Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pioneer DVR-520/720 bővítése
Amíg töltögetitek a Service Disk-et olvasni valónak részleteket közlök a Pioneer DVR-520/720 Service Manual-ból. A 77-80 terjedő oldalakon a HDD csere logikáját, hozzávalóit, teendőit, a 84-95-ig pedig a Service Mode-ba jutás rejtelmeit láthatjátok. Ez utóbbinak azért lehet hasznát venni, mert veszély nélkül lehet a szervíz távírt tesztelni. (Én is itt próbáltam ki )
Jótanácsok a lentebb feltett WinLirc-hez (Config-ként a pioservrmtggf1381.cf fájlt kell megnyitni, létező - nem használt - COM portot beállítani, DCD device és DTR transmitt, a többi alap azt hiszem - az OK-t el kell fogadnia, Remote-ként pioservrmtggf1381-t beállítani)
Diszket sikerült valakinek szerznie hozzá ... torrenten nem vagyok járatos DC-n több hubban is néztem, de nem találtam
Azt hiszem kénytelen leszel belejönni. Nem nagy ügy tölts le egy kliens programot. Én a BitLord-ot használom. A http://www.bitlord.com/download.php címről (1.1 MB) leszedheted. Feltelepítés után a megadott linkre kattintva a torrent a BitLordban megnyílik és töltődni is fog magától. Pioneer 520H Service Disk
Először lassan, de ha később már tőled is van mit letölteni, akkor megnő a sebesség.
Diszket sikerült valakinek szerznie hozzá ... torrenten nem vagyok járatos DC-n több hubban is néztem, de nem találtam
jelentősége a fordulatnak? 7200-as vinyó nem is jó?
Megnyugtatlak az a típus, amit én beszereltem is 7200-as fordulatú.
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=42.
A service manualban is szerepel a 250-es WD, és az ára is kedvező (Br. 25000 Ft)
Nem melegszik, csendes és gyors. Talán a leállása és felpörgése hangosabb, mint a gyári 80-as Seagatem volt. Viszont üzemközben kisebb a zúgása és ez a lényeg.
Az általad kiemelt topikon is jártam már, úgylátszik ott is írnom kellene.
Vagy ha jobban ráérsz népszerűsítsd az általam nyitottat.
Köszi!
USB-s Infraport nem jó?
Sajnos a WinLirc program nem támogatja. Ezen kívül csak Palm -ra telepített Philips Pronto emulálásokkal találkoztam a külföldi fórumokon. Ehhez a két szoftverhez találtam a neten GGF1381 távírt megvalósító config fájlt.
Egyébként az elkészített kütyünek egyéb haszna is lehet, egy csomó más készülékhez is található hozzá fájl. Te magad is betaníthatot (persze ehhez vevőt is kell fabrikálni), és készíthetsz konfigurációs fájlt.
Bocs elfelejtettem írni, hogy ezt a "Pioneer DVR-433/530/630" topic-ból emeltem át.
Érdekességképpen megemlítem, hogy találtam Pioneer DVR-520H + DVR-720H-hoz leírást. Ebben az áll, hogy Maxtor, Western Digital és Seagate winyók vannak bennük. Teljesen széria számítógépes winyók 5400-as fordulattal és a jumper cable select-re van állítva. A leírás szerint meghibásodás esetén csak ugyan ezekre a típusokra lehet őket cserélni. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha 2-3 év múlva bedöglik esetleg a HDD. Tuti, hogy ezek a típusok már rég nem lesznek. Szerintem semmi gond nem lenne, ha másik típusra cserélnénk. Csak a kérdés, hogy milyen fájlrendszerre legyen formázva. Én még azt is megkockáztatom mondani, hogy egy dupla kapacítású HDD-val is ugyan olyan jól működne. Feltéve, ha a firmware nem szabályozza be valahogy a használható méretet. De tutira azt is lehetne szervízmenüben átállítani. Mindenesetre nem szedem szét a gépet.
jelentősége a fordulatnak? 7200-as vinyó nem is jó?
Folytatva: a meglévő távirányító azért jó, mert így jó erős infa jelet tudsz vele előállítani, a saját telepjével és erősítőjével. Én egy laptophoz kötöttem, amin XP volt. A használt program a mellékelt WinLirc (nem kell telepíteni) amibe a pioservrmtggf1381.cf configurációs fájlt kell betölteni. A potos beállításokat még közlöm mert a munkahelyi gépemen nem jól töltődik be.
A kütyüt jól lehet tesztelni egy vezetéknélküli (infrás) egér vevővel. Akkor jó, ha 3-5 méterről is érzékeli a "gombnyomásokat".
Winlirc.zip
A GGF1381 service távirányító PC-s megoldásához szükséges infók.
Egy régi távirányító átbuherálása, és soros portra csatlakozása a mellékelt képen látható. Én egy Goldstar videóét használtam fel és egy rosz soros egérről nyúztam le a dugót. Ilyen szerintem mindenkinek akad elfekvőben.
Valaki segítene a belinkelt angol - német oldalak lefordításában ....
(angol még csak-csak) Nem akarok melléfordítani nehogy valami t benézzek.
A 433-oknak is a GGV1179 service disk kell szerintem. (Ez a 3.0 verzió, ennél újabbat nem találtam). Talán segít a következő link is a meggyőzésben: http://wantitnow.ebay.de/Pioneer-Servic ... 6599627437
Szerintem le is lehet tesztelni, egy regiómentesítés során.
http://www.multiregionupgrades.com/upgr ... oninfo.htm
Ha nem jó a disk úgysem engedi beolvasni. (Ez a pio-k jó szokása)
Akkor várjuk türelemmel, hogy összeszedd és publikáld az infót. Amúgy is meggondolandó eldobni a 3 év garit egy nagyobb vincsiért.
/tau ba
Először is az infokat a következő címről szedtem: http://www.videohelp.com/forum/archive/t253998.html. Ha rákeresel a 433 szóra, két kérdés is elhangzik, hogy erre a kütyüre is jó-e az 520-as service diskje. Ez a kulcskérdés, amire a következő német nyelvű linken lenne meg a válasz, csak én nem tudok elég jól a nyelven: http://www.dvdboard.de/forum/showthread ... 718&page=8
Szerintem jó, mert például a service távirányító u.az az 5100, 520, 433 generációkra (ennyit sikerült kivenni a sorokból), és biztosan jó a pioneer_service.nrg fájlból kiírható (Neróval) disk az 5100, 520/720 pio-khoz. Valószínű, hogy az ilyen dolgokat nem cserél le a Pioneer egyik napról a másikra. Megoldódna a kérdés, ha hozzá tudnál jutni egy 433-as service manualhoz. A disk száma amit használtam (GGV1179)
A pioneer_service.nrg fájl letölthető a következő torrent oldalról:
http://www.torrentreactor.net/view.php?id=5096705 (1863 MB). Ma néztem, most is van még letöltő. Ha kell, akkor néha én is felléphetek, mert nem sűrűn van fent seed.
A másik kérdés a service távirányító (GGF1381). Ez megoldható sima PC-vel is (nem kell Palm), a használt program pontos neve WinLirc (http://winlirc.sourceforge.net/) ebbe be kell tölteni egy konfigurációs fájlt, és a soros portra rá kell kötni egy kissé átbuherált régi távirt. Ezeket a fájlokat ha kell akár ide is feltehetem, mert kis méretűek. Az átalakított távírről képet is tudok feltenni.(Ez saját ötlet - csak két vezetéket kell bekötni)
Hát ennyi, ha minden megvan, kb. egy 20-25 perces munka a csere, és nem kell nagyon szétszedni a gépet.
Szerintem a 433-hoz a service disk kérdést kell körüljárni (és letölteni )a többiben már tudok segíteni.
Nyugalom.Nem azért tettem szóvá, mert titokban akarom tartani....
Köszi a választ! Elhúztad a mézesmadzagot, az éhes medvék meg jól rácsaptak. Akkor várjuk türelemmel, hogy összeszedd és publikáld az infót. Amúgy is meggondolandó eldobni a 3 év garit egy nagyobb vincsiért.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Nyugalom.
Nem azért tettem szóvá, mert titokban akarom tartani. Csak hát dolgozni is kell a munkahelyemen. Meg nem akartam feleslegesen írogatni, ha senkit nem érdekel.
Kell hozzá egy service disk, én egy torrent szerverről töltöttem le kb. 2 hétig (több mint 1 GB). A service könyvet is megszereztem, de nem feltétlen kell, hacsak át nem akarod tervezni a kütyüt. A service távirányítóhoz pedig némi barkács meg azt hiszem a Linirc program a megfelelő konfigurációs fájlal. Na persze egy új wincsi is.
Adjatok némi időt, amíg összeszedem hozzá a címeket meg az infókat.
Mintha én is úgy emlékszem, hogy 433-as is megcsinálta.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Itt van a téma kitárgyalása egy német fórumon:
http://www.dvdboard.de/forum/showthread ... 718&page=8
Azt irja az egyik versenyző, hogy neki sikerült egy 433-sal is megcsinálnia. Ahogy kivettem a Pio service manualjában benne van a leírás. Azért nem annyira egyszerű, mert a HD csere után valami azonosítót vissza kell írni a gépbe. Ehhez kell talán egy service disk meg talán valami Palm cucc. Legjobb lenne ha Gab előkerülne és részletesen leírná a saját tapasztalatát.
/tau ba
Nosza ... talán működik 433-nál is
Erről van valami infó?
Üdv Pioneer DVR-520/720 tulajdonosok!
Ha érdekel benneteket, hogyan lehet a beépített HDD-t mondjuk egy 250 GB-osra cserélni, akkor írjatok!
Én már 2 hónapja használom a DVR-520 piomat minden gond nélkül. Külföldi fórumokon bukkantam rá a megoldásra, de megérte kockáztatni a 3 éves garimat.
Nem mondom kell hozzá egy két dolog, de szabályos, a gép szervízkönyvében leírt megoldásról van szó.
Miért nem irod le akkor ide? Nekem ugyan 433-as van, de elméleti szinten érdekelne a dolog. A fórum pont ezért van, nem azért hogy mindenki priviben meg mailben kérdezgessen. Szóval elő azzal a megoldással, ha nem hétpecsétes titok.
/tau ba
Üdv Pioneer DVR-520/720 tulajdonosok!
Ha érdekel benneteket, hogyan lehet a beépített HDD-t mondjuk egy 250 GB-osra cserélni, akkor írjatok!
Én már 2 hónapja használom a DVR-520 piomat minden gond nélkül. Külföldi fórumokon bukkantam rá a megoldásra, de megérte kockáztatni a 3 éves garimat.
Nem mondom kell hozzá egy két dolog, de szabályos, a gép szervízkönyvében leírt megoldásról van szó.