Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

2004-es Panasonic Lejátszók

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, de nem győződtem meg, hogy az S47 ne lenne egy jó középkategóriás termék. Arról nem is beszélve, hogy design-ban jobban illeszkedik a többi Pana cucchoz, mint az S27-es.
Az árához és az S27-hez képest keveset tud. De ha te csak a design miatt hajlandó vagy többet fizetni érte, akkor ezen nincs mit vitatkozni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Ratman »

a panasonicnak NINCS 2004es középkat. terméke ... van egy s27ese, emellett van egy s97ese ennek többszöröséért ...
Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, de nem győződtem meg, hogy az S47 ne lenne egy jó középkategóriás termék. Arról nem is beszélve, hogy design-ban jobban illeszkedik a többi Pana cucchoz, mint az S27-es.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

A Panáknál standard ez a hozzáállás. Az én RV41-esem sem írja ki a magyar nyelvet, csak egyes emezeknél, de ez nagyon ritka. Már megszokatm és ha esetleg a filmközben szeretnék váltani akkor amarad a már lentebb felvázolt megnyomom és megvárom míg lesz valami párbeszéd mechanizmus.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kérdésem lenne:Setup-ban beállítottam a lemezkezelést (magyar nyelv, felirat, menü) a megadott kód alapján (7285 ha jól emlékszem). A dolog működi, elindul magyarul, viszont ha film közben akarok hangsávot váltan, akkor látom hogy hány sáv van, viszont nem ír mellé semmit, csak --- van. (az angolt látom). Feliratoknál szintén.
Ez normális vagy még állítani kell valamit?

Ez sajnos így van, csak néhány világnyelvet ír ki. Nem csak a magyar maradt ki, de sok szláv, újlatin és skandináv nyelv is, a nem európaiakról nem is beszélve. Ezt csak néhány filmnél és ott is csak egyszer kell beállítani, engem különösebben nem hat meg. Azt viszont felírhatod a DVD-k belső papírjára, hogy hanyadik hangsáv vagy felirat (amelyik fontos egyáltalán az adott filmnél) a magyar. És onnantól kezdve nem probléma a magyar nyelv gyors beállítása.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Nálam ugyan ez a helyzet. 
Kérdésem lenne:
Setup-ban beállítottam a lemezkezelést (magyar nyelv, felirat, menü) a megadott kód alapján (7285 ha jól emlékszem). A dolog működi, elindul magyarul, viszont ha film közben akarok hangsávot váltan, akkor látom hogy hány sáv van, viszont nem ír mellé semmit, csak --- van. (az angolt látom). Feliratoknál szintén.
A régi Pio 350-esem beállítás nélkül is kiírja, hogy "hu" a feliratoknál ill. hangsávoknál.

ha ismerné a HU rövidítést, valószinüleg nem kéne kóddal beálítani. Sajnos az én panám sem tudja a HU rövidítést. Ez mér rendben lenne, de akkor miért nem írja ki ez esetben a kódot. Bosszantó apróság.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

mocifonok
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: mocifonok »

"ezekután félve vallom be: apáméknak és aposoméknak is egy s27 lesz a fa alatt -"
Nálam ugyan ez a helyzet.

Kérdésem lenne:
Setup-ban beállítottam a lemezkezelést (magyar nyelv, felirat, menü) a megadott kód alapján (7285 ha jól emlékszem). A dolog működi, elindul magyarul, viszont ha film közben akarok hangsávot váltan, akkor látom hogy hány sáv van, viszont nem ír mellé semmit, csak --- van. (az angolt látom). Feliratoknál szintén.
A régi Pio 350-esem beállítás nélkül is kiírja, hogy "hu" a feliratoknál ill. hangsávoknál.
TV: Panasonic TX-32PL10, DVD: Pioneer DV-350, VHS: Daewoo 6head, Erősítő: Yamaha RXV-530, Hangfalak: Jamo Studio 170, Sony SS170 surround

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

hát ezaz, akkor konszenzus alakult ki a topikban:

a panasonicnak NINCS 2004es középkat. terméke ... van egy s27ese, emellett van egy s97ese ennek többszöröséért ...

ezekután félve vallom be: apáméknak és aposoméknak is egy s27 lesz a fa alatt - pontosan a elmezek megbizhato olvassa miatt, nekik a TVre nem kell sem komponens, sem divx, sem dvd_mp3 ... csak gyári és irhato korongok lejátszása :kiraly: - arra egy huszasért nem olyan rossz, s bár lett volna jobb vétel is, de a samsungoktol mostanában kicsit pl. féltem, a pioneer nem tetszett külsőre, stb.

Szerintem a legjobban választottál!
Ebben az árkategóriában a legjobb az S27

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: arty »

hát ezaz, akkor konszenzus alakult ki a topikban:

ezekután félve vallom be: apáméknak és aposoméknak is egy s27 lesz a fa alatt - pontosan a elmezek megbizhato olvassa miatt, nekik a TVre nem kell sem komponens, sem divx, sem dvd_mp3 ... csak gyári és irhato korongok lejátszása - arra egy huszasért nem olyan rossz, s bár lett volna jobb vétel is, de a samsungoktol mostanában kicsit pl. féltem, a pioneer nem tetszett külsőre, stb.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Azért Artynak alapvetően igaza van, csak kicsit indulatosan adta elő.
Akinek egy normál tévéhez kell megbízható lejátszó, annak sokkal jobban megéri az S27 mint az S47. Az S47 többlettudása csak nagyon kevés felhasználónál válik hasznossá. Az S47-et én sem találom egy jól eltalált készüléknek.

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Arty, részemről nincs harag és a szándékaid se kérdőjelezem meg. Arra próbáltam célozni hogy egy kissé pontatlan és indulatos hozzászólás nem viszi előre a topikot Bye
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csak 2 dolgot fűznék hozzá:
Az S47 a nyár eleje óta kapható, az S97 még most sem mindenhol. Ezért is ilyen nagy a szakadék a 2 készülék ára között. A Pana a DVD-Audio irányába fejleszt és a gyorsabb lemezolvasást ill. -felismerést forszírozta. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a DVD-ket - bár szabványosak -, elsősorban a saját megjelenítőihez tervezi, ami ugye más kategória, mint a legolcsóbbak. Abban is biztos vagyok, hogy a 2005-ös modellek már tudni fogják a most hiányolt dolgokat.

Az S27 árkategóriájában a legjobb képminőséget, kezelhetőséget és lemezolvasási biztonságot nyújtja. Akkor is, ha Simon Templar nem ezt a kategóriát keresi, amikor játékost akar venni.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Yvsmad: nem veszem meg, ha ez megnyugtat... csak a jó áru s47re reagáltam... hogy mihez képest jó ár a 35 ezer forintjával ...

Igazad van, a legkisebb modellre nem kell komponens, nade a középső modellre sem (s47) ? Azért ne kelljen már a vetitőm árának felét játékosra költenem ... (s97)

Ahogyan irtam (nem ahogyan Te olvastad ) a dvd-ről való mp3 olvasás a 2002es modellen még megvolt! A 2003-as modell (és gondolom a 2004es is) elvesztette ezt a meglévő képességét! Miért kevered ide a divx-et? Ahoz más chipkészlet kell, a dvd-mp3 letiltásához pedig a "mikrokódban" kellett kb. egy ugrást átirni ... ezt meg is tette a pana

Hát, lehet hogy te a másolt lemezeiden jártál igy, én spec a gladiator 15 feliratsávja közt bogarásztam, amikor idegesitett, hogy nem tudom mindenféle kisérletezés nélkül a magyar feliratot kiválasztani (film közben!), elég bosszantó, hogy minden nyelven bele kell néznem pár sor szövegbe, mire végre az egyik UNKNOWN feliratsáv a magyar. És kérlek hagyjuk már ezt a többiek sincsenek benne dumát ... irtam: az rv-32 még ismerte kicsiny országunkat.

ropi01 nem állitottam, hogy nem lehet kapni, talán a három kérdőjel közül egyet észrevehettél volna, tudod: azzal jelzem, hogy kérdezek!

ropi01 es YvsMad: a hsz-om kb. 10x szerkesztettem, mire észrevettem, hogy a pio370 esetén prog komponenst irtam, s ez az s35öst is prog komponensként aposztrofálhatja - javitani nem volt már időm ... a szerkesztés csak egy ideig megy :taps: Gondolhatjátok, hogy tisztában vagyok vele, h nem képes PAL progreszivre az s35, miután megvan több mint 1 éve :kiraly: Nem csusztatni akartam, csupán az indulatos fogalmazás (ez igaz rám) rossz mondatszerkezetet generált. A bulváros jelzőt ezek alapján jogosan visszautasitanám

És igen, valóban ingerült vagyok, mert nem sikerül nekem megfelelő lejátszót találnom, pláne nem panasonicot - de mást sem :taps: Egyszerüen az én igényeimnek nem gyártanak

Jó volt itt.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Hát lehet, de tovább is lehetne menni.Mondjuk egy egymilliós plazma vagy TFT monitorhoz sem valószínű, hogy akár a 35ezres Panát vegye valaki. Még a 97-es is olcsójátékosnak tűnhet ide.
Bár ebben az esetben az én kérdésem (mint költöi) arról szólt, hogy a 10ezres noname DVD-kbe minek a progressív kimenet, mert az ahhoz való megjelenítő vásárlói rétege nagy valószínűséggel nem ilyen lejátszóra vágyik, vagy ha már vett, az nem ilyen kategória.

Szerintem ez csak azért teszik bele, hogy rá lehessen írni az adatlapjára. Nem a minőség a cél, hanem a mennyiség.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát lehet, de tovább is lehetne menni.
Mondjuk egy egymilliós plazma vagy TFT monitorhoz sem valószínű, hogy akár a 35ezres Panát vegye valaki. Még a 97-es is olcsójátékosnak tűnhet ide.
Bár ebben az esetben az én kérdésem (mint költöi) arról szólt, hogy a 10ezres noname DVD-kbe minek a progressív kimenet, mert az ahhoz való megjelenítő vásárlói rétege nagy valószínűséggel nem ilyen lejátszóra vágyik, vagy ha már vett, az nem ilyen kategória.

Vendég

A Panasonic nem 10 ezer Ft hanem 35. Ez három és félszeres árkülönbség. 500 ezerért HDTV projektort lehet kapni (nem is egyfélét).
Szóval kicsit széthúztad az ollót, nagyon sokan vesznek (sőt a legtöbben) 200-250 ezerért projektort és ehhez nem hangzik nagyon durvának a 35 ezer Ft-os DVD lejátszót. Sőt talán a 100 ezer Ft-os S97-es volna túlzás egy ilyen vetítőhöz.
De nézzünk szét a fórumon, hogy kinek van projektora és ki milyen DVD- lejátszóval hajtja.

Vendég

Ha már felmerült, én sem értem, hogy egy 10ezer ft-os noname DVD-be minek a komponens kimenet, akinek olyan a megjelenítője, ami ezt fogadni is tudja, az min. 500e. Ahhoz nem vesz egy 10 ezres DVD-t senki (már aki normális)
Én amúgy kipróbáltam, egy ilyen olcsó DVD a komponens kimenetén keresztül nem adott olyan jó képet, mint a több mint 4 éves Pana RV60-om, 15 méteres Svideo kábelen keresztül

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Teljesen jogos hogy a pana 2004-es inovációja visszafelé haladt.

De arty azzal hogy indulatosan és bulvárosan csúsztva adod elő az állaspontod elvész a hitelessége. Pl. igen, lehet kapni, amennyiben benéznél egy pana kereskedésbe vagy az online boltokba észrevennéd; az s35 nem tudja a progresszív pasztázást (legnagyobb bánatomra), ugye most nem akarsz a tengerentúli modellel jönni Bocsesz
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

Vendég

Nem Arty védelmében, de abban igaza van, hogy a Panasonic csak visszafejlődik. Három modellt kínál, az egyik jó közepes a másik pedig khm alsó kategória, a harmadikat nem említeném. Akárcsak a Sony, a Panasonic is szépen veszti el bázisát pedig két úttörőről beszélünk.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

- neked hol kezdodik a meregdraga szint?
Hát én nem 300 rugós tévét vagy félmillás projit keresek, ha játékosra csak 20-30 rugóm van, az biztos. Csupán a sz@r tévéadásokhoz meg kár drága készüléket venni. Valahol össze kéne hangolni a forrás és a megjelenítő minőségét és árkategóriáját, mert amit nyerünk a réven azt elvesztjük a vámon.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

...Azt még mindig nem értem, hogy miért kell a legkisebb DVD-re is PAL progresszív kimenet (ilyen az S35-ön sem volt), amikor csak méregdrága megjelenítőkhöz lehet kötni?..
- neked hol kezdodik a meregdraga szint?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

sztem finoman szólva is szar ár. bocsánat a vulgaritásért, de a jelenleg kaphato (s97 van már egyáltalán???) 2004es pana lejátszók a konkurrenciával szemben mit sem érnek ... 
vegyük az s47 ellenfelét (árban), a pio 370est (ami persze olcsóbb is )... jéé, csak nem egy progressziv komponens figyelget rajta? hm, a pana még a "középkategoriásában" sem ismeri eme kimenetet égés, mivel a 2003-as modellcsalád legalja készülékén még megvolt (s35) ...

vagy: tegyünk csak be egy mp3makkal teli dvd korongot egy 2004/2003mas lejátszóba , ha panasonic, akkor nem fogja vinni .... tegyük be ezt a 2002-es pana RV32 modellbe... nocsak! lejátsza! innovácio? nem: visszafejlődés! mi vagyunk a pana, nekünk belefér ...

hm, a magyar hangsávot/feliratsávot nem tudja kijelezni a pana s27/(s47?) ... nocsak ! nem visszalépés, hiszen a 2003masok sem tudták ... való igaz. Ismét a 2002(!) modellcsalád jön a képbe, ami még tudta. "biztos kevés a memóriállya" - kicsi ország nem fért bele ... és a csehek? neked kuss, magyar!

én akkor veszek legközelebb panasonic lejátszót, ha pisztolyt fognak a fejemhez, vagy negyvenezer lesz az s97

Ha nem tetszik valami, ne vedd meg. Nem kötelező Panát venni, szerencsére elég bő a választék a piacon.
Azt még mindig nem értem, hogy miért kell a legkisebb DVD-re is PAL progresszív kimenet (ilyen az S35-ön sem volt), amikor csak méregdrága megjelenítőkhöz lehet kötni?
Az MP3 olvasás DVD-ről valóban hiányzik, ennyi erővel a DivX-et is írhattad volna.
A magyar feliratot és hangsávot tudja kezelni, csak nem írja ki, hogy Hungarian. Ha észrevetted, csak néhány világnyelvet ír ki, a szlávok zömét, a skandináv és latin nyelvek nagy részét sem írja ki, a nem európaiakról nem is beszélve. Ha a film elején kiválasztottad a nyelvet, akkor ezzel sincs több gondod, sőt egyáltalán fel sem merül. Ha nagyon szöszölős vagy és nincs menü a másolt filmed előtt, akkor szépen felírod a borító belsejére, hogy hanyadik hangsáv volt a magyar. De nem sok ilyen embert láttam még.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Egyébként a Media Markt-ban (Pólus) az S47-es DVD lejátszó 29.900Ft. Ez egész jó ár érte nem?
Ez tényleg jó ár.
Eddig a debreceni Pana boltban láttam legolcsóbban, de ott is 34.000FT-ért.

sztem finoman szólva is szar ár. bocsánat a vulgaritásért, de a jelenleg kaphato (s97 van már egyáltalán???) 2004es pana lejátszók a konkurrenciával szemben mit sem érnek ...

vegyük az s47 ellenfelét (árban), a pio 370est (ami persze olcsóbb is )... jéé, csak nem egy progressziv komponens figyelget rajta? hm, a pana még a "középkategoriásában" sem ismeri eme kimenetet égés, mivel a 2003-as modellcsalád legalja készülékén még megvolt (s35) ...

vagy: tegyünk csak be egy mp3makkal teli dvd korongot egy 2004/2003mas lejátszóba , ha panasonic, akkor nem fogja vinni .... tegyük be ezt a 2002-es pana RV32 modellbe... nocsak! lejátsza! innovácio? nem: visszafejlődés! mi vagyunk a pana, nekünk belefér ...

hm, a magyar hangsávot/feliratsávot nem tudja kijelezni a pana s27/(s47?) ... nocsak ! nem visszalépés, hiszen a 2003masok sem tudták ... való igaz. Ismét a 2002(!) modellcsalád jön a képbe, ami még tudta. "biztos kevés a memóriállya" - kicsi ország nem fért bele ... és a csehek? neked kuss, magyar!

én akkor veszek legközelebb panasonic lejátszót, ha pisztolyt fognak a fejemhez, vagy negyvenezer lesz az s97

hefe: szinte biztosan lejátsza, hiszen a legkjisebbnek is megy ... (najo, panasonicnál ezt persze nem tudni...), DVD+DL t még nem probáltam, arrol passzolok.

Jó volt itt.

hefe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: hefe »

Tudja valaki, hogy az S97 lejátsza a DVD+R, DVD+RW DVD+R DL lemezeket ? Mert ez következetesen hiányzik a specifikációból.
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750

Nyiko
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Nyiko »

Nem, mert nincs a videóban ilyen lehetőség.
Ügyfélszolgálat lesz a dologból, de biztosan azt mondják, hogy vigyem be, nekem arra meg nincs túl sok időm.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos nincs átváltási lehetőség.Nincs más ötleted?

Akkor felvétel előtt kellett volna(?).

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”