forum/archive/t253998.html linken írnak a szoftverről és a hozzá tartozó Pio konfigurációs fájlról.
A közzétett service könyv 74-80 és 84-95 oldalakon olvashatod, hogy miket lehet a service távírral tenni. Én nem tapasztaltam, hogy a gép érzékelné a behelyezett disk-et, és alapból nem is történik semmi. Csak, ha a megfelelő pontra érsz a HDD csere (74-80. oldal) során. Azt viszont nem tudom biztosan, hogy a letöltött service disk minden szükséges programot tartalmaz az 530-ashoz. Gondolom a gép alapprogramjai a HDD-n tárolódnak, és egy csere során az összeset újra fel kell írni. Hallottam arról, hogy az EPG szoftvere például nincs rajta, de lehet, hogy az 530-asnak ilyen funkciója nincs.
Remélem segítettem!

SandBlaster

Hozzászólás Szerző: SandBlaster »

530-asom van es hamarosan meglesz a service disk is talan.
Palm-ra tudsz linket a taviranyitohoz?
Vegulis a service taviranyito miket tud? Gondolom a service disk menuben lepkedni jobbra, balra, fel, le meg enter.
Ha betesszuk a service disket, az nem tarolodik el a gepben? Nehogy elvesszen a garancia. (Voltam sony tv service menujeben, es szamlalta, hogy hanyadszor lepek be. Matrox videokartyam is kiirja firmware frissiteskor, hogy hanyadszor vegeztem mar el elotte.)

VETÍTŐ: InFocus ScreenPlay 4805 & LUCS, DVD: Pioneer DVR-530H & Pioneer DV-545 & Samsung DVD-P142, A/V ERŐSÍTŐ: Yamaha RXV-620, VIDEO: Panasonic NV-FJ612
HANGFAL: Quadral QLX-205, QLX-135, QLX-Base, SUB: Yamaha YST-SW320, HANGFALKÁBEL: Dietz 4mm, PHONO: Sony PS-LX56
FOTO: Nikon D70 & Coolpix 3100, PC: C64, TULAJ: Jómunkásember

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Az 520-a Pio tulajdonosok közül van aki olvassa a témát?

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

N az én német tudásommal ... nem
Egy kicsit olvasgattam a német fórumot. Voltak próbálkozások 433, 530 hogy sikerült-e nem tudom pontosan. Azt hiszem egy 533-asnak (fogalmam sincs ez melyik Pio) sikerült az elérhető service disk-el, de az EPG szoftvert nem tudta a lemezről feltenni. A 433-asban van EPG?

Vendég

N az én német tudásommal ... nem

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

na letzöltöttem .. megy (menne) is azt írja ki, hogy csatlakozás alatt, de már vagy 20 perce.
remélem azóta már haladt. Vagy két napja néztem, akkor vagy 8 kapcsolatom is volt (Peers), és rajtam kívűl volt 100 %-os. Sajnos a letöltési lehetőség nagyon változó. Volt, hogy napokig szinte semmit nem haladtam előre.
433-ashoz sajnos nincs manualom, ha lenne akkor biztosan tudnám, hogy a Service Disk típusa megegyezik-e az 520-assal.
A német oldalból mit sikerült kibogarászni?

Vendég

433-ashoz nincs manuálod?

Vendég

Diszket sikerült valakinek szerznie hozzá ... torrenten nem vagyok járatos DC-n több hubban is néztem, de nem találtam
Azt hiszem kénytelen leszel belejönni. Nem nagy ügy tölts le egy kliens programot. Én a BitLord-ot használom. A http://www.bitlord.com/download.php címről (1.1 MB) leszedheted. Feltelepítés után a megadott linkre kattintva a torrent a BitLordban megnyílik és töltődni is fog magától. Pioneer 520H Service Disk
Először lassan, de ha később már tőled is van mit letölteni, akkor megnő a sebesség.

na letzöltöttem .. megy (menne) is azt írja ki, hogy csatlakozás alatt, de már vagy 20 perce.

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A 148. oldalon a lehetséges HDD típusok.
Bocs a sok hozzászólásért , de egyszerre csak 1 fájlt lehet csatolni)
Pioneer_Dvr_520_Service_Manual_148.pdf

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A 108. oldalon a HDD kiszerelési rajza látható.
Pioneer_Dvr_520_Service_Manual_108.pdf

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A 84-90. oldal.
Pioneer_Dvr_520_Service_Manual_84_95.pdf

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos