Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
FélOFF: Milyen VHS/DVD kombi készüléket?
Csak magamat ismételni tudom. A Panasonic VIDEÓKAT gyárt.
Megvetted már?
...Én +RW-re vettem fel szerintem legalább 40-50 alkalommal és semmi kockásodás miegyéb... Egy VHS kazetta nem bír ki ennyit...
...15 éves videokazettát megnézni? Ugye ezt nem gondolod komolyan. Ha valami hát az nagyon rossz minőséget produkál, már ha lesz még kép egyáltalán rajta ennyi idő után...
Off
Egy átlagos minőségű és ismertebb gyártótól származó vhs kazetta simán kibír 100 szalagpályán átfutást -nem véletlenül nem lejátszást írok. Ehhez persze kell egy rendes mechanikával szerelt magnó, meg az hogy ez ne legyen ronggyá koptatva.
A 15 éves felvétellel semmi baj, a minősége kb. az eredeti 90%-a, amennyiben csak néhányszor lett lejátszva.
On
Ha kombó akkor Pana, ha két külön készülék akkor is Pana Ebben az ársávban és készülék fajtákban még mindíg a Pana a nyerő ha relatív olcsó és egyszerű de megbízható kell. Az utolsó mondat szigorúan magánvélemény és nem kapok jutalékot a forgalmazótól. Én a külön készülékekre szavaznék de lehet hogy az már tényleg sokkoló az idősebbeknek.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Ma egyébként betévedtem egy Tacskó "müszaki nagyáruházba" , és meglepetten láttam, hogy a más márkájú (pl. Samsung) kombók is 55e körül vannak. Hmm, így könnyebb lesz a Panasonic mellett dönteni...
Csak hogy nehezítsek a helyzeteden, okt.21-től a Metróban Samsung SVDVD545-ös combó 45e Ft.
Ezt figyelembe véve én továbbra is a Panasonicot választanám, talán 13-4e ft plussz még belefér, úgyis 60e körül volt az alapgondolat.
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
- ZuppaInglese
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Ja, és elnézést mindenkitöl, akit nem emlitettem név szerint
- ZuppaInglese
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Huhh, hogy felborzolódtak itt a kedélyek! Béke, emberek!
Nos, tehát néhány szót: kedves Gordon, köszönöm az igyekezetedet, de a VHS-hez biztosan ragaszkodnak. Mindketten 70 fölött vannak (sosem lehet tudni, kinek mennyi idösek a szülei, igaz, Close?), és nem szívesen válnának meg a régi kazettáktól -- ismerem öket. Úgy látom, YvsMad értette meg legjobban a helyzetet, legalábbis ö volt az, aki az eredeti vonalon igyekezett tartani a vitát, amiért külön köszönet.
Ma egyébként betévedtem egy Tacskó "müszaki nagyáruházba" , és meglepetten láttam, hogy a más márkájú (pl. Samsung) kombók is 55e körül vannak. Hmm, így könnyebb lesz a Panasonic mellett dönteni... Bár gondolom, MM-ben és egyéb szagüzletekben azért vannak kevésbé márkás típusok, amelyek olcsóbbak is. Még van kb 8-10 napom dönteni, úgyhogy nem kell elkapkodni semmit. De mindenkinek köszönöm, hogy hozzászólt.
RW-s lemezt én is használtam már vagy 50-szer töröltet is. Igaz számítógéppel írtam, de az ebből a szempontból mindegy. A márkás lemezek (verbatim, TDK..) tökéletesen bírják. A sz@rok meg elsőre is szarok.
Ez pontosan így igaz.
Nekem össze-vissza 2 db újraírható lemezem van, amit heti több alkalommal is újraírok. Kb. 80-100 újraírást már kibírtak hibátlanul. Eddig egyikkel sem volt semmi bajom.
Én nem tudom, hogy milyen lemezeket használtál/használsz, de azt gyanítom, hogy az már alapból is sz@r volt.....
Off
Csak egy kis adalék: ha a DVD öregedésétől félsz, akkor megteheted, hogy féltett felvételeidet fogod és átmásolod (vagy átmásoltatod valakivel) 5 évente egy újabb lemezre. Most ennek a költsége néhány száz forint, de pár év múlva még annyi sem lesz.
Mondjuk VHS-nél egy harmadik átjátszás után, már érdekesen néz ki a dolog.
RW-s lemezt én is használtam már vagy 50-szer töröltet is. Igaz számítógéppel írtam, de az ebből a szempontból mindegy. A márkás lemezek (verbatim, TDK..) tökéletesen bírják. A sz@rok meg elsőre is szarok.
Valós példa: egy ismerős kapott Amerikából egy nagyon fontos VHS felvételt NTSC-ben. Nem volt egyszerű találni rá akkor olyan lehetőséget, hogy PAL-ra átjátszák és meg tudják nézni.
Egy másik ismerős külföldi kirándulás alkalmából vett utifilmet. Az olcsóbbikat választotta, látta, hogy tök ugyanaz, csak ez hosszabb volt, no meg négy betűvel jelölték (NTSC) és nem hárommal (PAL).
Egy barátomnak van SVHS videója. Nagyon jó kis felvételeket csinált belőle Hi8-ról archiválni annak idején. Kár, hogy nem tudta senkinek kölcsönadni.
gordon314.fw.hu
Sőt azon sem csodálkoznék, ha jövőre megjelenne a kéttálcás (másolós) DVD-író.
Mint annak idején az első Samsung kombó (EISA díjat is kapott az ötletért). A kiadók akkor is berzenkedtek, most is biztos fognak, de a fejlődés nem áll meg.
Sőt azon sem csodálkoznék, ha jövőre megjelenne a kéttálcás (másolós) DVD-író.
Mint annak idején az első Samsung kombó (EISA díjat is kapott az ötletért). A kiadók akkor is berzenkedtek, most is biztos fognak, de a fejlődés nem áll meg.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Szerintem ezeknek az asztali íróknak is le fog menni az ára, mint a PC-s íróknak (nem annyi forintra, de olyan mértékben). Az egyik kollégám júliusban vett egy Pana írót 120 rugóért, augusztusban már 100-ért volt ugyanaz, ma már 90 alatt is meg lehet csípni. Lehet, hogy 1-1,5 év múlva már szóba se jöhetne egy DVD+VHS kombó. Jövőre 60 rugó körül lesz az általános író ár, persze HDD nélkül. Kérdés, hogy Zuppának ill. a szüleinek mennyire sürgős.
Persze hogy nem használtat viszünk ajándékba, de én 1 éve vettem ennyiért használtan most már újonnan is kapható 70-80e környékén.
Beszéld rá Zuppát.
Beszélje a rossebb Én csak a véleményemet mondom. Aztán mindenki úgy dönt ahogy akar.
Persze hogy nem használtat viszünk ajándékba, de én 1 éve vettem ennyiért használtan most már újonnan is kapható 70-80e környékén.
Beszéld rá Zuppát.
Beszéld rá Zuppát.
Szerintem egy használható DVD-írónak beépített winyóval is bírnia kell. Anélkül kínszenvedés, azzal együtt meg kicsit túllépjük a keretet (2-3x).Nem szenilitásról van szó, csak olyan megoldást keresünk, ami alkalmazkodik a meglévő körülményekhez. És nem használtat viszünk ajándékba.
Ez már tisztán kötözködés...
Semmivel nem nagyobb kínszenvedés +-RW -re rögzíteni filmet mint VHS-re. vagy úgy gondolod, hogy a VHS kazetta egyenértékű a HDD-vel?
Szerintem egy használható DVD-írónak beépített winyóval is bírnia kell. Anélkül kínszenvedés, azzal együtt meg kicsit túllépjük a keretet (2-3x).
Nem szenilitásról van szó, csak olyan megoldást keresünk, ami alkalmazkodik a meglévő körülményekhez. És nem használtat viszünk ajándékba.
Szerintem egy használható DVD-írónak beépített winyóval is bírnia kell. Anélkül kínszenvedés, azzal együtt meg kicsit túllépjük a keretet (2-3x).
Nem szenilitásról van szó, csak olyan megoldást keresünk, ami alkalmazkodik a meglévő körülményekhez. És nem használtat viszünk ajándékba.
A DivX csak egy másik példa volt, nem a VHS magnó alternatívája.A lemez is öregszik, az organikus bevonat pusztul az UV sugárzástól, az aluminium réteg meg belediffundál a műanyagba. Más baja nincsen.
Nekem is vannak újraírható lemezeim, 4-et már el is dobtam. Ha sokszor használod, kölcsönadod, nagyon karcolódik. Sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve mint egy archivált egyszer írható.
Kiváncsi vagyok, hogy neked milyen DVD felvevőd van és az hogy fér bele abba a keretbe, amit ZuppaInglese az ajándékra szán.
Azért a DivX-et nem hiszem, hogy VHS alternatívábak lehetne tartani, hiszen megnézném én azt az "öreget", aki DivX-be tömörítgeti a féltett VHS felvételeit
persze hogy öregszik a lemez is. nem is mondtam egy szóval se, hogy 15 év múlva el tudod olvasni a mostani RW felvételeidet. Én csak az írtam, hogy 15 éves VHS felvételt nem játszol már le, az elég valószínű.
RW karcolódás: Ez igaz, de a VHS szalag legalább olyan, ha nem nagyobb eséllyel gyűrődik, nyúlik, szakad... Én már legalább 100 videokazettát dobtam ki. (de lehet hogy többet is)
Philips volt. Hasznátlan vettem kb. azért az összegért 1 éve amiről itt szó van.
kicsit off.
vannak 10-15 éves vhs-eim amik még jók (évi 1x lejátszva)
on
a szüleink korosztálya nem annyira szenilis t'án
azt se ártana tudni, hogy a topicindító szülei mennyit használnák a gépet?
heti 1 film felvétele? több/kevesebb?
divx: ha a fiacskájuk vihet nekik meglepetés filmeket.....
system
ha divx-et akarsz lejtászani, akkor nem VHS magnót ajánlok hozzá. De ha az a kérdés, hogy érdemes-e kombi felvevőt venni azért, hogy az ember archiváljon néhány filmet, vagy épp a kedvenc sorozatát felvegyxe a TV-ből, akkor a válaszom nem. És ez a NEM, egy válasz A kérdésre, nem pedig egy félrebeszélés (divX vs DVD)
A DivX csak egy másik példa volt, nem a VHS magnó alternatívája.
A lemez is öregszik, az organikus bevonat pusztul az UV sugárzástól, az aluminium réteg meg belediffundál a műanyagba. Más baja nincsen.
Nekem is vannak újraírható lemezeim, 4-et már el is dobtam. Ha sokszor használod, kölcsönadod, nagyon karcolódik. Sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve mint egy archivált egyszer írható.
Kiváncsi vagyok, hogy neked milyen DVD felvevőd van és az hogy fér bele abba a keretbe, amit ZuppaInglese az ajándékra szán.
ha divx-et akarsz lejtászani, akkor nem VHS magnót ajánlok hozzá. De ha az a kérdés, hogy érdemes-e kombi felvevőt venni azért, hogy az ember archiváljon néhány filmet, vagy épp a kedvenc sorozatát felvegyxe a TV-ből, akkor a válaszom nem. És ez a NEM, egy válasz A kérdésre, nem pedig egy félrebeszélés (divX vs DVD)
A DivX csak egy másik példa volt, nem a VHS magnó alternatívája.
A lemez is öregszik, az organikus bevonat pusztul az UV sugárzástól, az aluminium réteg meg belediffundál a műanyagba. Más baja nincsen.
Gondolom, ti a DivX gyűjteménnyel rendelkező emberkéknek is azt ajánljátok, hogy írják át DVD-re a felvételeiket és filmjeiket, nehogy már olyan készüléket vegyenek, ami a meglévőt is le tudja játszani!
Már bocsi, de mi köze a kettőnek egymáshoz?
(ex)Cat:Azért megnézném, hogy nálad hogy néz ki a 10. felvétel egy újraírható lemez vége felé. Neked van ilyen? Mit látsz? Kockás kép, szaggatott lejátszás, lefagyott készülék? A VHS mikor csinált ilyet?
Nem a kezeléssel van a gond, a kombót is kezelni kell, talán még egy kicsit bonyolultabb is, mint az önálló videó vagy DVD. Az öregek ragaszkodnak a régi dolgaikhoz, és nem dobálják ki a kazettáikat akkor sem, ha jobb(nak tűnik) a DVD lemez. Azért én megnéznék egy mai írott lemezt 10-15 év múlva. Mert az ilyen idős videókazettákat meg lehet nézni.
Én +RW-re vettem fel szerintem legalább 40-50 alkalommal és semmi kockásodás miegyéb... Egy VHS kazetta nem bír ki ennyit.
15 éves videokazettát megnézni? Ugye ezt nem gondolod komolyan. Ha valami hát az nagyon rossz minőséget produkál, már ha lesz még kép egyáltalán rajta ennyi idő után. A kazetta akkor is öregszik, ha nem használod. (Egyébként a 15 éves videokazettrát persze meg lehet nézni. csak a filmet nem, amit rávettél )
nem tudom egyébként milyen korosztályt értessz "öregek" alatt? Mondjuk ha a 70-90 éveseket, akkor talán iagzad lehet. nekem a szüleim símán átszoktak a vhs helyett a DVD felvevőre, pedig amúgy nem egy nagy műszaki zsenik.
Gondolom, ti a DivX gyűjteménnyel rendelkező emberkéknek is azt ajánljátok, hogy írják át DVD-re a felvételeiket és filmjeiket, nehogy már olyan készüléket vegyenek, ami a meglévőt is le tudja játszani!
Azért ez nem akkora macera, mint ahogyan előadod. Nem kell elmagyarázni nekik, csak megmondani, hogy ebbe mondjuk a -RW-s lemez való. Mint ahogyan a VHS-nél is tudni kellett, hogy SVHS, NTSC felvétel egy PAL VHS lejátszóba nem jó pedig a kazetta ugyanúgy néz ki. A különböző videószabványokat meg ne is említsem.
A VHS-hez megveszed BÁRMELYIK üres videokazettát (a legolcsóbbat is) és már mehet is a felvétel. Műsorosra ugyanez a helyzet, bemész a boltba és bármit vehetsz. Nincs PAL-SECAM-NTSC gond, nincs videoszabvány gond, nincs SVHS gond, nincs egyszer írhatósági gond, nincs semmi, amit elkezdtél felsorolni. Ennél egyszerűbb nem is kell.
(ex)Cat:
Azért megnézném, hogy nálad hogy néz ki a 10. felvétel egy újraírható lemez vége felé. Neked van ilyen? Mit látsz? Kockás kép, szaggatott lejátszás, lefagyott készülék? A VHS mikor csinált ilyet?
Nem a kezeléssel van a gond, a kombót is kezelni kell, talán még egy kicsit bonyolultabb is, mint az önálló videó vagy DVD. Az öregek ragaszkodnak a régi dolgaikhoz, és nem dobálják ki a kazettáikat akkor sem, ha jobb(nak tűnik) a DVD lemez. Azért én megnéznék egy mai írott lemezt 10-15 év múlva. Mert az ilyen idős videókazettákat meg lehet nézni.
Azért ez nem akkora macera, mint ahogyan előadod. Nem kell elmagyarázni nekik, csak megmondani, hogy ebbe mondjuk a -RW-s lemez való. Mint ahogyan a VHS-nél is tudni kellett, hogy SVHS, NTSC felvétel egy PAL VHS lejátszóba nem jó pedig a kazetta ugyanúgy néz ki. A különböző videószabványokat meg ne is említsem.
A VHS-hez megveszed BÁRMELYIK üres videokazettát (a legolcsóbbat is) és már mehet is a felvétel. Műsorosra ugyanez a helyzet, bemész a boltba és bármit vehetsz. Nincs PAL-SECAM-NTSC gond, nincs videoszabvány gond, nincs SVHS gond, nincs egyszer írhatósági gond, nincs semmi, amit elkezdtél felsorolni. Ennél egyszerűbb nem is kell.
(ex)Cat:
Azért megnézném, hogy nálad hogy néz ki a 10. felvétel egy újraírható lemez vége felé. Neked van ilyen? Mit látsz? Kockás kép, szaggatott lejátszás, lefagyott készülék? A VHS mikor csinált ilyet?
ennyire értetlen nem lehetsz!Idős embereknek van max 10 pótolhatatlan VHS felvételük. Megkérik szerető gyermeküket, hogy ugyam már vegye át nekik DVD-re egy kölcsön VHS-sel.
Nem nekik kell bajlódni velük, nem kell ezéert új VHS-t venni csak egy dvd író kezelését kell elsajátítaniuk.
Meg elmagyarázni nekik, hogy milyen típusú lemezt vegyenek (DVD-R, DVR+R, DVD-RW, DVD+RW, vagy DVD-RAM); hogy a drágán vett + vagy -R lemezt miért nem lehet letörölni, csak jó messzire eldobni, ha nem sikerült a felvétel; miért nem sikerül szépre az 5. felvétel az újraírható lemezre; stb... folytassam? Igen hamar vissza fogják sírni a jól megszokott régi videójukat.
Szerintem is túlragoztátok már ezt egy picit....
Az én szüleim is idősebbek, és ezek a technikai újdonságok, nekik is nagyon idegenek néha, DE azért nem hülyék!!!!
A Play ugyanúgy lejátszás, és a stop is ugyanazt jelenti.
A lejátszóba pedig nem egy szögletes valamit kell bedugni, a nyíláson, henm egy lapos korongot betenni egy tálcába.
Ennyi!
Nem hiszem, hogy bármelyikünk szüleinek több száz VHS kazin tárolt filmgyűjteménye van! Néhány kazettát átvenni dvd lemezre nem olyan nagy munka! Egy jó minőségű DVD lemezt már 250 Ft-ért kapni, így összesen ez sem egy nagy beruházás! Én Gordonnal értek egyet, de ha a kombó mellett döntessz szerintem is Panasonic!
Meg elmagyarázni nekik, hogy milyen típusú lemezt vegyenek (DVD-R, DVR+R, DVD-RW, DVD+RW, vagy DVD-RAM); hogy a drágán vett + vagy -R lemezt miért nem lehet letörölni, csak jó messzire eldobni, ha nem sikerült a felvétel; miért nem sikerül szépre az 5. felvétel az újraírható lemezre; stb... folytassam? Igen hamar vissza fogják sírni a jól megszokott régi videójukat.
+-RW lemezeket már kb. 600 ft/db áron lehet kapni, ezekre azért 5nél sokkal többször lehet felvenni minőségromlás nélkül. És aki tudja kezelni a vidomagnot, az szerintem 1-2 hét után ugyanúgy kezeli majd a DVDrecordert is. nem egy ördöngös dolog ez...
gordon314.fw.hu
ennyire értetlen nem lehetsz!Idős embereknek van max 10 pótolhatatlan VHS felvételük. Megkérik szerető gyermeküket, hogy ugyam már vegye át nekik DVD-re egy kölcsön VHS-sel.
Nem nekik kell bajlódni velük, nem kell ezéert új VHS-t venni csak egy dvd író kezelését kell elsajátítaniuk.
Talán inkább slim DVD-író + slim VHS videóra gondoltál. Ezek nélkül ugyanis nincs átírás. Kérdés, hogy az idős emberek leállnak-e átírogatni a kazettagyűjteményüket csak azért, hogy most DVD-n ugyanaz mégegyszer meglegyen(???).
ennyire értetlen nem lehetsz!
Idős embereknek van max 10 pótolhatatlan VHS felvételük. Megkérik szerető gyermeküket, hogy ugyam már vegye át nekik DVD-re egy kölcsön VHS-sel.
gordon314.fw.hu