Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic s47

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Bergen »

Most találtam:http://www.avland.co.uk/panasonic/dvds97/dvd-s97.htm

Ez már 5.1-es DVD-Audio-val jön és tudja a Progressive Scan-t is.

Kérdés, hogy mikor jön, és főleg az hogy mennyiért?
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

kaktusztea
Isten Hozott! :)

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: kaktusztea »

Ha már így belejöttem:
http://www.dvdcodes.net/panasonic/panasonic40-49.htm

Igaz 38 euró, de ha valakinek nagyon kellene...

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Most találtam:http://www.avland.co.uk/panasonic/dvds97/dvd-s97.htm

Nem tűnik rossznak... és a Panak, amúgy se gyenge gépek...

kaktusztea

Panasonic s47

Most találtam:
http://www.avland.co.uk/panasonic/dvds97/dvd-s97.htm

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Honnan tudom, hogy  melyik a teljes bekötésű SCART (pl MM-ban)?

Onnan, hogy rá van írva, de a legbiztosabb ismérvei: nehéz, drága (nem 500 Ft), aranyozottak a dugók és vastag a kábel.

Az egyik digitális kimenetet meg gondolom kössem az erősítő egyik digitális bemenetére, a hang miatt?

Így van, ezzel a kábellel juttatod el a DVD lejátszóból a hangot az erősítőbe.

Amúgy 2 SCART bemenet van a TV-n. Az AV1-esen lóg a video.

Szerintem cserél meg őket, mert a legtöbb TV-n az AV1-es Scart aljzat tudja fogadni az RGB jeleket. A haszálati utasítást olvasd át lehet, hogy valahol leírják, de a TV hátulján a csatlakozó mellet is odaszokták írni, hogy melyik tudja az RGB-t.

kaktusztea

Panasonic s47

Az előző is én voltam csak nem jelentkeztem be újra

Vendég

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdvözlet mindenkinek. 
Már rendelkezem az alábbi erősítővel és TV-vel:

Házimozi erősítő: Onkyo TX-SR500E
http://www.onkyo.net/uk/cms/products/ho ... TX-SR500E/

TV: Thomson 21DX210S
http://www.preisvergleich-guenstiger.de ... DX210.html

Most szeretnék DVD lejátszót is venni. Sokat kutattam, és a Pana S-47-ese tűnik a legjobbnak:
( http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=380 )

Kérdésem: hogyan kössem össze őket, hogy a legjobb minőségű legyen a DVD-filmnézés és az audio CD minősége?
A DVD-t és erősítőt gondolom optikai kábellel kell összekötni, igazából a TV és az erősítő összekötésén vacakolok.
A TV-n Video, S-Video és SCART bemenet van, az erősítőn viszont nincs SCART. Kissé meg vagyok kavarodva.. :vazeg:

A TV leírásában nem láttam RGB módot, lehetséges, hogy nincs is? (Max 1 éves TV)

Ezt egy másik topikba is beírtam, remélem ez még nem flood

Teljes bekötésű scarttal kösd össze a DVD-t, emg a TV-t. Egy ilyen fiatal TV 100%, hogy kezeli az RGB-t.

Teljes bekötésű scarttal kösd össze a DVD-t, emg a TV-t. Egy ilyen fiatal TV 100%, hogy kezeli az RGB-t.

OK köszönöm.
Az RGB-hez a TV-n nem kell semmit beállítani? Csak mert végignéztem a menüit és semmi ilyet nem találtam.

Honnan tudom, hogy melyik a teljes bekötésű SCART (pl MM-ban)? Ugye ez az erenként árnyékolt?
Az egyik digitális kimenetet meg gondolom kössem az erősítő egyik digitális bemenetére, a hang miatt? Egyelőre két front hangsugárzóm van, ezekkel szeretném a film hangját hallgatni. Illetve a TV lehetne center...

Amúgy 2 SCART bemenet van a TV-n. Az AV1-esen lóg a video.
A TV-manual az írja, hogy az AV1-re köthető a DVD, video, stb, az AV2-re meg csak VHS, S-VHS, 8mm ill. Hi-8 videomagnó, videokamera. Nem baj, ha az AV2-re kötöm?

Remélem nem volt túl sok a kérdés

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Üdvözlet mindenkinek. 

Most szeretnék DVD lejátszót is venni. Sokat kutattam, és a Pana S-47-ese tűnik a legjobbnak:

Kérdésem: hogyan kössem össze őket, hogy a legjobb minőségű legyen a DVD-filmnézés és az audio CD minősége?
A DVD-t és erősítőt gondolom optikai kábellel kell összekötni, igazából a TV és az erősítő összekötésén vacakolok.
A TV-n Video, S-Video és SCART bemenet van, az erősítőn viszont nincs SCART. Kissé meg vagyok kavarodva..

A TV leírásában nem láttam RGB módot, lehetséges, hogy nincs is? (Max 1 éves TV)

kaktusztea

Panasonic s47

Üdvözlet mindenkinek.

A TV-n Video, S-Video és SCART bemenet van, az erősítőn viszont nincs SCART. Kissé meg vagyok kavarodva..

Vendég

Panasonic s47

Szal sok okosságot leírtok itt, de a helyzet az, hogy a maga nemében és árában a s47 igenis egy jó készülék. én 36800-ért vettem (raloton.hu), és eddig bármit beletettam lejátszott. a highmat úgy műxik mint ahogy az mp3 lejátsazás, csak képre, zenére mindenre. highmat cuccot a windows media playerrel tudsz írni (nem tudom ki kérdezte) ha felteszed hozzá a kiegészítőt. Van highmat viewer is windows alá ugyanott.

Vendég

Panasonic s47

Hi!Én is tervezem egy S47 vásárlást mégpedig a DVD-RAM kezelése miatt.
(házi video szerkesztés menet közbeni kipróbálása miatt, stb..)
A DVD íróm: LG GSA4081b. Van valakinek tapasztalata a fenti párossal
kapcsolatban, vagy legalábbis a Pana DVD-RAM kezelésével?

nálam volt benne DVD-RAM lemez, amelyre a műsort egy Panasonic asztali felvevő tette rá. Azzal működött jól.

Vigyázni kell azzal, hogy a DVD-RAM-ra az asztali felvevő nem ugyanazt a formátumot teszi, mint a szabványos DVD-R lemezekre. A DVD-RAM-on pl. egy VR_MOVIE.VRO nevű file tartalmazza a műsort, és ez akár 4 gigánál is nagyobb lehet.

Nem tudom, hogy a DVD-RAM-ra ráirt szabványos DVD formátumot lejátssza-e az S47, azt még nem próbáltam.

Sziasztok,
Látom esett már szó a DVD-RAM-ról. Tud-e valaki valamit arról, hogy a Panasonic asztali DVD íróval DVD-RAM lemezre rögzített VR_MOVIE.VRO fájlt milyen szoftverrel lehet átalakítani. LG GSA 4082B íróm van a gépben, XP alatt használom. Ha tud valaki, segítsen. Előre is köszi: barna@foltnet.hu

pl. a leggyagyibb a TMPGEnc_DVD_Author

SANK

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: SANK »

Tegnapi tapasztalat:Kölcsönzős sz@rrá karcolt lemezt amit az LG DVDROM nem volt képes végig beolvasni simán döccenés nélkül végigment az S47-ben.

Nekem kivolt dobva egy SVC-s mesefilm, mert annyira karcolt volt, hogy semmi nem olvasta. Az s47-el tegnap néztük végig. Nem bánom én ezt meg úgylátom...

apuci
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: apuci »

Tegnapi tapasztalat:
Kölcsönzős sz@rrá karcolt lemezt amit az LG DVDROM nem volt képes végig beolvasni simán döccenés nélkül végigment az S47-ben.
(Most asztal lapja alatt sűrűn kopogok)
Egyébként a néhány hetes Pana DVDíró is csak kis unszolásokra volt hajlandó ugyanezt a lemezt beolvasni.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok

SANK

Panasonic s47

Sajnos csak a panánál nincs ebben a kategóriában progresszív kimenet a többi konkurens már eszmélt :vazeg:
Ezt tényleg nem tudtam. Mármint azt, hogy középkategóriában már van progresszív kimenet. Még szerencse, hogy a TV-m nem tudja (Legalábbis gondolom egy 110 ezres síkképernnyős JVC nem fogad progresszív jeleket.)
Mire lemegy a plazma TV ára, addigra meg kicserélem :smile35:

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

... még azt nempróbáltam, hogy asztali íróval felírt filmet lejátszik-e RAM-ról.A progresszív kimenet gondolom nem ennél a kategóriánál kezdődik...

Azért az elég furcsán venné ki magát ha egy új pana nem tudná a dvd-ram lemezt lejátszani :vazeg: mer ugye ha ez se akkor mégis melyik ???

Sajnos csak a panánál nincs ebben a kategóriában progresszív kimenet a többi konkurens már eszmélt
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

SANK

Panasonic s47

Igen, az rgb is egyfajta komponens jel de jellemzően nem hívjuk annak. Többé-kevésbé az alábbi terminológia a jellemző:

i. komponens jel: y,u,v; esetleg y,pb,pr
ii. (scart) rgb jel: r,g,b
iii. (separált) s-videó jel: y, croma
iv. kompozit jel: all-in one

Az rgb jel jellemzően európai dolog (már amennyiben a vga jeleket nem keverjük ide), és a scart csatlakozón van kivezetve. A komponens internacionalistább és a tengerentúlról terjedt el. Ez a kettő egy sima fordító kábellel nem konvertálható. A 3xrca komponens jelet általában a vetítő meghajtására használhatod hatékonyan, arról nem beszélva hogy amelyik készüléknek van progreszív kimenete az is csak ezen jelenik meg, de ez már egy más történet...

Köszi, mindég okosodik az ember fia !
Hát , akkor biztos lenne akinek hasznos lenne ha rajta lenne, főleg úgy, hogy az S35 tartalmazta. Tegnap kipróbáltam, prímán olvassa JPG fájlokat a DVD RAM-ról, még azt nempróbáltam, hogy asztali íróval felírt filmet lejátszik-e RAM-ról.
A progresszív kimenet gondolom nem ennél a kategóriánál kezdődik, de szerintem az én TV - m nem tudná fogadni.
Szerintem egy 2-3 év múlva szinte csak ilyenek lesznek a piacon.

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

...Kompozit videó. S-Video, RGB. A kompozit video Scarton és RCA-n, az RGB csak Scarton jön ki.
Imici, thx.

Vazze, akkor a komponenst csak le gyomlálták az európai verzióról :vazeg:

Mivel nemrég jöttem ide, csak most találkoztam ezzel a hozzászólással.
Viszont ezt végképp nem értem ! Mivel tud többet az S35, mint az S47 ? Végül is ez egy továbbfejlesztett változat nem?
Azt sem értem miért hiányozna a komponens kimenet, bár lehet hogy laikus vagyok a dologban.
Én úgy tudom nincsen olyan külön,hogy komponens RGB meg sima RGB.Az RGB komponens jelformátum,mert külön vezetik a színjeleket és a szinkronjeleket!Komponens formátum még a broadcast technikában alkalmazott Y,U,V amit pl a Betacam SP formátumnál (is) alkalmaznak.Például az S-video csatlakozó is komponens,mert szín és világosságjeleket továbbít külön.Nem komponens például a kompozit,mert ott minden egyben van továbbítva.
Vagy az a probléma, hogy mindezt a SCART csatlakozó továbbítja? Végül is egy átalakítóval bármilyen csatlakozótipusra kitehető.
Ha nem jól tudom a dolgokat, kérnék egy kis felvilágosítást.
Köszi, István

Igen, az rgb is egyfajta komponens jel de jellemzően nem hívjuk annak. Többé-kevésbé az alábbi terminológia a jellemző:

i. komponens jel: y,u,v; esetleg y,pb,pr
ii. (scart) rgb jel: r,g,b
iii. (separált) s-videó jel: y, croma
iv. kompozit jel: all-in one

Az rgb jel jellemzően európai dolog (már amennyiben a vga jeleket nem keverjük ide), és a scart csatlakozón van kivezetve. A komponens internacionalistább és a tengerentúlról terjedt el. Ez a kettő egy sima fordító kábellel nem konvertálható. A 3xrca komponens jelet általában a vetítő meghajtására használhatod hatékonyan, arról nem beszélva hogy amelyik készüléknek van progreszív kimenete az is csak ezen jelenik meg, de ez már egy más történet...
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

SANK

Panasonic s47

Az Y,U, V-t szoktuk komponensként emlegetni.
Köszi !
Én megvagyok nélküle, nagyon szép a kép RGB-n. szerncsére a JVC TV-m tudja fogadni. Ma veszek egy LG 4082B DVD írót, amivel DVD RAM-ot is tudok írni.
Csak még nemtudom hogyan írjam, hogy az S47 tudja fogadni
Ha valakinek van tapasztalata szivesen venném

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Az Y,U, V-t szoktuk komponensként emlegetni.
gordon314.fw.hu

SANK

Panasonic s47

...Kompozit videó. S-Video, RGB. A kompozit video Scarton és RCA-n, az RGB csak Scarton jön ki.
Imici, thx.

Vazze, akkor a komponenst csak le gyomlálták az európai verzióról :vazeg:

Mivel nemrég jöttem ide, csak most találkoztam ezzel a hozzászólással.
Viszont ezt végképp nem értem ! Mivel tud többet az S35, mint az S47 ? Végül is ez egy továbbfejlesztett változat nem?
Azt sem értem miért hiányozna a komponens kimenet, bár lehet hogy laikus vagyok a dologban.
Én úgy tudom nincsen olyan külön,hogy komponens RGB meg sima RGB.Az RGB komponens jelformátum,mert külön vezetik a színjeleket és a szinkronjeleket!Komponens formátum még a broadcast technikában alkalmazott Y,U,V amit pl a Betacam SP formátumnál (is) alkalmaznak.Például az S-video csatlakozó is komponens,mert szín és világosságjeleket továbbít külön.Nem komponens például a kompozit,mert ott minden egyben van továbbítva.
Vagy az a probléma, hogy mindezt a SCART csatlakozó továbbítja? Végül is egy átalakítóval bármilyen csatlakozótipusra kitehető.
Ha nem jól tudom a dolgokat, kérnék egy kis felvilágosítást.
Köszi, István

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic s47

Köszi, a baj az, hogy én Orosházán lakom, itt nincsnek ilyen boltok.

De tudsz on-line renedelni is, mert az internetes DVD boltokban SACD-t és DVD-Audiót is árulnak! Xpress , CDBar

SANK

Panasonic s47

(Igazi DVD Audioból csak 74 perc, de ilyen zenei kiadással én még nem telálkoztam, hiába tudja a készülék).

Példálul a Mefia Marktokban van DVD-Audio és SACD is.

Köszi, a baj az, hogy én Orosházán lakom, itt nincsnek ilyen boltok.
LeslieLong, miért akarod a macrovision védelmet kikapcsolni. Annak nemcsak az írásra is alkalmas készülékeknél lenne értelme?
Bocsi ha marhaságot mondtam... :

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic s47

(Igazi DVD Audioból csak 74 perc, de ilyen zenei kiadással én még nem telálkoztam, hiába tudja a készülék).

Példálul a Mefia Marktokban van DVD-Audio és SACD is.

SANK

Panasonic s47

Na kicsit utána néztem.Sajnos a Highmat.com nem jön be pont most nálam.
A microsoft oldalán valami olyasmit vettem ki hogy ez csak valamiféle beépülő dolog,a WMovieMaker pl tud ilyen CD-t írni.

Nekem is az a baj, hogy csak a munkahelyemen van író, ott meg nem mindég van idő kísérletezni. Én kezdő vagyok, mire lenne jó az a komponens jel, ami ebből kimaradt? Nekem biztos nincs rá szükségem, mert csak egy sima sztereo TV - hez csatlakozik, nincs házimozi, nem is tervezem.
Most azon gondolkodom, hogy DVD-re kellene írni audio fájlokat, állítólag CD minőségben 400 percnyi anyag elfér. (Igazi DVD Audioból csak 74 perc, de ilyen zenei kiadással én még nem telálkoztam, hiába tudja a készülék).

Apuci, ha sikerül valami szóljál !

apuci
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: apuci »

. De most, hogy a szobamba van mar par napja nagyon kiraly a kek!

Én meg kikapcsoltam.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”