Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

2005-ös Pioneer DVD lejátszók

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

Pioneer DV-380 Netpiac-nál 25800,-
Biztos vagy te ebben??

Gondolom netdepo-t akart írni.

Azt akart...

sajti

NiCE
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: NiCE »

Biztos vagy te ebben??

Gondolom netdepo-t akart írni.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Biztos vagy te ebben??

hami
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: hami »

2 scart van rajta, es csak az egyik fogad rgb jelet, igy termeszetesen abba dugtam

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Az ugy van, hogy ha a dvd lejatszo ki van huzva a konnektorbol, akkor minden rendben a tv-vel. Ha be van dugva, de standbyban van, a tv-n minden csatornan csak fekete kepet latok (hang van). Ha a dvd be van kapcsolva, a tv-csatornak helyen a dvd kepet latom csak eltorzulva.De mas lejatszoval es scart kabellel is tapasztaltam ezt... ezek szerint a tv lenne a ludas ? (panasonic tx-29ps1)

Lehet, hogy a TV Scart bemenete hibás; biztos, hogy a megfelelő scart bemenetbe dugtad?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

hami

Az ugy van, hogy ha a dvd lejatszo ki van huzva a konnektorbol, akkor minden rendben a tv-vel. Ha be van dugva, de standbyban van, a tv-n minden csatornan csak fekete kepet latok (hang van). Ha a dvd be van kapcsolva, a tv-csatornak helyen a dvd kepet latom csak eltorzulva.
De mas lejatszoval es scart kabellel is tapasztaltam ezt... ezek szerint a tv lenne a ludas ? (panasonic tx-29ps1)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Valaki nem tudna esetleg tippet adni, miert van az hogy ha a lejacco scart kabellel van osszekotve a tv-vel (rgb), akkor nincs tv-kep ? (csak hang) Az elozo lejatszommal (Yamaha) is igy volt, ezek szerint kikapcsolt allapotban is kiadnak ezek valami jelet a scarton csak azt nem ertem miert ?

mármint a tévének nincs képe, mikor a dvd lejátszó ki van kapcsolva?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

NiCE
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: NiCE »

Most 575-öst vagy 585-öst érdemesebb venni? Mert kb. egy árban vannak. A külsőn kívül miben különböznek?

hami

Nos, amit eddig megallapitottam a dv380-rol:

-divx feliratok eleg kicsik (de ha lesz ehhez is hackelt firmware akkor gondolom ez megoldodik)
-a 4:3-as keparanyu divx/mpeg filekhez at kell kapcsolni a lejatszot 4:3 modba, mert kulonben egy vastag fekete kerettel jeleniti meg oket (vagyis joval kisebb a kep, nem tolti ki a kepernyot)
-divx/mpeg filekben csak egy fele sebesseggel lehet keresni (igaz, lehet perc:masodperc megadasaval idoponthoz ugrani, de ehhez be kell maszkalni menube)
-eleg lassan lepked a filek kozott a guiban, ez bosszanto ha sok file van a lemezen
-lejatszas utan mindig a gyokerkonyvtarba lep vissza, nem az utoljara hasznaltba

No de hogy pozitivumokat is irjak

-eddig minden divxet, xvidet, mpeget, mindenfele bitrates mp3-at lejatszott amit beletettem
-van olyan dvd-m, amirol maga az iro is hibasan/egyaltalan nem olvas vissza fileket, nos, a Pio ezeket is hibatlanul lejatszotta
-nagyon tetszett, hogy van drc (dinamika-csokkentes) es dialog enhancement (parbeszed-kiemelo), mindketto 3 fokozatban allithato, es a digitalis kimeneten is mukodik, ha azt pcm-modra allitjuk (yamaham es lg-m volt elotte, ezeken csak egy drc on/off volt, es az is csak az analog kimeneten ment)
-kepe nagyon jo, dvd-nel es divxnel is (rgb es svideo kimeneten probaltam, progressziven nem)

Valaki nem tudna esetleg tippet adni, miert van az hogy ha a lejacco scart kabellel van osszekotve a tv-vel (rgb), akkor nincs tv-kep ? (csak hang) Az elozo lejatszommal (Yamaha) is igy volt, ezek szerint kikapcsolt allapotban is kiadnak ezek valami jelet a scarton csak azt nem ertem miert ?

szkaresz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: szkaresz »

En most tesztelem a dv-380-at Eddig nem rossz...
Majd számolj be róla.....

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

En most tesztelem a dv-380-at Eddig nem rossz...

Igc
V.I.P.
V.I.P.

Lehet, hogy volt már róla szó, de nekem nem rémlik; nem volt DV-470 vs. DV-380 teszt?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Ha elkészűl az 575-höz, és a 470-hez a v.7-es firmware magyarítása, és javítása a linket felteszem a 2004-es Pioneer DVD lejátszók topikba. Végül is oda való.

Üdv

Igc
V.I.P.
V.I.P.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Tessék, aki Pioneer 585 képre vágyik, már kattinthat is.
Köszi! Mintha ezt a játékost láttam volna már egy korábbi hozzászólásban. Igazából nem is innen hiányoltam a képet, hanem a Pixmania oldaláról.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

PIONEER DV-585-A-S DVD/DivX/SACD lejátszó 
http://www.pixmania.com/hu/hu/111114/ar ... -sacd.html

42 585 Ft

OFFTOPIC:

pl. a 380 pio 27.000 a pixamanian, van ahol olcsóbb
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: forgi »

Egy képet azért felrakhattak volna róla.

Tessék, aki Pioneer 585 képre vágyik, már kattinthat is.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Egy képet azért felrakhattak volna róla.

szkaresz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: szkaresz »

PIONEER DV-585-A-S DVD/DivX/SACD lejátszó

42 585 Ft

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Oké srácok, a tévés témával menjünk át a saját topicjába!

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

És minek neked CRT-re YUV? Nem fogsz jobb minőséget kapni, mint SCART RGB-ről, de ha még is (max egy hangyafosnyival), akkor meg kifolyik a szemed az 50Hz-től. Én legalábbis így gondolom. YUV-nak csak progresszív megjelenítőkön van értelme (Plazma, LCD, projektor).

Ez tényleg [OFFTOPIC], de azért...

A stúdió technikában évtizedek óta használják a Beta SP (és még kismillió más berendezés)és monitor az Y,Cb,Cr (YUV) bemeneten párosítást. Ezek a stúdió monitorok 50Hz-esek, ennek ellenére ez produkálja még napjainkban is a legjobb képminőséget. Tehát ez otthoni felállásban: Egy jó DVD komponens kimenettel, egy jó CRT-vel= képminőség. Ez simán kenterbe verheti a fönt említett megjelenítőket. (Esetleg egy drágább plazma veheti fel a versenyt, de lássuk be az árkülönbség óriási)

Hiába, hogy !offtopic.gif de igazad van. Nekem is ez a tapasztalatom. Az RGB-n soxor jobb a kép, mint a progresszív bemeneten . . . huvelykle.gif

A komponens bemenet nem feltétlenűl progresszív. Lehet váltottsoros is. Az RGB és a komponens nagyjából azonos minőséget produkál. Természetesen ez egy-egy megjelenitőn kölönbözhet aszerint, hogyan van (gyárilag) beállítva az adott vas. Ettől függetlenül mivel a CRT-ken nagyon ritka a komponens bemenet (főleg a drágábbakon található) az ember elvárná, hogy tisztessegesen legyen (gyárilag) beállítva. Sajna ez nem mindíg jön össze...

Véleményem: meg kell nézni az adott CRT-t (esetünkben Thomson), hogy mit produkál komponens bemenetről. Az se baj ha van több TV a közelben összehasonlítási alpnak.

Üdv

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Fórumozók! 
Elkészült a 470-es pio-hoz a magyar fw ugyanazokkal a fícsörökkel mint az 575-é. Fontos: ezt a verziót NEM tudom tesztelni, nem lévén 470-es játékosom!! Ez nem jelenti azt, hogyha felteszed hazavágja a játékost (hiszen MTZ 470 v.6-os fw-t használtam), csak mondjuk a magyar menüben nem jelenik meg megfelelően mondjuk az ü betű. Azért remélem minden OK. Majd kérek visszajelzést, hogy megfelelően müxik-e.

A 470-es fw-t letölthetitek Innen

Jó szórakozást!

Turbo

Tpasztalat? valaki már felrakta?

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

És minek neked CRT-re YUV? Nem fogsz jobb minőséget kapni, mint SCART RGB-ről, de ha még is (max egy hangyafosnyival), akkor meg kifolyik a szemed az 50Hz-től. Én legalábbis így gondolom. YUV-nak csak progresszív megjelenítőkön van értelme (Plazma, LCD, projektor). 
Bocsi, ez már nagyon off

Hiába, hogy de igazad van. Nekem is ez a tapasztalatom. Az RGB-n soxor jobb a kép, mint a progresszív bemeneten . . .
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Bocsi, ez már nagyon off
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

OFFTOPIC:

Namost meg ne haragudj, de mi a túrónak a 2 tuneres pip??Az se létszükséglet.
Ez egy szempont??? (Lehet de kb századrangú kéne hogy legyen, szvsz.
Az én tv-men is van, de az elmúlt x évben már legalább 3-szor használtam.

Számomra ez is halál felesleges funkció, ám legyen, aláírom ha valakinek ez tetszik.
Semmi közöm hozzá csak fura hogy milyen hülye szempontok alapján választasz pl. tv-t.
DSP-k dettó, igaz arról a másik topikban megy a társalgás.

Igazad van, a PIP rontja a képet és csökken az eredeti képből látható pixelek száma. Rendes vájtszeműek rosszul vannak a gondolatától is. :smile19:
Szóval a PIP pont olyan, mint a DivX. Valakinek létszükséglet, én megvagyok DivX nélkül. De azért senkit sem nézek hülyének azért, mert DivX játékost keres. A PIP teljesen a tévézési szokásoktól függ. Aki nem néz tévét, csak DVD-t, annak tényleg totál felesleges.
Egyébként a megfelelő topicban pont ilyen tévét keresek, mert másfél hónapig használtam ilyet és tetszett.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”