Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

2005-ös Pioneer DVD lejátszók

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Magnetic »

De nem értem hogy hogyan kössem majd be a CD lejátszót analóg módon? Az jobb mint az optikai?   Ezt totál nem vágom
A CD-n digitális jelek vannak a hangfalak pedig analóg módon szólnak. Valahol el kell végezni a Digital-Analóg átalakítás. Ha digitálsi kábellel (koax, optikai) kötöd össze a CD lejátszót az erősítővel akkor értelemszerűen az erősítő végzi. Ha analóg kábellel akkor a CD lejátszó. Mindig az a kérdés, hogy melyik eszközben van a jobb D/A átalakító és azt kell használni. Egy közepes CD lejátszó és egy közepes AV erősítő közül szerintem a CD lejátszóban van jobb. De meg kell hallgatni.

Ok, így már világos

Akkor majd a fülem dönt.
Holnap megveszem a Pio 2850-est. :kiraly:
Köszönöm a segítséget.
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
NAS: Zyxel NSA-325 V2 / 3,5 TB;

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Ja, még annyit szeretnék megtudni, hogy firmware frissítés után CD-ről és DVD-ről is viszi-e a feliratos DivX-eket a Pio 2850? 
Köszi

Igen

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

Ezt az egyet tényleg nem értem, hogy szinte az összes hackelt firmware-ban az elsők között szerepel a pirinyó font lecserélése. És ezek után a gyártók az X-edik generációs DIVX lejátszónál is kijönnek a mini fontot tartalmazó firmware-val. Mert az rendben van hogy nem engedélyeznek minden feature-t az olcsóbb készülékekben de hogy ez miért jó?
Szerintem arról van szó, hogy mivel nem tudják ezek a lejátszók a sortörést ezért olyan kis fontot használnak amivel szinte biztos nem fordul elő, hogy lemarad egy sor vége. A nagyobb fontok esetében ez igen gyakori.

Nem tudom, hogy a 2005-ös játékosokhoz való Gufiak féle firmware-ben van-e sortördelés, de az alant lévő 575-öshöz valóban van.

Méghozzá külön menüpontban! :kiraly:

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De nem értem hogy hogyan kössem majd be a CD lejátszót analóg módon? Az jobb mint az optikai?   Ezt totál nem vágom
A CD-n digitális jelek vannak a hangfalak pedig analóg módon szólnak. Valahol el kell végezni a Digital-Analóg átalakítás. Ha digitálsi kábellel (koax, optikai) kötöd össze a CD lejátszót az erősítővel akkor értelemszerűen az erősítő végzi. Ha analóg kábellel akkor a CD lejátszó. Mindig az a kérdés, hogy melyik eszközben van a jobb D/A átalakító és azt kell használni. Egy közepes CD lejátszó és egy közepes AV erősítő közül szerintem a CD lejátszóban van jobb. De meg kell hallgatni.

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Elég ritka CD-n a koax, a legtöbbön optikai (is) szokott lenni. Keress még, biztosan találsz olyat, ami neked jó.De egyébként miért nem analóg kábellel kötöd be a CD-t? Hiába van benne jobb DAC, mint az erősítőben, ha kikerülöd, akkor gyakorlatilag csak a futóművét fogod használni. Futóműnek meg a mostani Pana is jó.

Elég ritka CD-n a koax, a legtöbbön optikai (is) szokott lenni. Keress még, biztosan találsz olyat, ami neked jó.

Így lesz :kiraly: Egyébként a Harman Kardon HD755-öt néztem ki, azon van csak koax kimenet.

De egyébként miért nem analóg kábellel kötöd be a CD-t? Hiába van benne jobb DAC, mint az erősítőben, ha kikerülöd, akkor gyakorlatilag csak a futóművét fogod használni. Futóműnek meg a mostani Pana is jó.

Mert ehez még láma vagyok, nincs még CD lejátszóm
Szóval akkor így nézne majd ki a dolog.
Adott a Yamah erősítő 1 koax és 4 optikai bemenettel. A koax bementén lesz a Pio DivX. Optikain a Pana S47, másik optikain a majdani CD lejátszó.
De nem értem hogy hogyan kössem majd be a CD lejátszót analóg módon? Az jobb mint az optikai? Ezt totál nem vágom
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Az S47 van DVD filmekre, ez a Pio lenne DivX-re (+tartalék lejátszó). Amit kinéztem CD lejátszót, azon csak Koax kimenet van. Mivel az erősítőn csak egy koax bemenet van és 4 optikai, mindig át kéne dugni a CD lejátszó/DivX játékost. (mondjuk DivX-nél totál mindegy a hang :kiraly: )
Na mindegy, majd nézek más CD játszót, az még úgyse most aktuális

Elég ritka CD-n a koax, a legtöbbön optikai (is) szokott lenni. Keress még, biztosan találsz olyat, ami neked jó.
De egyébként miért nem analóg kábellel kötöd be a CD-t? Hiába van benne jobb DAC, mint az erősítőben, ha kikerülöd, akkor gyakorlatilag csak a futóművét fogod használni. Futóműnek meg a mostani Pana is jó.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ja, még annyit szeretnék megtudni, hogy firmware frissítés után CD-ről és DVD-ről is viszi-e a feliratos DivX-eket a Pio 2850?

Köszi

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Miért baj az optikai kimenet egy legkisebb DivX játékosnál? Ha csak DivX-hez használod, arra bőven jó. Ha meg mindenhez, akkor mire kell a Pana S47?
Az S47 van DVD filmekre, ez a Pio lenne DivX-re (+tartalék lejátszó).
Amit kinéztem CD lejátszót, azon csak Koax kimenet van. Mivel az erősítőn csak egy koax bemenet van és 4 optikai, mindig át kéne dugni a CD lejátszó/DivX játékost. (mondjuk DivX-nél totál mindegy a hang :kiraly: )
Na mindegy, majd nézek más CD játszót, az még úgyse most aktuális

Vendég

Szerintem arról van szó, hogy mivel nem tudják ezek a lejátszók a sortörést ezért olyan kis fontot használnak amivel szinte biztos nem fordul elő, hogy lemarad egy sor vége. A nagyobb fontok esetében ez igen gyakori.
Ezt még a régi kisbetűs fontnál is észrevettem néha. Ha a felirat ilyen hosszúra van hagyva, az már rég rossz. Mindent magára vmit is adó divx felirat készítő, törést állít a sor megfelelő végére vagy direkt két sorba írja azt.

Vendég

Tegnap bátyám megvette az 585A gépet. Soakt nemtudtuk tesztelni, de azt már most mondhatom, hogy a 550-es Yamaha képénél kicsivel szebb , plasztikusabb a kép. A lemez elérés sokkal gyorsabb és a menüje is világosabb. Le kelett venni a brájtneszt

Ránézésre elég kis gagyi, de annál többet rejt :kiraly:
Ma próba lesz, kicsit hosszabban. Még a Celestionokat is nyújtani kell

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nekem úgy tűnik, hogy a gyártók nem nagyon kapnak visszajelzést a felhasználóktól. Írni kéne nekik - csak rajtunk múlik -, hogy mit akarunk, mit várunk el a készülékektől. Nem kell közvetlenül a gyártónak, elég a képviseletnek. Meg a kereskedőkkel is érdemes beszélni, ők is visszajeleznek a képviseletek felé.

Vendég

A másik meg, hogy csomó hackelt firmware-ban több méretből lehet választani. Miért nem bízzák a felhasználóra hogy mi a fontos neki?
Ezzel már nem tudok vitában szállni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Szaisztok.Voltam tegnap MM-ben megnézni élőben a 2850-est és szomorúan láttam, hogy nincs rajta optikai kimenet, csak koax.   Pedig netdepo-n mindkettőt írják :kiraly:  Ez azért lenne fontos, mert az erősítőmön csak 1 koax bemenet van, a többi mind optikai...
A 380-ason sincs optikai kimenet?

Miért baj az optikai kimenet egy legkisebb DivX játékosnál? Ha csak DivX-hez használod, arra bőven jó. Ha meg mindenhez, akkor mire kell a Pana S47?

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Delphijos »

Itt meg a DAC.
Turbo:

Oké, így más a dolog. Annyi "hangbuzeráló" feature van a chip-ben hogy azt gondoltam a D/A is integrálva van, de akkor a dekódolt, de még digit hangot tudja változtatni. Nehéz eligazodni sokszor, mert a hivatalos honlapon sem említik pl. a feature-ok között az SACD dekódolást, pedig azt is tuti hogy tudja.

Magnetic:

Sajnos a 380-on is csak koax van.

Simon:

Ez rendben van, de én nem is extrém nagy fontra gondolok. A mostani pl. sokkal olvashatóbb, és még sosem fordult elő hogy kilógott volna a felirat. A másik meg, hogy csomó hackelt firmware-ban több méretből lehet választani. Miért nem bízzák a felhasználóra hogy mi a fontos neki? Vagy limitálják a sorhosszt, úgysem lehet elolvasni egy Háború és békét pár másodperc alatt, bármilyen kis fonttal is van írva. A feliratkészítésnél úgyis fontos hogy az ember ésszerű hosszúságú feliratokat írjon, különben élvezhetetlen az egész.
Clint Eastwood bekaphatja!

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szaisztok.
Voltam tegnap MM-ben megnézni élőben a 2850-est és szomorúan láttam, hogy nincs rajta optikai kimenet, csak koax. Pedig netdepo-n mindkettőt írják :kiraly: Ez azért lenne fontos, mert az erősítőmön csak 1 koax bemenet van, a többi mind optikai...
A 380-ason sincs optikai kimenet?

Vendég

Ezt az egyet tényleg nem értem, hogy szinte az összes hackelt firmware-ban az elsők között szerepel a pirinyó font lecserélése. És ezek után a gyártók az X-edik generációs DIVX lejátszónál is kijönnek a mini fontot tartalmazó firmware-val. Mert az rendben van hogy nem engedélyeznek minden feature-t az olcsóbb készülékekben de hogy ez miért jó?

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

Itt meg a DAC.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

Csak annyit megjegyzésként hogy a Mediatek chip szépen megcsinálja dekódolást és a digit - analóg konverziót is ( kell is mert a digit kimenetre amúgy sem megy ki ez a jel) tehát nem a DAC hiánya hanem egyszerűen a plusz  RCA hangkimenetek hiánya miatt 2 csatornás csak a SACD és DVD-Audio lejátszás.

Nem egészen van így. Vess egy-két pillantást az alábbi blokk vázlatra. Én ebböl azt veszem le, hogy a Burr-Brown-okra AD-ként, vagyis Audio Data Signal-ként érkezik a jel.

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Turbo már megadta a választ a kérdésre, köszönet érte.
Csak annyit megjegyzésként hogy a Mediatek chip szépen megcsinálja dekódolást és a digit - analóg konverziót is ( kell is mert a digit kimenetre amúgy sem megy ki ez a jel) tehát nem a DAC hiánya hanem egyszerűen a plusz RCA hangkimenetek hiánya miatt 2 csatornás csak a SACD és DVD-Audio lejátszás.

Igazából nekem a "sima" firmware-vel csak a kis DIVX font és néha az időzítési hiba volt a gondom. A többi feature tényleg csak extra. Ezt az egyet tényleg nem értem, hogy szinte az összes hackelt firmware-ban az elsők között szerepel a pirinyó font lecserélése. És ezek után a gyártók az X-edik generációs DIVX lejátszónál is kijönnek a mini fontot tartalmazó firmware-val. Mert az rendben van hogy nem engedélyeznek minden feature-t az olcsóbb készülékekben de hogy ez miért jó?

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Én most vettem egy DV-380-ast. A gyári firmware-el sem volt rosz, de a Gufiak féle warez firmware után szuper lett a masina. Megy a SACD, DVD Audio, és a Divx feliratozás is sokkal jobb lett. Ennyi pénzért szerintem nagyon jó vétel.
Hát azt meg hogy tanulta meg?
Még 6 channel analóg kimenete sincs.

Nem 585-öt vettél véletlenül?

Mivel ugyan az a chipset van benne (MediaTek 1389) ami a nagytestvérben, ezért az összes "nagy" tulajdonság is benne van opcióként, csak ez gyárilag le van tiltva. Na itt jön a képbe Gufiak mester aki feloldotta a zárat.

Természetesen nem lévén 6 db DAC csak 2, így mind az SACD, mind a DVD Audio csak 2 csatornás üzemmódban használható.

Ez akkor is örvendetes!
Gratula! :kiraly:

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

Én most vettem egy DV-380-ast. A gyári firmware-el sem volt rosz, de a Gufiak féle warez firmware után szuper lett a masina. Megy a SACD, DVD Audio, és a Divx feliratozás is sokkal jobb lett. Ennyi pénzért szerintem nagyon jó vétel.
Még 6 channel analóg kimenete sincs.

Nem 585-öt vettél véletlenül? :kiraly:

Mivel ugyan az a chipset van benne (MediaTek 1389) ami a nagytestvérben, ezért az összes "nagy" tulajdonság is benne van opcióként, csak ez gyárilag le van tiltva. Na itt jön a képbe Gufiak mester aki feloldotta a zárat.

Természetesen nem lévén 6 db DAC csak 2, így mind az SACD, mind a DVD Audio csak 2 csatornás üzemmódban használható.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Még 6 channel analóg kimenete sincs. :kiraly:

Nem 585-öt vettél véletlenül?

z12
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: z12 »

Hello

SACD-t is tud a DV380?

Azt hittem ezt csak a nagyobb testvér (585) tud....

z

ui
mégiscsak megrendelem...

Delphijos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszi, akkor ebből egy 2850-es lesz

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”