Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2004-es Denon DVD lejátszók
Én félfüllel azt hallottam,hogy most már nyugodtan bevihetem az MM-be,és ők felküldik.Csak szerettem volna tudni,hogy tud e vki biztosat.Azért köszi a választ
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Novemberben vettem a szettemet a pécsi MM-ben.De a dvd nem működik okésan.Az lenne a kérdésem,hogy oda kell vinni szervizeltetni,vagy(remélem nem) pestre kell vinni a márkaszervizbe?
Elvileg close verziója él, de egy próbát megér, kérdezd meg, hogy nem vinnék-e neked fel a aszervízbe.
Novemberben vettem a szettemet a pécsi MM-ben.De a dvd nem működik okésan.Az lenne a kérdésem,hogy oda kell vinni szervizeltetni,vagy(remélem nem) pestre kell vinni a márkaszervizbe?
a garis szervízbe.
a 3 - nyitvatartási - napos garnciának vége, de azon belül nem szerlnek, hanem új készüléket adnak. mi a baj?
system
Novemberben vettem a szettemet a pécsi MM-ben.De a dvd nem működik okésan.
Az lenne a kérdésem,hogy oda kell vinni szervizeltetni,vagy(remélem nem) pestre kell vinni a márkaszervizbe?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
OFF:Vajon honnan tudnék régiófüggetlen Pio 668-at szerezni...
Van a fórumon egy topic: KATT! Itt több megoldási mód is van a 668 régiófüggetlenítésére.
Ez kb. olyan volt, mint amikor haverom megvette a méregdrága Onkyo DVD lejátszóját és az én alapszintű PIO-m porig alázta képminőségben...
Az én régi-új Pio-m is porig alázza ezt a Denon-t RGB kimeneten, de sebességben, csendességben, kezelhetőségben is köröket ver rá, szóval most Pio marad, Denon megy.
OFF:
Vajon honnan tudnék régiófüggetlen Pio 668-at szerezni...
Nos, tegnap megjött a 1910, van ami tetszik, de van 1-2 dolog ami eléggé elkeserített. Az aláírásomban található Panasonic PX20P-vel van összedugva komponens kábellel.
Ami tetszik:
- Gyönyörű a progresszív kép, eltűnt mindenféle csíkozódás és csirkeháló, még NTSC-nél is, bármilyen közelről is nézem. Mint egy VGA monitoron. Gyönyörű részletesség, kontraszt és színek. Progresszív PAL-nál csöppet sem zavar az 50Hz.
- A sebességével sincs különösebb bajom, számomra elfogadható.
És most a negatívumok:
- A macroblocking borzasztó. Az átmenetek sávosodnak, az egyszínű felületeken kockaháború zajlik, nem csak a sötét részeken. Interlaced módban ezeknek a hibáknak a nagy része egyátalán nem látszik, de még ott sem éri el a 3 éves Pioneer dekódolásának szintjét RGB-n keresztül. Élőszereplős filmeknél még csak-csak, de animációnál hihetetlenül szar. Nincs erre valami javítás?
- Ez valószínűleg inkább a tévé hibája, de progresszív PAL esetén "behullámosodik" a kép, vagyis tartalomtól függően vízszintes sávokban elmozdul jobbra-balra néhány mm-t. Progresszív NTSC esetén ezt nem csinálja, de PAL-ban időnként nézhetetlen emiatt. Ma felhívom a szervízt, hátha javítható.
- Hangos. Igaz hallottam rosszabbat is, nem kizárt, hogy meg lehet szokni.
Tulajdonképpen az egyetlen dolog ami most jól néz ki a rendszeren, az az élőszereplős NTSC film, és hát ez nem sok. Ha a tévé nem javítható, akkor kénytelen leszek valami más megoldás után nézni.
"A macroblocking borzasztó. Az átmenetek sávosodnak, az egyszínű felületeken kockaháború zajlik, nem csak a sötét részeken"
Hát igen, a sok okos mondaná erre, hogy használd a DVI-t... Csak megjelenítő kellene hozzá.
Viccet félretéve nagyon meglep, amit írtál (bár tudat alatt ettől a "high-end" márkától se vártam mást), mert hát a Denon sokak szerint az Isten.
Eddig szemeztem a Denon lejátszókkal, de úgy látszik marad a többi "kommersz" márka.
Ez kb. olyan volt, mint amikor haverom megvette a méregdrága Onkyo DVD lejátszóját és az én alapszintű PIO-m porig alázta képminőségben...
:smile19:
Nos, tegnap megjött a 1910, van ami tetszik, de van 1-2 dolog ami eléggé elkeserített. Az aláírásomban található Panasonic PX20P-vel van összedugva komponens kábellel.
Ami tetszik:
- Gyönyörű a progresszív kép, eltűnt mindenféle csíkozódás és csirkeháló, még NTSC-nél is, bármilyen közelről is nézem. Mint egy VGA monitoron. Gyönyörű részletesség, kontraszt és színek. Progresszív PAL-nál csöppet sem zavar az 50Hz.
- A sebességével sincs különösebb bajom, számomra elfogadható.
És most a negatívumok:
- A macroblocking borzasztó. Az átmenetek sávosodnak, az egyszínű felületeken kockaháború zajlik, nem csak a sötét részeken. Interlaced módban ezeknek a hibáknak a nagy része egyátalán nem látszik, de még ott sem éri el a 3 éves Pioneer dekódolásának szintjét RGB-n keresztül. Élőszereplős filmeknél még csak-csak, de animációnál hihetetlenül szar. Nincs erre valami javítás?
- Ez valószínűleg inkább a tévé hibája, de progresszív PAL esetén "behullámosodik" a kép, vagyis tartalomtól függően vízszintes sávokban elmozdul jobbra-balra néhány mm-t. Progresszív NTSC esetén ezt nem csinálja, de PAL-ban időnként nézhetetlen emiatt. Ma felhívom a szervízt, hátha javítható.
- Hangos. Igaz hallottam rosszabbat is, nem kizárt, hogy meg lehet szokni.
Tulajdonképpen az egyetlen dolog ami most jól néz ki a rendszeren, az az élőszereplős NTSC film, és hát ez nem sok. Ha a tévé nem javítható, akkor kénytelen leszek valami más megoldás után nézni.
OFF (sajna másként nem tudom sacát elérni)
SACA,
két ünnep közt dobtam neked egy mail-t de nem válaszoltál. Elkeveredett a mail, vagy a válaszod nem?
OFF: Párizsban voltam, de nem kaptam tőled semmit.... néha sajnos a freemailemre túl sok hülye rekrám jön és gyorsan betellik. Ha még aktuális, most nyugodtan küldheted.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
A DVD-1910 és a DVD-2200 között vacillálok, mivel ez utóbbi kifutó modell, és most elég olcsón hozzá lehet jutni. Egy Panasonic TX-32PX20P tévével használnám progresszív komponens bemeneten keresztül, tehát a digitális kimenetnek és a scalernek nem sok hasznát venném.
A 2200 kicsit drágább, tud SACD-t, DVD-A-t, ami nekem annyira nem hiányzik, mert később szeretnék egy jobb dedikált CD vagy SACD lejátszót venni zenére, a Denont csak filmnézésre használnám. A 1910-ben viszont ott van a Faroudja, ami igen csábítóan hangzik, és a chroma bug hatását is jelentősen csökkenti.
Ti mit javasoltok?
Még azok a cégek is áttérnek a HDMI- re, akik eddig DVI- t építettek be a DVD- be vagy a vetítőikbe. PL: a Sanyo Z2 még DVI- al volt szerelve, a Z3 már HDMI- vel. Az Infocus is átállt. Egyenlőre a cégek szempontjából az a legjobb, ha a DVD- n és a projektoron is van mindkettő.
Ezt mindentől függetlenül írom:
Én is és az egész ismeretségi köröm 720p jelet használunk.
Vadász
...A HDMI: érdekes, eddig mindenhol évek óta azt írták, hogy jobb, mint a DVI és minden nagyokos szakértőtől is azt hallottam. A HDMI- nek nagyobb az átfogása, több adatot képes továbbítani, mint a DVI...
A dvi a szabvány szerint 3,96 gigabit/sec sebességig képes adatátvitelre, amennyiben 1080i hdtv minőséget visz át akkor 1,78 gigabit/sec az átviteli sebesség. Következésképpen az összekötés volt rosszabb és nem az interface.
OFF (sajna másként nem tudom sacát elérni)
SACA,
két ünnep közt dobtam neked egy mail-t de nem válaszoltál. Elkeveredett a mail, vagy a válaszod nem?
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Reggie:
még mindig nem tudni, hogy mennyi pénz jutna a DVD lejátszóra, így nehéz segíteni. Sacának igaza van abban, hogy tévére elég egy olyan DVD, amin van DVI, vagy HDMI.
Saca: én tavaly év elején kerestem tévét magamnak és akkor volt a Samsung LCD tévé 2,5 millió Ft. Itt van a prospektusban is.
Biztos 100 Hz- es tévék találhatóak az irodában. Még a plazma is sokkal olcsóbb egy LCD tévénél.
A HDMI: érdekes, eddig mindenhol évek óta azt írták, hogy jobb, mint a DVI és minden nagyokos szakértőtől is azt hallottam. A HDMI- nek nagyobb az átfogása, több adatot képes továbbítani, mint a DVI. Nekem otthon a DVD és a vetítő között egy 3 méteres HDMI kábel továbbítja a képjelet és azóta jobb és szebb is lett a kivetített képminőségem.
Vadász
Azt hogy mennyire szar azt azért nem mondanám nekem bejön ez egy Samsung LW32A33W modell van rajata DVI is HDMI is. Ezért kérdeztem hogy mi lenne a legjobb! Persze azért nem horror áron.
A "szaros lcd"-t arra értettem, hogy szerintem semmi értelme méregdága dvd lejátszókat venni ehhez a technológiai "szörnyszülöthöz"... Sajnos sötétben nézve egy sötét jelenet még a legjobb lcd tv-n is igen gagyi, ezért én az gondolom, hogy belé a "finom bor"... nálam az irodában elég sok fajta lcd tv van és van denon 1910-es és 2910-esünk is és hát nem igazán látom rajtuk a képminőségbeli különbségeket...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Azt hogy mennyire szar azt azért nem mondanám nekem bejön ez egy Samsung LW32A33W modell van rajata DVI is HDMI is. Ezért kérdeztem hogy mi lenne a legjobb! Persze azért nem horror áron.
TV : Sony KV-32FX65E DVD: Panasonic S47 Erősítö: Onkyo TX-SR601E Hangfalak : Jamo E 850 Front Jamo E 6CEN Jamo E 5CEN Jamo E 6SUR Jamo SW-400E SUB Video: Panasonic NV-HD625 Audió kábel : MONSTER
Mennyi a lóvé rá? Az a lényeg, mert más az 50 ezres kategória és más a 260 ezres.
A jövőre nézve a 2910 Denon van DVI és HDMi is. Ha váltasz képmegjelenítőt, akkor jól jöhet a HDMi, ami jobb a DVI- nál.
Egy szaros LCD TV nem "érdemel többet" mint egy denon 1910. Főleg azért, mert ezek túlnyomó töbsége DVI (TMDS, esetleg HDCP)-al és komponensel van szerelve és nem HDMI-vel. Különben meg mi francnak bevinni a D hangot gy LCD TV-be. Egyébként ha már itt tartunk a HDMI nem jobb, csak egyszerűen más mint a DVI. Mellesleg egy jobb LCD TV-ből a maximumot csak HTPC-vel lehet kihozni, lehetőleg HD anyaggal.
Cuccaim
Sziasztok érdeklődnék hogy milyen dvd vegyek dvi os kivitelben mert most szereztem be egy lcd tv és szeretném ha a legjobb képe lenne ?
Mennyi a lóvé rá?
Az a lényeg, mert más az 50 ezres kategória és más a 260 ezres.
A jövőre nézve a 2910 Denon van DVI és HDMi is. Ha váltasz képmegjelenítőt, akkor jól jöhet a HDMi, ami jobb a DVI- nál.
Vadász
Sziasztok érdeklődnék hogy milyen dvd vegyek dvi os kivitelben mert most szereztem be egy lcd tv és szeretném ha a legjobb képe lenne ?
TV : Sony KV-32FX65E DVD: Panasonic S47 Erősítö: Onkyo TX-SR601E Hangfalak : Jamo E 850 Front Jamo E 6CEN Jamo E 5CEN Jamo E 6SUR Jamo SW-400E SUB Video: Panasonic NV-HD625 Audió kábel : MONSTER
Most egyébként nehéz helyzetben vagyok, mert a mai napig, azt írtam (volna), hogy elégedett vagyok a cd hangjával. Ami végülis igaz, csak most, hogy itt az új cd játszó... hááát... azért nem egy kategória.
Én elvagyok a sebességével is, menüvel sincs bajom. Nem tudom, miket írtak róla, nem követtem végig a topicot.
esetleg létezô betegségekre gondoltam, 2mb puffer müködése valóban eltünteti a rétegváltáskor fellépö megállást, meg ilyenek.amik úgy bosszantani tudják az embert
Ez a rétegváltás érdekes dolog... A százéves marantz-omon ha filmet nézek nem észlelem a rétegváltást. A vadiúj Denon szép kép, szép hang meg minden, de észrevenni a rétegváltást már többször is láttam, egy pillanatra mintha megakadna a kép..
DVD: Denon 3910, Pana EH50, Projektor:Sony HS50
Erőlködők: Marantz SR7300 receiver + 1xMA 500, +2xMA 700 monoblokkok, Hangfalak : Klipsch Epic CF-4, RC3, RS-35,
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Most egyébként nehéz helyzetben vagyok, mert a mai napig, azt írtam (volna), hogy elégedett vagyok a cd hangjával. Ami végülis igaz, csak most, hogy itt az új cd játszó... hááát... azért nem egy kategória.
Én elvagyok a sebességével is, menüvel sincs bajom. Nem tudom, miket írtak róla, nem követtem végig a topicot.
esetleg létezô betegségekre gondoltam, 2mb puffer müködése valóban eltünteti a rétegváltáskor fellépö megállást, meg ilyenek.amik úgy bosszantani tudják az embert
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
és számomra még cd hallgatáshoz is, egyelőre.
csak 24 órára volt szükséged :smile19:
Nem 24 órára, hanem egy cd játszóra...
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
és számomra még cd hallgatáshoz is, egyelőre.
csak 24 órára volt szükséged :smile19:
system
most, hogy látom, hogy mi is van Neked, írj róla kicsit bövebben.(amúgy valóban egy 70cm tévé is tervben van )
Konkrétabban mi érdekelne?
A képe nekem a 72 cm-es tv-hez megfelel, lehet projihoz már nem lenne jó. Én elvagyok a sebességével is, menüvel sincs bajom. Nem tudom, miket írtak róla, nem követtem végig a topicot.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
próbáltam itt összegyüjteni valami infót a denon 1710-röl, de sajnos, ahogy olvasgattam, hát nem éppen hizelgö az, amit írtatok róla. persze így nehéz dönteni, viszont az ittveddmeg-ben 34.990.- pénzért van...ár - érték arány....most dilemmázhatok
Szerintem ez attól is függ, mihez kell... 55 meg 72 cm-es tv-hez megfelel szvsz, és számomra még cd hallgatáshoz is, egyelo˝re.
most, hogy látom, hogy mi is van Neked, írj róla kicsit bövebben.
(amúgy valóban egy 70cm tévé is tervben van )
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
próbáltam itt összegyüjteni valami infót a denon 1710-röl, de sajnos, ahogy olvasgattam, hát nem éppen hizelgö az, amit írtatok róla. persze így nehéz dönteni, viszont az ittveddmeg-ben 34.990.- pénzért van...ár - érték arány....most dilemmázhatok
Szerintem ez attól is függ, mihez kell... 55 meg 72 cm-es tv-hez megfelel szvsz, és számomra még cd hallgatáshoz is, egyelőre.