Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hol lehet RGB-t kapni?

Vendég

Hol lehet RGB-t kapni?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csatlakozom az előttem szolóhoz nekem is monitor van.

Vendég

Hol lehet RGB-t kapni?

Nyilvánvalóan befolyásolja. Szerintem érdemes egy középkategóriás kábelt venni, nekem egy Monitor Scart kábelem van, a MediaMarkt-ba vettem úgy 4300 Ft-ért. Full bekötésű, tehát S-video és RGB jel átvitelére is alkalmas.

Vendég

Hol lehet RGB-t kapni?

Csak egy kerdes, kicsit off: a scart kabel minosege mennyire befolyasolja a kepminoseget? Ha nagyon, akkor milyen kabelt ajanlotok + hol lehet olyat kapni? (es mennyiert?

Vendég

Hol lehet RGB-t kapni?

Szerintem felejtsd el ezt a megoldást. Bár lehet olyan kábelt venni ami neked kell, de a képminősége nem lesz jobb mintha egy jó minőségű Scart kábelen beállítod az RGB, vagy S-Video módot.

Vendég

Hol lehet RGB-t kapni?

Az RGB és a komponent kimenet nem ugyanaz. Ha a DVD-n van komponent (3 RCA) kimenet azt csak olyan TV-re, projektorra tudod kötni amelyiken van komponent bemenet. Nem jellemző amúgy csak a drágább típusoknál.
Az RGB általában Scart csatlakozóval "jön" ki a DVD-ből, ezzel nincs semmi baj. Lehet olyan scart csatlakozót kapni ahol csak az RGB huzalok vannak bekötve. De amennyiben a DVD kimenetére az RGB-t állítod be úgy a full Scarton is csak az RGB fog menni.
És még egy dolog: nincs mindegyik TV-n RGB bemenet amelyiken van Scart csatlakozó. Példának okáért egy 55 cm-es Sony TV-n van Scart csatlakozó, de hiába dugsz rá RGB jelet a TV nem akként fogja kezelni. Nem lesz szebb képe.

Vendég

Hol lehet RGB-t kapni?

Összintén szólva nem tudom, hogy van e rá megoldás, de a DVD-ben 3 színkomponens jel csatlakozásával jönne ki a jel, míg a TV-ben scarton menne be. A TV támogatja az RGB-t, de csak scarton tudja fogadni. Bár tudom, hogy jobb scarton is lehet RGB jelet átküldeni, de én olyan megoldást szeretnék, hogy a DVD-ből komponens RGB jönne ki a megfelelő (Neki szánt) ajzaton.
A segítségért előre is köszi!

Vendég

Hol lehet RGB-t kapni?

Ha arra a kábelre gondoltál amin van 5db BNC csatlakozó, a három alapszín R + G + B plusz H + V szinkron akkor tudok segíteni. Hol akarod használni?

Vendég

Hol lehet RGB-t kapni?

Szegítségeteket kérném abban, hogy hol lehet RGB videó színkomponens kábelt kapni (nem scart-scart kábel ami RGB-t is tud)?

Help, Help,.....

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”