Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2005-ös Pioneer DVD lejátszók
Pioneer DV-380 Netpiac-nál 25800,-
Biztos vagy te ebben??
Gondolom netdepo-t akart írni.
Azt akart...
sajti
Biztos vagy te ebben??
Gondolom netdepo-t akart írni.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
Biztos vagy te ebben??
2 scart van rajta, es csak az egyik fogad rgb jelet, igy termeszetesen abba dugtam
Az ugy van, hogy ha a dvd lejatszo ki van huzva a konnektorbol, akkor minden rendben a tv-vel. Ha be van dugva, de standbyban van, a tv-n minden csatornan csak fekete kepet latok (hang van). Ha a dvd be van kapcsolva, a tv-csatornak helyen a dvd kepet latom csak eltorzulva.De mas lejatszoval es scart kabellel is tapasztaltam ezt... ezek szerint a tv lenne a ludas ? (panasonic tx-29ps1)
Lehet, hogy a TV Scart bemenete hibás; biztos, hogy a megfelelő scart bemenetbe dugtad?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Az ugy van, hogy ha a dvd lejatszo ki van huzva a konnektorbol, akkor minden rendben a tv-vel. Ha be van dugva, de standbyban van, a tv-n minden csatornan csak fekete kepet latok (hang van). Ha a dvd be van kapcsolva, a tv-csatornak helyen a dvd kepet latom csak eltorzulva.
De mas lejatszoval es scart kabellel is tapasztaltam ezt... ezek szerint a tv lenne a ludas ? (panasonic tx-29ps1)
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Valaki nem tudna esetleg tippet adni, miert van az hogy ha a lejacco scart kabellel van osszekotve a tv-vel (rgb), akkor nincs tv-kep ? (csak hang) Az elozo lejatszommal (Yamaha) is igy volt, ezek szerint kikapcsolt allapotban is kiadnak ezek valami jelet a scarton csak azt nem ertem miert ?
mármint a tévének nincs képe, mikor a dvd lejátszó ki van kapcsolva?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Most 575-öst vagy 585-öst érdemesebb venni? Mert kb. egy árban vannak. A külsőn kívül miben különböznek?
Nos, amit eddig megallapitottam a dv380-rol:
-divx feliratok eleg kicsik (de ha lesz ehhez is hackelt firmware akkor gondolom ez megoldodik)
-a 4:3-as keparanyu divx/mpeg filekhez at kell kapcsolni a lejatszot 4:3 modba, mert kulonben egy vastag fekete kerettel jeleniti meg oket (vagyis joval kisebb a kep, nem tolti ki a kepernyot)
-divx/mpeg filekben csak egy fele sebesseggel lehet keresni (igaz, lehet perc:masodperc megadasaval idoponthoz ugrani, de ehhez be kell maszkalni menube)
-eleg lassan lepked a filek kozott a guiban, ez bosszanto ha sok file van a lemezen
-lejatszas utan mindig a gyokerkonyvtarba lep vissza, nem az utoljara hasznaltba
No de hogy pozitivumokat is irjak
-eddig minden divxet, xvidet, mpeget, mindenfele bitrates mp3-at lejatszott amit beletettem
-van olyan dvd-m, amirol maga az iro is hibasan/egyaltalan nem olvas vissza fileket, nos, a Pio ezeket is hibatlanul lejatszotta
-nagyon tetszett, hogy van drc (dinamika-csokkentes) es dialog enhancement (parbeszed-kiemelo), mindketto 3 fokozatban allithato, es a digitalis kimeneten is mukodik, ha azt pcm-modra allitjuk (yamaham es lg-m volt elotte, ezeken csak egy drc on/off volt, es az is csak az analog kimeneten ment)
-kepe nagyon jo, dvd-nel es divxnel is (rgb es svideo kimeneten probaltam, progressziven nem)
Valaki nem tudna esetleg tippet adni, miert van az hogy ha a lejacco scart kabellel van osszekotve a tv-vel (rgb), akkor nincs tv-kep ? (csak hang) Az elozo lejatszommal (Yamaha) is igy volt, ezek szerint kikapcsolt allapotban is kiadnak ezek valami jelet a scarton csak azt nem ertem miert ?
En most tesztelem a dv-380-at Eddig nem rossz...
Majd számolj be róla.....
En most tesztelem a dv-380-at Eddig nem rossz...
Lehet, hogy volt már róla szó, de nekem nem rémlik; nem volt DV-470 vs. DV-380 teszt?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Ha elkészűl az 575-höz, és a 470-hez a v.7-es firmware magyarítása, és javítása a linket felteszem a 2004-es Pioneer DVD lejátszók topikba. Végül is oda való.
Üdv
Tessék, aki Pioneer 585 képre vágyik, már kattinthat is.
Köszi! Mintha ezt a játékost láttam volna már egy korábbi hozzászólásban. Igazából nem is innen hiányoltam a képet, hanem a Pixmania oldaláról.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
PIONEER DV-585-A-S DVD/DivX/SACD lejátszó
http://www.pixmania.com/hu/hu/111114/ar ... -sacd.html
42 585 Ft
OFFTOPIC:
pl. a 380 pio 27.000 a pixamanian, van ahol olcsóbb
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Egy képet azért felrakhattak volna róla.
Tessék, aki Pioneer 585 képre vágyik, már kattinthat is.
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
PIONEER DV-585-A-S DVD/DivX/SACD lejátszó
42 585 Ft
Oké srácok, a tévés témával menjünk át a saját topicjába!
És minek neked CRT-re YUV? Nem fogsz jobb minőséget kapni, mint SCART RGB-ről, de ha még is (max egy hangyafosnyival), akkor meg kifolyik a szemed az 50Hz-től. Én legalábbis így gondolom. YUV-nak csak progresszív megjelenítőkön van értelme (Plazma, LCD, projektor).
Ez tényleg [OFFTOPIC], de azért...
A stúdió technikában évtizedek óta használják a Beta SP (és még kismillió más berendezés)és monitor az Y,Cb,Cr (YUV) bemeneten párosítást. Ezek a stúdió monitorok 50Hz-esek, ennek ellenére ez produkálja még napjainkban is a legjobb képminőséget. Tehát ez otthoni felállásban: Egy jó DVD komponens kimenettel, egy jó CRT-vel= képminőség. Ez simán kenterbe verheti a fönt említett megjelenítőket. (Esetleg egy drágább plazma veheti fel a versenyt, de lássuk be az árkülönbség óriási)
Hiába, hogy !offtopic.gif de igazad van. Nekem is ez a tapasztalatom. Az RGB-n soxor jobb a kép, mint a progresszív bemeneten . . . huvelykle.gif
A komponens bemenet nem feltétlenűl progresszív. Lehet váltottsoros is. Az RGB és a komponens nagyjából azonos minőséget produkál. Természetesen ez egy-egy megjelenitőn kölönbözhet aszerint, hogyan van (gyárilag) beállítva az adott vas. Ettől függetlenül mivel a CRT-ken nagyon ritka a komponens bemenet (főleg a drágábbakon található) az ember elvárná, hogy tisztessegesen legyen (gyárilag) beállítva. Sajna ez nem mindíg jön össze...
Véleményem: meg kell nézni az adott CRT-t (esetünkben Thomson), hogy mit produkál komponens bemenetről. Az se baj ha van több TV a közelben összehasonlítási alpnak.
Üdv
Kedves Fórumozók!
Elkészült a 470-es pio-hoz a magyar fw ugyanazokkal a fícsörökkel mint az 575-é. Fontos: ezt a verziót NEM tudom tesztelni, nem lévén 470-es játékosom!! Ez nem jelenti azt, hogyha felteszed hazavágja a játékost (hiszen MTZ 470 v.6-os fw-t használtam), csak mondjuk a magyar menüben nem jelenik meg megfelelően mondjuk az ü betű. Azért remélem minden OK. Majd kérek visszajelzést, hogy megfelelően müxik-e.
A 470-es fw-t letölthetitek Innen
Jó szórakozást!
Turbo
Tpasztalat? valaki már felrakta?
És minek neked CRT-re YUV? Nem fogsz jobb minőséget kapni, mint SCART RGB-ről, de ha még is (max egy hangyafosnyival), akkor meg kifolyik a szemed az 50Hz-től. Én legalábbis így gondolom. YUV-nak csak progresszív megjelenítőkön van értelme (Plazma, LCD, projektor).
Bocsi, ez már nagyon off
Hiába, hogy de igazad van. Nekem is ez a tapasztalatom. Az RGB-n soxor jobb a kép, mint a progresszív bemeneten . . .
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
Bocsi, ez már nagyon off
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
OFFTOPIC:
Namost meg ne haragudj, de mi a túrónak a 2 tuneres pip??Az se létszükséglet.
Ez egy szempont??? (Lehet de kb századrangú kéne hogy legyen, szvsz.
Az én tv-men is van, de az elmúlt x évben már legalább 3-szor használtam.
Számomra ez is halál felesleges funkció, ám legyen, aláírom ha valakinek ez tetszik.
Semmi közöm hozzá csak fura hogy milyen hülye szempontok alapján választasz pl. tv-t.
DSP-k dettó, igaz arról a másik topikban megy a társalgás.
Igazad van, a PIP rontja a képet és csökken az eredeti képből látható pixelek száma. Rendes vájtszeműek rosszul vannak a gondolatától is. :smile19:
Szóval a PIP pont olyan, mint a DivX. Valakinek létszükséglet, én megvagyok DivX nélkül. De azért senkit sem nézek hülyének azért, mert DivX játékost keres. A PIP teljesen a tévézési szokásoktól függ. Aki nem néz tévét, csak DVD-t, annak tényleg totál felesleges.
Egyébként a megfelelő topicban pont ilyen tévét keresek, mert másfél hónapig használtam ilyet és tetszett.