Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer DVR-433/530/630

Trader
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Trader »

Hello mindenkinek!Nekem is a Pio 433-as lesz a befutó, ezért szeretném megnézni a részleteket.
Ha valaki tud magyarnyelvű használati útmutatóról akkor legyen szives
súgja meg hol elérhető, letölthető!(angol van, de én nem jól beszélni- olvasni- angoljavascript:emoticon('')
smilie
Előre is köszi!

Nekem adtak magyar nyelvű használatit a Netdeponál.

433

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: 433 »

Hello mindenkinek!Nekem is a Pio 433-as lesz a befutó, ezért szeretném megnézni a részleteket.
súgja meg hol elérhető, letölthető!(angol van, de én nem jól beszélni- olvasni- angoljavascript:emoticon('')
smilie
Előre is köszi!

Próbáld meg a Netdepo-nál (www.netdepo.hu) vagy a MOM-parkban a Basys boltban. A Netdeponál valószinü, hogy adnak.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hello mindenkinek!
Nekem is a Pio 433-as lesz a befutó, ezért szeretném megnézni a részleteket.
smilie
Előre is köszi!

Trader

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Trader »

Szasztok Skacok!

Na, végre én is szert tettem egy 433-as Pio íróra! A minap épp a tavalyi horvátországi nyaralás fényképeit nézegettük a Photoviewer-rel, amikor egy időzített felvétel indult a merevlemezre TV-ről. Ettől a pillanattól nem tudtam használni a Photoview-rt. Sima DVD-t lejátszott, de képeket tartalmazó anyagot már nem. Erre ugyan nem tér ki a használati, de feltételezem, hogy a JPEG tartalmat a merevlemzre tölti, a gyorsabb elérhetőség érdekében, és ez nem működik akkor, ha merevlemezre vesz fel.

Ami a DV bemenetet illeti, segítséget/tanácsot kérek. Nekem nincs olyan csili-vili szuper camcorder amiről a használati ír, csak egy kis nyomi 3 Mpixeles fényképezőgépem (Nikon 2200), DV kimenettel. Vajon ha ezt a masinát rácsatlakoztatom a Piora akkor megnézhetem a SD kártyán lévő képeket?

A Pio-val egyébként eddig csak jó tapasztalataim vannak, szerethető, nagytudású kisgép.

Na cső, és köszi a tanácsokat előre is!

Trader

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Összefoglalnám tapasztalataimat. Pioneer 433-ról van szó. Az akadás a szerkesztés után attól függ, hogy eltalálom-e a GOP-határt vagy sem. Ez sajnos esetleges. Viszont. Ha nem gyorsmásolással irom ki a DVD-re, akkor az ujraszerkesztéskor ez a probléma 99%-ban megszünik. Tehát ezért kerülni kell a gyorsmásolást. Ilyenkor - szerintem - a software, magán a winchesteren előállitja az új verziót és az irja a DVD-re. Erre azért gondolok, mert ha megszakitom a másolást, az initializált DVD-t az ujrainditás után is elfogadja inizializálás nélkül. 
A minőségről csak annyit, hogy az XP-mód azért csak jobb, mint az SP.

Köszi szépen a választ, így azért megnyugtattál. Igazándiból nem túl gyakran fordulna elő, hogy lemezre kiírom a cuccost (főleg home videóknál), ilyenkor viszont ki tudom várni a normál idejű írást is.

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

433

Pioneer DVR-433/530/630

Összefoglalnám tapasztalataimat. Pioneer 433-ról van szó. Az akadás a szerkesztés után attól függ, hogy eltalálom-e a GOP-határt vagy sem. Ez sajnos esetleges. Viszont. Ha nem gyorsmásolással irom ki a DVD-re, akkor az ujraszerkesztéskor ez a probléma 99%-ban megszünik. Tehát ezért kerülni kell a gyorsmásolást. Ilyenkor - szerintem - a software, magán a winchesteren előállitja az új verziót és az irja a DVD-re. Erre azért gondolok, mert ha megszakitom a másolást, az initializált DVD-t az ujrainditás után is elfogadja inizializálás nélkül.

A minőségről csak annyit, hogy az XP-mód azért csak jobb, mint az SP.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Még nem próbáltam.Elég sok idő amíg a 125 oldalnyi használati utasítást csak végig olvasgatom.Viszont kipróbáltam a felvételt különböző bitrátáju bevitelnél.Az eladfó szerint egy lemezre akár 3 órányi anyagot is tehetek minőségromlás nélkül, de azt tapasztaltam, hogy Dv eredeti anyagom bevitelénél 2,5ó nál nem nagyon látszik különbség, de 3órás beállításnál már mozgásnál elkenődés mutatkozik.A legjobb minőségre állítani tényleg nem sok értelme, mert sp módnál már teljesen megegyezik az eredetivel.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Meg kellene néznem máshol, más gépen, majd elviszem öcsémhez, megnézem, hogy ott mi újság van vele. Mondom az akadás teljesen kiszámíthatatlan, van amikor nincs, van amikor olyan mint egy rétegváltás, és van amikor meg borzalmas.
videó, vagy frame módban szerkesztesz?

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Hi! Pénteken ráakadtam egy DVR 720-ra de már csak a bemutató darab volt így megkaptam 99e-ért azt gondolom, hogy kár lrtt volna kihagyni.Még csak az alap funkciókat tudtam kipróbálni, de már az tetszik, hogy a tunerje jobb minőségü mint a Tv.Mivel számomra fontos volt, hogy a Pc-vel komunikáljon ez kipróbáltam és oké.Kicsit furcsálom, hogy ha lezárt lemezt akarok másolni a winyóra csak egyaz egyben lehet.Ha közben megállítom az egészet törli a winyóról.Ez mindegyik tipusnál így van?Az összeszerkesztést még nem próbáltam,mert még az ismerkedés fázisában vagyok,de majd azt is kipróbálom.Az eladó is azt mondta, hogy az összeszerkesztésnél nem mindegy, hogy Vr vagy mideo módban használom e.Én úgy látom, hogy ezt a funkciót csar RW lemeznél lehet alkalmazni.Vagyis csak újraírható lemeznél lehet szerkeszteni?

karlos

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: karlos »

Az "akadásos"problémával kapcsolatban.Ha bekapcsoljátok a Seamless playback-ot,akkor megszűnik ez a jelenség.
Initial setup/Playback/Seamless playback/On

Ha már volt ez a megoldás,akkor bocsi.

Az is kérdés, mi történik ha a Pio-n vágom az anyagot, kiirom egy DVD-RW-re és bereakom egy másik lejátszóba. Ott kapásból nincsen ez a 'Seamless playback" opció. Ilyenkor mi történik, illetve pontosan mi a jelenség?

/tau ba

A vágott "anyag",más lejátszóban tökéletesen müködik.

andzsin

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: andzsin »

Meg kellene néznem máshol, más gépen, majd elviszem öcsémhez, megnézem, hogy ott mi újság van vele. Mondom az akadás teljesen kiszámíthatatlan, van amikor nincs, van amikor olyan mint egy rétegváltás, és van amikor meg borzalmas.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Az "akadásos"problémával kapcsolatban.Ha bekapcsoljátok a Seamless playback-ot,akkor megszűnik ez a jelenség.

Az is kérdés, mi történik ha a Pio-n vágom az anyagot, kiirom egy DVD-RW-re és bereakom egy másik lejátszóba. Ott kapásból nincsen ez a 'Seamless playback" opció. Ilyenkor mi történik, illetve pontosan mi a jelenség?

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

karlos

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: karlos »

Az "akadásos"problémával kapcsolatban.
Ha bekapcsoljátok a Seamless playback-ot,akkor megszűnik ez a jelenség.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

azóta én is figyelem ezt az akadásos mizériát és ez a módszer sem mindig jó, eccerűen nem tudok rájönni, hogy mikor fog akadni és mikor nem, pontosabban hol a kép akad, hol a hang, hol mind2, hol egyik sem, nem értem én ezt...
Andzsin,

Le tudnád írni pontosan ezt az akadás dolgot? Mi a pontos jelenség? Mennyire zavaró ez filmnézés közben? Az érdekel, hogy komoly gond ez, vagy picit fel van fújva.

/tau ba

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

lenne egy hülye kérdésem: a 433-ban van erősítő, azaz a kimenetekre hangfalat kötve szólnak, vagy kell még hozzá +egy erősítő? most persze nálam is erősítőn keresztül szólnak, de nem próbáltam még ki anélkül, ill akarnék venni egy új szettet, oszt ha nem kéne erősítő vehetnék egy drágásabb hangfalat is.
Majdnem 100%-ig biztos, hogy nincs benne erősitő. Ha lenne, biztos jelentkezne valahol a specekben. Létezik olyan mindent egybe cuccos, ami DVD-iró is egyben, azokban van csak erősítő (pontosabban receiver általában). Itt az elado cuccok topikban is 40-50 ropiért egész jó kis alap receivereket lehet venni, amik tökéletesen alkalmasak kisebb szobák hangosítására.

/tau ba

andzsin

Pioneer DVR-433/530/630

Andzsinon kívül próbálta még akkor valaki a vágási módszerét? Akad a vágási pontoknál visszajátszáskor vagy sem? 
/tau ba

Nekem 630-as van és a reklámok/egyéb nem kívánatos részek kivágása nagyon egyszerűen megy és nem is akad.
Video módban rögzítek, Xp vagy SP-ben.
Megkeresem a kivágandó rész elejét. Nyomok egy "szünetet". Ha kell, visszaléptetek. (így biztosan ott áll meg, ahol megfelelő a vágáshoz.) Nyomok egy "entert". Megkeresem a végét. Ugyanezt eljátszom ott is és kész.
Gyanítom a kisebb sor. számúak ugyanígy működnek, úgyhogy nem lehet vele gond.
Válaszd nyugodtan a Pio-t!

azóta én is figyelem ezt az akadásos mizériát és ez a módszer sem mindig jó, eccerűen nem tudok rájönni, hogy mikor fog akadni és mikor nem, pontosabban hol a kép akad, hol a hang, hol mind2, hol egyik sem, nem értem én ezt...

andzsin

Pioneer DVR-433/530/630

lenne egy hülye kérdésem: a 433-ban van erősítő, azaz a kimenetekre hangfalat kötve szólnak, vagy kell még hozzá +egy erősítő? most persze nálam is erősítőn keresztül szólnak, de nem próbáltam még ki anélkül, ill akarnék venni egy új szettet, oszt ha nem kéne erősítő vehetnék egy drágásabb hangfalat is.

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: alfa »

Azt azért hozzátenném, hogy ha a "nem akadáson" azt érted/értitek, hogy a reklámok kivágása után észre sem lehet venni a szabdalást, az a legtöbb esetben utópia. De nem olyan a jelenség, nálam legalább is, mint mikor valóban megakad a lejátszás. Ahhoz azonban, hogy teljesen észrevehetetlen legyen a dolog, nagyon jól el kell kapni a jeleneteket, hogy ne vedd észre az utólagos összefűzést.
Na ez az amit nem értek. Az eddigiek alapján valami olyasmire számítottam, mint a rétegváltás a gyári lemezeknél. Ez lejátszótól függöen olyan kb.1 mp-es megakadást eredményez. Nálad mi történik a vágás helyén? Az természetes, hogy nem lesz 1005-ra olyan mintha egyben let volna a film, de csak annyi hogy látni a helyét, vagy torpanás is van?

/tau ba

Nekem biztosan szerencsém volt ezek szerint, mert nem tűnt fel semmiféle akadás. Persze ez nagyban függ a műsor tartalmától, szerkezetétől. Kiírtam pl. egy lakodalomról készített VHS-t, s ott, mivel az "operatőr" nem Koltai Lajos volt, fel sem tűnt a sok kameraindítás mellett, hogy kivágtam valamit.
Ha tv felvételnél pont jelenetváltásnál van a reklám (optimális esetben igen), esetleg még el is sötétül a kép (divatos amcsi sorozatok), akkor tutira semmi zavaró jelenség nem lesz.
Nem akarlak belevinni olyan vásárlásba, amit megbánnál, így kérdezz rá más tapasztalatára is!
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

433

Pioneer DVR-433/530/630

Ma találtam meg "Asztali DVD irók" témakörben Andzsin 2005. dec. 26. 20:06 hozzászolását. Olvassátok el teljesen világos lesz minden.

Én korábban Canopus konverterrel vettem fel PC-re, s Let's Edit programmal tényleges kocka szerinti vágást tudtam késziteni. A fent emlitett hozzászólás és a Let's Edit tapasztalatok alapján teljesen világos lett minden.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Azt azért hozzátenném, hogy ha a "nem akadáson" azt érted/értitek, hogy a reklámok kivágása után észre sem lehet venni a szabdalást, az a legtöbb esetben utópia. De nem olyan a jelenség, nálam legalább is, mint mikor valóban megakad a lejátszás. Ahhoz azonban, hogy teljesen észrevehetetlen legyen a dolog, nagyon jól el kell kapni a jeleneteket, hogy ne vedd észre az utólagos összefűzést.
Na ez az amit nem értek. Az eddigiek alapján valami olyasmire számítottam, mint a rétegváltás a gyári lemezeknél. Ez lejátszótól függöen olyan kb.1 mp-es megakadást eredményez. Nálad mi történik a vágás helyén? Az természetes, hogy nem lesz 1005-ra olyan mintha egyben let volna a film, de csak annyi hogy látni a helyét, vagy torpanás is van?

/tau ba

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pioneer DVR-433/530/630

TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Köszi szépen, megnyugtattál. Azon vagyok, már csak valami alkalmat várok, amire meglephetem magam vele. Valentin nap? Húsvét? Annál tvoább már nem akarok várni. Sony 510-essel szemeztem még, de a Pio 3 év garija nagyon szimpatikus. Mióta a HP nyomtatónk 1 év 1 hónap után megadta magát és többért javítanák mint amibe egy új kerül kicsit komolyabban veszem a garanciát (ráadásul igencsak programozottnak néz ki a dolog, mert a környezetemben még egy másik ugyanilyen eset volt).

/tau ba

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pioneer DVR-433/530/630

Andzsinon kívül próbálta még akkor valaki a vágási módszerét? Akad a vágási pontoknál visszajátszáskor vagy sem? 
/tau ba

Nekem 630-as van és a reklámok/egyéb nem kívánatos részek kivágása nagyon egyszerűen megy és nem is akad.
Video módban rögzítek, Xp vagy SP-ben.
Megkeresem a kivágandó rész elejét. Nyomok egy "szünetet". Ha kell, visszaléptetek. (így biztosan ott áll meg, ahol megfelelő a vágáshoz.) Nyomok egy "entert". Megkeresem a végét. Ugyanezt eljátszom ott is és kész.
Gyanítom a kisebb sor. számúak ugyanígy működnek, úgyhogy nem lehet vele gond.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

nincsen ... abszolút. azért írta "/" jellel, mert vagy megugrik ilyenkor vagy megakad. És szintén a vágási pozícióhoz képest (előtte vagy utánna lévő frame). Magyarul, ha vágni akarunk, akkor érdemes "lecsípni" a hasznos anyagból is egy-egy kockát.

Remélem érthetőbb voltam...

Azt már értem, hogy nincs akadás/ugrás, csak a módszert nem.. Van 2-szer 0.5 óra anyagom közte 10 perc reklám, akkor hogy vágom ki úgy, hogy ne legyen egyáltalán akadás?

/tau ba

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

.... nekem nem volt ez a megakadás/ugrás probléma, volt de ez az ott maradt utolső/első frame miatt. Amit egyszerűen ki lehet vágni, ha pause közben kockáról-kockára lépteted és úgy rakod le a jelölőket(marker).
Ez nem volt teljesen tiszta, akkor volt megakadás vagy sem? Honnan látni az első/utolsó frame-t ?

/tau ba

nincsen ... abszolút. azért írta "/" jellel, mert vagy megugrik ilyenkor vagy megakad. És szintén a vágási pozícióhoz képest (előtte vagy utánna lévő frame).
Magyarul, ha vágni akarunk, akkor érdemes "lecsípni" a hasznos anyagból is egy-egy kockát.

Remélem érthetőbb voltam...

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”