Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Onkyo TX-DS595X, Panasonic DVD-RV31 és 41

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a "-t x-" egybe van írva, de ez nem látszik...

Vendég

Sztojkuss!
Teljesen igazad van! Eszem ágában sincs vitatkozni azon, hogy kinek milyen az ízlése, kinek mi tetszik jobban. A Denonról én csupa jót hallottam, úgyhogy lehet, hogy megalkuszok.
Vegastar!
A Netdepon az 575-ös X nélkül egy alkalmi vétel volt, használtan árulták a kicsikét. Arról már lecsúsztam.
Az meg sajna előfordul, hogy az embernek nagyobbak lennének az igényei, mint a pénztárcája. (közalkalmazotti fizu...).
Na de evvel nem akarok semmiféle vitát sem kirobbantani!
Én csak azt szeretném, ha azért a relatív kevés pénzért az elérhető legjobbat kapjam!
Ezzel pedig szerintem mindenki így van!

Vendég

Gabe, a Yamaha tényleg nem túl szép, bár titán és arany színben azért... (az új receiverek nem), a Denon szép? Lehet, de ő is csak az előző színekben... (Egyébként a Denon biztosan jobb a Yamahánál és Onkyonál, mondom ezt megrögzött Yamaha-fanként!!!!!!!!)Egyébként ez egy tök hülye vita... A hang a lényeg...

Vendég

Van videóm Zzed. Egy hatfejes Pana (NV-HD642). Nem vagyok elájulva tőle...( a szabványtól, a gép azon belül próbál erőlködni több-kevesebb sikerrel)...

Vendég

Ha csak ennyi a motyód akkor nézd meg az X nélkűli 575-öst akcióban a netdepón 100-ért.
Biztosan a Best Buy.
Géza

Vendég

Hi All!

Na ennek örülök, hogy így megmozgattam a fantáziátokat.
Zzed: köszke a ProLogic II. infókat
Sztojkuss: Yamahát? Oké, de nem nyerő a design! Denon? Szép + meg jó, de a távkapcsolójával gondban vagyok. Onkyo? Sajna csak 150E-ig van rá keret, ezért az 575X vagy az 595 (X nélkül, ismét köszke Zzed). Ha meg már ennyi pénzt ad érte az ember, akkor legalább egy kicsit a külcsínre is figyelhet, nem?
Még1szer köszi!

Vendég

re: prologic
Nekem abban a szerencsémben van részem, hogy mindkét prologicot hallhattam, és igen NAGY a különbség. A prologic II valamiképp digitálisan kever, és nem okoz olyan hangképvesztést, mint ahogy a réginél tapasztaltam. A hátsó effekt csatorna is sztereo, teljes hangsávban. Végre "csillog" a normál CD zenei anyag is.
Elásni azért nem kellene, mert míg a videótékában hegyekben áll a surround kódolású szalag, de dvd-lemezhez azért nagyobb erőfeszítések árán lehet hozzájutni.
Sztojkuss... remélem nincs otthon videód... az is analóg.

Vendég

A házimozihoz mindenképpen a Denon, Yamaha és Onkyo erősítők a legjobbak a középkategóriában.........De!!! Nem az alaptípusok! Kb. 150 ezertől indulnak az igényesebb, nagyob nappalikat is betöltő modellek...... Prologic? Akár milyen számot írunk utána, ez akkor is egy zavaros analóg jel marad.

Vendég

A Panasonic dvd-hez annit tennék hozzá,hogy én nemrég cseréltem le az RV60-at egy DVD RA71-re,és igencsak bevált.
DVD Audio,CD-R,RW,AC-3,DTS dekóder,mindent gond nélkül játszik,van benne 200 lemezes memória az egyéni beállításokhoz,pl. zajszűrés /vagy 4 féle,MPEG DNR,3D YNR,stb,/képélesség,kontraszt..A képe eszméletlenül jó,pengeéles,gyönyörű színekkel,minden kis részlet látszik,tán az 54Mhz-es proci miatt.A hangja CD-n is nagyon jó.Bocs,tudom,hogy nem ez volt akérdés,de valószínűleg ezekből ragadt valami a kisebbekre is,úgyhogy szerintem nyugodtan vegyél RV31-et,amelyben mellesleg nincs MP3 lejátszás...Amúgy az RV60 megvan még,ha valakit érdekel,135-ért odaadnám.

Vendég

Jééé..
Csak 1-2 hónapja jelent meg (le kell írni: Onkyo TX-DS595 /és az X nincs utána... az 575 módosítása az 575X/).
http://www.onkyo.net/uk/cms/products/ho ... 0-TXDS595/
Te már túladtál rajta?

Más:
A Prologic II szerintem igen jól szól. 2 variáció van: MUSIC, MOVIE. A music esetén a center hangját jobban széthúzza.

Akit érdekel még néhány szubjektív összehasonlítás:
http://www.netedition.de/audio_best/

Üdv

Vendég

Az 595-öshöz és az ONKYO-hoz csak annyit fűznék hozzá,hogy nem rossz,nekem is az volt ,de a lehetőség ami adatik azt megkell lovagolni.
Leárazták a Marantz 5000-est ,keményen 80.000 ezerrel, így már ez is a 160.000-es kategoriában harcol.
Érezhetö a különbség az a 100 Watt és ez a 90 Watt között
,nem a 100 watt felé.Sztereóban,és Házimozik-ban is sokkal szebb lett a hang. Sony 735-öst,és 1 Nintaust használok.
Ennyi.

Vendég

Az Onkyo 595x-be már be van építve az új Dolby ProLogic II
dekóder is. Persze ha jól tudom...

Vendég

Nékem is Tannoy mx sorozatom van, csápolva.

Én ezekhez a hagfalakhoz inkább Marantz vagy Denon erősítőket ajánlanék.

Mivel ezzekkel tesztelték ezt a sorozatot.

Vendég

Gratulálok a hangfalaidhoz, ui. én is Tannoy-párti vagyok. Az erőlködőm 575-ös Onkyo és gyönyörűen dolgozik a Tannoy-okkal (mx sorozat), én elégedett vagyok velük mind zenéhez, mind házimozihoz.

Szerintem házimozihoz bármelyik erőlködő (Onkyo, Denon, Yamaha) jó választás, persze a szoba méretéhez megfelelő teljesítménnyel.
Az erősítő minőségének inkább a zene + hifi terület szab alsó határt. Itt tudtommal a Denon vezet hangyányival az Onkyo előtt, persze kérdés, hogy mennyire vagy vájtfülű. Én pl. felesben hallgatok zenét és házimozizok, de nem hiszem, hogy az Onkyo-val rosszul jártam volna. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, mérlegelni kell. (Egy hülye példa: az Onkyonak marha jó a tanítható rendszertávirányítója.)

A Pioneer DVD 535-ről is személyes tapasztalataim vannak. Elfogulatlanul a pozitívumok:
- mindent lejátszik kivétel nélkül, kristálytiszta a képe, olvas CDRW-t, minden kimenet van rajta, ami a jó körítéshez passzol (SVideo + RGB out, coax + opt. out), olcsó, nem szokott elromlani, többek szerint eléggé a nyűhetetlen kategóriát képviseli.

... és a negatívumok:
- rétegváltáskor kb. 0.5-0.8 sec szünet, nem tud csicsa extrákat (nincs dupla sebességű lejátszás, nincs zoom stb.), érezhetően teljesen műanyag az egész (melyik nem?), távnyomkodó nem a legjobb, kicsit zajos a tálca (ha messze van tőled vagy üvegajtós hifi állványban tartod, nem lehet meghallani)

A Panáról RV31-ről annyit tudok, hogy szintén olvas mindent, plusz tud MP3 lejátszást, árban pedig ha jól tudom, hasonló, mint a Pio. Több infóm sajna nincs róla.

Röviden ennyi, remélem segít dönteni.

Vendég

Wow!

Ez igen, ilyesmi érdekelt. Helyzet az, hogy most indulok neki a házimozizásnak, és ezért lenne szükség tapasztalatokra. Egyenlőre a zene az, ami miatt fontos lenne valami erölködő. Tannoy mX4-em van előre, mX2 hátra, mXc a center. Tehát ehhez kellene valami "normális hanggerjesztő". Közeli tervben van a DVD is, ezért a tapogatózás.
A Pioneerokat én is néztem, de hallottam róla negatív dolgokat is. Ezért nem tudom mi tévő legyek.
Azért köszke, sokat segítettél.
Várom a többiek véleményét is!
Gabe

Vendég

Bocsi, eleg hulye vagyok... Az 575X helyett mindenutt 595X-et akartam irni, csak megzavart, hogy volt 575X is.

Sorry.... :-(

Vendég

Az Onkyo 575X-rol azt kell tudni, hogy teljesitmeny tekinteteben erosebb, minoseg tekinteteben picit gyengebb a vegfoka, mint az elodjee (575). Az 575 hangja tisztabb, konturosabb, jobban reszletezett, az 575X-e kemenyebb, elnagyoltabb.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lenne jo erolkodo, inkabb csak azt, hogy az 575X meginkabb csak hazimozizashoz jo, mint az 575. Altalaban egyik also-kozep kategorias Onkyo sem igazan alkalmas hifizni. Nem tudom, mik az igenyeid, de ezt tartsd szem elott. Azonban ne erts felre, mindketto (575, 575X) nagyon jo erosito a maga kategoriajaban!

A Panasonic DVD-rol nem tudok hasznos infoval szolgalni, kiindulopontnak en is a www.audioreview.com-ot vagy esetleg az ecoustics.com-ot ajanlom. Ezeken tutira talalsz hasznos teszteket + felhasznaloi velemenyeket.

Ha pedig a szemelyes velemenyemre vagy kivancsi, nezd meg kozelebbrol a Pioneer lejatszoit, ar-teljesitmeny viszonyban nagyon jonak szamitanak, kulonosen az 530, 535-os szeria.

Vendég

Hello Csabi!

Ez szép, meg jó, de én ettől még nem lettem túl okosabb a fenti termékekkel kapcsolatban!
Konkrétabbat várok az új Panasonic-okról (TAPASZTALAT, TESZT,...) és az Onkyoról is.
Ennyi.
Gabe

Vendég

Szia!!!

Nekem Panasonic DVD RV-40 -esem van.Szerintem egy jó választás volt.
Eddig mindent tökéletesen lejátszott,nem akadt meg soha /más lejátszókról már hallottam,hogy akadoznak/
és szép a képe.Január óta használom és imádom.A menüje egyértelmü és áttekinthető.Sokat tud a kis drága.
De az igazság az,hogy most szeretném eladni,mert megjelent az új az RV-41.Ez jobb mint az elődje,mert azírt lemezt is lejátsza.
Dupla lézerfejet tettek bele.Külön a DVD-hez és külön a CD-hez.Ezért szeretném megvenni.Ha érdekel az egyém eladom 110e Ft-ért.
Garanciális.

Üdv:Csabi!!! :-)

Vendég

Ez volt a reklám helye!

Vendég

Szia Gabe!

Nézz be a www.netdepo.hu oldalra, ott ezekről a termékekről van bőven infó és meg is lehet venni.
Az Onkyo szerintem az elődjéhez hasonlóan jó készülék, de a Pana DV31-ről valahol azt olvastam, hogy az írt CD lemezeket nem nagyon játsza le.
Van viszont a Pioneer DV 530 most 86 e. körül.
Ja és érdemes elgondolkodni a Denon av erősítőkön is, azok sztereóban is egész jók!
Üdv

Vendég

Na hát nincs kimondottan nagy tömeg! Még szerencse, hogy közben a dvdcenteren írtak a kétféle Panasonicról valamit, így legalább már van valami támpontom.
De az Onkyo még továbbra is egy fehér folt nekem!
Szóval valaki valami tapasztalatot írhatna róla, vagy ajánlhatna valamit hasonló árkategóriában. (max. 170EFt-ig)
Köszke!
Gabe

Vendég

Üdv Mindenki!

Tehát a kérdéseim. Ki tud valami bővebb infóval szolgálni a fennt említett portékákról?
Azt tudom, hogy az Onkyo TX-DS595X az 575-ös szériát váltja, de a Panasonic két DVD lejátszója nekem merőben új dolog.
Szóval aki látott-halott már ilyen portékákat várom a tapasztalatokat.
Hajrá!!!

Gabe

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”