Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

HTPC hálózati média szerver

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Simon!

Ehhez mit szólsz?
Közelít az elképzelésedhez, szvsz.

Katt!

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: arty »

Nem akarok két PC-t. De mondjuk legyen PC akkor hogyan oldom meg a dolgot? A DVI kábel nem biztos, hogy olcsóbb másrészről más egyéb hátránya is volna.
még1x elolvastam a kezdő postot, megértettem mire gondolsz, s inkább passzolok. nem hallottam még ilyesmiről ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha nagyobb távolságra akarsz videojelet elvinni, akkor nézz körül a blackbox háza táján, ők sok érdekes dologgal foglalkoznak. 
Itt találsz olyan csatlakozókat, amelyek DVI moitorokra is jók.
Csak azt nem tudom az ára mennyire elfogadható ezeknek, mert régről emlékszem, hogy nem két fillérbe kerültek a blackbox cuccosok.

Nem tudom előző hozzászólásom elkerülte-e a figyelmedet, mert szerintem a benne szereplő eszköz megoldaná a problémádat.

Nem kerülte el, próbáltam megfejteni, hogy miről van szó. Egyelőre csak annyi jött le, hogy ez egy jelerősítő és hosszabbító a szerver és a kezelő konzol között. De nekem effektíve egy kezelő konzol kellene, sőt olyan nagy távolság nincs is a két gép között, hogy szükségem volna ilyen hosszabbítóra.

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: forgi »

Ha nagyobb távolságra akarsz videojelet elvinni, akkor nézz körül a blackbox háza táján, ők sok érdekes dologgal foglalkoznak. 
Csak azt nem tudom az ára mennyire elfogadható ezeknek, mert régről emlékszem, hogy nem két fillérbe kerültek a blackbox cuccosok.

Nem tudom előző hozzászólásom elkerülte-e a figyelmedet, mert szerintem a benne szereplő eszköz megoldaná a problémádat.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

Vendég

PC-t nem szívesen használnék vevőnek, a spéci kütyü jobban hangzik    az a kérdés, hogy van-e valami ilyesmi.

a PC-vel, mint vevővel mi a gond? egy jó medialejátszó frontend és kész, meg van oldva ... a DVI kábel pedig olcsóbb, mint egy ilyen komplett médiaszerver ....

Nem akarok két PC-t. De mondjuk legyen PC akkor hogyan oldom meg a dolgot? A DVI kábel nem biztos, hogy olcsóbb másrészről más egyéb hátránya is volna.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

PC-t nem szívesen használnék vevőnek, a spéci kütyü jobban hangzik az a kérdés, hogy van-e valami ilyesmi.

a PC-vel, mint vevővel mi a gond? egy jó medialejátszó frontend és kész, meg van oldva ... a DVI kábel pedig olcsóbb, mint egy ilyen komplett médiaszerver ....

Jó volt itt.

Vendég

Simon! 
Ezt ismered?
Ha jól veszem ki, olyasmi lehet mit amit te szeretnél.

A Netdepo-n is kapható. A minőségről sajna fogalmam sincs.

Ezzel az a baj, hogy ez csak merevlemezként használja a meglévő PC-t, tehát az adatokat hozza át magához és minden mást ő maga végez. Ez azért probléma mert van kompatibilitási lista, tehát elveszne az a nagy előny, hogy bármit le tudok játszani csak kodek kérdése.
De egyébként valami hasonlóra gondoltam.

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: trumpf »

Simon!

Ezt ismered?
Ha jól veszem ki, olyasmi lehet mit amit te szeretnél.

A Netdepo-n is kapható. A minőségről sajna fogalmam sincs.

Vendég

Be tudnék kötni DVI kábelt a PC-be, három problémája is van a dolognak. Az egyik, hogy az ilyen hosszú DVI kábel már nagyon vastag és nagyon drága (30E Ft kröül). A harmadik, hogy a gép vezérlése még mindig nem megoldott. Még ha volna is olyan távirányító amelyik ilyen messziről vezérel, kijelzőm például nem volna.

PC-t nem szívesen használnék vevőnek, a spéci kütyü jobban hangzik az a kérdés, hogy van-e valami ilyesmi.

A VGA kártya előtt nem tudom hogy venném le a jelet, nem is igazán házi barkácsra gondoltam.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

sztem egy lehetőség, hogy a VGA jelet+koaxon hangot+távirány vevőt elviszed a megjelenítőig ...

Jó volt itt.

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: forgi »

Az ötlet nagyon jó, én is gondolkodtam már hasonlón, csak épp a roku módján inkább zenével, de ez ebből a szempontból lényegtelen. 
Vevőnek vagy egy a rokuhoz hasonló spec kütyüt tudsz alkalmazni, vagy egy másik pc-t.
Akkor meg már megint ott van a dolog hogy a mozi helyiségben van egy pc.
Ami megint hangos lesz, habár nem kell hogy olyan bikaerős legyen, de a zaj problémát, bootolás, stb ismét csak meg kell oldani.
Létezik valami spec kütyü erre?
Egyébként a vidkártya előtti jelet, hogyan akarod "levenni"?

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Az ötlet nagyon jó, én is gondolkodtam már hasonlón, csak épp a roku módján inkább zenével, de ez ebből a szempontból lényegtelen.

Vevőnek vagy egy a rokuhoz hasonló spec kütyüt tudsz alkalmazni, vagy egy másik pc-t.
Akkor meg már megint ott van a dolog hogy a mozi helyiségben van egy pc.
Ami megint hangos lesz, habár nem kell hogy olyan bikaerős legyen, de a zaj problémát, bootolás, stb ismét csak meg kell oldani.
Létezik valami spec kütyü erre?
Egyébként a vidkártya előtti jelet, hogyan akarod "levenni"?

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Mester »

Megosztod a "hangos" pc-n a cuccokat, UTP kábellel hálózatba kötöd a passzív hűtéses géppel, és megnyitod vele a filmet a "hangos" gépről.
Ha mondjuk a lejátszód az MPlayer progi, akkor lehetőséged van rá hogy gyengébb procival is nézhesd a filmet. Jobb ötletem nem nagyon van... de DVI akkor is jobb ötlet, mert VGA kábelen így is átmegy a kép a "halk" gépből a megjelenítőhöz, és máris akadhat jelveszteség.

Vendég

A tsc féle Roku SoundBridge késztetett gondolkodásra. A legtöbbünknek van otthon PC-je. A HTPC egyik legnagyobb hátránya, hogy kell venni még egy PC-t amelynek bivalyerősnek és mégis halknak kellene lennie.
Nem létezhet egy olyan megoldás, hogy a már meglévő -sokszor másik szobában lévő- PC-t használnánk szervernek és a videókártya előtti adatot továbbítanánk (kábelen) egy vevőegységbe amely lehetne a házimozi szobában? Tehát a meglévő PC tárolná a filmeket vagy olvasná a DVD-Romot, végezné a dekódolást ami prociigényes, de a videókártya előtti jelet továbbítaná a vevőhöz amiben elég volna egy VGA kártya amely akár passzív hűtéssel is mehetne. Ebben a vevőben volna kijelző és természetesen ez a vevő vezérelné a PC-t, indítná a filmeket, stb.

Azért gondoltam a VGA kártya előtti jel továbbítására, mert az azutáni jel már nehezen és drágán vihető nagy távolságon (mondjuk DVI kábelen), de az az előtti jel már átesett a nagy gépet igénylő fázisokon.

Nem vagyok nagy computer wiz lehet, hogy jó nagy hülyeségeket hordtam össze. Van valakinek valami ötlete?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”