Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Oppo OPDV971H DVD lejátszó

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez korrekt. De itt a firmware frissítés milyensége (van ilyen szó? ) volt a téma... :kiraly:
Van olyan, hogy elcseszik a firmware-t. Azért kell visszaszólni és javítják. A régi firmware-ben "hibátlan" volt a magyar feliratkezelés.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

A "szar" pioneer gyári firmware-e azért elboldogult a magyar feliratokkal... :kiraly: (Hülye japánok mi?)

A szar Pioneerben (nekem is az van) nincs DCDi, nincs DVI kimenete és nem tudja a 720p-t kiadni magából. Lecserélném a Divx feliratokra bármikor.

Ez korrekt. De itt a firmware frissítés milyensége (van ilyen szó? ) volt a téma...

Vendég

A "szar" pioneer gyári firmware-e azért elboldogult a magyar feliratokkal... (Hülye japánok mi?)

A szar Pioneerben (nekem is az van) nincs DCDi, nincs DVI kimenete és nem tudja a 720p-t kiadni magából. Lecserélném a Divx feliratokra bármikor.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

Külön jó pont szerintem, hogy már több gyári firmware jelent meg hozzá és mind hasznos dolgokat adott hozzá vagy javított (ellentétben a Pioneerral  :kiraly:  ).
Ja, ja látszik a sok hasznos dolog, főleg a Divx feliratoknál...
Bruhaha

A "szar" pioneer gyári firmware-e azért elboldogult a magyar feliratokkal...
(Hülye japánok mi?)

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Mellesleg a sok jó mellett sok hülyeség is van a szoftverében (pl. az Audio ill, Subtitle gombra a nem angol hang vagy felirat mellé nem írja ki, hogy ez éppen milyen nyelvű), úgyhogy várom a következő - meg a következö... - firmware-t.
Igen ez engem is zavar, bár azzal nyugtatom magam, hogy a jóval magasabb árkategóriájú Denonok sem ismerik fel, csak a világnyelveket.

Egyébként, ha a Setup menüben a subtitle pontnál others-t állít be az ember és beírja a magyar nyelv kódját, akkor automatikusan azt jeleníti meg. Gondolom a language-nél is így van, ha valaki a szinkront preferálja..
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

xitron
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: xitron »

xitron: Nálad is ilyen, vagy csak felirat nélküli filmmel próbáltad?
Pontosan ilyen ( :kiraly:), csak - mint írtam - engem nem nagyon érdekel.
Beszéltem a forgalmazóval, azd mondták, írjam meg nekik vagy közvetlenül az Oppo-nak, biztosan kijavítják.

Mellesleg a sok jó mellett sok hülyeség is van a szoftverében (pl. az Audio ill, Subtitle gombra a nem angol hang vagy felirat mellé nem írja ki, hogy ez éppen milyen nyelvű), úgyhogy várom a következő - meg a következö... - firmware-t.
Erősítő: Onkyo TX-SR806, CD/SACD/DVD-A: Pioneer DV575, DVD-V: SigmaTEK 600 PRO, DVDR: Thomson DTH8555x, TV: LG 42PC51 plazma, Front: Infinity Alpha 50, Center: Jamo E6CEN, Surround: Jamo Classic-2, Sub: Yamaha YST SW-205

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Frissítettem én is a masinát. Az egyik szemem sír, a másik nevet.

A képarányok most már helyesek DivX-nél

DE

A felirat valami egészen furcsán néz ki :kiraly:
Több filmmel is kipróbáltam és mindnél ilyen lett.

Éééérdekes...

xitron: Nálad is ilyen, vagy csak felirat nélküli filmmel próbáltad?

Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

xitron

Hozzászólás Szerző: xitron »

Én két napja birtokolok egy ilyen játékost. Úgy gondolom, hogy ennyi pénzért egy nagyon jó HD skálázós DCDI-s berendezés ez. A teljesség kedvéért persze úgy gondolom, hogy egy 2910-es vagy 668/868-asokhoz nem mérhető (pénzben sem!) és én kizárólag DVD-Video nézésre használom 720p-ben a hangot erősítőn dekódolva (tehát se CD, se DVD-AUDIO, se MP3, se DivX).

Szóval én nagyon meg vagyok vele elégedve és a forgalmazóval (B&L Konferencia Kft Szigetszentmiklóson) különösen, mert két napra - azaz máig - odaadták kipróbálásra úgy, hogy visszavihettem volna, ha nem vagyok elégedett. Ez ma szerintem igen ritka.

Vaker! A friss firmware (2. pont) megoldás a problémádra!

(Egy divX lemezem azért van mutatóba, ami a régi firmware-rel valóban rossz volt).

Külön jó pont szerintem, hogy már több gyári firmware jelent meg hozzá és mind hasznos dolgokat adott hozzá vagy javított (ellentétben a Pioneerral :kiraly: ).

Szóval szerintem jó kis készülék!
Erősítő: Onkyo TX-SR806, CD/SACD/DVD-A: Pioneer DV575, DVD-V: SigmaTEK 600 PRO, DVDR: Thomson DTH8555x, TV: LG 42PC51 plazma, Front: Infinity Alpha 50, Center: Jamo E6CEN, Surround: Jamo Classic-2, Sub: Yamaha YST SW-205

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: saca »

Hogy ti milyen NONAME lejátszóval szenvedtek! Ennyi pénzért a legjobb márkákat is meg lehetne venni, gondolok itt a Samsungra vagy LG-re! Nem lenne gond semmivel, csak okosan kell vásárolni!
Linkeld be légyszíves azt az LG, vagy Samsung lejátszót mely ennyi pénzért hasonló tudással rendelkezik...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

Ennyi pénzért a legjobb márkákat is meg lehetne venni, gondolok itt a Samsungra vagy LG-re!
Muhahahahahahahahaha!

Már megérte. Jó hétvégét!

Vendég

Hogy ti milyen NONAME lejátszóval szenvedtek! Ennyi pénzért a legjobb márkákat is meg lehetne venni, gondolok itt a Samsungra vagy LG-re! Nem lenne gond semmivel, csak okosan kell vásárolni!

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A hét közepén megjelent az új firmware:

Ez jó hír!

Talán a 2. pont a gyógyír a problémámra?
Sajnos a DivX felirathoz nem nyúltak.

Holnap kipróbálom.

Köszi!

Vendég

A hét közepén megjelent az új firmware:

1. Added support for 2:2 Cadence for PAL playback. This feature is not perfect yet, please see the note above and review the Release Notes for more details.
2. Proper DivX aspect ratio support. 4:3 content will no longer be stretched to fit the screen.
3.Enhanced DVD+R Dual Layer support.
4. Fixed TrueLife turning off DCDi. Turning Off TrueLife functionality will now retain all DCDi functionality.
5. Added Noise Reduction function.
6. Fixed Frame Stepping for Black remote users.
7. Fixed proper aspect ratio support while zooming.
8. Added support for DTS and Dolby Digital tracks on DVD-Audio discs
9. Added memory function for single ejected disc
10. Added Random and Shuffle functionality for Audio CD playback.
11. Increased the DVI mode change display time.
12. Added firmware Version display through OSD button.
13. Added support for DivX Digital Right Management (DRM) and Video on Demand (VOD)
14.Increased baseline Brightness. Default Brightness is now equivalent to “+5” in previous firmware.
15. Changed user interface font to Arial.

http://www.oppodigital.com/opdv971h_fir ... nload.html

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DivX/Xvid: Eddig mindent lejátszott, bár ez nem volt valami sok. Ahogy Lacy korábban írta, a magyar ékezetes betűk "kalaposak", a méretük projektoron kicsit nagy. Elég magasan jeleníti meg őket, kb a kép alsó 1/4-nél 1/3-nál, és elég érdekesen tördeli a sorokat. Mindez persze firmware-rel javítható.
A képminőség megfelelő, abszolút nézhető, de ez persze függ az adott anyagtól is.

Viszont van egy problémám: Nekem ez az első 16/9-es megjelenítőm - mármint a proji. A pontosan 16:9-es képarányú anyagokat tökéletesen megjeleníti, a 4:3-asokat is, bár akkor a proji képarányaival kell kicsit játszani.
A gond a 16:9-nél szélesebb filmekkel van (pl: 2,35:1). Ilyenkor a film teljes egészében kitölti a felületet és ezáltal mindenki "sovány" lesz. Bárhogyan is állítom a a lejátszót és a proji képarányát, függőleges mindig kitölti a vásznat. PC-ről nézve ilyenkor ugye alul-felül fekete csík látható és helyes a képarány. (mindez persze csak a DivX-ekkel van így, DVD-vel tökéletes).

Mit lehetne tenni ezügyben? Pls help!

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

...ja még valami. Alapesetben bekapcsolt állapotban elég erősen világít minden gomb rajta, ami zavaró lehet mozizáskor, de ez menüből kikapcsolható - ilyenkor csak a számláló látszik diszkréten.
Valamint szintén menüből beállítható, hogy PAL vagy NTSC a megjelenítő, így a lejátszó főmenüje is megfelelően jelenik meg (alapesetben auto állásban van és NTSC-ben hozza be).

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lassan egy hete magaménak tudhatok egyet a címben szereplő játékosból.
Sajnos megfelelő hosszúságú DVI kábel hiányában egyelőre csak a hozzáadott 1,2 m-essel teszteltem (hang nélkül). Így is létrára kellett rakni, hogy felérje a projit

Tehát bekötöttem a DVI-t, a komponenst és az s-video-t.

S-videon semmi különös - eddig is így néztem a filmeket - kicsit életlen kép, enyhe képremegés és recésedés, kicsi vibrálás a kényes részeknél (lépcsősor pl). Ettől függetlenül nézhető a kép.

Komponens: (576i asszem) kis csalódás. stabil kép, viszont a színek :kiraly: eltolódva a piros felé az egész, de a többi szín is "furcsa" lett. Az egész amolyan igazi LCD-s műanyaghatást keltett.

DVI: (720p) EZ IGEN Teljesen stabil kép, természetes színek, hihetetlen részletgazdagság és élesség! Thx for Faroudja

Összefoglalva: ennyi pénzért nagyon jó vétel azok számára, akik DVI-on akarják natívban meghajtani HD projektorukat, (már amelyikük gyenge scalerrel/deinterlacerrel rendelkezik.)
TV-hez vagy komponensen projihoz nem ajánlom. RGB kimenet nincs rajta - lévén alapvetően amerikai piacra szánták szvsz.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Oppo
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

A faraudja itt is csak a dvi-re dolgozik, mint a samsungon vagy kiadja a progresszivet a komponensen is?Gondolkozom valami jó kis lejátszón a proji mellé, azon meg nincs dvi (hacsak el nem viszik a héten végre...)

Nem adja ki...

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

A faraudja itt is csak a dvi-re dolgozik, mint a samsungon vagy kiadja a progresszivet a komponensen is?
Gondolkozom valami jó kis lejátszón a proji mellé, azon meg nincs dvi (hacsak el nem viszik a héten végre...)

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

dvi kimenete CSAK dvi vagy analog VGA jel is kijön ?
A csatlakozón a láb be van kötve, de a hozzáadott kábelen már nincs. Én arra tippelnék, hogy csak digitális jel jön ki rajta.

Vendég

Hát ha tőlem kérded, fogalmam sincs, a leírás olyan szűkszavú (és angol meg kínai) hogy nem bírtam kibogozni belőle.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: arty »

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

..Halkan megjegyzem, hogy az apróneten 70.000-ért kínálgatnak vadi új Denon 1920-ast garanciával....
- tud DivX 3-4-5, Xvid-et?

Tud.

Vendég

Legjobb tudomásom szerint lehet kapni HDMI-DVI átalakítót. Ha tévednék javítsatok ki...  
Igen 15000 Ft az már komoly különbség, de ha megnézzük az egyébb ficsöröket (összehasonlításban) akkor még így is egyértelmű.

Persze, de csak olyan eszközre tudod kötni amelyik HDCP-s DVI bemenettel rendelkezik. Nagyon sok plazma, LCD viszont csak TMDS DVI bemenettel rendelkezik számítógépek számára. Ilyenre nem tudsz kötni "hagyományos" DVD lejátszót.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó

meg a hát a denon-t nem tudod csatlakoztatni TMDS DVI bemenettel rendelkező eszközökhöz (pl olcsóbb plazma/LCD TV-k, stb).
Legjobb tudomásom szerint lehet kapni HDMI-DVI átalakítót. Ha tévednék javítsatok ki...

Igen 15000 Ft az már komoly különbség, de ha megnézzük az egyébb ficsöröket (összehasonlításban) akkor még így is egyértelmű.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”